Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Gîndul de luni, 26 ianuarie 2015

Ce lideri PDL vor intra în vizorul DNA după denunțurile făcute de Gabriel Sandu și Nicolae Dumitru în schimbul ieșirii din pușcărie?

A trecut în viteză pe sub privirile făuritorilor de de Breaking News-uri scremute o adevărată știre de Breaking News, mult mai importantă decît cea despre o nouă isterie anti-Ponta a Alinei Gorghiu (duduia nu înțelege că o bărbată n-o ține langa cu răsturnarea Guvernului Ponta, ci tace și-l răstoarnă!) sau decît cea despre evenimentul rutier în care a fost implicat conducătorul auto Mircea Badea.

E vorba despre știrea potrivit căreia lui Gabriel Sandu și lui Nicolae Dumitru, din dosarul Microsoft, li s-a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu:
În cazul celor doi, instanţa supremă a hotărât, vineri, înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu.
Decizia nu a fost una definitivă, însă, nefiind contestată în termenul legal de 48 de ore nici de Sandu şi Dumitru, nici de procurorii anticorupţie, cei doi au ieşit duminică din arest preventiv şi vor face arest la domiciliu.

E clar că procurorii DNA au manifestat bunăvoință față de cei doi, neintroducînd recurs la decizia de eliberare din arest preventiv.
O bunăvoință avîndu-și cauza în cooperarea celor doi cu procurorii în materie de denunțare (cu dovezi, chitanțe, de exemplu,) a politicienilor cu care s-au împărțit banii din afacerea Microsoft.

Presa a beneficiat de o scurgere de informații din Denunțul lui Gabriel Sandu.
Tîrgurile încheiate de procurori cu acuzații se bazează la noi, ca de altfel în întreaga lume, pe dovezi oferite de denunțători în sprijinul Declarațiilor lor acuzatoare.
Sunt sigur că atît Gabriel Sandu, cît și Nicolae Dumitru au oferit procurorilor, în schimbul libertății, dovezi zdrobitoare pentru inculparea și altor politicieni în Dosarul Microsoft.

Deși scurgerea din presă a fost rapid dezmințită de foștii lideri PDL, ținta denunțurilor lui Gabriel Sandu sunt unii lideri  PDL, care au folosit banii din mita Microsoft pentru cheltuieli la negru de campanie și de activitate politică.

Din acest punct de vedere, orice lider al PDL poate fi înhățat de DNA, chiar și cei care n-au imaginea de îmbogățiți prin corupție.
Da, ei au luat bani pentru partid și nu pentru ei, dar asta nu înseamnă că n-au fost implicați în afaceri de corupție.

Față de momentul reprezentat de eliberarea denunțătorilor se ridică următoarele întrebări:
Va avea curaj DNA să atace, după ani de anchetare a corupției în folos individual, și corupția în folosul Partidului?
Care vor fi victimele denunțurilor făcute de cei doi pentru a scăpa din închisoare?
Văzînd formula prin care poți ieși din pușcărie, cîți dintre cei aflați în arest preventiv, inclusiv Alina Bica, vor avea tăria să nu toarne și ei?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 26 ianuarie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *