Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Cum a înființat Călin Popescu Tăriceanu un partid pe care i-l vor face alții

Un site, în a cărui osărdie pro Tîriceanu recunosc ușor paralele unui grup de liberali dispuși să-și deschidă punga și către presă, ne spune că fostul premier ar fi trimis un Comunicat prin care anunță înființarea Partidului Reformator Liberal.

La o astfel de știre – că un domn anunță c-a înființat un partid – m-a bufnit rîsul.

Păi și eu aș putea trimite presei un Comunicat prin care să anunț c-am înființat Imperiul Roman, cu capitala la Găgești Deal.

Călin Popescu Tăriceanu crede, poate, că un partid e ca pîinea cu unt de la micul dejun luat la restaurant. O iei de pe masă, adusă de ospătar, și o mănînci privind gînditor pe fereastră. După care te ștergi la gură cu șervețelul. Întins și el, la timp și cu surîsuri, de către ospătarul în poziție de drepți.

Un partid nu ajunge să-i anunți înființarea printr-un Comunicat. Un partid înseamnă mai ales să-l construiești prin muncă grea, migăloasă și consecventă.

Pentru asta trebuie să te culci tîrziu și să te scoli de dimineață, nu invers, cum obișnuiește proaspătul fondator, lider și unic membru.

E  în stare Călin Popescu Tăriceanu de așa ceva?

Drept răspuns, voi povesti o amintire. Una publică, nu discretă, dintre cele care-și au locul doar în memoriile pe care nu le vei scrie niciodată.

Era ultima săptămînă a lui decembrie 2004.

Săptămînă de foc pentru Alianța DA, întrucît se duceau negocieri intense pentru formarea  unei alte majorități parlamentare  decît cea rezultată din alegeri.

UDMR fusese convinsă să trădeze, ca de obicei.

Rămînea de convins partidul lui Dan Voiculescu, intrat în parlament dus în spate de PSD, dar căra dădea și el semne că e gata să trădez.

Cum a înființat Călin Popescu Tăriceanu un partid pe care i-l vor face alții

Pe 22 decembrie 2004 Traian Băsescu îl desemnase pe Călin Popescu Tăriceanu drept premier, însărcinat cu formarea noului guvern. Se înțelege că, în atari condiții, cel desemnat e zi și noapte în negocieri.

Participasem cu Stelian Tănase la emisiunea lui Radu Moraru de la B1 Tv, intitulată Nașul. Ne bătusem capul cu negocierile, cu calculele, cu șansele lui Călin Popescu Tăriceanu de a fi  premier. Cine ne urmărea ar fi crezut că noi urma să ajungem premieri, nu el. Negocieri crunte pentru Călin Popescu Tăriceanu – ziceam eu. Da, cred că nu-și mai vede capul de treburi – mă îngîna Stelian Tănase. După emisiune, pe la 11 noaptea, plecăm din clădirea de pe Calea Victoriei spre parcarea din fața barului Atlantic. Discutînd, firește, despre stadiul negocierilor. Cînd discutam noi mai abitir, dăm nas în nas cu Călin Popescu Tăriceanu. Veniți de la negocieri? îl întreb eu, trăgînd cu ochiul la distinsa de alături, pe care o credeam asistenta care-i nota negocierile. Nu, venim de la bar – mi-a răspuns Călin Popescu Tăriceanu, să vi-o prezint pe nevastă-mea. Știi, Căline, zice Stelian Tănase, la per tu  cu viitorul premier, tocmai  discutasem despre stadiul negocierilor pentru formarea  noului  Guvern. Daa? s-a mirat Călin Popescu Tăriceanu, de parcă îi spusesem că discutasem despre inelele lui Saturn, din care lipsește unul.

Se înțelege că ne-am despărțit.

N-avea ce să ne spunem. Călin Popescu Tăriceanu voia să vorbim despre programul barului, iar noi, despre Programul de Guvernare.

De ce era atît de relaxat Călin Popescu Tăriceanu?

Pentru că alții munceau din greu pentru el, în timp ce el se desfăta la bar cu soțioara.

Să credem că și-n cazul Partidului, alții vor trudi pentru el?

Și dacă da, cine vor fi ăia?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Cum a înființat Călin Popescu Tăriceanu un partid pe care i-l vor face alții”

  • Asa cum este necesar PDLului un asociat liberal popula de sorginte crestin -democrata sub aripa PPE asa si PSD are nevoie de a pastra pentru USL o aripa social- liberala ce va sprijini PSE . Este previzil ca socialistii europeni sa castige majoritatea in PE .Orice ar alege Crin nu depinde de el .S-a vazut in sfarsit ce interese serveste si ca degeaba se ratoiesta la ziaristi nu e cu nimic mai breaz decat Base , va trebui sa mearga pe drumul pe care a mers aceste : stat minimal ,austeritate germana ,cedare de suveranitate . Nu vrem sta , noi romanii !!! Restul este „dans ” .

  • Nu cred,sa mai fie cineva,care sa-l ia in serios pe Tari!Omu-i dus.

  • Povesta forte simpatica si scris ai naiba de bine Dl Calitate de a fi un bun manager este cel de a stii sa delegi pe pe un profesionist care sa faca treaba sa intelege apoi ce a facut si ulterior sa prezint rezultat in mass media Atentia dl Ponta a demonstrat ca are incredere sa face astfel de delegarii ,dl Calin Popescu Tariceanu la fel Sa nu uitam ca a construit un nou concept de post privat de radio delegandu-i pe Liana Stanciu ,Alexandru Macavei ,sa faca ce stiau mai bine si a avut rezultate Sa luam un exemplu Daca atunci cand ati construit evenimentul zilei nu stiati sa delegati pe cine trebuie si sa alegeti pe cine era mai potrivit la cea ce trebuie facut reuseati sa faceti din evenimentul zilei de atunci ceea ce a fost ?Daca in acea perioada aveati ca patron un care va aduce cate o in domnisoare luate doar din cauza chipul lor iar acest de a dioue zi incepe sa da ordin peste indicatii prezentat decatre profesionist a lui Ion Cristoiu mai reuseati sa contruiti ceva ?In calitate de omul care cunoaste toate jocuri care se fac in spatele usi ati inteles ce am vrut sa spun

  • USL nu s-a desfintat. USL este inscrisa la tribunal.(La Tribunal USL nu s-a defiintat !!! ). Crin face doar joc de glezne cum ca nu mai exista USL, El doar si-a retras ministrii din guvern in acord marsav cu ponta pentru a atrage in mod mincinos o parte a electoratului de dreapta din opozitie pentru a-l vota la presedentie si pentru a ocupa spatiul public al candidatilor presedentiali cu personaje din USL, respectiv Crin si poate Oprescu … astfel toate drumurile duc spre un astfel de presedinte fara loc pentru altcineva. Este un joc mardar practicat de Crin si Ponta in tovarasie pentru ocuparea spatiului electoral.

  • A3+RTV lucreaza pentru el.

  • Maestre,boierul e de rugă ,nu de fugă !

  • ))este un articol edificator si de aceea se numeste noul partid PeReLe pentru ca vor avea ca motto -pica para malaiata in gura lui natafleata. Este foarte bine ca ‘liberalii adevarati’ vor pleca din PNL si se vor regrupa in faimosul pc.

  • I-l vor face aia interesati sa rupa cat mai multi pnl-isti din randurile celor aliniati in spatele lui Cacarau. La nesimtirea lui genuina Mototoliceanu nu e in stare de activitati mari consumatoare de energie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *