Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de luni, 12 ianuarie 2015

Klaus Iohannis – Victor Ponta: nu coabitare, ci stat bot în bot

Motto: Acest articol nu e, Doamne ferește!  o critică adusă prea mult  Alesului. E pur și simplu o constatare.

Partidele de Stînga din Franța, cele aflate la Guvernare, au organizat un Marș al solidarității la Paris, la care au participat 50 de șefi de stat și de guvern din întreaga lume.
Din România a participat Klaus Iohannis.

Dincolo de faptul că presa noastră de suburbie balcanică a Europei a făcut dintr-o prezență strict protocolară, un moment de recunoaștere a gloriei lui Klaus Iohannis pe plan european, mondial și, într-o anume măsură, Galactic (fătucele de la televiziunile de știri au lăsat să se înțeleagă că președintele Franței a avut ochi doar pentru președintele României!), nu pot să nu salut faptul că Marșul ne-a dat nouă, românilor, prilejul de a constata cum stau bot în bot Klaus Iohannis și Victor Ponta.

Erau toate argumentele ca la Paris să fie prezent Victor Ponta:

  1. În general, au participat premieri.
  2. Manifestația a fost organizată de Socialiștii francezi.
  3. Victor Ponta moare după asemenea sindrofii planetare, în care ești văzut la televizor ținînd-o ce cot pe Angela Merkel.
  4. Lui Victor Ponta îi stau bine chestiile puștești cu tricouri gen Je Suis Charlie!

În aceste condiții, să ne imaginăm că președinte al României ar fi fost Traian Băsescu.
Pariez că Victor Ponta ar fi luat și el un avion și s-ar fi precipitat la Paris.
Ca să nu mai spun că Victor Ponta ar fi lătrat pe la toate televiziunile că el trebuia să meargă.
Ca să nu mai spun că tromboanele propagandistice ale  PSD – Antena 3 și România Tv – ar fi  bubuit de dimineață pînă seara că Victor Ponta a fost nedreptățit de Traian Băsescu.

Ce s-a întîmplat acum, în ianuarie 2015?

  1. Nu numai că s-a dus la Paris președintele și nu premierul, dar mai mult, Victor Ponta s-a declarat în scris fericit că nu merge el, ci Klaus Iohannis.
  2. România Tv lui Sebastian Ghiță a transmis în direct Marșul sub titlul Klaus Iohannis – participă la un eveniment pentru Europa!

Să nu-mi spuneți că iresponsabilului vesel nu-i dădea ghies să fie și el la Paris, acolo unde clocotea ciorba mediatică europeană!
Și totuși nu numai că nu s-a dus, dar mai mult a zis că președintele avea dreptul să se ducă.

Explicații?

  1. În cazul lui Traian Băsescu, Victor Ponta se dădea capăt de băț din nevoia electorală de a întreține imaginea unui conflict cu președintele. Acum are interes să cultive imaginea unui premier care se înțelege perfect cu președintele.
  2. Contrar aparențelor, Victor Ponta știe să renunțe la orgolii cînd vine vorba de interesele sale.

Interesul său de acum e să rămînă premier pînă în 2016.
Dacă pentru asta e nevoie să toarcă în brațele lui Klaus Iohannis, nici o problemă, toarce de rupe pămîntul. Iar Klaus Iohannis, fericit că premierul îi toarce în brațe, stă bot în bot cu el, fără a se âgnid c-ar putea lua astfel o gripă:
O gripă numită USL.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

41 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 12 ianuarie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *