Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Gîndul de luni, 18 ianuarie 2016

D-ale Guvernului de stewardese lowcost pe cursele Bruxelles-Bucureşti: Măreaţa soluţie în confruntarea cu un zbenghi de Iarnă: Închiderea ţării!

Vă mai amintiţi?
Dacă nu, vă reamintesc eu.
Instalarea Guvernului Dacian Cioloş, primul Guvern personal al Preşedintelui din cei 26 de ani postdecembrişti, a fost înfăţişată de maşinăria de propagandă şi agitaţie a Cotrocenilor drept un moment de răscruce în istoria noastră națională. Pus pe seama unui eveniment ţinînd de Paza împotriva incendiilor, binecuvîntat de Klaus Iohannis, fericit că are la Palatul Victoria o brişcă pe care o poate convoca la scara Cotrocenilor cînd are el chef, impus de Alianţa contra naturii dintre SRI şi SIE, Guvernul Cioloş a beneficiat din start de o imagine idealizată prin Să-i dăm Șefului Guvernul Meu!

La vremea respectivă m-am numărat printre puţinii sceptici faţă de un Experiment făcut de americani în colonia de peste mări şi ţări numită România, în speranţa că după eşecurile altor experimente pe sufletele vii ale popoarelor – intervenţia din Irak şi Afganistan, Primăvara Arabă, destabilizarea Siriei – vor avea, în cazul României, un minimum succes.
Pe lîngă multe năzbîtii care au definit formarea noului Guvern, alcătuit din stewardese low cost pe cursele Bruxelles- Bucureşti, am scos în evidenţă lipsa de experienţă în administrarea României, misiune în care au dat chix multe guverne politice.
Spuneam la vremea respectivă că Guvernul Dacian Cioloş va pica în bot, ca o dansatoare din buric mecanică rămasă fără baterii, la prima confruntare cu Iarna.

În 27 noiembrie 2015, prezent la Comandamentul de iarnă înfiinţat mai mult din raţiuni de PR, decît din necesităţi, premierul Dacian Cioloş a prezentat cu bătăi de meterhanea Planul de luptă al Guvernului cu Generalul Iarnă, cel care face din iernile de la noi Stalingradurile administraţiei româneşti din totdeauna:
„E important să învăţăm din experienţa anilor trecuţi şi să vedem ce putem adăuga în plus, fiecare an, pentru ca să evităm situaţiile dificile. Aşa cum spuneau unii miniştri, sînt momente în care nu putem face mai mult contra naturii, dar e important ca oamenii să fie preveniţi şi să fim pregătiţi să intervenim cu tot ceea ce putem. Le-am mai spus că încercăm în zilele următoare să facem şi o analiză de risc pentru că am constatat aproape în fiecarer an, cam în aceleaşi regiuni şi zone apar blocaje sistematic. Ar fi bine să ne concentrăm atenţia pe regiunile respective şi să prevenim cetăţenii de potenţiale blocaje cînd avem informaţii că ele pot să apară, dar şi să avem utilajele pregătite ca să putem interveni mai rapid şi cu o capacitate mai mare.”

A trecut de atunci o lună şi ceva.
Peste ţară s-a abătut un zbenghi de iarnă, o nimica toată faţă de ce pot fi iernile la noi.
Ce-a făcut Guvernul Dacian Cioloş?
A apelat la soluţia Nicolae Ceauşescu:
A închis ţara!

Forţa unui Guvern în confruntarea cu intemperiile stă în capacitatea de a păstra viaţa în limitele desfăşurării normale.
Ca să rezolvi problema minimului de Iarnă prin închiderea drumurilor și suspendarea cursurilor, în aşteptarea Primăverii, nu e nevoie de un Guvern de tehnocraţi.
Nu e nevoie de nici un Guvern, de altfel.

În 27 noiembrie 2015, Dacian Cioloş proclama necesitatea de a se învăţa din experienţa anilor trecuţi.
Da.
Guvernul Dacian Cioloş a învăţat ceva din experienţa anilor trecuţi:
Dacă vrei să n-ai bătăi de cap, închizi ţara!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 18 ianuarie 2016”

  • Ciudat ca va aliniati opiniilor lui Dogaru sau Ciuvica &co! Singura deosebire e ca ei dau vina pe „bruxelezi” si dvs pe americani si asta in vreme ce rusii stau si se hlizesc in Moldova. V-as intrba totusi care e diferenta dintre guvernele Stolo si respectiv Isarescu, din anii ’90 si aest guvern ceva mai spalat decat cele de pana acum, alcatuite exclusiv din politruci? Nu e vorba dom’le nici de americani si nici de europeni! E doar „spalatul pe maini” al partidelor „spaimoase” de ceea ce va sa vina in acest an. Tipic Romanesc, fuga de raspundere a favorizat instalarea unui guvern, spuneti dvs Iohannist desi apatia si diletantismul prezidentului nu justifica o astfel de afirmatie. Romanii nu stiu sa faca politica, altfel decat dand cu anatema pe cineva, pe oricine numai sa nu fie ei tinte. Si cum nimanui nu-i convine sa o incaseze, au dat la pace ca sa traga impreuna pe fraierul de Ciolos. Sa va amintesc de „draga Stolo” care a refuzat „premieratul” stiind ce urma in 2009-2011? Tot de Stolo de dupa psd’istii ’92-’96 sau de Isarescu scos la inaintare de catre taranisti atunci cand totul se prabusea? Nu e dom’le nici americaneala subversiva, nici bruxeleza asupritoare, dupa cum nici dansatori de cazacioc nu vin sa vanda rubasca pe sub mana in Palatul Victoria. Esimplu: Ticalosie marsava a politicienilor de Dambovita.

  • Ma explic in continuare, in sensul ca am facut comentariul ca un presedinte nu se poate implica in constructia de toalete publice recte in parcul pe care dvs il traversati zilnic, intrucat aceasta este o problema de primarie, pe care ulterior puteti sa acuzati presedintele de imixtiuni in problemele obstei.Am spus ca era mai bine sa faceti observatia in editorial ca d-na Lenuta cand era cu mana in boabele min.Dezvoltarii putea sa aloce fonduri pentru toalete civilizate in toata capitala sau chiar si din tara (vezi toaletele din scolile dela yara).Insa preferati sa acuzati numai o parte. Va citesc cu interes dar parca in ultimul timp va axati cu critica numai catre o singura directie.Gurile rele spun ca dvs acuzati lucratura binomului insa chiar dvs. faceti parte din binomul cu lenuta care va dat in custodie celebrul jurnal intim din care citati din cand in cand. Ce parere aveti?. Este adevarat?.

  • dl Cristoiu,sa inteleg ca erai mai multumit cu USL,facut,,de cine ??cu aprobarea ,,cui ???ca a schimbat,,legile democratiei,,in cateva zile,ca a ,furat in draci,a disparut PIBul romaniei fara a face nimic,a,,cui ??stewardese,au jucat in acel,,scenariu,,dupa care,plangi…

  • Maestre in legatura cu editorialele dvs, va rog sa-mi dati un drept la replica aici pentru ca la EVZ am facut imprudenta sa pronunt numele Lenuta( patroana dvs. la evz.?) si am fost cenzurat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *