Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

A sosit  momentul ca Traian Băsescu să redevină Președintele României! Nu numai spre Binele țării, dar și spre Binele său

Deși mulți s-au apucat de croșetat ipoteze despre cum o să facă fostul premier Călin Popescu Tăriceanu un nou Partid Național Liberal, cu iuțeala cu care rața face un găinaț, după care măcăne victorioasă, un lucru e limpede:

USL a murit!

Să crezi că pterodactilul acesta se va reface înseamnă sau o mare prostie sau o mare ticăloșie.

Ruperea USL a fost dorită și clocită de PSD, pentru a scăpa de povara înțelegerii prin care PNL îi revenea Președinția Republicii.

Fanteziile erotice  de pe toate canalele tv despre un candidat liberal al USL refăcut, ca toate fanteziile n-au nici o legătură cu viața. Ele pot da naștere la poluții. În nici un caz la copii.

Destrămarea acestui URSS al politicii românești obligă pe toți politicienii la o regîndire a poziției lor de pînă acum. Printre aceștia se numără – așa cum arătam la Realitatea Tv marți seara – Traian Băsescu. Domnia sa și-a asumat pînă acum rolul de lider al Opoziției, reușind performanța de a fi în același timp și-n Deal și-n Vale.

Ipostaza a fost întrutotul îndreptățită cîtă vreme, prin existența Mamutului USL, României îi lipsea Opoziția.

Se admitea  și chiar se impunea paradoxul că șeful statului era în același timp și șeful Opoziției.

Prin trecerea PNL în Opoziție, realitățile politice românești s-au schimbat radical.

Scena noastră politică a acum echilibrată.

PNL, PDL, PMP alcătuiesc deja, chiar dacă se mai uită unele la altele chiorîș, o Opoziție deosebit de puternică, dacă nu chiar  mai puternică decît Puterea USD-istă, obligată să apeleze la aliați conjuncturali precum UDMR.

În acest condiții, asumarea în continuare de către Traian Băsescu a rolului de lider al Opoziție e nu numai inutilă, dar și primejdioasă.

România are nevoie mai mult ca niciodată de un președinte arbitru. Un arbitru al relațiilor dintre toate partidele scenei politice: PSD, PNL, UDMR, PDL; PMP, Forța Civică.

Se înțelege că acest arbitru nu-și poate permite să sprijine fățiș, cum o face Traian Băsescu, un singur partid, PMP, oricît de drag i-ar fi domniei sale membrii și, mai ales, membrele acestui partid.

A sosit  momentul ca Traian Băsescu să redevină Președintele României!

Nu numai spre Binele țării, dar și spre Binele său.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „A sosit  momentul ca Traian Băsescu să redevină Președintele României! Nu numai spre Binele țării, dar și spre Binele său”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *