Marcel Ciolacu: Nu sunt un mare fan al alegerilor anticipate, dar dacă nu se doreşte rotaţia premierilor, atunci cred că aceea ar fi direcţia (news.ro)

Gîndul de luni, 11 mai 2015

Eliberarea Elenei Udrea – rezultatul unor negocieri prin care ea s-a angajat să nu facă dezvăluiri primejdioase despre Binomul SRI-DNA?!

Ajuns acasă după emisiunea de la B1Tv, deși sunt mort de oboseală (am mers la studio abia picat din străinătate), mă supun datoriei pe care mi-am impus-o – cea de a nu lăsa să treacă o zi fără un comentariu pe cristoiublog.ro – și scriu despre dialogul cu Elena Udrea.

Pe scurt, fără floricele, deoarece orele sunt înaintate:

 1. A fost o emisiune groaznică. Așa cum am zis în debutul ei, dacă știam că Elena Udrea va interveni telefonic în loc de o transmisie în direct din arestul preventiv, aș fi declinat oferta de a participa. Să stai de vorbă două ore cu un om fără să-i vezi fața, nu cred că există experiență mai cumplită decît asta. Una e să intervievezi pe cineva în timp ce telespectatorii îi văd fața, și alta e să faci asta în timp ce interlocutorul e la telefon. Explicațiile Elenei Udrea nu m-au convins. Joi seara, cînd am vorbit la telefon despre emisiune nu s-a pus o clipă problema unei zone în care se intră mai greu decît la Palatul Buckingham. Poate cititorii mei găsesc și o altă explicație decît cea dată de Elena Udrea, și anume că din complexul respectiv de locuințe nu se poate transmite în direct la tv nimic.
 2. Răspunsurile Elenei Udrea la întrebările mele (Cît din ceea ce știe în zece ani de mandat prezidențial a spus în Jurnal și-n Spovedaniile publice? Dacă va publica Jurnalul?) mi-au întărit bănuiala că eliberarea din arest preventiv n-a fost produsul Justiței independente, cîntate la epoleți de ofițerii din presă, ci rezultatul unor negocieri în urma cărora ea a garantat că nu va face dezvăluiri stînjenitoare despre Binomul SRI-DNA, dar mai ales despre SRI. Nu mi-a fost greu să observ că toate criticile s-au îndreptat spre Codruța Kovesi. Florian Coldea a fost ocolit cu grație.
  De precizat încă o dată.
  Pentru personajele care întruchipează Binomul primejdioase sunt dezvăluirile cu date și documente concrete, și nu atacurile la adresa Justiției. Asta deoarece, atacurile sînt pe loc contracarate de simfonia Diviziei Presă a SRI. Un document exact nu poate fi contracarat de nimeni, nici măcar de ofițerii acoperiți, care s-ar vedea constrînși să-l ia în considerare. Atacurile generale la adresa Justiției, repetate de Elena Udrea duminică seara la B1 tv, nu prezintă nici o primejdie pentru Binom. Dimpotrivă, ele vor fi un nou pretext pentru ca trîmbițele Binomului să sune alarma că DNA e luată cu asalt de corupți.
 3. Elena Udrea a susținut că din experiența prin care a trecut și-a dat seama cît a greșit cînd era tare și mare aplaudînd înhățările altora de către DNA. Ea a zis că va fi mult mai atentă înainte de a se pronunța asupra vinovăției unui om. Mare problemă e următoarea: Dacă va ajunge din nou mare și tare, își va mai aminti de acest legămînt?
 4. Un moment interesant l-a constituit partea cu „degetul la nas”. Elena Udrea a dezvăluit că era răspunsul la un SMS primit pe telefon de la o „persoană dragă” în care i se cerea să facă gestul pentru a confirma expeditorului că totul e OK.

Eu cam bănui cine e persoana dragă.
Dumneavoastră ce bănuiți?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

88 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 11 mai 2015”

 • E un joc de-a şoarecele şi pisica …nu ştim cine ce este , având loc un permanent schimb de roluri , in funcție de cât intinde celălalt coarda.

 • libertatea are un pret!

 • libertatea are un pret!

 • DAR DE CE ACESTE INTERDICTII E CUMVA SEDIUL NASA ACOLO SI NOI NU STIM CE SE ASCUNDE IN ACEL COMPLEX REZIDENTIAL ?

 • DAR DE CE ACESTE INTERDICTII E CUMVA SEDIUL NASA ACOLO SI NOI NU STIM CE SE ASCUNDE IN ACEL COMPLEX REZIDENTIAL ?

 • Domnu’ Cristoiu,
  Daca dvs. ati fi fost arestat si ati fi ispasit cosmarul Elenei Udrea, sa fiti lipsit de Biblioteca, de condei si de posibilitatea de a scrie, daca v-ati fi rajghinat zilnic deasupra WC-ului turcesc de fata cu toti amicii din celula si cu grija sa nu va muste sobolanul, daca n-ati fi putut nici macar ragai de rusinea celorlalti, cred ca ati fi pupat de drag pe femeia cu barba, zisa Badea si i-ti fi sorbit cuvintele Danei Grecu chiar daca bucatareasa fiind v-ar fi adus vesti despre cum prepara ea ciorba de urzici…Asa, din dulcea libertate, e usor sa lansezi proteste cum ca n-ati avut la indemana prada Udrea, pe care s-o ochiti cu tirul vorbelor fara sa gresiti…inseamna ca sunteti amadndoi jurnalisti fara imaginatie si ar trebui sa va apucati sa scrieti carti despre ” Istoria Comsomolului „,sau alte nerozii asemanatoare…Abia acum ma bucur pentru Elena Udrea ca n-a avut posibilitatea sa fie cu voi in direct : ar fi putut gresi si ar fi devenit o prada usoara pebtru sacalii Coldutzei!

 • Maestre ai decazut mult! O fi si din cauza varstei.

 • Părea că și-a pierdut cuvintele ,i-a sărăcit vocabularul ,argumentele șchiopătau ,mai bine și-ar vedea de arestul la domiciliu ,să nu-i fie periclitat de sporovăiala în media (unde oricum nu spune lucruri ”cu miez” )și de procese .Abia după/dacă ce le câștigă ar fi cazul să mai vorbească în spatiul public! A făcut destul ”bine”până acum cu argumentele ei în slujba adevărului(personal) și instituțiilor statului . Mai multă responsabilitate nu ar strica !

 • Doamna Silvia Constantinescu va rog sa-mi iertati confuzia facuta la persoana dv

 • Cred duduia nu a vrut sa i se vada rogojinile de pe jos,si a bagat-o pe asta cu contractul. Saraca,sta cu chirie,va dati seama…….

 • Domnule Cristoiu-aveti niste „comentatori” de toata stima-bineinteles fara identitate asumata -doar o semnam anonima,nu?Sint arhitecta si nu locuiesc in tara-deci nu am cum sa lucrez la antena 3 sau „n”.Fara alte cuvinte.

  • nu puneti la suflet, pe fb e c-an traficul din Bucuresti…

  • Doamna Silvia imi cer public scuze pentru comentariul facut de mine la adresa dv.Confuzia am facut-o din cauza pozei pe care o aveti la profil,nu am privit cu atentie.Va promit ca o sa va arat si persoana cu, care v-am confundat.

  • v-am confundat cu Adriana Dutulescu

 • Parerea mea este ca s-a facut o intelegere dar noi putem comenta
  Eu sint inginera si la mine 1 plus 1 tot doi face
  Eu vreau sa stiu
  -care au fost procurorii care au instrumentat dosarul microsoft intrucit ne trimitindu-i pe toti ministrii de la inceput pina la sfirsit deci toti 7
  -care procuror a iertat pe florica pescariu bitner si avocatul ala batrem de a plati cota parte din total bani furati Aia au fost banii romanilor nu a lor
  -in privinta lui bitner nu mai pot americanii de el Ha !!!
  Binomul face triajul el e util el nu imi mai trebuie asa ca Cocos Udrea si altii care sint in picatura sint inutili storsi si-au facut treaba acum la gunoi
  Ce parere aveti?

 • cu cit te a platit basexu sa lucrezi pt el si udrea?

 • cu cit te a platit basexu sa lucrezi pt el si udrea?

 • Pe cine mai interesează ce debitează Udrea!?
  Intro tara normala o astfel de tuta ar fi ajuns cel mult o vedeta in emisiuni de tele realite!

 • Pe cine mai interesează ce debitează Udrea!?
  Intro tara normala o astfel de tuta ar fi ajuns cel mult o vedeta in emisiuni de tele realite!

 • Am inteles din comentarii ca n-am pierdut mare lucru neurmarind emisiunea.”Moderarile”lui Striblea sint din ce in ce mai greu de digerat.

 • Am inteles din comentarii ca n-am pierdut mare lucru neurmarind emisiunea.”Moderarile”lui Striblea sint din ce in ce mai greu de digerat.

 • buna observatie domnule Cristoiu…iar nu vom sti nimic din ce se_ntampla in spatele usilor intre-deschise…;)

 • Propun Elenei Udrea sa se interneze intr-un spital din ROMANIA sa vada ca este mai rau ca la puscarie ( gandaci, mizerie , mancare proasta etc ) Politicienii nostri habar n-au cum traieste poporul lor ! Propun sa-i reciclam in fiecare an o saptamana :sa mearga cu RATB, sa stea o zi intr-un spital , sa duca copilul o zi intr-o scoala publica si pe perioada sta sa aibe venitul unui profesor pensionar . VA DATI SEAMA CE SCARBA LE ESTE CAND VINE CAMPANIA ELECTORALA SI TREBUIE SA INTRE IN CONTACT CU POPORUL . VIATA LOR ESTE DE 5 STELE SI TOTI SUNT LA FEL .Presa este instrumentul prin care suntem adunati in jurul unui IDOL politic pentru a ne dezbina . PRESA NU ESTE DE PARTEA NOASTRA , A DEMOCRATIEI ci de partea celor carei platesc . SUNT MERCENARI !

 • Chestia cu clauza de inchiriere…e simplu: sa va remita o copie a contractului. Eu, sincer, ma indoiesc de explicatiile Elenei. Este, totusi, om politic. Semnul OK, aratat cu mana, este cu totul altul. Sper ca PMP-istii sa nu faca greseala de a reprimi-o in partid, deocamdata, pana nu-si rezolva suta la suta problemele cu justitia.

 • …circ si panarama…

 • Gresit Elena Udrea a fost eliberat pentru a putea sa se distraga atentie de la mafia padurilor Aceasta problema nu doar ca face de ras Romania ambasada Austria dar si ziaristi romanii de investigatie deoarece a fost nevoit sa traverseze un American ocean ca sa pot sa demasca o astfel de mafia si sa arata opinia publica international in ce fel o ambasada si o institutie prezidential este implicat intr-un asemene jaf cumplicitate lui dl Avand in vedere gravitate unei astfel de situatie s-a pus in miscare o masinaria de cenzura si propaganda care a avut ordin de a face o serie de lucrurilor atunci si in urmatoare perioada Una din aceste a fost scenariul cu studenti Apoi a urmat eliberare Elena Udrea si ulterior lansare acea fituica cu stenograma Toate aceste s-au intamplat dupa ce au vazut ca i-am demascat pe fata la doar cateva momente dupa ce au dat ordin ca in timp sarbatoare de minivacanta de 1 Mai studenti sa merga sa protesteze in fata Guvern duminca 3 Mai la ora 17 cand premierul nici macar nu era in Romania

 • Gresit Elena Udrea a fost eliberat pentru a putea sa se distraga atentie de la mafia padurilor si cumplicitate lui dl Iohannis Ambasada Austria

 • Parerea unor specialisti in psihologie este ca Udrea necesita consult urgent psihiatric ! Primele semne au aparut din campania prezidentiala si s-au amplificat cu jurnalul , arestarea … Atentie Maestre, un celebru profesor de psihiatrie a spus : ” bolile psihice sunt cele mai molipsitoare boli ” . Deci atentie Me

 • d-le Cristoiu, va compatimesc. Sa va lasati folosit doar ca postas si nici macar o informatie, de 1 leu (cu tva cu tot) sa nu va dea…Asta da tzeapa! Ea si-a rezolvat treaba, a transmis ce era de transmis si catre unii si catre ceilalti. Mie mi-a adus aminte, de bancul ala cu buldogul sef de strada, care vede scris pe o poarta „caine rau”. Suna la poarta si vede un ghemotoc de caine, din ala de lustruit pantofii, pe care-l intreaba:
  – Ba, ma-ta-i acasa?
  – Nu, nenea.
  – Da tac-tu-i acasa?
  – Nu nenea.
  – Atunci cine-i cainele cel rau, in curtea asta?
  – Eu nenea, ca nu-mi place lapticu si nu pap tot din falfulie…

 • Nea Ioane, acu’ dece minti ? Ai stiut din debut cum va fii emisiunea,doar nu te-ai dus in calea Victoriei cu ochii inchisi.Nu ai declinat oferta sa nu-l superi pe Striblea. Groaznic e putin spus,a fost o emisiune de cacat.

  • Inainte de emisiune i-am scris Maestrului ca o vorba din popor spune : Nu poti face din … bici , iar daca incerci oricum nu pocneste.

  • Si Cristoiu si Striblea trebuie sa castige niste bani si sa ‘execute’ niste emisiuni , ca doar la o televiziune de partid lucreaza , nu ? Si daca-i ordin… Nu mai conteaza ca bat apa -n piua ( de fapt asta si trebuie sa faca…) ca sunt destui idioti care -i asculta si, mai rau, ii si cred .

 • Asa este, mi-a confirmat un amic care locuieste in acel complex. Exista clauza in contract sa nu se filmeze, fotografieze, cu alte cuvinte presa nici atat. Elena Udrea a spus si anul trecut ca acolo unde s-a mutat nu are voie sa faca poze mai ales sa le faca publice. Observ ca masele largi au pus botul la prostia ca Udrea arata rau la fata, ca s-a ingrasat etc. Parul fiindu-i ondulat ( ea spunea ca asa il are natural) si ca era pe cat de posibil aranjat, dandu-i o nota ca s-ar fi ingrasat, toti consumatorii de Udrea au crezut cu satisfactie! Observ si aici un comentator George Geadau care spune ca de asta n-a dorit sa faca emisiunea cu ea live fiind posibil sa nu-si fi revenit! Incredibil romanii sunt de nevindecat! Spre linistea frustratilor astia, Stribliea a confimrat ca Udrea arata perfect, neschimbata, a vazut-o la ea acasa ieri la pranz, deci omul asta nu avea de ce sa minta. Tara arde, Kovesi isi fce de cap si voi judecati aspectul ei care cu siguranta este impecabil. Dl Cristoiu degeaba s-a suparat, sa mai intrebe si pe altii care locuiesc acolo la fel i se va spune, ca nu este voie sa se filmeze in Complex.

  • Treci puntea cu ochii inchisi ! Da search pe google maps si ai sa vezi fotografii din complex. Udrea are voie sa faca ce vrea in apartamentul ei !

  • Daca nu are voie sa dea interviu la ea IN casa, asta da motiv… de CEDO… Pai de ce se mai plange de conditiile din celula, ca aia era gratis, pe cand pe casa, teoretic a dat si bani. Evident ca este o gluma, dar incredibil cati tampiti, pot crede orice… tampenie. Chiar ca nu trebuie se ne mai mire nimic…

  • Pe domeniile lui Tiriac nimic nu e pe gratis,totul se plateste. Mosul face bani multi din imagine si cu imagine. Striblea a crezut ca poate intra in complex la fel ca in Parlament,pe gratis.Nici Udrea si nici Cristoiu nu sunt vinovati de chixul de aseara.Vorba aia :…trosc paraua,scirtz canaua !

  • Pe domeniile lui Tiriac nimic nu e pe gratis,totul se plateste. Mosul face bani multi din imagine si cu imagine. Striblea a crezut ca poate intra in complex la fel ca in Parlament,pe gratis.Nici Udrea si nici Cristoiu nu sunt vinovati de chixul de aseara.Vorba aia :…trosc paraua,scirtz canaua !

  • o emisiune de doua parale

  • Din același complex, în perioada primului arest la domiciliu ,din apartamentul propriu ,a postat un set de poze pe Facebook ,cu ea și Ruxandra Dragomir. Avem amnezie ?

  • Daaa, e neschimbata taranca penala. Joi cand a iesit de la puscarie arata de parca fusese la prasit. Asa arata ea de fapt o taranca cu trasaturi de travestit. Nu-i nimic ca peste 1 an- 1 an jumate cand va fi condamnata definitiv se va intoarce inapoi, bine ca a luat pulsul puscariei 😉