Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Am trăit s-o văd și pe asta! Generalii români depunînd flori împreună cu generalii ruși la Memorialul dedicat Bătăliei de la Stalingrad!

Construirea Cimitirului de onoare al militarilor români de la Stalingrad a fost posibilă și datorită unor trei demnitari: Codrin Dumitru Munteanu, secretar general al MApN, Vasile Soare, ambasadorul României la Moscova și Victor Ponta. Primii doi s-au zbătut să ducă pînă la capăt un lucru bine făcut. Victor Ponta a dat banii de la Guvern. Să-l adăugăm și pe Traian Băsescu, deoarece Acordul româno-rus privind regimul juridic al mormintelor militarilor din cele două țări s-a semnat la 8 noiembrie 2005, sub regimul Traian Băsescu. Că timp de zece ani după aceea nu s-a făcut nimic practic e altă poveste.

Trebuie să recunoaștem însă că fără bunăvoința rușilor nu s-ar fi făcut nimic. Pe teritoriul Rusiei, prin Decret semnat de Putin, de amenajarea Cimitirelor militarilor străini și de reînhumarea militarilor morți din alte state se ocupă Asociația Voenîie Memorialî. Ca urmare, noi am dat banii acestei Asociații, care s-a ocupat de tot: de la deshumarea și renînhumarea celor 79 de militari români pînă la construirea Cimitirului, evident pe baza proiectului nostru.

Ceremonia s-a bucurat de sprijinul Autorităților locale, care au făcut din ea un eveniment de politică internațională.
Mult mai important, la Ceremonie au luat cuvîntul și cinci reprezentanți ai Delegației ruse în frunte cu general Valeriu Bronislavovici Kudinski, adjunctul șefului Direcției Comemorative a Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Datorită acestei realități, Ceremonia a avut și momente greu de conceput altădată:

  • Delegația noastră a depus o jerbă de flori la Cimitirul sovietic, aflat la 150 de metri de cimitirul nostru și de Cimitirul nemțesc (unul dintre cele mai impresionante din lume!).
    [responsive_vimeo 143547897 notab]
  • La Ceremonia noastră au putut fi văzuți, de o parte și de alta, desigur, soldați  din timpul Războiului din Est. Ne-au ajutat cu uniformele autoritățile locale.
    [responsive_vimeo 143547896 notab]
  • Delegația română a depus o jerbă de flori în Sala Slavei militare din Celebrul complex Comemorativ Mamaev Gorgan. Așa se face că am putut exclama:

Am trăit s-o văd și pe asta! Generalii români depunînd flori împreună cu generalii ruși la Memorialul dedicat Bătăliei de la Stalingrad, în care românii și rușii au fost de o parte și de alta a baricadei.

[responsive_vimeo 143544817 notab]

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Am trăit s-o văd și pe asta! Generalii români depunînd flori împreună cu generalii ruși la Memorialul dedicat Bătăliei de la Stalingrad!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *