Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de luni, 25 mai 2015

Adriana Săftoiu – menajera care-și urmărește Stăpînul prin gaura cheii

Scrie Arghezi într-o tabletă din Adevărul, 16 noiembrie 1946:
O vorbă franceză spune că nimeni nu e om mare pentru sluga lui. Valetul, aducîndu-i stăpînului papucii, apa caldă, numărîndu-i ciorapii şi cum le zice izmenele pentru spălătoreasă şi uitîndu-se în fundul lor, are motive să fie decepţionat. Prestigiul se chirceşte şi se face meschin”.

Acest citat ar putea fi singura reacție la dezvăluirile prin care Adriana Săftoiu a devenit vedeta mediatică a momentului.
Tudor Arghezi invocă în stil propriu vechea învățătură potrivit căreia Nu există erou pentru lacheul său, deoarece lacheul e lacheu.

Ce vrea să spună învățătura exploatată magistral de marele nostru publicist?
Că o personalitate e văzută de un lacheu, de o cameristă, de o menajeră, de un vizitiu de la nivelul slugii mărunte.
Pentru lacheu, Napoleon nu e învingătorul de la Austerlitz, ci insul care lăsa urme în izmene.

Așadar, pentru a vedea o personalitate în esența și nu aparența ei omenească trebuie să te ridici la înălțimea ei.
Adriana Săftoiu n-a fost nici menajera, nici camerista, nici măcar secretara lui Traian Băsescu.
A fost consiliera pe probleme de Comunicare a președintelui Traian Băsescu.
Mai mult s-a numărat printre apropiații lui Traian Băsescu, odată ce acesta l-a impus pe Cladiu Săftoiu, la vremea respectivă soțul Consilierei Adriana Săftoiu, în funcția de director al SIE.

În prezent, Adriana Săftoiu nu e o fostă menajeră muritoare de foame și care, pentru a-și asigura existența, și-a călcat pe inimă și dînd curs ofertei generoase financiar făcute de dușmanii lui Traian Băsescu, s-a decis să scrie ce-a văzut ea prin gaura cheii.
Traian Băsescu n-a zis niciodată vreo vorbă rea despre Adriana Săftoiu.
Traian Băsescu n-a persecutat-o pe Adriana Săftoiu după plecarea de la Cotroceni.
Adriana Săftoiu a avut o carieră politică deosebită după plecarea de la Cotroceni, carieră datorată tocmai înaltei funcții care i-a fost dată de Traian Băsescu.

Adriana Săftoiu a fost recent propulsată în funcția de vicepreședinte al PNL cu Probleme de Comunicare.
Cartea ei mizerabilă o coboară pe ea și nu pe Traian Băsescu.
Într-o României în care s-ar face altfel de politică, liderii PNL ar trebui s-o ocolească și s-o înlăture din preajma lor.

Cine-i garantează lui Vasile Blaga că Adriana Săftoiu nu-i consemnează pe ascuns pîrțurile pentru a putea scrie în următorul volum de memorii că e un bășinos?
Cine-i garantează Alinei Gorghiu că Adriana Săftoiu n-o pîndește cînd se apleacă pentru a consemna în caiet că purta chiloți care nu se asortau cu ochelarii?

O cunosc cît de cît pe Adriana Săftoiu.
Nu mi-am imaginat niciodată că o ziaristă (a lucrat la Mediafax) cu o carieră deosebită ca funcționar public (a fost purtător de cuvînt al Guvernului Radu Vasile, consilier la Cotroceni) și ulterior de om politic (parlamentar, lider PDL) se poate coborî peste noapte la postura de menajeră care se uită prin gaura cheii ca să vadă cum se scarpină Stăpînul prin părțile păroase.

De ce a comis Adriana Săftoiu acest gest care o descalifică total ca minim Doamnă?
Sunt mai multe posibile răspunsuri:

 1. A fost și este geloasă pe Elena Udrea.
 2. A vrut să se dea drept cea care-l influența pe Traian Băsescu. Sub puterea acestei supralicitări a propriei persoane, Adriana Săftoiu scrie negru pe alb că ea l-a făcut pe Traian Băsescu să întoarcă din drum decretele prin care Florian Coldea și Silviu Predoiu erau numiți de președinte în funcția de director al SRI, respectiv director al SIE. Numai că nu numai Adriana Săftoiu, dar nici măcar Sfînta Paraschiva nu putea să-l facă pe președinte să întoarcă decretele din simplu motiv că potrivit legii, directorul SRI și directorul SIE sunt numiți de Parlament și nu de președinte.
 3. A vrut să cîștige ceva parale?
 4. A vrut să fie de folos dușmanilor lui Traian Băsescu, mai precis acelor care regizează din umbră campania de compromitere a celor 10 ani de mandat prezidențial?

Eu înclin să cred în ultima ipoteză.
Dvs ce credeți? Aveți și alte ipoteze?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

98 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 25 mai 2015”

 • Sa-i fie rusine coanei Saftoiu asa ceva nu se face a fost intrun loc prea bun pentru ea si e ff foarte urit ce a facut .Aveti mare dreptate d-le Dorel .Ce a realizat cu acea carte mizerabila ca e mare scritoare de BIRFE ? RUSINE,RUSINE.Nici o menajera nu ar fi tradat asa .

 • maestre,e prea devreme sa lansam ipoteze daca nu am citit inca materialul publicat de a. saftoiu insa mi-a atras atentia un citat dintr-o discutie a autoarei la Digi 24 unde spune ca „Basescu mi-a cerut dosarul medical”stia el ce stia ?!

 • D-le Cristoiu, o judecati prea aspru pe d-na Saftoiu. Cu cat o femeie intra mai devreme la menopauza, cu atat risca sa sufere unele probleme congenitive. Lipsa de estrogen are efecte nefeste saupra creierului pe termen lung ;))

 • Corect si bine spus D le Cristoiu , nimeni cu un dram de bun simt nu scrie nu spune nu povesteste asa cum a facut Marita asta !

 • Felicitari domnule Ion Cristoiu

 • Pare ceea ce nu este,vrea sa para.

 • Bravo, maestre! Ati cotonogit cotoroanta!

 • Barbati! Daca va hotarati sa purtati cele mai mici catuse nu va aplecati spre femei care nu sunt de conditia voastra caci exemplu viu este curvistina Saftoiu care acum manca kkt despre cel ce a scoso din …glod !Basca ca aveti ocazia sa va faca vreun plod …posibil al altuia si sa trageto ponoasele

 • Jenant si penibil comentariul , de fapt de mahala, despre o fosta colega de presa(indiferent daca aveti sau nu dreptate)! Acest de limbaj promovat de o buna parte a presei in ultimii ani la care ati contribuit din plin anuleaza toate incursiunile intelectuale facute de dvs si stau si ma intreb care o fi scopul? Daca este un scop interesat va inteleg dar daca intr-adevar asa ganditi atunci e trist si grav ! Nu prea mai aveti ce ne spune , doar povesti cu pretentia de analize docte!

 • Va rog frumos Maestre, nu-l mai atacati pe Traian Basescu. Va stiu ca un jurnalist echidistant , ce naiba 🙂

 • Foarte bun !!!

 • Face servicii dusmanilor lui Traian Basescu. Ma intreb cine ar mai putea avea incredere in ea?

 • mi se face lehamite ….astea sint doamne??????e o nesimțită……cînd ii curgeau balele după funcție cum era????blinda inocenta ca o mimoza…..unde e bunul simt doamna?????cînd îți îngropi stapinul care tea ridicat?????ce se cheamă omenie sau excrocerie?????alegeți cuvintul potrivit pentru caracter….eu nu găsesc altul decit JOSNIC………..mizer ……si de mahala……mai bine zis de noua clasa politica……..

 • mi se face lehamite ….astea sint doamne??????e o nesimțită……cînd ii curgeau balele după funcție cum era????blinda inocenta ca o mimoza…..unde e bunul simt doamna?????cînd îți îngropi stapinul care tea ridicat?????ce se cheamă omenie sau excrocerie?????alegeți cuvintul potrivit pentru caracter….eu nu găsesc altul decit JOSNIC………..mizer ……si de mahala……mai bine zis de noua clasa politica……..

 • mi se face lehamite ….astea sint doamne??????e o nesimțită……cînd ii curgeau balele după funcție cum era????blinda inocenta ca o mimoza…..unde e bunul simt doamna?????cînd îți îngropi stapinul care tea ridicat?????ce se cheamă omenie sau excrocerie?????alegeți cuvintul potrivit pentru caracter….eu nu găsesc altul decit JOSNIC………..mizer ……si de mahala……mai bine zis de noua clasa politica……..

 • ultima varianta e cea corecta.si mai cred ca pe sub fuste i se vad si ei ceva epoleti

 • ultima varianta e cea corecta.si mai cred ca pe sub fuste i se vad si ei ceva epoleti

 • ultima varianta e cea corecta.si mai cred ca pe sub fuste i se vad si ei ceva epoleti

 • excelent!

 • excelent!

 • excelent!

 • Super articol

 • Femeia o fi avut motivele ei daca a scris cartea.Dar toti ceilalti-televiziuni,analisti,gura casca,etc.-ce motive au de discutat despre carte? Nu cumva motivele sint aceleasi?

 • felicitari pt articol!

 • Cand vad sleahta asta de neispraviti care traiesc pur si simplu pe seama notorietatii omului, nu presedintelui, Basescu, imi vine pur si simplu sa le dau palme…, ca-n Caragiale. Cartea nu e nimic altceva decat lipsa de caracter sI oportunism abject. Basescu se vinde bine si scriitura va face bani asa cum si emisiunile tv fac Rating. Nu exista troglodit sau trus de presa care sa nu se foloseasca de fostul presedinte ca sa faca bani. In ce o priveste pe Saftoiu,, toate variantele enumerate de dvs sunt valabile. Aduceti-va aminte ce atcuri la Udrea a fost in stare sa faca Saftoaica dupa plecarea de la Cotroceni. Sluga inregimentata a lui Iohannis, nici nu putea proceda altfel cata vreme presul in functie se manifesta ca o muhaia aterizata din intamplare intr-o postura nemeritata. Partidele, toate fara exceptie, se tem de eventualitatea de a-l avea adversar pe Base, sau PMP, in alegerile de anul viitor, asa ca compromiterea „fostului” si a mandatelor sale e vital pt politicienii la putere ori opozitie. Pt mine ramane o singura intrebare…: Ce ar fi daca, la randul sau, presedintele Basescu s-ar apuca sa scrie o carte in care sa descrie cu lux de amanunte viata de la institutia prezidentiala? Dvs ce credeti?

 • Adriana Saftoiu s-a dovedit de prea multe ori un om de bun simt ! In mod sigur nu a fost geloasa pe parasuta aia descreierata. Are alt nivel intelectual. Cei 10 ani de mandat nu ii poate compromite nimeni , deoarece Basescu insusi s-a compromis in ultimii 2-3 ani, cand a dat dovada ca judeca si se poarta gandind de la curea in jos.imi pare rau , dar de asta data nu pot fii de acord cu Dumneavoastra si chiar ma uimeste limbajul colorat … PS Sunt un fost basist fara a fii nici azi antibasist, doar dezamagit.

 • Ultima varianta este cea corecta. Binenteles ca a intrat in hora celor ce vor cu orice pret sa-l execute pe presedintele Traian Basescu. E foarte simplu si rationamentul. Deoarece se pare peste gardul lui Nitu ca Traian Basescu nu se „indoaie”, scot de la naftalina pentru morisca televiziunilor/ziaristilor de propaganda(vezi postarea SMatei), asa-zisele memorii ale unei femei care a lucrat cu seful statului. De ce nu a scris altcineva? Ca doar nu ea a fost singura care a colaborat cu Traian Basescu! Aveau nevoie sa existe factorul psihologic de impact. Problema e una singura. Cand pui la cale asemenea mizerii trebuie sa tii cont si de factorul „neprevazut”. Faptul ca Traian Basescu a refuzat sa intre in polemica cu scrierile doamnei, si mai ales faptul ca doamna dupa plecarea de la Cotroceni a clampant pe la toate mesele la diferite televiziuni de casa demonstreaza ca ceea ce a relatat sunt perceptiile frustrarilor personale si mai ales ale unei mari frustrari fata de Traian Basescu. Aceea de a fi ignorata total. In sfarsit, se pregateste Vasile Blaga si urmeaza Alina Gorghiu. Caci banutii se termina repede. Si munca de PR nu cred ca mai prinde doamna. Veci. Amin!

 • de regula, astfel de relatari le scriu oamenii anonimi, avizi de bani si vizibilitate. Pe de alta parte, anumite pasaje aparute in presa online, confirma imaginea pe care ne-am format-o despre „capcaun”.

 • Perfect spus 🙂

 • Ma intreb daca nu a plecat si cu documente secrete de la Cotroceni, …

 • „plagiez: În prezent, Adriana Săftoiu nu e o fostă menajeră muritoare de foame și care, pentru a-și asigura existența, și-a călcat pe inimă și dînd curs ofertei generoase financiar făcute de dușmanii lui Traian Băsescu, s-a decis să scrie ce-a văzut ea prin gaura cheii..”……… deci lipseste „DECIT”… a se pune astfel : ” În prezent, Adriana Săftoiu nu e DECIT o fostă menajeră muritoare de foame și care, pentru a-și asigura existența, și-a călcat pe inimă și dînd curs ofertei generoase financiar făcute de dușmanii lui Traian Băsescu, s-a decis să scrie ce-a văzut ea prin gaura cheii..”……… . incheiat plagiatu’.

 • Madam Săftoiu are comportamentul unei matroana de bordel când este în călduri și geloasa pe fetele mai tinere care sunt apreciate de clienții potenți. E adevărat că ,și domnul Președinte a avut ,,mâna proasta” când a ales consilierii dar lucrurile astea nu se fac când ai acces la astfel de nivel iar de focul satului tai …a bărbatului !!!

 • Excelent articol! Felicitari!

 • Interesant !

 • FLAGRANT. Peter Imre si Adriana Saftoiu, surprinsi de paparazzii revistei Ciao! cand paraseau, la putin timp unul dupa altul, blocul in care a avut loc intalnirea lor amoroasa, in ziua de Dragobete. Cu cateva zile inainte, cei doi s-au intalnit intr-un restaurant (medalion). http://www.cancan.ro/actualitate/intern/sotia-lui-peter-imre-s-a-decis-38225.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *