Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de luni, 22 august 2016

Infernala Mașinărie de umplut cu rahat pe cineva a Serviciilor cuprinde în chip inevitabil și Divizia Presă a Poliției Politice Prezidențiale

Potrivit unui Comunicat remis Presei pe 17 august 2016, „domnul Klaus Iohannis efectuează, în perioada 17-25 august a.c. o deplasare privată şi a plecat în cursul zilei de astăzi din Bucureşti, cu o cursă de linie în Republica Federală Germania”.

Citind aceste rînduri, m-am întrebat de unde și pînă unde a scos presa teza că președintele e în vizită privată în Germania, la părinți.
Comunicatul nu menționează o vizită privată în Germania, ci doar că a plecat cu o cursă de linie în Germania.
Din faptul c-a plecat în Germania nu înseamnă automat că deplasarea privată e în Germania. Din Germania se poate pleca foarte bine în altă parte a lumii.

Finele lui iulie, începutul lui august 2015. Premier pe atunci, Victor Ponta pleacă în vacanţă în Caraibe. Ca şi în cazul lui Klaus Iohannis, e vorba de o călătorie privată. Pe 30 iulie 2015 însă multe site-uri şi televiziuni de la noi reproduc o fotografie a lui Victor Ponta pe Aeroportul Internaţional Miami, unde premierul îşi aştepta bagajele. Poza e postată pe Facebook de o fostă membră a partidului Forţa Civică, avînd drept lider pe MRU, pe numele ei Magda Bistriceanu, împreună cu acest text răuvăitor:
„Premierul nostru penal la Starbucks Caffe – Miami Internațional Airport! Ce bine să ai prieteni la Miami.
Mulţumim pentru foto!”

Pe 8 august 2015, aceeaşi Magda Bistriceanu publică pe Facebook o nouă fotografie cu Victor Ponta, suprins de data asta pe un vas de croazieră în Caraibe.
Ca şi în cazul primei fotografii nu e vorba de o lovitură de presă, am aflat unde-şi face Victor Ponta concediul – ci de o Operaţiune de compromitere. Distinsa vorbeşte tot de premierul penal.
Divizia Presă va relua aceste fotografii sub semnul unei campanii violente gen:
Uite cum petrece vacanţa Ciocoiul Victor Ponta în timp ce Poporul n-are bani nici să meargă la mare!

Scenariul nu e nou.
Pe 22 noiembrie 2014, pe Realitatea Tv publică în exclusivitate o fotografie înfăţişîndu-l pe Victor Ponta într-un club exclusivist din Dubai.
Cum se explică fotografia de către Realitatea Tv?
Ar fi fost făcută cu o seară înainte de un prieten al unei lucrătoare la Realitatea Tv, care prieten era angajat- vezi Doamne! ca ospătar la clubul respectiv și, în această calitate, în loc să se prezinte la masă îndoit de șale, întrebînd Ce comandă domnul? se ține de fotografierea lui Victor Ponta și de trimiterea pozei, împreună cu o copie după nota de plată, unei lucrătoare la chiar postul tv angajat în campanie propagandistică împotriva premierului.
Ca la un Ordin, site-urile şi televiziunile Diviziei Presă au declanşat o campanie violentă pe tema ciocoiului Victor Ponta.

Klaus Iohannis a plecat în Germania pe 17 august 2016, cu un avion de linie.
Sîntem în 21 august 2016.
Deşi a plecat cu o cursă de linie, nici un român nu l-a fotografiat pe Klaus Iohannis şi n-a trimis poza Presei române. Curios, dacă ne gîndim că preşedintele a decolat şi a aterizat de pe aeroporturi pe care se aflau, totuși, români.

În cazul lui Victor Ponta s-a nimerit întîmpător un român pozar tocmai la aeroportul din Miami.
În cazul lui Klaus Iohannis nu s-a nimerit nici un român pe aeroportul românesc și pe cel nemțesc.
O ciudăţenie şi mai mare.
Pe un vas de croazieră din Caraibe s-a nimerit un român.
În avionul de line n-a fost nici un român.

Potrivit Comunicatului Klaus Iohannis e de patru zile în Germania.
În Germania întîlneşti români la tot pasul.
Klaus Iohannis n-a întîlnit nici unul.

Cum se explică aceste deosebiri?
Răspunsul l-am aflat întorcîndu-mă în timp la o declaraţie făcută la B1Tv, în 24 februarie 2015 (primul său interviu de la plecarea de la Cotroceni), de către Traian Băsescu.
I-am reprodus lui Traian Băsescu o afirmaţie din 31 octombrie 2014, de la Realitatea TV, potrivit căreia cine va fi președinte va constitui pretextul unei bătălii în servicii, deoarece unii îl voiau pe Iohannis și alții pe Ponta. L-am întrebat pe Traian Băsescu, invocînd această declarație, dacă s-a confirmat sau nu în campanie implicarea serviciilor de o parte sau de alta.
Fostul președinte mi-a răspuns că Serviciile nu s-au implicat. Aducînd drept argument hotărîtor pe acesta:
„Spre exemplu, dacă intrai în mașinăria unui Serviciu să te denigreze, apoi vai de steaua ta. Ori ei nu s-au pretat la așa ceva. Indiferent ce candidat erai , dacă intrai în mașinăria unui Serviciu să te denigreze, apoi nu știu cum îți era.”

După un an şi ceva, la Suceava, într-o conferinţă de presă ţinută pe 25 mai 2016, întrebat despre implicarea vreunui Serviciu în moartea lui Dan Condrea, Traian Băsescu a negat ferm o astfel de ipoteză, argumentînd:
„Exclus ca vreun serviciu românesc să se ocupe de aşa ceva. Exclus. Ştiu foarte bine cum lucrează serviciile. Te pot compromite, te pot ajuta să ai un dosar, dar nu să meargă pe abordarea de tip mafiot. Asta nu pot să cred.”

În două rînduri, Traian Băsescu, cel în mandatul căruia Serviciile au căpătat o putere mai mare decît a avut-o fosta Securitate, atrage atenția asupra Mașinăriei de denigrat, de compromitere, pe care o pot pune în mișcare, împotriva unui politician, Serviciile secrete românești din ultimul timp.

Dezvăluirea e cu atît mai importantă pentru înțelegerea unor fapte bizare precum apariția „românilor” gata să facă poze și să le posteze pe Facebook cu texte răuvoitoare sau să le trimită televiziunilor adversare ale lui Victor Ponta, cu cît ea confirmă existența Diviziei Presă a Poliției Politice Prezidențiale. Mașinăria denigrării presupune „români” care trag în poză pe cel luat în vizor de Servicii, dar și –dacă nu mai ales- site-uri și televiziuni gata să declanșeze campanii tendențioase, încălcînd deontologia, împotriva victimei, plecînd de la pozele făcut de „români”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 22 august 2016”

 • auziti astia de la PNL anul asta DISPORDA SA TREZIT o sa vedeti ce palma grea va va da DISPORDA anul acesta luati-va griu de coliva si luminarii…………SUNTETI DE ACORD CU ASEMENEA COMENTARIU?…………Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania
  Sponsorizat ·

  Înscrie-te în Registrul Electoral și vom înființa o secție de vot în orașul unde locuiești

  Sa va ia dracu domnilor nu o sa voteze nimeni o sa boicotam alegerile ne-ati trimis sclavi sa nu iesim in strada dar va veni ziua cind ne v-om intoarce din sclavie sa dam cu voi de pamint ,nimic nu a-ti facut pentru romanii in 26 de ani a-ti furat si furati in continuare hotilor o sa vedeti ce palma va va da DISPORDA anul acesta
  Îmi place · Răspunde · 11 minute.
  Îmi place · Răspunde · Chiar acum
  Like · Reply · Just now
  Like · Reply · 2 mins]A
  Unlike · Reply · 3 · Just now · Edited

 • Deplasare privata.Hm.Privata o fi sinonimul ?

 • D. Cristoiu, Iohannis ar putea sa stea in vacanța tot mandatul, va urmări cu aceeași atenție si îngrijorarea situațiile. Ponta era incomod si încă mai este…

 • Ghinionul nostru .

 • Mi-a placut , „Masina de Umplut cu Rahat” , cine o unge am aflat , dar benzina/banii/ cine baga , cine plateste ? Noi ??

 • Probabil norocul lui Iohannis consta in faptul ca a acaparat in totalitate serviciile de partea sa si nu s-a gasit nici macar un „roman”, din tabara viitorului „pensionat” Coldea, care sa-l traga-n poza, impreuna cu ravasitoarea, desigur! Dar parca se lauda ca, in concediu, va sta in Romania, s-o fi razgandit?! Oricum, e bine ca deplasarea-i privata, deci pe banii lui, si cursa de LINIE are PUNCTUL in Germania, si nu in China, ca sa vada cum merge afacerea cu cartea lui, care are sanse sa fie citita de chinezi, pt ca nu-i la fel de groasa ca „Omagiul” lui nea Nicu! Sper, totusi, sa-i spuna cineva ca nu e bine(nu e bine domnu’ Iohannis, nu e bine!…vorba lui Base!) sa castige bani de pe urma cartii, sa ramana doar cu „imaginea”, in numele bunelor relatii romano-chineze, caci s-ar putea ca vreun jurist sa-i aduca aminte ca exista-n lege niste acuzatii de genul „abuz in serviciu”,”trafic de influenta” si „foloase necuvenite”! Eu am zis, n-am spus!!

 • Cum zice Virgil Burla: iar a scris Cristoiu la comanda: ) Nici Olga Korbut nu reusea echerele astea in fata lui Ponta. 🙂

 • Nimic despre Bica si Udrea la Paris?! Nu i vorba tot despre compromitere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *