Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de la ora 18

Păi de aia au murit oameni pe Euromaidan?

Ca să aducă americanii în fruntea țării un Dan Voiculescu al Ucrainei?

Citesc pe Hotnews:
Dupa ce unul dintre principalii candidati in cursa pentru presedintia Ucrainei, fostul campion la box Vitali Klitschko, s-a retras sambata, sperantele multor ucraineni dar si a sustinatorilor europeni se indreapta catre miliardarul Petro Porosenko, cunoscut ca „Willy Wonka al Ucrainei” sau „Regele ciocolatei”, scrie New York Times.
Cine e multimilaidarul care aprinde speranțele?
Răspunde tot New York Times:
”Precum alti oligarhi din tarile post-sovietice, miliardarii ucraineni au profitat de privatizarile defectuoase a bunurilor publice pentru a strange averi impresionante. Poroshenko a folosit profitul obtinut din vanzarea de bucuri de larg consum pentru a cumpara, in anii ’90, pe nimica toata, fabricile nationale de bomboane aflate in stare de paragina. Ulterior si-a folosit capitalul economic pentru a se lansa in politica.
„Si-a cumparat locul, asa stau lucrurile in Ucraina”, sustine Ivan Lozowy, directorul unui grup de cercetare politica de la Kiev, adaugand ca nu pot fi insa aduse dovezi reale ale unui eventual abuz.”

Oligarhul are afaceri nu numai în domeniul dulciurilor, dar și in mass-media, transporturi de marfuri, agricultura si automobile.
De ce a devenit el proeuropean?
”Poroshenko, cunoscut ca un moderat care a lucrat atat cu guverne pro-occidentale cat si cu cele pro-ruse, a devenit un sustinator puternic al integrarii in Uniunea Europeana dupa ce Rusia a interzis importurile de ciocolata produsa de Roshen, compania sa.”

Așadar, mult cîntatul și jelitul la noi Euromaidan va reuși să aducă la președinția Ucrainei un jefuitor al avuției naționale, un profitor al banditismului de după căderea comunismului, prin nimic deosebit de escrocii care au devenit la noi, prin corupție, bogătașii României.

Opțiunea sa pentru Occident n-a venit din durerea că poporul ucrainean a devenit dependent de ruși, ci din durerea că afacerile sale au fost torpilate de ruși.

Păi de aia au murit oameni pe Euromaidan?
Ca să aducă americanii în fruntea țării un Dan Voiculescu al Ucrainei?
Să fiu al Dracului dacă nu mă înscriu în Partidul Comunist!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 18”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *