Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Gîndul de luni, 15 mai 2017

Înființarea Comisiei de anchetă parlamentară – o victorie de etapă a Democrației asupra Statului Paralel

Joi, 12 mai 2017, Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, cu 241 voturi pentru şi 86 contra, înfiinţarea comisiei de anchetă speciale privind modul în care au fost organizate şi s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale din 2009.
A fost un nou prilej pentru prea nefericita Raluca Turcan să demonstreze că, în chestiunea Comisiei, a fost întoarsă cu cheia, plasată în spate, pentru că fața distinsei e autopublicitată zilnic pe site-ul PNL și n-ar da bine ca întinderea fardului să fie tulburată de o gîlmă. În plen, ultima pupilă a lui Klaus Iohannis a reluat sloganele despre tîlcul ascuns al înființării:
Demiterea celei de Nedemis de la Șefia DNA, Fecioara morală a națiunii, de neatins în timpul vieții și după, numita Codruța Kovesi.

Înfiinţarea Comisiei, gest legitim din punct de vedere constituţional, deoarece Parlamentul e prima Putere în statul român şi îndreptăţit din punct de vedere democratic (într-o democraţie autentică orice investigaţie pentru descoperirea adevărului contribuie la sănătatea morală a naţiei), a fost mult timp pusă sub semnul întrebării de deschiderea unui dosar penal de către Parchetul General pentru Cercetări in rem plecînd de la acelaşi fapt:
Dezvăluirile lui Dan Andronic despre Celula de criză din seara de 6 decembrie 2009 ţinută la Gabriel Oprea acasă sub acoperirea de Cină cu mai mulţi şi cu uitat la televizor.

Pentru a fenta absurda prevedere regulamentară potrivit căreia Parlamentul nu poate ancheta un caz dacă s-a deschis o anchetă penală tot despre cazul respectiv (prevedere și diversionistă, pentru că dă Statului Paralel posibilitatea de a-și vîrî bocancii în orice tentativă a Parlamentului de a investiga), s-au adus modificări de-a dreptul penibile la formulările din Hotărîre, modificări constînd în plasarea unei virgule suplimentare.

De cum a fost dat Comunicatul Parchetului General, în 24 aprilie 2017, împotriva iniţiativei de a înfiinţa Comisia s-a năpustit o întreagă divizie de Katiuşe politico-mediatice comandată de Statul Paralel.
S-a văzut imediat că Statul Paralel are purtători de cuvînt nu numai în presă, dar şi în politică. Susţinătorul tezei că acţiunea Parchetului General face ilegală orice cercetare a Parlamentului a fost Klaus Iohannis exprimat public de Mădălina Dobrovolschi, fostă Pușcalău. Așa cum am mai scris, teza lui Klaus Iohannis a fost însuşită pe nemestecate, fără a duce mîna la gură, cum cer bunele maniere, de Raluca Turcan. Dînd curs slujirii necondiţionate a Șefei, toţi liderii PNL s-au apucat să denunţe drept ilegală ancheta parlamentară.

Luni, 8 mai 2017, Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat Modificarea Regulamentului astfel încît Parlamentul să poată constitui o Comisie de anchetă şi dacă Parchetul a deschis un dosar penal.
Dincolo de crearea condiţiilor legale pentru ca Parlamentul să poată investiga faptele suspecte din 2009, votul din Camera Deputaţilor trebuie considerat ca un pas înainte pe calea reabilitării Parlamentului ca Puterea numărul unu în stat. Prevederea din Regulament introdusă tocmai pentru a bloca o anchetă parlamentară prin intervenţia Statului Paralel sfida normele elementare ale unei democraţii. Într-o democraţie autentică investigaţiile publice, în plină lumină, sunt de preferat celor ţinute în secret, în întunericul preferat, de regulă, de şobolanii cu grad de sergenţi majori.

Prăpastia dintre o anchetă parlamentară şi una a Parchetului s-a evidenţiat în chip zdrobitor în mersul anchetei penale. Deşi în descoperirea adevărului despre alegerile din 2009 principalul beneficiar e opinia publică, ancheta in rem a Parchetului s-a desfăşurat în cel mai strict secret. Or, în cazul unei anchete parlamentare (sper cel puţin să fie aşa şi în cazul acestei anchete) beneficiul pentru democraţie e dat de caracterul public al lucrărilor. Indiscutabil, ședințele de lucru ale Comisiei vor fi mediatizate. Şi, dacă cumva audienţele vor fi secrete, totuşi, cei convocaţi – de la Codruţa Kovesi şi pînă la Florian Coldea – au şansa de a-şi exprima poziţiile înainte şi după audiere în faţa opiniei publice.

Votarea modificărilor la Regulament şi votarea Comisiei par a scoate ancheta Parchetului de sub reflectorul opiniei publice.
Orice anchetă penală suferă din start de secretomanie.
Pentru descoperirea Adevărului într-un caz de maxim interes public, precum suspiciunile de implicare a Statului Paralel în contracararea măsurilor legale de contestare a rezultatelor celui de-al doilea tur de către PSD, scoaterea din joc a Comisiei parlamentare şi rămînerea la mîna Parchetului ar fi fost un dezastru.

Indiferent de concluzii (deşi eu sunt convins că ele vor proclama că faptele n-au existat), ancheta Parchetului General ar fi menţinut în viaţă, dîndu-le o şi mai mare putere, suspiciunile în legătură cu rezultatul alegerilor din 2009.

Aşa cum i-am spus lui Traian Băsescu în dialogul avut la România Tv, în cadrul emisiunii România lui Cristoiu, de duminică seara primul interesat în desfăşurarea unei investigaţii publice e chiar el. Orice investigaţie secretă n-ar face decît să adîncească suspiciunea c-a fost ceva în neregulă în decembrie 2009 şi că Statul Paralel s-a dat peste cap pentru a înăbuşi descoperirea Adevărului.

În cazul Parchetului General condus de Augustin Lazăr, scoaterea joc a Comisiei parlamentare pentru ca investigarea să revină exclusiv Procurorilor ar fi fost dezastruoasă şi din alt punct de vedere.
De la venirea lui Augustin Lazăr ca procuror al Republicii, Parchetul general s-a dovedit a fi un Măreţ Cioclu al oricărei investigaţii.
Anchete declanşate cu huruit şi avînd drept ţel descoperirea Adevărului în cazuri de mare ecou public n-au fost nici azi finalizate deşi au trecut ani de la iniţierea lor.

Vă mai amintiţi cu cît zgomot s-a deschis ancheta în Dosarul Black Cube, la începutul lui aprilie 2016?
Grup infracţional organizat pentru a o intimida pe Codruţa Kovesi, implicări ale unor miliardari penali, acţiuni de spionaj de teritoriul ţării.
După comedia cu condamnarea cu suspendare a celor doi pițifelnici din Black Cube, ancheta a fost trasă pe linie moartă.

Pe 27 septembrie 2016, Sebastian Ghiţă depune la Parchet un autodenunţ privind implicarea sa în ilegalităţile comise pentru salvarea Codruţei Kovesi în 2012 de la acuzaţia de plagiat.
Parchetul deschide un dosar.
Pe 5 octombrie 2016, însuşi Klaus Iohannis se vîră în vorbă şi cere procurorului general anchetarea cu celeritate.
Au trecut de atunci opt luni.
Aţi mai auzit ceva despre anchetă?

La fel ne putem întreba şi în alte dosare deschise cu spectacol mediatic:
Al Mineriadelor, al Teroriştilor din decembrie 1989. În tot acest timp al adormirii faptelor, Augustin Lazăr trăncăneşte.
După trecerea Codruţei Kovesi în silenzio stampa, Augustin Lazăr a devenit una dintre starletele României de azi.

Despre disponibilitatea comisiei de anchetă parlamentară de a descoperi adevărul la nivelul datelor exacte mi-am exprimat scepticismul.
Indiferent de concluzii, constituirea comisiei parlamentare poate fi considerată o victorie a Statului împotriva Statului paralel.

Fie şi prin întreţinerea dezbaterii publice despre alegerile din 2009, despre implicarea Statului paralel în bătălia politică, lucruri garantate de lucrările Comisiei, votul din Parlament poate fi considerat o victorie a democraţiei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 15 mai 2017”

 • Adevărul lui Predoiu:
  – Iubesc infracţiunea, dar îi urăsc pe tăinuitori. Mai bine mă fac complice. Curat – mudar – jurist, Nene Iancule!

  • Ştiţi ce-a avut în cap Cătălin Predoiu, când a afirmat că el va fi următorul preşedinte ales al României.
   – Arhiva SIPA, partea leului.

   PS. Predoiu zice că-n timul mandatului său n-a intrat nimeni în arhiva SIPA.

   Radio Erevan: nu comisia Dănileţ l-a reclamat pe hoţul Dănileţ, ci altă comisie, care n-a intrat şi deci n-a inventariat niciodată în arhiva SIPA, între 29 februarie 2008 – 7 mai 2012, cât Predoiu a fost MJ.

   Bulă, unde-i comisia Chiuariu-Predoiu?
   – La furat. 😀

  • Cristian Sima, noi dezvăluiri: „Predoiu îmi spune să stau liniştit că el va fi preşedintele României în 2014. Accept orice, mi-e frică“

   http://adevarul.ro/news/politica/cristian-sima-dezvaluiri-predoiu-spunesa-stau-linistit-presedintele-romaniei-2014-accept-orice-mi-efrica-1_543e93640d133766a8f6799c/index.html

   • – Să nu vă fie frică! Iubesc riscul, infracţiunea, acoperişul şi bârlogul K2.

   • Unde dai (cu lauda „preşedintelui” Predoiu) şi unde crapă (SRI-ul, adică selecţionerul lui Iohannis). 🙂

    Criterii?
    Faţa mai obedientă, materialul clientului (de şantaj) şi un sondaj… în valoare de 500.000 euro de la eine kleine, kleine, kleine Puşculitzen „Doi Cocoşi”. 🙂

    • Criteriile de departajare dintre candidaţii aceluiaşi SRI – partid de extremă casă conspirativă – sunt transmise cechipierilor în şoapte dulci, dar fiecăruia în parte… ce vrea să audă. 🙂

 • Când un jurist se apără – ca Predoiu – de la prima reacţie, cu un şir de infracţiunii cică secrete şi de nedenunţat la DNA, deja ne explică – fără să-şi dea seama, probabil 😀 – de ce era el aşa sigur că nu va avea niciodată un dosar de urmărire penală pe cap.
  Cu SRI-ul scut, i-a fost uşor să promită că-n caz contrar iese din politică.
  Minte prost şi-i numai un prost minte ca el. 🙂

 • Uite cum se complică incredibila informaţie că nişte camere de supraveghere n-au funcţionat într-o perioadă… de necrezut! De unde să ştie pârâciosul una ca asta, fără un minim argument? De unde să ştie dacă sau când a fost anunţată firma de întreţinere, dar mai ales unde nu-i dovedită defectarea camerelor, nu-i nici un motiv să te legi de RASIROM fără un fir de adevăr verificat. (perioada defecţiunii, cand a fost chemat depanatorul, de ce n-a fost chemat? 😀

  SRI susţine că n-au existat asemenea sincope cu supravegherea. Poftim dovada contrarie! 😀

 • Văd acum pe burtiera Antnei 3: a început trasmisiunea de la Radio Erevan.
  Predoiu nu a trimis raportul lui invizibil la CSAT, cum greşit am văzut 😀 prima dată, ci la Guvern.
  E deja mult mai interesant. Un membru al Guvernului – Ministrul Justiţiei – a trimis opera echipei din care făcea parte? Uau! Mai urmează cumva să aflăm că Predoiu a trimis lucrătura când nu mai era ministru, poate l-a recuperat de-acasă, dar e secretă şi data cînd n-a trimis nimic sau a trimis altceva. 🙂
  Eu pariez pe minciunile lui Predoiu. 🙂

  • Ar fi o explicaţie pentru versiunea Predoiu: s-a deghizat, a ajuns la gardul Guvernului, a aruncat raportul şi a luat-o la fugă în trombă. Normal, nu mi avea cum să ştie ce s-a întâmplat după asta. 🙂

 • – Se mai aude ceva de auditul comandat de Toader la DNA?
  – Aud?

 • O judecătoare disperată îl imploră pe SRI-stul venit în vizită la ICCJ pentru racolarea unor soluţii demne de câmpul tactic:
  – Vă rog, n-aş vrea să afle soţul de aventura mea cu colegul din completul de judecată.
  – Nici noi.
  – Colegul meu e altfel, mai demn, mai curajos ca mine.
  – Nu părea.

 • Cum totuși de l-a invitat Oprea pe Andronic; și pe dumneata ?

 • Dan Andronic:
  „Comisia Chiuariu-Predoiu a făcut, potrivit documentelor pe care le-am consultat, un lucru elementar: a sigilat copiatorul înainte de a începe inventariarea arhivelor, ceea ce contrazice flagrant varianta avansată până acum de judecătorul Cristi Dănileţ, care vorbea despre faptul că documentele au fost copiate după plecarea Monicăi Macovei şi implicit a lor!
  Fals! În anul 2007 au fost copiate hard-diskurile, au dispărut dosarele şi au fost copiate documente din Arhiva SIPA”.

  Nu mi se pare neapărat fals. Cuvântul unuia împotriva celuilalt nu-i suficient pentru stabilirea adevărului.
  Ce valoare de adevăr şi ce semnificaţie are afirmaţia – – Am sigilat copiatorul şi apoi am intrat în miezul arhivei.
  Mai este cale de parcurs până să-l cred şi-apoi ce legătură are copiatorul cu Prefectura?
  Dacă l-au sigilat e dovada că n-au mai furat?

  Eu zic că l-au sigilat după ce l-au folosit, fiindcă nu sună deloc convingător ce-mi spune un intrus în arhivă, deloc dezinteresat şi cu o memorie excepţională. Nu-mi imaginez cum aş intra eu într-o arhivă hătărât să controlez ce n-a văzut micul Paris, dar prima mea grijă să fie… aruncarea coşului de gunoi sau blocarea copiatorului, nu cumva să copieze careva ceva si să-l arunce la coş. 🙂

  • Ce logică poate fi asta, în capul unor intruşi într-o arhivă – hotărâţi să-i controleze pe predecesorii suspecţi de apucături neortodoxe – dar prima lor grijă, pentru a dovedi că au coaie, a fost să intre toţi cu câte o teslă în mână. Se auto-sabotau cu desfiinţarea unui copiator posibil să le fie util? Şi cu prioritate zero? Să fim serioşi!

   • Hoţii din comisia Chiuariu-Predoiu ar fi fost mai inspiraţi şi credibili dacă işi declarau priorităţile inversate: mai întâi au sigilat arhiva şi apoi au furat copiatorul ultraperformant. 🙂

    Lasând gluma, spun de ce-o las:
    Bănuiesc că membrii aceastei comisii – Chiuariu-Predoiu – au lucrat prea mult timp… şi de-aia au avut timp să aranjeze bine arhiva. Pe de altă parte, cine nu ştie ce-l aşteaptă într-o arhivă de interes şi de inventariat în niciun caz nu şi-ar sigila o sculă importantă de lucru, xeroxul.
    De parcă n-ar fi suficient, grija de a-şi anunţa orioritatea zero – sigilarea – seconspiră de fapt teama că s-ar face legătura între preocuparea lor reală şi xerox.
    PS.
    N-am prea înţeles întotdeauna de ce se acuză cine se scuză, dar m-am crucit când am păţit-o. 😀

 • Dan Andronic susţine că RASIROM nu a intervenit să repare camerele de supraveghere , deşi avea obligaţia asta în termen de 24 de ore de la înştiinţare.

  Mai întâi să afăm dacă sau când au fost (sau nu) anunţaţi instalatorii de la RASIROM! Ca să ştim cine-i ţapul acoperitor, direct interesat să plouă cu reparaţii prin camere de supraveghere. Poate au fost anunţaţi , dar după 3 luni şi au venit cu promtitudine.
  Unde au venit? Păi, episodul lasă chestiunea asta în dubiu. Din precizarea anului – 2007 – se subînţelege ceva, doar parţial.
  Normal ar fi să se specifice: înainte de 1 aprilie – cînd MM mai era încă ministrul justiţiei – sau după această dată, sub comanda lui Chiuariu? (a domnit tot restul anului 2007, 8 luni)
  Arhiva SIPA-DGPA a fost băgată la conservare în custodia Direcţiei Generale a Penitenciarelor în 2006.
  Deci orice s-ar fi întâmplat – în 2007 – era posibil la locul de depozitare, or de-acolo se începe lista celor responsabili cu paza şi supravegherea în beznă.
  DGP se alfă tot în subordinea Ministerului Justiţiei, dar comanda e dublă. SRI ştie de ce. 🙂

 • Predoiu se apără c-ar fi trimis raportul comisiei Chiuariu-Predoi la CSAT, dar… nu ştie ce s-a întâmplat mai departe.
  Ce nu mai ştie Predoiu? Că faptele penale se denunţă la un parchet, nu la CSAT, sau că chiar el – în calitate de MJ – era membru CSAT şi ştie cum stă adevărul, dar nu-i convine. Ar face bine să pună degetul pe data când l-a trmis (măcar luna, o idee până la an).
  Din CSAT nu lipseau SRI-ul şi piratul de documente. Să-l auyim şi pe preşedinte, dar el zicea şi de protocoale SRI-PG: „Nu ştiu, n-am văzut”
  Predoiu e atât de secretos încât nu i-a transmis Monicăi Macovei ce problemă a găsit în arhiva SIPA, măcar aşa, cât să împartă aceeaşi suferinţă.
  Eu cred că Predoiu joacă teatru în două roluri:
  1. Ştie că şedinţele din CSAT sunt secrete şi-ar mai dura până la o primă impresie.
  2. Trimiterea raportului comisie nu-i exclude dintre hoţi pe cei care l-au întocmit şi trimis la CSAT. Să revedem cum Chiuariu&Predoiu&acoliţii îşi motivează acuzaţiile împotriva MM şi CD!

 • Ghici cine a declarat!

  ”Este ruşinos, dar e o realitate: corupţia este prezentă în instanţe şi parchete”.

  Cristi Dănileţ. A spus adevărul, nu a afectat imaginea sistemului judiciar. 🙂

 • … că MM şi CD cunosc (ce gol au lăsat)-plural
  (scrisesem iniţial numai pt MM) 🙂

 • După vestea lui Traian Băsescu – Ponta a fost ofiţer SIE – Monica Macovei a sărit cu o propunere:

  „Dacă vrem dovada că Ponta a fost ofiţer acoperit, sugerez să căutăm şi în arhiva SIPA. Astfel de informaţii, de care colaboratoarea Securităţii Rodica Stănoiu se folosea, probabil, pentru a şantaja magistraţi, erau obţinute, evident, şi din interiorul magistraturii, de judecători sau procurori ofiţeri acoperiţi. Ponta a ajuns la Parchetul General exact în perioada când era ofiţer acoperit, deşi nu îndeplinea condiţiile legale, deci prin eludarea legii, printr-un ordin de ministru al Rodicăi Stănoiu”.

  Cine ştie c-a furat documente dintr-o arhivă e atât de tâmpit să răscolească trecutul exact ocolo unde şi-a produs lipsă la inventar?
  În primul rând, trebuie să ne asigurăm că MM şi CD cunoaşte – măcar de la Predoiu – ce gol au lăsat în urmă şi cine le-a şters urmele cu atâta amabilitte timp de… 10 ani. 🙂

 • Eu sunt convins că Monica Macovei, Cristi Danileţ, (chiar şi Tapalagă) au citit din arhiva SIPA-DGPA, şi-au notat, poate au copiat ceva, dar nu cred că ei au furat arsenalul lipsă la inventar şi nici nu prea stau bine în picioare trimiterile acuzatoare către ei.
  Dan Andronic vrea, bănuiesc, şi nu-i prea rea ideea 🙂 , să-i provoace la luptă între ei, Macovei&Danileţ contra Predoiu&Chiuariu; cine se apără mai bine iese mai teafăr. 🙂
  Totuşi ceva nu-i OK în glumele celor din comisia „Chiuariu-Predoiu”.

  Un prim exemplu:
  „În acest context, un fost membru al Comisiei ne-a declarat că, din ceea ce îşi aminteşte, în incinta arhivei se afla un xerox ultraperformant la care s-au copiat multre documente, că existau ştersături în notele informatice şi chiar adnotări făcute de mînă, cel mai probabil de către judecătorul Cristi Dănileţ”

  Acel membru glumeţ era un medium, avea aptitudini paranormale şi vedea în trecut; dacă Dan Andronic mai insista un pic, clarvăzătorul i-ar fi pus cu precizie şi numărul documentelor copiate, după ce închidea ochii şi pipăia xeroxul ultraperformant pânâ când ar fi vorbit cu el în şoapte, ca să-i toarne tot ce-a simţit şi ştie . 😀
  Colac peste xerox, nu-l cred pe Dănileţ atât de haios, încât să se apuce de scris pe documente secrete, ca să ce? Să-şi citească adnotările mai târziu, la a doua mână de vizitare a arhivei? (ori avea copiator, ori bem bere cu palincă) 🙂

  • Trebuie să fii dus rău ca să ştergi documente dintr-o arhivă. Cine crede aşa ceva? Dilema asta sună jignitor chiar şi pentru cititor: Cristi Danileţ n-ar fi şters nimic chiar dacă ar fi vrut. Dacă tot era la furat, ar fi preferat să-şi ia acasă documentul (de şters) cu totul.

 • Evz, „Noi suntem Statul!” – episodul XV.

  Cam multe contradicţii şi suspiciuni/acuzaţii multilateral direcţionate.
  Importantă rămâne dilema din final şi sunt de acord cu identificarea punctului nevralgic Comisia Chiuariu-Predoiu a propus sesizarea mai multor organe, dar Predoiu a amuţit:

  „De ce? Sunt curios să aflu răspunsul lui”- conchide Dan Andronic.

  Eu n-aş fi prea sigur că acea Comisie „Chiuariu-Predoiu” chiar a vrut să propună chemarea organelor la luptă, din proprie iniţiativă, fără înţegerea prealabilă cu ultimii doi minişti liberali ai justiţiei.
  Păi, dacă ar fi avut siguranţa că pot s-o umilească pe MM, ca-n aprilie 2007, cei doi ar fi mers la linşaj fără ezitare. S-au ştiut cu musca pe căciula plină cu dosare şi alte instruente de la SIPA… pentru SRI.
  Nu degeaba Predoiu- omul de casă al SRI, ca la el acasă – a urmărit ştergerea urmelor prin topirea arhivei SIPA-DGPA, pe la spartul târgului (mandatului său, aproape de 1 mai topitor 2012 😆 ; mandatul MJ i-a expirat la 7 mai 2012, dar mai vroia o dată în Guvernul Ponta, ca să-şi termine treaba la Topitorie); la fel ca Raluca Prună, topitoare de rezervă, pe la 20 martie 2016.
  Ce coincidenţă!
  Sună cunoscut, nu-i aşa? 🙂

  http://evz.ro/arhiva-sipa-3000-dosare-judecatori-procurori.html

 • La vreme de seară, ceva mai spre noapte,
  La Oprea în poartă, oare cine bate?
  – Eu sunt, Muma voastră şi-a Procuraturii,
  Nu mai am de muncă şi nici de-ale gurii.

  Orologiul sună datina străbună,
  Cina cea de taină ţine de o lună.
  – Intră şi suspină, ca la sărbători,
  Dacă iese Geoană, pentru ţară mori!

  Între muma imparţialităîţii nervoase şi tătucul hoţiei electorale a fost dragoste la prima vedere.
  Din joaca asta de-a mama şi de-a tata s-a născut democraţia malformantă pentru proşti Din cauza incompatibilităţii de RH. Muma-i negativă şi neagră-în toate cele, neputincioasă de procreere sănătoasă, dar se crede unica maternitate a purităţii pentru naţiunea română în viitor. Pe Dragnea l-au potcovit în câmpul tactic – preventiv, prin suspendare de curaj – ca să nu mai încurce nepotivirea de socoteală din târgul electoral PSD-ist cu cea de-acasă, din casa conspirativă, la proxima alegere prezidenţială, din 2014. (Există viaţă conspirativă şi după deceniul Băsescu, nu-i aşa?)
  Maica Tereza de Neanderthal era prima persoană abilitată, obligată şi plătită să se întrebe în casa lui Oprea, dacă nu “Ce căutăm noi aici?”, măcar „Ce caut eu, magistrala Sfânta Tereza, aici la grămadă organizată cu sondorul de opinie măsluită Dâncu, cu agitatul de serviciu Coldea sau generalii politici, oricând potenţiali inculpaţi ca Oprea şi Onţanu?”.
  Cât de naivi să fim, încât să admitem normalitatea ca tocmai muma procuraturii generale să nu ştie pe ce lume se află într-o casă conspirativă până-n măduva ciolanuliui? Să nu ştie ce rol are agentul de legătură Vasilică Dâncu între Maior şi Coldea, în timp ce chiar ea îşi lua în serios rolul de Jack Spintecătorul lui Vântu? Nesatisfăcută de potolul de noapte, cerşea sângele Realităţii de la Dan Andronic:
  – „Ce-i de făcut cu ăştia de la Realitatea? Cum îi potolim?”

  Eu nu pot să cred c-ar fi sănătoasă la cap o damă de companie electorală, pierdută cu uşurinţa 😀 , care îi transmite unuia dintre musafirii din casa de toleranţă – ca din întâmplare, cum ai discuta despre starea vremii cu un străin – pofta ei de potol. De parcă ar fi rămas însărcinată cu duhul sfânt în Parchetului General şi s-a ales cu pofte nestăpânite. A simţit nevoia să ceară ajutor de aprovizionare din dreapta şi stânga, ca hoaşca între două vârste, înfiptă în taifasul din holul de aşteptare a clienţilor bordelului. Clientul nostru, Room Service în camera ascunsă, unde băutura cea de taină – “Plasma, puterea ursului în pre-hibernare” – curge gârlă, după pofta inimii în noaptea trocului :
  – “Dau un legat, inculpat, pentru un kil de sânge vârsat”.

  PS
  – Agentule de legătură, ai legătura! 🙂

  • Corect punctat.Pe de alta parte,la noi,aproape in totalitate functioneaza chestia aceea „latra cainii caravana trece”…N-am vazut niciodata sa se rezolve,democratic,prin institutii,cazurile de abuz,cazurile penale s.a sesizate!Nici macar unul!
   Suntem in bantustanul Romania si avem doua institutii scapate total de sub control-SRI si DNA.Niste institutii care,se zice,au incalcat legile rau de tot.Nimeni si nimic nu le poate atinge!Nici macar nu le poti da in judecata daca te simti lezat!In cel mai bun caz poate reusesti sa dai in judecata statul si sa obtii ceva daune…Evident banii ii vor plati contribuabili,adica tot noi…E corect?Mai e valabila zicerea Constitutiei :”Nimeni nu este mai presus de lege”?

 • Băzescu zice că are informații că va fi ARESTAT.
  Rugați-vă să fie adevărat ! Unde are noroc țara asta să vadă arestată Canalia Perfectă, Javra Ordinară?
  Eu nu cred. Organele sunt băzificate 100 %, lefurile și pensiile lor sunt barosane, ăștia vor mușamaliza la infinit. Au avut și noroc cu Iohannis. Dar, norocul si-l face omu cu mâna lui, prin urmare, cu mâna lor Organele și-au pus Marioneta la Cotroceni, ca să-i apere, ca să se mențină regimul Politic Mafiot băzist neschimbat.Și il mențin.

  • …..și tu ți-ai făcut norocul cu mâna ta! Dracu” te-a pus să tastezi cu toate degețelele? Acu” ai ajuns să stingi lumina la subsol cu un singur deget!

   • Pt.batang. In momentul de față se comentează mai substanțial la subsol. Deci, nu e chiar o tragedie. Nu e clară treaba cu degețelele, ai putea să delaliezi?
    Nu te bucura de răul altuia, n-am nici o problemă in a scrie unde vreau, jos sau sus, măcar o perioadă. Acum scriu rar, e vremea frumoasă și natura incântătoare.

 • Dacă Alegerile din 2009 s-ar anula pe motiv de fraudă, Băzescu va rămîne cu un singur mandat și va avea voie să mai candideze incă o dată. Așa a și declarat public. Desigur, după ce iese din PUȘCĂRIE, pentru că nu există Președinte pus forțat la Cotroceni de Organe, i se cere totuși acceptul, că altfel și-ar lua concediu medical, deci este complice sau conducător al acțiunii de fraudare. Frauda asta insemnează 10 ani de PUȘCĂRIE. Da, dar după ce iese, are drept să candideze și va candida, n-așa?

  • 👿
   Boule, axonule, manca-mi-ai bastonule, n-ai inteles nimic. NU Basescu e tinta cu as-zisa investigatie si se va vedea asta foarte curand. Dar ce sa priceapa un Jeg Comunist postac ca tine ajuns intamplator troll intr-un subsol? 🙄

 • Ce ziceți despre faptul că regulamentele de funcționare de la parlament nu se aplică și magistraților ?

 • Simona Ionescu, simbriasha lu Dan Andronic la EVZ scria azi de „problemele ziaristilor din redactii”.. Pai presa e distrusa cu sclavi ca Simona I0nsecu care s-au dat dupa oricine, indiferent cine s-a pishat pe presa, pe ei, pe libertatea de a scrie.
  E si prapadita asta tot o rotitza a unui Stat Paralel fiindca ea scrie de un Stat ideal, dar actioneaza ca sa faca tot un stat stramb. Matraguna asta comunista , care a distus notiunea de jurnalism aducand in presa tot felul de fufe si fatuci analfabete doar ca sa scrie de cururi la „ziarele” ei, scrie acum de „Sistem” cand ea insasi face din sistemul asta imputit.,

  • 😛
   Aristotel Bunescu
   Felicitari ptr ca existi. Lumea poate crede ca esti doar un robotzel programat sa transmita Felicitari la fiecare 4 Ganduri ale Maestrului, dar tu esti doar un filosof fericit.
   Platon si Aristotel, cautandu-si un Model

 • Aceeaşi unitate de măsură pentru ciumă, nu şi pentru muma imparţialităţii nervoase.

  Primarul nostru a lucrat la furat cu putere, dar a făcut şi lucruri bune:
  – a organizat la căminul cultural spectacolul cu mască şi fără mască;
  – a supravegheat desfăşurarea alegerilor şi aţi văzut cât de corecte;
  – a construit brutăria şi le-a dat de lucru brutarilor.

  DNA a lucrat cu abuz de putere, dar a făcut şi lucruri bune:
  -a organizat ca la căminul cultural spectacolul descinderilor cu mascaţi şi fără mascaţi;
  – a supravegheat desfăşurarea alegerilor şi aţi văzut cât de corecte;
  – i-a băgat pe politicieni la brutărie şi pe brutari în politică.

 • Maitre, Parlamentul e UNA din puteri, NU prima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *