Novak Djokovic a câştigat Australian Open pentru a zecea oară. El va reveni pe locul 1 ATP

Gîndul de la ora 17

Întrebarea scrutinului: De ce pariază Crin Antonescu pe 20%?

Editorialul meu din Evz, postat și pe Facebook, se intitulează
Își dă seama Crin Antonescu că prin pariul cu 20% a pus în joc nu numai destinul său de politician, dar și destinul PNL?!

Am trimis textul înainte de debutul emisiunii de la Realitatea Tv, unde Rareș Bogdan i-a avut ca invitați pe Crin Antonescu și Klaus Johannis.
De altfel, comentariul se găsea pe site-ul ziarului încă de la ora 20.

După cum zice și titlul, mă întrebam dacă liderul PNL știe ce efecte grele ar putea avea demisia sa din fruntea partidului ca urmare a pariului pus.
Plecam în prevestirile mele de la realitatea sondajelor de opinie, care nu dau PNL un scor mai mare de 16%.
În aceste condiții, demisia lui Crin Antonescu e inevitabilă.
Dacă n-o face de data asta (a mai zis ceva asemănător înaintea Referendumului din 2012), riscă să iasă din politică.

Spre surprinderea mea, Crin Antonescu a reiterat pariul și joi seara, la ultima sa apariție tv dinaintea scrutinului.
De data asta, el a declarat însă că președinția PNL va fi preluată de Klaus Johannis.

La auzul acestei declarații, mi-am spus:
Și dacă liderul PNL știe că va obține sub 20% și anunțul cu demisia ține de un plan abil, cel de a propulsa pe Klaus Johannis la șefia PNL, pentru ca el să se consacre cursei prezidențiale?
E o ipoteză.
Care n-o exclude pe cea potrivit căreia Crin Antonescu știe că PNL va obține peste 20% și, bazat pe asta, vrea să facă din scrutinul de duminică trambulina pentru Cotroceni?

Dvs ce credeți?
De ce pariază Crin Antonescu?

 1. Știe că PNL va obține peste 20%/?
 2. Vrea să facă un schimb cu Klaus Johannis?
 3. N-are de gînd să demisioneze?
 4. Pur și simplu joacă la ruleta rusească?

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 17”

 • Votati FC cei care inca nu stiti ce partid din dreapta preferati fara niciun dubiu si oricum nu de cateva voturi ar depinde acel partid. Singurul care risca sa lase un parlamentar in plus PSD-ului, daca nu face 5% sau cu 5,4 ar putea sa mai ia unul de la PSD. Asta fata de rezultatul ultimului sondaj pe care-l postez pentru verificare 😛 SD: 39,35% (15 locuri)
  -PNL: 15,5% (6 locuri)
  -PDL: 13,65% (5 locuri)
  -PMP: 9,6% (3 locuri)
  -UDMR: 5,6% (2 locuri)
  -Forţa Civică: 5,1% (un loc)
  -PPDD: 4% (0 locuri)

 • antonescu ca de obicei ,vorbeste-n somn!

 • Petiție avaaz împotriva acceptării candidaturii pentru PE a persoanelor cercetate penal sau condamnate în primă instanță Petiție:
  http://www.avaaz.org/ro/petition/The_European_Parliament_Stop_offenders_access_in_the_European_Parliament/?ntuwRcb
  clip video:
  https://www.youtube.com/watch?v=j4wcoTatIkk&feature=youtu.be

 • Cacarau e mort demult ca si candidat cu sanse. Daca se incapataneaza sa candideze, doar ca sa-l ironizeze pe Dottore Tontache in cateva dezbateri televizate, va pierde la scor. Daca e rational, il va lasa pe Johannis sa-si asume candidatura la prezidentiale.

 • pnl va lua mult peste 20 la suta, asa ca antonescu nu va avea griji.

 • Oricare ar fi rezultatul Crin Antonescu are de castigat. Daca nu face 20% demisioneaza si candideaza independent cu sustinerea PNL, avand astfel sanse mai mari sa creasca ptr ca scapa de povara sau limita pe care i-o da apartenenta la PNL, sau va fi invingator prin depasirea procentului de 20%.

 • nu,prin demisia sa si numirea lui JohannIs in fruntea partidului nu-si asigura decat o umbrela pt. vremea rea ce vrea sa vina.

 • maestre, cred ca gasiti raspunsul in interviul lui Crin de pe ziare.com. vrea ceva pentru PNL inca din 2009- adica sa il faca puternic. a facut structuri PNL, iar daca el constata ca liberalii nu vor sa fie mari, nu se pot folosi de structuri- care pot aduce 25%, ci ei se complac sa ia si ei acolo un ciolanel,rolul lui ca presedinte PNL nu mai exista. plus ca ar fi dezamagirea ca oamenii nu il voteaza. e foarte logic . e greu intr-adevar sa-l intelegem pe Crin, scopurile lui sunt cu totul altele decat ale celorlalti politicieni…ganditi-va ca el nu fura, nu minte, nu se vinde, a fost mereu acelasi indiferent ca a fost simplu senator sau presedinte al senatului. lui ii va fi bine oricum, de noi va fi nasol daca il pierdem…

 • Eu as merge pe o combinatie de 2. cu 4. … Si ca sa ma explic as spune ca pe de o parte Antonescu stie ca situatia fiind la limita trebuie sa isi asume rolul de comandant de osti sa isi motiveze pe cei ce i-au ramas fideli, bazandu-se pe faptul ca de va trebui sa moara va fi martirizat (a la Chanson du Roland), iar pe de alta realizeaza ca actiunile sale din 2012 nu se potrivesc cu noul discurs al PNL. Ca sa concluzionez incearca sa castige tot ce se poate din pierderea indusa de un pas inapoi inevitabil.

 • Joaca la ruleta ruseasca!

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog