Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 19

Victor Ponta nu mai vrea ceartă cu Traian Băsescu?

Vineri, 6 iunie 2014, ora 12.05.
La Palatul Parlamentului s-a încheiat ședința dedicată aniversării Curții de Conturi.
La serbare au participat, printre alții, Traian Băsescu și Victor Ponta.

N-am urmărit la TV transmisia în direct. Pe de o parte, pentru că nu mă uit la televizor, protejîndu-mă astfel de bombardamentul cu știri stricate, care fac rău la creier, pe de alta, pentru că era vorba de o manifestare de protocol rutinieră.

Drept urmare, nu știu ce-au făcut și ce s-au zis Traian Băsescu și Victor Ponta cînd s-au întîlnit într-un spațiu destul de restrîns pentru a permite evitarea reciprocă.
Am citit însă stenograma conferinței de presă ținute ad hoc de Victor Ponta după sindrofie.

M-a făcut să tresar următoarea secvență:
Reporter: Aţi avut un schimb de replici cu Traian Băsescu, aţi dat şi mâna, v-aţi revăzut practic după…
Victor Ponta: Normal, doar nu era să.., dacă domnia sa a venit să ne salute, nu era normal să mă întorc cu spatele, mai ales în faţa atâtor invitaţi. Până la urmă sunt lucruri care ţin de respectul faţă de instituţii şi din punctul acesta de vedere.
Reporter: Dar cum vedeţi intenţia preşeditelui de a nu sta alături de dumneavoastră şi alături de guvern şi a cerut un scaun separat?
Victor Ponta: Foarte bine, pentru că domnia sa nu este şeful guvernului şi nu domnia sa ca persoană. În general preşedintele şi viitorul preşedinte oricare va fi acela, nu va fi şeful guvernului şi atunci instituţia prezidenţială, din punctul meu de vedere, nu stă alături de guvern, ci stă alături de celelalte instituţii. În mod normal, cred că pentru viitor după ce nu va mai fi domnul preşedinte Băsescu în funcţie, preşedintele României trebuie să ia loc în banca invitaţilor speciali, alături de guvernatorul BNR, preşedintele CCR, patriarhi şi ceilalţi şefi de instituţii fundamentale.
Reporter: Dar mai puteţi glumi cu preşedintele? Pentru că v-am văzut făcând acel schimb de replici după ce domnul Văcăroiu a făcut o confuzie între domnul Zgonea şi domnul Valer Dorneanu.
Victor Ponta: Întotdeauna diferenţa între glumă şi ironie este destul de, să zic, sensibilă. Da, am spus că poate-l confundă pe domnul Băsescu cu domnul Iliescu si domnul Zgonea a prins din zbor şi a relatat la microfon această glumă, dacă vreţi.

Lesne de constatat două realități:

  1. Prostia infinită a jurnaliștilor băștinași, care concep relațiile dintre politicieni la nivelul relațiilor de pe maidanul de mahala, unde țața Mița îi arată fundul leliței Marghioala.
  2. Prăpastia de atitudine dintre  premier și jurnaliști.

Jurnaliști caută cu orice preț o sămînță de scandal între cei doi.
Spre deosebire de alte dăți, Victor Ponta evită orice vorbă care ar putea fi socotită sămînță de vrajbă.
Credeți c-a fost întîmplător?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 19”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *