Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de la ora 18.30

Documentul care dezvăluie că zilele politice ale lui Victor Ponta, sluga oligarhilor, sunt numărate

Joi, 10 aprilie 2014, Secretarul de stat adjunct la Departamentul de Stat, responsabilă cu Spațiul European și Eurasian, a făcut în fața puternicei Comisii Senatoriale de Politică Externă depoziția intitulată semnificativ: Provocările Securității Transatlantice: Europa Centrală și de Est.

Depoziția s-a dorit un răspuns la îngrijorările congresmenilor și ale americanilor provocate de Criza ucraineană.
Printre provocările ivite în fața SUA din declanșarea noului Război Rece, oficialul american a ținut să menționeze slăbirea flancului estic întruchipat de corupția care putrezește democrațiile din Est și face vulnerabile statele din această parte a Comunității transatlantice.
Așadar, în concepția Casei Albe lupta împotriva corupției în țări precum România devine, în condițiile confruntării cu Rusia, un obiectiv de securitate națională a SUA.

Notați-vă această parte a depoziției Victorie Nuland nu numai pentru că ea face un tablou perfect al situației monstruoase de la noi, dar și pentru că ea a anunță angajarea SUA de partea DNA, a presei neaservite Puterii PSD-iste și a societății civile. Veți pricepe rapid că zilele politice ale lui Victor Ponta, sluga oligarhilor, protectorul Penalilor, sunt numărate:

Criza Ucraineană evidențiază o altă provocare profundă ce ia amploare în spațiul Euroatlantic. Protestatarii Maidanului au avut mai multe plângeri. Dar una dintre cele mai stimulative de-a lungul Ucrainei a fost corupția omniprezentă care a impregnat pentru prea mult timp fiecare aspect al politicii, al economiei și al structurii sociale ucrainiene. Și, așa cum Secretarul de Stat Kerry a subliniat la Conferința de Securitate de la München, observăm acum o tendință similară îngrijorătoare în prea multe părți din Europa de Est și Balcani „unde aspirațiile cetățenilor sunt… călcate în picioare de interese corupte, oligarhice” ce „își utilizează banii și influența pentru a înăbuși opoziția politică și dizidentă, pentru a cumpăra politicieni și mass-media, slaba independență judiciară și drepturile asupra ONG-urilor.”
Vedem, de asemenea, o ligă în creștere de oligarhi și politicieni corupți ce lucrează împreună, inclusiv dincolo de frontierele naționale, pentru a se proteja și a se ajuta reciproc în a-și menține influența, și a menține fluxul monetar ce alimentează sistemul lor preferat. Corupția de acest fel nu doar că putrezește democrațiile din interior, dar le face, de asemenea, vulnerabile la influențele corupătoare din afara țării, care caută influență economică și politică nejustificată asupra politicilor de stat și de luare a deciziilor. Cu alte cuvinte, în multe părți ale Europei, lupta împotriva corupției trebuie să fie o prioritate națională mai mare în scopul de a proteja și apăra democrația și suveranitatea de stat.

În timp ce căutăm să susținem securitatea, prosperitatea și valorile ce sunt vitale aspirației noastre comune pentru o întreagă Europă liberă și în pace, prin urmare, lupta împotriva corupției trebuie să fie o linie mai centrală de efort. Pe parcursul anului care vine, veți remarca concentrarea noastră asupra acestei chestiuni intensificându-se în munca pe care o facem în Balcani și în Europa Centrală și de Est, în strânsă colaborare cu UE, pentru a ajuta aceste țări să promoveze o guvernare curată și responsabilă, o societate civilă activă și liberă, și independența mass-mediei, și pentru a ajuta guvernele și cetățenii să expună și să eradicheze corupția oriunde s-ar ascunde .


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 18.30”

  • Se referea la Basescu-Antonescu, unul corupe blonde needucate,altul corupe brunete imbuibate.

  • Mai…prostovani intotdeauna , ma refer la politica , mintile mari discuta despre idei nu despre oameni . Fara trierea electoratului dupa glagorie vom ramane saracii Europei si o vaca de muls pentru marile puteri mult si bine . Politica in 3 cuvinte inseamna : electorat , electorat si electorat . Grea…politica cu foamea dem(ent)ocrat-creStina in gat .

  • Eu,sincer,aș fi chiar tentată să mă bucur văzând DNA-ul muncind cu atâta sârg!Motivul pentru care nu mă pot bucura este direcția DNA-ului doar spre PSD! Nuuuu,opriți-vă nu simpatizez cu PSD-ul sau cu Ponta în particular,nu dar nu sunt nici chioară și aș îndrăzni a crede, nici proastă,vezi că aia este dizgrația mea!!Când eu văd că toți greii guvernărilor trecute,mai exact de acum 2-3 ani,huzuresc în bine și puf,nu pot să nu mă indignez știind că suntem îndatorați tuturor entităților monetare internaționale,pentru generații și generații! Ei bine,vedeți voi vreunul dintre cei care au guvernat ,mai exact din PDL și toate partidulețele desprinse din acesta,chemați,deranjați de măria sa DNA??!! Ca să credem acum că ăia au fost și sunt curați ca lacrima,mi-e greu! Că Ponta o avea zilele numărate este mai puțin important,el ca persoană,nenorocirea este că nu se zărește nici unul demn de a conduce această țărișoară cu demnitate și fără interese personale ascunse sau la vedere,ci doar în interesul României.Faptul că mai marii lumii se amestecă în bucătăria internă nu cred că-i ceva care să ne bucure dacă ne uităm la toate țările care au avut aceste intervenții din lume.Mi-ar fi plăcut ca aceste mari cancelarii să respecte dorința poporului,pentru că zice-se că poporul e suveran,sau nu?! Cu respect!

  • Ce bine ar fi !!!!

  • Asa cum am mai spus, nu cred ca Victor Ponta este ceea ce pare a fi. Stiu ca nu impartasiti aceasta opinie, dar eu cred ca Victor Ponta are o misiune din ce in ce mai imposibila si oricum este complet depasit de situatie. Victor Ponta este orice numai prost nu e. Chiar daca nu este si talentat. Si stie cine, ce si cum lucreaza pe la noi prin tara. Si nu cred ca isi inchipuie ca se poate pune cu aceste forte. Victor Ponta nu este chiar un troglodit chiar daca conduce un partid format din astfel de specimene. Ori a acceptat o misiune sinucigasa si in acelasi timp necesara (cum ar fi sa avem un PSD rasculat caruia sa nu-i mai pese de nimic si sa voteze toate legile la care viseaza; ce am face atunci? am baga armata peste parlament?! sau un PSD dezintegrat din cenusa caruia s-ar putea naste tot felul de personaje greu de controlat!), ori face un joc pe care inca nu il inteleg. Fiindca nu il cred atat de prost si atat de hamesit incat sa creada ca va putea sa se ia de gat cu americanii, asa cum credeti dumneavoastra. Vom vedea cum evolueaza lucrurile si vom vedea cat de inspirati am fost fiecare in evaluari.

  • Pentru toate javrele basiste, si reprezentantii Marelui Licurici:

    Impotiva coruptiei NU se lupta prin „pescuirea” coruptilor cu undita, sau chiar cu navodul, tot asa cum impotriva gandacilor de bucatarie NU se lupta cu facaletul sau cu papucul, ci PRIN CREAREA UNUI MEDIU IMPROPRIU EXISTENTEI CORUPTILOR, respectiv a gandacilor de bucatarie!

    Mediu impropriu existentei coruptilor este „democratia pentru Patrie”, conform http://dumitrurizoaica.blogspot.com/.

    Sustinerea luptei impotriva coruptiei, inseamna sustinerea inlocuirii indicata mai sus, iar nu „prosteala” cu arestarea unor pesti „marcati”, din „balta coruptiei”!

  • Ar fi prea frumos sa fie adevarat …

  • Dle Ion Cristoiu, asa, ca sa ma aflu si eu in treaba…daca nu ti se taia macaroana la Televiziunea Romana, aveai acelasi „parcurs editoral „din ultimele zile ? Nu-mi face pe desteptu` s-o duci dupa nuc (dupa cires o dce toata lumea). ,Recunosc, esti un maestru al condeiului si ai si ceva cultura chiar daca autoditacta , dar …nu esti consecvent, au inceput sa-ti placa excursiile in strainatate. Te lauzi ca de la WC-ul din fundul curtii ai ajuns la hoteluri de un lux in care faci nota discordanta ( nu spun ca ne faci de rusine, ca nu ai maniere la nivelul pe care ti l-au permis banii, ai dat de o alta lume) . A inceput sa-ti placa, vezi care-i puterea banului , si ai inceput sa te transformi in ceea ce criticai. Poate ca nu am dreptate, nici nu trebuie, faceam doar asa …o remarca (parerea mea)

  • nu se poate accesa

  • Nu se poate accesa… In sfarsit…cand Ponta a postat „biletelul de adio” pe FB, m-am intrebat daca s-au suparat baronii sau americanii. Raspuns: ambii. Daca DNA-ul si-ar face treaba total si corect tot FSN-ul asta impartit generos la stanga si la dreapta s-ar cam desfiinta din lipsa de membri. Spre exemplu, teleormanenii Dragnea si Videanu, frati de FSN, sa-i ia DNA-ul la intrebari pe amandoi in mod egal, asa ca pe fratii Mazare, ce daca sunt in „partide” diferite, sanchi… Deci, pana la toamna, Klaus premier, cum zicea Crin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *