Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Să fie războiul Gabrielei Firea începutul unor dezvăluiri de senzație despre implicarea cuplului Liviu Dragnea – Carmen Dan în Tulburările din 10 august 2018?

Ion Spînu, unul dintre puținii jurnaliști care, asemenea mie, sînt interesați să dezlege marile enigme ale Tulburărilor din 10 august 2018, mi-a trimis linkurile la două filmulețe care circulă pe Internet despre Episodul violențelor la care sunt supuși de către Jandarmi cei patru turiști israelieni.

Din cîte se știe, am fost un adversar al măsurilor de protest zise și spontane desfășurate în Piața Victoriei din ianuarie 2018 pînă în 10 august 2018. Nu reacții ale societății civile împotriva pumnului cu care PSD vrea să guverneze pe post de cap. Am fost și sînt un adversar deoarece aceste mișcări n-au fost asumate legal de către un organizator. Chestia cu spontaneitatea revoltaților strînși în Piață prin rețelele sociale a fost și este o șmecherie a Forțelor oculte de a folosi Strada pentru a-și promova în România democratică interesele obscure. Mai toate protestele au fost convocate pe Internet de ONG-uri cu titluri pompoase, amintind de titlurile date de propaganda bolșevică. Nici una dintre ele n-a catadicsit să meargă la primărie și să ceară autorizație.

De ce?
Pentru că toate așa-zisele mișcări spontane au evitat asumarea publică de către un organizator. Televiziunile de știri n-au reușit niciodată să smulgă celor prezenți în Piață alte precizări decît Vasilica și Costel, cei doi ținîndu-se de mînă ca-n filmele sovietice gen Zboară Cocorii. Refuzul ONG-urilor de a-și asuma responsabilitatea protestelor, absența liderilor, fuga participanților de identificarea publică mi s-au părut și mi se par note suficient de suspecte pentru a crede în existența unor Operațiuni Speciale. Dacă mitingul din 10 august 2018 ar fi avut un organizator, unul care să-și asume în fața forțelor de ordine responsabilitatea pentru caracterul pașnic, România n-ar fi cunoscut Tulburările de la 10 august 2018. Chiar din clipa primei violențe împotriva jandarmilor, organizatorii care, firește, ar fi avut o structură în Piață, i-ar fi depistat pe provocatori și i-ar fi dat pe mîna Poliției. Ca să nu mai spun că la un moment dat, organizatorii, văzînd că le scapă totul de sub control, ar fi anunțat că se retrag din Piață. În chip bizar, la mitingul din 10 august 2018, nici un ONG cu oameni în Piață nu s-a desolidarizat de violențe și n-a anunțat că părăsește Piața.

Dincolo de încălcarea Legii, manifestările de stradă au fost o mînă de ajutor dată PSD-ului lui Liviu Dragnea. Klaus Iohannis, Opoziția și-au limitat lupta împotriva PSD la sprijinirea mișcărilor de stradă. Numai că aceste mișcări n-au atins nici cu o floare PSD în punctul său vulnerabil:
Dezastrul Guvernării.
Sloganele clișeu gen Ciuma Roșie, Penalii, au trecut în plan secund adevăratele probleme pe care le are PSD chiar și în fața propriului electorat:
Cele care țin de proasta administrare a țării, de irosirea pe fleacuri a doi ani de majoritate parlamentară zdrobitoare.

Am urmărit, așadar, filmulețele cu minima obiectivitate a jurnalistului care în polemica dintre PSD și Opoziție încearcă să fie echidistant. Ceea ce am văzut însă mi s-a părut a se petrece nu în România lui 2018, membră a UE, ci într-o țară africană condusă de un trib sălbatic. Departe de manifestația propriu-zisă, o haită de jandarmi înarmați cu scuturi și bastoane se năpustește asupra celor patru turiști străini, îi scot cu forța din taxi, le smulg cămășile, îi încătușează și-i trîntesc cu fața-n jos pe asfalt. Aici cei patru sînt loviți cu bastoanele. Tineri și tineri strigă la animalele cu chip de om să se oprească și filmează cu telefonul mobil. Excitați, ca niște tauri, jandarmii în haită se năpustesc cu bastoanele asupra celor care filmează.

Ce-a fost asta?
O scenă de un incredibil abuz al Jandarmeriei.
O scenă de călcare în picioare de către Stat a drepturilor civile ale individului.
Urmărindu-i pe jandarmi în violența lor bezmetică te întrebi dacă nu cumva erau drogați.
Că altă explicație a felului în care se comportă cu patru cetățeni fără apărare nu există.

Ulterior, Jandarmeria s-a scuzat bîiguind că israelienii au fost confundați cu huliganii care, vezi Doamne! se urcau în taxiuri pentru a o șterge din Piață.
Fie și această precizare ar fi fost suficientă pentru ca Parchetul militar să ceară arestarea preventivă a Jandarmilor. Pentru că în răspunsul Jandarmeriei se găsește un fapt de neconceput:
Transformarea unei evacuări a Pieței într-o reprimare sălbatică a protestatarilor.

Evacuarea Pieței înseamna o operațiune care trebuia să se limiteze la scoaterea oamenilor din Piață. Nu prin năpustirea pur și simplu a tot ce era ființă vie în calea jandarmilor, ci prin folosirea tehnicilor învățate la școală de ținere sub control a unei mulțimi fără a folosi violența gratuită. Ce treabă aveau jandarmii cu persoanele violente care plecau din Piață cu taxiul? Plecau, nu rămîneau să se bată cu jandarmii. Păi dacă plecau, de ce-i mai urmăreau jandarmii?
Ca să-i bată.

Strada Nicolae Iorga e la vreo jumătate de kilometru de Piața Victoriei. În noaptea de 10 spre 11 august 2018, ieșind la fereastră, am văzut alergînd pe stradă și forțînd poarta la sedidul PMP ca să se ascundă, tineri protestatari.
Fugeau de jandarmi care porniseră prin București să-i bată.
Admițînd că respectivii provocaseră jandarmii în Piață, ce căutau jandarmii la distanța asta de Piață? Misiunea lor fusese de a evacua Piața. Jandarmii, iată, porniseră la vînătoare de protestatari.

Toată lumea s-a indingat că patru turiști israelieni au fost brutalizați de jandarmi deoarece fuseseră confundați cu huliganii din Piață.
Admițînd că aceștia ar fi fost huligani, e legal ca ei să fie trîntiți pe asfalt și bătuți?
Aceste episoade incredibile pot explica într-un fel războiul declanșat de Gabriela Firea împotriva lui Liviu Drangea și Carmen Dan în chestiunea violențelor din Operațiunea Evacuarea.

Lunea trecută, la emisiunea România 9, Gabriela Firea, răspunzînd unei întrebări puse de mine, a explicat de ce a cerut demisia lui Carmen Dan.
Gabriela Firea a susținut că ordinul de evacuare a Pieței a fost legal. Lucrurile se schimbă cînd vine vorba de felul în care s-a desfășurat evacuarea. Cele spuse de mine mai sus, ca și alte lucruri semnalate în scris confirmă că n-a fost vorba de o Evacuare a Pieței, ci de o reprimarea sălbatică a protestatarilor. Gabriela Firea a acuzat-o în emisiune pe Carmen Dan că a coordonat evacuarea Pieței de la Ministerul de Interne prin șefii Jandarmilor din Piață.
Coordonată de Carmen Dan, Evacuarea s-a transformat într-o lecție dată de PSD protestatarilor.

Despre Tulburările din 10 august 2018 am scris aproape 10 comentarii. Toate stînd sub semnul enigmelor conținute de aceste tulburări.
Despre acțiunile jandarmilor n-am ostenit să-mi exprim uimirea față de transformarea unei operațiuni profesioniste de evacuare a unui miting într-o serie de acte de răzbunare:

„Așa cum am mai scris, nu-mi voi explica niciodată cum forțe antrenate să acționeze fără excese, mergînd mai mult pe neutralizarea profesionistă a violenților decît pe reprimarea de a valma, precum cele prezente în Piață, au putut să acționeze cu ca un tăvălug fără minte.”

Pe lîngă multe alte ipoteze despre Tulburări, circulă și cea potrivit căreia mitingul din 10 august 2018 a fost manipulat de Liviu Dragnea prin intermediul structurilor din Ministerul de Interne astfel încît prin intervenția brutală a Jandarmeriei din final să fie o lecție administrată protestatarilor din Piața Victoriei. Să țină minte și să nu mai coboare în stradă de acum încolo.

Eu am avut alte ipoteze.
Cum a fost cea cu Învrăjbirea ca în Homeland.
Nu pot însă să nu iau în calcul și ipoteza asta.
Că Tulburările au fost regizate de Liviu Dragnea pentru a justifica brutalitățile jandarmeriei din final.

Sîmbătă seara, intervenind la postul România Tv, Gabriela Firea a declarat că în PSD se hotărîse anterior lui 10 august 2018 ca intervenția jandarmeriei să fie nițel exagerată, un soi de lecție, urmînd ca abuzurile să fie puse pe seama prefectului Capitalei.

Dan Andronic a dezvăluit sîmbătă dimineața, în Evenimentul zilei, că Gabriela Firea a ținut să nu fie în țară pe 10 august 2018. Am întrebat în emisiunea de la România Tv ce știa Gabriela Firea că se pregătea împotriva manifestanților de a plecat din țară ca să nu se pună pe seama ei abuzurile. Viorica Dăncilă a plecat și ea în concediu, deși datele lăsau să se înțeleagă un miting cu probleme. Ce știa Viorica Dăncilă că se va întîmpla pe 10 august 2018 de a ținut să plece din țară? Ceea ce știa și Gabriela Firea? Că jandarmii sub îndrumarea lui Carmen Dan îi vor stîlci în bătăi pe demonstranți? Că violențele au fost aranjate de Liviu Dragnea prin intermediul structurilor de la Interne? Să fie asta una dintre explicațiile pentru care Ministerul de Interne întîrzie desecretizarea documentelor cerute de Parchet?
Să fie războiul dus de Gabriela Firea începutul unor dezvăluiri de senzație despre implicarea cuplului Liviu Dragnea – Carmen Dan în Tulburările din 10 august 2018?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Să fie războiul Gabrielei Firea începutul unor dezvăluiri de senzație despre implicarea cuplului Liviu Dragnea – Carmen Dan în Tulburările din 10 august 2018?”

 • Nea TITANE (d.a.) iete-te un ‘subect’ :
  Dacă i se-ntâmpla unui ‘demnitar’ român, de genu’ LOC 3, (mai ales!), …2, … ???, în stat, ceea ce i s-a-ntâmplat, lu’ DODON, cum ar fi reacționat … unii… mass-media-riști !!!
  Păi, vă zic eu !!! (pauză pt … publicitate!)
  1. Il asimilau cu o (altă) tentativă de asasinat !
  2. Il luau la MISHTO, pe Dragnea !
  3. Il acuzau pe … Soros ;
  4. Il acuzau pe ‘geaca roșie’ joianis ;
  5. Ii acuzau pe cei din ‘background’, rășpektive ăi ghin ‘statu’ … ăl paralel’ !!!
  6. Rușii ar fi fost ultimii … ‘acuzaţi’ !!!

 • Maestre, dupa umila mea parere adevaratul razboi este asa cum e descris aici

  https://www.cotidianul.ro/rezist-in-casa-alba/

 • In clipul cu aia batuta in Olanda, dupa ce fusese pugilata si incatusata, dihania, chiar in ultima secunda de fimare, incearca sa-i dea un calcai in oo politistului, fapt care-i mai atrage o izbire de caldaram.. 🙂

  • Am, văzut , he , hee … Bă , da rezistentă boarfa , la ce pumni în bot și-a luat , tîrîtă cu pulanul pe sub țîțe , și tot mai încearcă să loveasca , vipera dracului .

 • Mai acum o lună am fost pe-acolo, pt o filmare si era o zonă, lângă un ponton, mai vechi, plină cu pet-uri !
  Poate tocmai fuseseră stranse, cine știe, dar, mai erau si pe lac, pe ici pe colo !
  Oricum, eu rămân la ‘ideea’ mea, din cauza … ‘la obraz’, care-i … gros !!!

  • … filmare, …! Și … deștele-s groase !!!

  • Ai fost acolo , dihore ? Deci de aia mi s-a oprit mie apa , au trebuit ăia să dezinfecteze lacul …

   • Mai pune câte-o virgulă, pe ici, pe colo, măcar … ‘din razbunare’ ! Apăi, baghe, apa ţî s-o hi oprit că n-ai plătit-o, iar lacu’ l-or hi dezinfectat din cauza pestei, că mulţ’ porci or face baie pe-acolo, printre … ‘nuferi’ !

    • S-ar putea ca apa să miroasă și de la … ‘lostriţile’, alea de 2m lungime, moarte de … ‘batrâneţe’ !!!

 • Maestre,
  Dv. analizati, veniti cu argumente, sustineti principiile Statului de Drept, asa cum îi sta bine unui jurnalist …
  Postacii pesedisti va contrazic, jignindu-va în casa dv., asa cum le sta bine pesedistilor care îl sustin pe unul ca Dragnea sau Vâlcov …
  Nesimtirea, minciuna, dezinformarea, diversiunea ridicate la nivel de politica de partid fac PSD-ul puternic, exista dovezi si printre postacii acestui blog …
  Deci … nu va faceti iluzii, maestre, Gabriela Firea nu poate rezolva nimic într-un partid ale carui frâie au fost preluate doar de catre banditi si ticalosi care sunt sustinuti de alti banditi si ticalosi si de restul: prosti care-i cred pe banditi si ticalosi.

 • Nu stiu daca domul Cristoiu a fost la un meci de fotbal, dar unul adevarat la care din nimic drucherii se iau la bataie cu jandarmii.Bataie in toata regule. Nu cred ca la acele batalii, doamna Carmen a sa fi dat un telefon ca jandarmii sa dea cu bastoanele, iar Dragnea sa intervina la suporteri ca acestia sa arunce cu scaune rupte in capul jandarmilor. Sunt prea multe discutii despre lucruri ce le fac placere atit huliganilor, dar si jandarmilor.Decit sa-si bata nevestele mai bine se bat intre ei si pe urma sa mearga la o berica sa se laude cu vinataile primite.

  • Maestrul știe mai multe, dar nu vrea să le spună, pe toate o dată ! Ne tine, asa, în… ‘suspense’, ca-n … Homeland !!!
   In seara de 10 august a actionat, de fapt, o altă … DIASPORĂ !!!

 • In seara asta, la ‘Subiectiv’, daddy a ieșit … ‘la tablă’, unde a explicat cam cum e cu ‘dezvoltrea’, si cu … gazele ‘off shre’ ! Exact așa a scris, ceea ce înseamnă că, pt el, literele dinaintea lui ‘r’, nu prea se văd !!!
  Pe de altă parte VVPonta a publicat pe Fb o poză, in care, intr-o încăpere apar daddy cu Maior, iar in fundal … ‘slujirea’ kovesi !!!
  Asta in timp ce el (daddy) explica cum e cu
  lupta cu … ‘statul paralel’, respe tov cu …
  tentativa de lovitură de stat, nereușită, din 10.august !!!

  • Bă , boule cu ceafă groasă , normal că a publicat-o Ponta, păi Maior e naș-su, tu-l în rît de securist mongoloid . Amîndoi , și nașul , și finul .

   • Chitreskule, parcă ziceai că nu te mai ‘chinui’, cu reply-urile, dar văd c-o … ‘comiţi’, langa-langa !
    Ziceai ceva de barcă, Tarniţa, … ‘lansare la apă’ !
    Nu mai bine te-apuci de … ‘pescuit’ pet-uri, de pe lac, așa ca ‘voluntar’, în loc să scrii … ‘on purpose’ ?!?
    Hapropo, de ceafă, ţi-am mai zis că mai am și ‘altele’, tot … GROASE !!!

    • NU sînt PET-uri peTarnița , cretinule , pt că e sursa de alimentare cu apă a Clujului și curăță Apele Române și RAJAC-ul , sau Rasdaqul ? că nu mai știu pe care l-a arestat Iria Loghin .
     O să merg , nu vezi c-am scris la 1 noaptea , credeai că merg de la miezul nopții , sau ce ?

  • Era facuta cand il taiase pisarea pe Ponta,d-aia nu e-n poza.Are curaj sa le publice si pe celelalte,tot din acea seara?

   • Cred că da ! Chiar a spus c-ar mai avea … fo două, pe care le va publica, la momentul ‘oportun’ !

   • Poza este un photoshop, destul de clar, în ciuda ‘aparențelor’ !
    Priviţi cu ATENŢIE zona ‘lipirii’, dintre cei doi !
    1. Unde-i umărul drept al lui Maior ?
    2. Lumină diferită pe feţele celor doi !
    3. Umbra aplicei, din fundal este cam ‘împrăștiată’ !
    4. Maior nu este atât de înalt, aproape cât Dragnea, după cum apare in poză !

 • Cu tot respectul, domnule Cristoiu, dar scenariu prezentat mai sus nu se sustine de fel.Nu sunt plingeri ale unor cetateni din Israel. Mai nou constat ca domnul Cistoiu se intrece in „scenarii’ cu conu gusa, ala care am auzit ca se doreste unicul analist politic de pe Luna. De ce de pe luna,simpu, numai acolo mai este credibil de multime de lunatici ce populeaza acest astru.

 • Maestre, daca tot sunteti bombardat cu imagini secrete,pe care eu l-am vazut in direct inca din acea seara a rivulutiei,cum va explicati ca in afara de protestul public,din acea seara,al Ambasadei Israelului,nu exista nicio plangere a celor patru?Exiata o plangere a soferului de taxi si aia aruncata la comun intre cele 700,sau mai multe.Observ totusi ca aveti pierderi de memorie,sau halucinatii,altfel nu-mi explic cum de nu ne-ati spus inca de atunci ce s-a petrecut in acea seara pe strada unde locuiti.

  • Recunosc ,nu te-am citit,am citit Gindul Maestrului si m-a izbit asta,daca ai fost primul,bravo tie.Acum ma uit la A3 si Maestrul zice ca e INTRATABIL,adica putem noi sa stam si in cap,nu se va schimba si noi nu contam,doar asa intre noi.Eu nu tin la a fi buricul acestui blog.

   • ‘Buricul’ și ‘fruncea’ blogului există, ca ‘locuri’, deja fiind ocupate de altcineva !

 • Ce rai e jandarii romani. Ei trebuia sa fie echipati cu pantaloni scurti si slapi si inarmati cu rulouri din ziare. N-asa? Ia sa vezi ce ar pati niste unii care ar vrea sa ocupe ulita mare din dreptul Casei Albe sa mitingeasca ei #rezistent. Cred ca in juma’ de ceas le merg fulgii de nu se vad din norul de gaze lacrimogene. Iar daca chiar fac pe desteptii, s-ar putea sa fie cam ultima data. Despre Firea, a se scuti. Vrea si ea un cascaval mai mare da’ nu cred ca-l poate dovedi.

  • In Spania, acei 14 ‘protestatari, au fost somaţi de … los jandarmes, să se-nghesuie intr-o parcare, fiind amenintati cu arestarea !!! Cred ca le tremurau calvin-kleinii-n vine !!! Ai noștri au fost mici … ‘copii’, pe lângă ei, cu ‘dezinfectantele oculare’ si dușul pt … masaj ! Măcar să fi fost d-ăla … scoţian !

 • Intr-una din declaratiile sale, Firea il acuza pe Dragnea de “teleormanizarea” guvernului Romaniei.
  Poate ne spune cate ceva si despre “pandelizarea” sau “voluntarizarea” primariei Capitalei
  Sau actiunile ei sunt legitime?
  Si apropos,
  Majoritatea semnatarilor scrisorii comune de sustinere a primaritei sunt “subordonatii” ei din institutiile de cultura si sportive finantate din bugetul primariei Capitalei.
  Sau e doar un zvon rauvoitor ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *