Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de luni, 14 ianuarie 2019

Cum a fost umflat cu pompa naționalismului de catrință și ițari momentul de la Ateneu

Un cunoscut cu care dezbat deseori chestiuni de politică internă și internațională, deși el mă sună pentru a-mi spune mie părerile sale și nu pentru a le afla pe ale mele, mă întreabă intrigat de ce n-am fost la sindrofia de la Ateneu. N-am avut invitație? Am avut, îi răspund, sau cred c-am avut, o dată ce am primit mai multe telefoane, ba chiar și un SMS, de la Nelu Barbu, purtătorul de cuvînt al Vioricăi Dăncilă, căruia nu i-am răspuns, nu de alta, dar de cînd a fost suit în prepeleacul de la Palatul Victoria nu mi-a dat nici un semn, deși am făcut împreună un lung șir de emisiuni la B1Tv. Nu știu de ce n-a dat nici un semn. Presupun că, la fel ca în cazul Ancăi Alexandrescu, Nelu Barbu și-a însușit atitudinea ostilă a stăpînilor PSD-iști față de mine. N-ar fi primii mai tineri sau mai copți care fac enorma greșeală de a nu fi solidari cu cei din breaslă, ci cu stăpînii, uitînd că stăpînii trec, în timp ce breasla rămîne. Chiar dacă i-aș fi răspuns și presupunînd – repet, presupunînd – că ar fi fost vorba de o invitație, tot nu m-aș fi dus. Cunoscutul mă mustră: Cum adică, să ratați un moment istoric? Care moment istoric? întreb eu nițel descumpănit că aud într-o conversație particulară un clișeu expus de televiziunile de știri din ultimele zile pînă la tocire.
Păi preluarea de către România a președinției rotative a Consiliului UE.

Pentru a defini drept istoric un moment din viața unei țări, se impune a stabili patru lucruri:

 1. Dacă momentul respectiv aduce cu sine o postură prin care țara respectivă se deosebește de alte țări în interiorul unei Alianțe.
 2. Dacă pentru momentul respectiv, țara s-a zbătut, a depus energii și inteligență pentru a-l atinge și de ce nu? a dat jertfe de sînge.
 3. Dacă momentul respectiv duce în imediat sau în timp la o schimbare în bine în viața țării, a cetățenilor acesteia.
 4. Dacă acest moment întruchipează aspirațiile poporului din țara respectivă, dacă nu de veacuri sau decenii atunci măcar de ani întregi.

Aceste patru lucruri se cer stabilite, deoarece cuvîntul istoric, alintare conferită unui moment sau unui eveniment sau chiar unui fapt, semnifică, deși nu se spune, ceva eminamente pozitiv.
Ce e pozitiv și ce e negativ rămîne încă discutabil. Pentru comuniști, Proclamarea republicii populare române e un moment istoric, în sensul de pozitiv. Pentru alții nu e un moment istoric. E cel mult un eveniment tragic.
Examinarea momentului de la Ateneu impune o fixare lucidă, scutită de naționalismul de tip catrință și opinci, a funcției de Președinție rotativă a Consiliului Uniunii Europene de România.

La noi, ambele armate propagandistice, și cea Pro PSD și Cea Pro Iohannis au supralicitat importanța acestei funcții lăsînd impresia babuinilor că timp de șase luni România va fi șefa UE. Și asta ca semn al unei recunoașteri a rolului și locului de excepție al țării în Uniunea Europeană. Cei cît de cît atenți și la realități, deoarece drogul partizanatului politic nu le-a luat de tot mințile, vor fi observat, nițel nedumeriți, că, deși Șefă a UE, România rămîne mai departe în afara Spațiului Schengen. Păi dacă era Șefă, chiar de la Ateneu, atît Președintele, cît și Premierul ar fi anunțat că obiectivul României pe perioada președinție rămâne admiterea noastră în Schengen. Nu peste șase luni, nu peste cîteva săptămîni, ci chiar de a doua zi. Din cîte s-a văzut însă, noi am continuat și după 1 ianuarie să cerșim admiterea. Și cui i-o cerșim? Lui Jean Claude Juncker, lui Donald Tusk. Celor care – dacă ar fi să credem învîrtoșării naționaliste de la noi – ne sînt subordonați pe perioada președinției. Joi a descins la București o delegație a Comisiei Europene în chestiunea președinției rotative. Dacă această președinție ar fi fost într-adevăr reală, ar fi fost normal ca haita de birocrați de la Bruxelles să descindă pe aeroport în genunchi, pentru a cerși de la Autoritățile române îndurare în perioada cînd România le e șefă. Din tot ce au făcut descinșii se vede limpede însă că pentru birocrații de la Bruxelles cei care dețin președinția rotativă sînt pe post de ospătari de a-i lor. Bătutul pe umăr din partea zurliului de Juncker, indicațiile de Jupînă ale Corinei Crețu, discursul în limba română pentru a-i da gata pe babuini al lui Donald Tusk, dezvăluie realitatea. Ștabi sînt tot birocrații sau mai precis Stăpînii lor din cancelariile Marilor Puteri. Din punct de vedere practic, președinția rotativă preluată de o țară membră a UE înseamnă că țara respectivă asigură suportul administrativ și financiar al Consiliului UE. Asta îi scutește pe birocrații de la Bruxelles de cheltuieli uriașe. E ca și cum la un moment dat s-ar decide la noi ca județele să asigure pe rînd administrarea lucrărilor Guvernului. Fiecare județ ar prelua cheltuieli și munca de rutină a administrației guvernamentale, fără a avea un cuvînt de spus în hotărîrile luate de Guvern. Dacă e o țară din Est atinsă de sindromul Vai ce nenorocită sînt! țara respectivă îndeplinește sîrguincioasă rolul de șefă de tură la hotel, ca să-i zic așa, fericită din iluzia că e Șefă a UE.

Indiscutabil în istoria țării noastre e o premieră. Nu de alta, dar România fost admisă în UE abia în 2007. N-avea cum să primească o asemenea funcție înainte de 2007 și cu atît mai puțin înainte de 1989. Pe vremea comunismului, România făcea parte din CAER. Sovieticilor nu le-a trecut prin cap să alinte țările Lagărului socialist dîndu-le sarcina de a cheltui timp, bani și energie, în locul Birocrației de la Moscova. Nimeni nu spune că asigurarea președinției rotative trebuie considerată un fleac. Dimpotrivă, ea trebuie luată în serios de către Guvern, de către Președinție, pentru a infirma imaginea calomnioasă de popor care abia am ieșit din grote și atunci doar pentru a urla la eclipsa de lună. De aici însă pînă la a face din momentul de la Ateneu un moment istoric e calea lungă.

E preluarea președinției un moment prin care țara noastră e deosebită brusc între țările membre al UE, ca semn al unui prestigiul ieșit din comun? E preluarea Președinției rotative rezultatul unei zbateri a României, marcate de jertfe? Evident nu. Că voiam sau nu, că ne doream sau nu, momentul venea în chip obligatoriu. Pentru a prelua președinția rotativă n-am făcut nimic deosebit. Pur și simplu ne-a venit rîndul. În istoria UE, decizia ca președinția Consiliului UE să fie îndeplinită pe rînd de statele membre, pentru o perioadă de un semestru, a fost luată în 1992, prin Tratatul de la Maastricht. De atunci, unele state au fost la șefia Consiliului UE de 12 ori (Germania, Franța, Italia, Belgia). Decizia de înființare a unei triplete a președinției rotative a fost luată prin Tratatul de la Lisabona din 2009. Abia din 2010 funcția a devenit practică. Din ianuarie 2009 pînă acum, președinția prin rotație a fost asigurată de 20 de state. Dintre statele din Est România e ultima căreia îi vine rîndul la președinție. Astfel, au fost înaintea noastră:
Cehia (ianuarie-iunie 2009), Ungaria (ianuarie-iunie 2010), Polonia (iulie-decembrie 2011), Lituania (iulie-decembrie 2013), Letonia (ianuarie-iunie 2014), Slovacia (iulie-decembrie 2016), Estonia (iulie-decembrie 2017), Bulgaria (ianuarie-iulie 2018). Slovenia și-a exersat dreptul în ianuarie-iunie 2008, înainte de instituirea Tripletei.

Aduce acest moment o schimbare în bine fie și cu o unghie în viața cetățenilor noștri, în destinul țării?
Firește că nu aduce. Evident, poate aduce o schimbare în rău, dacă momentul va continua să fie folosit de forțe politice interne, în frunte cu Klaus Iohannis, pentru a dovedi că Guvernul Dăncilă nu merita să primească o asemenea sarcină. Dacă adăugăm și campania abjectă dusă la Bruxelles de europarlamentari gen Monica Macovei, Cristian Preda, Sigfred Mureșan, dintre cei pe care i-am numit Siniștrii lui Băsescu, sînt toate motivele să credem că preluarea va aduce cu sine o adîncire a imaginii de rahat a României în lume.

Indiscutabil, momentul nu întruchipează aspirațiile de veacuri sau măcar de decenii ale românilor.
Preluarea președinției rotative nu e un moment istoric pentru România. E în schimb un moment care-i dă României posibilitatea de a-și îndeplini corect, exemplar, o îndatorire de membră a Uniunii Europene. Una dintre condițiile acestei îndepliniri e renunțarea la cuvintele mari, umflate cu pompa propagandei, și a trece la treabă. Nu numai la îndeplinirea îndatoririlor față de Uniunea Europeană, dar și – dacă nu mai ales – față de poporul român. Sper că Viorica Dăncilă va fi înțeles că președinția rotativă a Consiliului UE nu înseamnă a neglija administrarea țării de dragul datului în stambă pe la Bruxelles.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

44 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 14 ianuarie 2019”

 • SANEPIDE, ca sa vada toata lumea ca esti un MINCINOS ORDINAR, revin cu ceea ce-ti spuneam in postarea din 26 noiembrie: ”macar sa comenteze unul cu mai multa substanta, ca de la platitudinele tale o sa ajungem sa ne bagam toti unghia in gat de plictiseala, ca pitigoii”.

  • Te autocitezi ca sa-mi sustii spusele : fara comentariile „pline de substanta” vulgara ale lui Gabriel Serban te plictisesti de-ti vine sa-ti bagi gheara-n gât ca pitigoii.
   Bai, tie nu ti-e rusine sa ma faci pe mine mincinos ordinar, când se vede clar ca tu minti ?!

   • Esti absolut cretin, sau ne crezi pe toti fraieri? Cu textul in fata, incerci s-o dai la intors????

  • @Nikola
   Bre, te agiti degeaba. Nu incerca sa-i arati unui neamt frumusetea si rafinamentul unei sculpturi de Michelangelo, cand el nu pricepe decat utilitatea unui surub! Ai incercat sa le spui bancuri nemtilor? iti garantez ca te dai instant cu capul de stalp. Da’ de beton, nene, nu d’ala de lemn.

   • cib, ai facut o comparatie de toata frumusetea, felicitari! Pacat ca nu se potriveste. Te întreb si pe tine si pe Nikola: atunci când jalnicul Serban îsi expune „sexul” pe blog, pe voi doar va scapa de plictiseala, sau va ajuta sa aveti orgasm? Bai, cei care practica voaierismul, se pot duce prin alte parti, nu se cade sa o faca pe blogul unui jurnalist respectabil.

 • pt. profu…Mai du-te, bre, pe la școală!…Eu nu am zis deloc să facem alianță cu rușii, nu avem ce face cu ea….In plus, dușmănia cu rușii au inceput-o românii. Au intrat cu armata la Chisinău când in Rusia incepuse Revoluția și Armata rusă era in disoluție. Așa s-a votat forțat lipirea Basarabiei cu RO…Guvernul regal român, arogant la culme, nici nu a vrut să discute cu guvernul sovietic, deși nu era exclus să obțină ce voia prin ințelegere….Dar Basarabia, deși vorbește limba română, NU făcuse parte din RO, țară născută prin Unirea de la 1859… Bineințeles că după ce și-au revenit, rușii și-au luat-o inapoi in 1940. Că o câștigaseră prin luptă de la turci in 1812…. Și Austria vorbește limba germană, dar nu e unită cu Germania.

 • CRIMA DE LA MEDIAȘ, O REGLARE DE CONTURI INTRE CLANURILE INTERLOPE DIN ZONĂ !
  Cei din REZIST vor sa se cațăre cu ardoare pe mort, ața cum au făcut la Colectiv, ți să-si scoată iar ciracii in stradă!
  1. Cum bre, tocmai in mult lăudatul Ardeal să se existe CLANURI MAFIOTE ?
  2. Totuși, cum dracu de sunt scoși din inchisori CRIMINALII și sunt păstrați cei cu abuz in serviciu?

 • Te autocitezi si-mi dai dreptate. In lipsa comentariilor vulgare ale lui Gabriel Serban, ai ajunge sa-ti bagi unghia-n gât, ca pitigoii.
  Vreau sa te întreb ceva. Când citesti povestile sexuale ale „priapicului”, dupa cum îsi zice el însusi, îti trece doar plictiseala sau ai si orgasm în acelasi timp? Eu cred ca practici un fel de voaierism, tu si altii care-l adorati pe celalalt deviat.

 • Ia zi administratore Adrian, cum e cu viermele asta, care lanseaza atacuri la persoana, fara sa-l fi provocat cineva, si care se dovedeste a fi un MICINOS ORDINAR?
  Mai merita sa te uiti in gura lui, cd se ploconeste sa blochezi pe unul sau pe altul????

 • Recursul compensatoriu este opera lui mme p**ă !!!
  Cei de la #rezist au vandalizat (rimează cu cernat) ministerul justitiei, in CONTUL EI, probabil, NU AȘA???
  Ăștia cam trebuie ARESTAŢI, și făcuţi fetiţe, de catre pârnăiașii NECOMPENSAŢI !!!

 • pt. profu……Rușii nu au mai calcat pe aici cu manevre militare de vreo 60 de ani. Deci insinuarea ta este mai mult idioată decât murdară, jegoasă cum ai croit-o tu.
  NATO este o mizerie pe care o acceptăm din obligație. Plătim și bani pentru mizeria asta deși mai toți suntem convinși că plătim degeaba.

  • Am vorbit foarte direct, nu am facut nicio insinuare. Dupa razboi, rusii nu si-au retras militarii din România pâna în 1958, chiar daca românilor nu le-a convenit. Niciodata românii nu ar schimba alianta NATO cu vreo alianta cu rusii, asa ca te zbati degeaba în a-i sustine pe cotropitori.

   • @profu
    Intreaba-i si pe japonezii din Okinawa daca-i mai vor pe aliatii americani pe la ei prin batatura. Sau pe aia din America latina. Nu de alta dar au avut timp sa cunoasca toata „dragostea” partenerului Uncle Sam. Noi suntem la inceput dar in timp o sa intelegem ca toti „partenerii” sunt o apa si un pamant. Deci nu cu Ivan dar nici cu Sam. Capisci? Iar cu presedenteala, lasati-o in sange ca e doar o panarama sinistra inventata pentru a prosti prostii, mai ales astia din estul european. Nu e decat o factura grasa dupa ragaielile lu’ alde Juncker& co dupa ce ne beau vinu’ si ne mananca fripturile. Hai salam!

 • Ba Cernate, ma speriasi. Am zis ca ti-a hackuit Aristo contul, sau ca te tin nepotii in geam (si activ pe retele), ca sa-ti incaseze pensia..Acu’ vad ca ai postat o poezea si , cretina cum e ea (ete ca m-am molipsit), stiu ca e productie proprie, asa ca m-am linistit.

 • Nu înțeleg rostul multor comentaci care-și lasă doar zoaiele la locul faptei.
  Asemenea publicație ar deveni valoroasă tocmai prin comentarii care ar da strălucire subiectelor.
  Dar vulgaritățile unor comentaci întinează subiectul si autorul.
  Cred că e timpul să fie blocați cei ce au limbaj vulgar in mod gratuit.

  • ❗ ❗ ❗
   Asa ziceam si eu. Nu înteleg de ce maestrul Cristoiu îi permite unuia ca Gabriel Serban, câteodata si altora, sa îi murdareasca blogul cu ineptiile lui explicit sexuale. Si nu mai înteleg cum alti postaci care scriu texte decente, îl sustin pe acest biet inadaptat. Mai ales, ca individul a alungat multi postaci seriosi de pe blog. Eu am renuntat de mult sa mai scriu aici, din cauza lui.
   ❗ ❗ ❗

   • Exista un postac ce-si zice Nikola, care intra pe blog sa citeasca doar ce scrie acest Serban si m-a apostrofat odata ca ar trebui sa ma abtin sa-l critic pe vulgar, afirmând ca daca postacul porno pleaca de pe blog, el îsi vâra gheara-n gât ca pitigoiul. Exact asa a zis, desi parea om serios.

    • Bai domi, esti si las, de te ascunzi dupa alt allias, si mincinos de puti. Ia dovedeste unde am scris ”exact asta”, sau taraste-te le loc sub pietroiul de unde ai aparut.

     • Nu sunt Domi si nu am timp sa-ti caut postarile, dar îmi aduc aminte foarte bine ca asa ai scris, pentru ca nu-mi venea sa cred ca poti scrie asa ceva. Tu esti cel care minte. Cauta singur ce ai putut sa debitezi.

     • Eeee, uite ca am cautat si te-am prins mintind ca un porc ordinar. Postarea din 26 noiembrie.Vezi mai jos.

    • Nu e mai putin adevarat ca, daca va trebui sa suportam doar insipizi mediocri ca tine, o sa ne bagam TOTI unghia in gat. 😛

     • Nikola, din respect pentru Ion Cristoiu, gazda acestui blog, ar trebui sa nu sustii un sociopat care stropeste cu mizeriile lui acest spatiu oferit cu generozitate de catre autor.

     • Hai ba, ne mai lasi cu ifosele astea de Zana Maseluta?

   • Ba-i Sanepid , sa-i tii teorii din astea muma-tii , nu mai face pe deontologul , omul cam este erudit , asta e ,vrei nu vrei , cat v-ati da voi agenti de influenta cu curu de pamant , isi iese din fire cu cozile de topor , care chiar daca sunt platite , trebuie sa aibe o minima inteligenta ,insa in fata unor dovezi sau argumente , ei o tin gaia-matu tot pe-a lor , asa ca omul ii baga-n ma-sa , cum te bag si eu acum pe mata-le .

    • Necazul este ca cei ca tine nu pot sa gândeasca mai mult. Acestia sunteti, cu voi defilam.

  • Ba , tu intinezi nobilele idealuri ale prostiei pure , eram sa zic ale revolutiei , cum zise amu 29 de anisori un borât din Oltenita , pe numele lui Nelu ,devenit ulterior Cotrocelu ‘, nascut dintr-o bruneta zlatareasca in urbia cu pricina .

 • Evenimentul de la Ateneu este important.
  Și face Istorie pt. România.
  Chiar și simbolic, România se află pt. prima dată in această onorantă postură.
  Desigur, discursurile sunt peste tot in lume scrise in limbaj de lemn, nu trebuie făcut mare caz, mai ales in acest cadru festiv.
  Neplăcute pentru mine sunt reuniunile NATO care se desfășoară și alea pe aici.
  Dar suntem obligați să le înghițim.
  Carnea are și oase și Taxă de protecție.

  • Nici rusilor nu le plac reuniunile NATO care se tin si la noi, în mod normal, ca pe la toti aliatii.
   Ce zici, axon, daca s-ar face un referendum, care ar fi rezultatele? Românii si-ar dori ca armatele lui Putin sa faca exercitii de”întrajutorare” pe la noi, sau ar dori sa ramâna în continuare membrii NATO?
   P.S. Remember : rusii, când vin cu armata, uita sa mai plece.

 • Serbarea de la Ateneu a lămurit o chestiune controversată. Pe care a tranșat-o constituțional.
  A decis că GUVERNUL deține președinția rotativă a Consiliului U.E.
  Și NU președintele, cum credeau unii.
  Asadar, personalitatea nr. 1 a evenimentului a fost premierul Viorica Dăncilă.
  Remarc și eu că PSD-ul are femei frumoase, Viorica a fost și ea foarte frumoasă in tinerețe. Deci PSD reprezintă bine România.

 • Senilul Papă Francisc cică va beatifica în timpul vizitei în România cîțiva episcopi greco-catolici. Șeful UE Jean Claude Jucker va fi și el prezent pe-acolo pt o beatificare, eventual cu vin de Drăgășani 🙂

 • Dogioaica-forga mai avea puţin si dădea-n bâlbâială, la nea batistuţă, în urma discuţiilor contradictorii cu avocatul Dulgheu, pe tema PROTOCOALELOR !!! Păcat că n-a căzut de pe scaun, după mișcările deșănţate, pe care le făcea !
  Rareș mai avea puţin și înnebunea și el, tot insistînd cu imaginile din Mediaș !!!
  Totuși am aflat ceva :
  Înregistrările de la Oradea au fost făcute în cadé-barul, de peste drum (de dna), de către … fiul patronului, care n-a pus botul la PROPUNERILE lui Mandarină de a le furniza procurorilor diverse INFORMAŢII !!!

 • Mi-e RUȘINE cu șerban & c**at !

 • Planul Corinei Crețu: „Să mă duc în munţi la 50 de ani?”
  Nu, să-i torni în pahar lu Juncker pînă faci scurtă la mînă 😆

  https://www.cotidianul.ro/planul-corinei-cretu-sa-ma-duc-in-munti-la-50-de-ani/

  • APROPO, dac-ai merge IN MUNŢI, ai putea să-l iei cu tine si pe rareș bogdan ?
   Poate se INDRAGOSTEȘTE vreun urs, de el !

 • Donald Trusk, maestre ? Pe bune ?

 • Maestre, cu toată dragostea (BCh), zî-o p-aia dreaptă : nu te-ai dus că n-ai găsit un PAPILLON, pe măsură !
  Dar, chiar dacă-l găseai, probabil nu puteai să-l porţi, că te-ar fi strâns !

  • Maestre Cristoiu, se plînge elevul dvs Dan Andronic că romînii sînt cetățeni de mîna a doua în Europa. 😆
   https://evz.ro/romanii-cetateni-de-mana-a-doua-in-europa.html

   Nu zău. Păi cetățenii de mîna a doua romîni încep din București, nu neapărat la Paris sau Roma.Și nu discutăm aci de lăbarii din mass-media care scriu contra finanțări-Soros la Bucale(genul sinistru Iulică Chifu 😀 ) ci de lăbarii care au organizat „evenimentul ” de la Ateneu și au acceptat să fie ciuntit Imnul național al Romînieii numai fiindcă Juncker, Tajani și Tusk sînt atei, iar versurile alea erau despre creștinism. Închipuiți-vă așa ceva la Unguri sau Polonezi, sau oricare nație din UE, dar nu se există așa ceva. 😎 Da, mîna a doua , mîna a treia, da s-o știe și poporu 😀

   • Asta pentru prostimea de la București care s-a umezit după discursul lui Donald Tusk la Ateneu în limba romînă. 😀
    Donald Tusk a livrat un discurs identic în limba bulgară, . A schimbat doar fotbaliștii, în locul lui portarului romîn apare Stoicikov: „Cred că președinția bulgară a Consiliului UE va fi la fel de eficientă cum a fost Hristo Stoicikov la Campionatul Mondial de Fotbal” 😀

    https://www.activenews.ro/stiri/Donald-Tusk-discurs-livrat-in-limba-bulgara-in-2018-la-Sofia.-A-schimbat-doar-fotbalistii-%E2%80%9ECred-ca-presedintia-bulgara-a-Consiliului-UE-va-fi-la-fel-de-eficienta-cum-a-fost-Hristo-Stoicikov-la-Campionatul-Mondial-de-Fotbal-154168

   • Informatorul SRI care e și ziarist, Cr Tudor Popescu a zis că el e fericit că oamenii ăia (alde JUncker) sînt ” interesați” de Romînia, că „le pasă” de Romînia. Oligofrenul ăsta de CTP crede că interesul lu Juncker se referă la hîrtii și tratate. 😆 Bă anal ist de Divizia SRI la DIGITV, Juncker e interesat de Romînia fiindcă a aflat că se fabrică vin și aici. Tu cu prafurile, el cu șprițul, „rezistenții” fac casă bună 😛

   • Protestatarii tarifați Dide și Sandu Matei (ăla dat cde bolnav cu capul) au aruncat cuțite și vopsea pe treptele de la Ministeru Justiției. Drogații au fost ridicaţi şi duşi la o secţie de Poliţie.Normal trebuie închiși în sanatoriul de unde a evadat CTP. Așa, la Poliție o să le plătească Soros o cauțiune și doi smintiți vor fi iar în liubertate pruintre oameni normali. Soros își pregătește Noua Gardă, unul și unul călcat și apretat la Bălăceanca. Dide, Mălin Bot, Matei Sandi, Roxy Roman (fufa tre să-și apere Fundurile norvegiene), Nick Cernat-pe-tine-să-mă-kc,Jipa, Teo Matei- de-bile-să-ne-iei, și la anu-de-amîn’trei 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *