Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Gîndul de luni, 23 februarie 2015

Ca și Traian Băsescu, Klaus Iohannis ține să treacă drept cel mai informat om din România

Îmi povestea cineva cunoscător al Palatelor că Traian Băsescu apela la un șiretlic pentru a trece drept cel mai informat om din România:
Cînd veneau la Palat cei de la Guvern, avea grijă să fie găsit în timp ce-și lua rămas bun de la șefii Serviciilor. Astfel, lăsa impresia că respectivii l-au informat și cu multe miș-mașuri făcute de miniștrii PDL.

Desigur, nu acesta fusese obiectul întîlnirii. Cum la discuția cu Guvernul, Traian Băsescu arunca și vreo informație aflată din alte surse, de la Elena Udrea, de exemplu, cei de la PDL erau convinși că președintele a aflat-o de la Servicii.

Postura de cel mai bine informat om din România l-a ajutat enorm pe Traian Băsescu pentru a-și impune voința asupra celorlalți.
În cadrul interviului luat de Digi Tv lui Klaus Iohannis, a venit vorba despre Codul fiscal pregătit de Guvern:
Realizator: Adică dumneavoastră, preşedintele României, aţi aflat în acelaşi timp cu noi despre acest proiect.
Klaus Iohannis: Recunosc că am aflat un pic înainte, dar nu de la guvern.
Realizator: Dar de unde?
Klaus Iohannis: Din sursele mele.
Realizator: Aveţi… surse…
Klaus Iohannis: Da, am consilieri foarte buni, care vorbesc cu oameni; şi oamenii vorbesc cu alţi oameni… şi am aflat.

Nu cred că prin felul în care a invocat, în ultimul moment, consilierii, Klaus Iohannis a convins că n-a aflat de la Servicii. Ca și Traian Băsescu, el și-a asumat satisfacția de a fi crezut drept cel mai informat om din România.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 23 februarie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *