Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Cum pune Victor Ponta PSD, prin Rovana Plumb, în situația publică umilitoare de a primi un bocanc în gură fără să crîcnească

Într-un amplu comentariu din Evz demonstrez, pe baze de date exacte și citate, că, spre deosebire de numirea lui Eduard Hellvig la SRI, numirea lui MRU la SIE s-a făcut de către Klaus Iohannis, sau, mă rog, de cei care-l întorc cu cheița, în disprețul ostentativ, sfidător al tuturor normelor nu numai ale democrației, dar și ale bunului simț

Considerînd că-i vorba de o nouă punere la încercare a Parlamentului, ziceam că un vot dat de Parlament unei asemenea numiri de-al dracului antidemocratice, pentru a dovedi căcăcioșilor din clasa politică, dar și din societatea civilă, că Lor, celor care fac Rața mecanică de la Cotroceni să măcăne așa cum le vor cizmele, ar însemna o nouă umilire a principalei instituții a statului nostru de drept.

Voi adăuga aici, pe cristoiublog.ro, că numirea lui MRU e un test crucial și pentru PSD.
Așa cum am mai scris, în sine, nu văd nici o problemă ca MRU să fie director la SIE, în afară de aberația tragerii pe linie moartă a unui politician de care România politică, decimată de Binomul SRI-DNA, are nevoie.
Problema e că numirea de către Klaus Iohannis a fost dinadins făcută pentru a pune PSD în situația publică umilitoare de a primi un bocanc în gură fără să crîcnească.

Nu e vorba doar de nerespectarea condiției democratice firești ca măcar șeful SIE să țină cît de cît de PSD. E vorba de faptul că, spre deosebire de Euard Helllvig, MRU e puternic marcat ca legat de un partid, PNL. În istoria postdecembrismului, nu țin minte să fi cutezat vreun președinte să numească în fruntea unui Serviciu un lider politic precum MRU.

În aceste condiții, PSD se confruntă cu una dintre cele mai mari încercări din destinul său postdecembrist.
Dacă nu reușește acum să blocheze numirea lui MRU și să-l forțeze pe Klaus Iohannis să țină cont și de sugestiile principalului partid al țării, Cei care fac Rața mecanică de la Cotroceni să măcăne cum vor ei, cei care pun la cale un Guvern SRI, primul Guvern de acest fel din Istoria țării, inclusiv din perioada comunistă, vor deveni și mai obraznici, și mai îndrăzneți în Planul lor de a cuceri întreaga putere din țară pentru ei și pentru mafioții lor.
Și următoarea etapă, anunțată deja de purtătorii de cuvînt ai SRI din presă, va fi destrămarea PSD, singurul partid cît de cît în stare, prin structurile sale, să țină piept procesului de instaurarea a Statului de Cizme cu Epoleți.

Cum răspunde PSD acestei provocări?
Catastrofal.
Avem pe de o parte voci precum Liviu Dragnea, Marian Oprișan care avertizează că PSD nu poate rămîne la guvernare cu orice preț, ceea ce înseamnă despărțirea de UNPR-ul trădător și trimiterea acestei înjghebări acolo unde-i locul, la poalele Dealului Cotroceni, ca să ia poziție de drepți cînd se scoală din siestă Klaus Iohannis, iar pe de alta, voci precum cea a Rovanei Plumb care susțin că PSD trebuie să rămînă la Guvernare cu orice preț, inclusiv cu cel de a primi un hîrdău de rahat în cap fără a bombăni, ba chiar cu mulțumiri fierbinți aduse lui Klaus Iohannis pentru că-i gustos și frumos mirositor.

Rovana Plumb a fost desemnată de premierul fugar în Turcia drept președinte interimar al PSD.
Așa cum Klaus Iohannis și a tras o politiciană gonflabilă în persoana Alinei Gorghiu, Victor Ponta a găsit și el în persoana fără dimensiuni a Rovanei Plumb o adjunctă supusă pînă la smerenie.

E limpede că în chestiunea MRU, prin vocea Rovanei Plumb vorbește Victor Ponta, iar prin vocile lui Liviu Dragnea și Marian Oprișan, partidul numit PSD.

Așa cum am mai scris, pentru a-și salva pielea, Victor Ponta a vîndut Partidul. A început prin a accepta scoaterea din joc de către Binomul SRI-DNA a tuturor celor care ar fi fost în stare să mai opună rezistență la Operațiunea Destrămarea PSD. A continuat cu transformarea PSD într-o slugă a Cotrocenilor. Acum, jucînd comedia unei oarecare supărări, transmite totuși Rovanei Plumb indicația ca PSD să înghită și gălușca MRU.

De partea cealaltă, a PSD, se mai vede ici-colo cîte o rezistență disperată la Predarea Partidului.
Sunt însă rezistențe disperate, ale unor politicieni care știu că dosarele de la DNA stau să iasă, la ordin, din sertare.

Cum va vota PSD?
Probabil că se va da consemn public de votare după cum le spune conștiința.
Și multora dintre parlamentarii PSD știm de pe acum ce le spune conștiința.
Și anume că Binomul SRI-DNA îi poate înhăța în orice moment din plină stradă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

37 comentarii pentru articolul „Cum pune Victor Ponta PSD, prin Rovana Plumb, în situația publică umilitoare de a primi un bocanc în gură fără să crîcnească”

  • Ce se ntimpla d-l Cristoiu ? de nu-i bun d-l MRU ? si cu Presedintele si OPOZITIA – nu sunt buni niciunul ?

  • Asta e buna!E jignitor,de ce?Eu stiu ca presedintele propune pe cine vrea el,nu trebuie sa il intrebe pe ponta,daca nu vor,nu il voteaza.Psd a propus vreodata pe cineva de la opozitie?,nu,NICIODATA.T.B. a fost singurul ce a facut-o,ca a avut obraz,dar tin minte si cind l-a propus pe Maior,nu le-a convenit,tot au …macait.Acum nu le convine…,de!asa le trebuie.

  • speram ca IOHANIS sa faca ordine intre puterile statului, EL a comandat o bucatarie noua la COTROCENI si face TARA , VARZA ! MULTUMIM DIASPOREI , MINORITATILOR SEXUALE , CONSUMATORILOR DE MARIHUANA SI ALCOOLICILOR ANONIMI !

  • Și încă ceva. MRU nu va trece. Dsi, PNL-știi vor vota și vor face tot ca sa scape de el. Le convine sa nu le stea în coastă. Cu stimă!

  • CATRE COMISARUL EUROPEAN PENTRU DEZVOLTAREA REGIONAL ,AUTORITATI DE CONTROL DE LA BRUXELLES Sunt Alberto Rodrigues cercetator in stintele economice si digitale Inainte sa prezint un document in Engleza la Comisia Europeana ,organe de control de la Bruxelles doresc sa prezint comisarul pentru dezvoltarea regionala anumite aspecte ce tine de o situatie si anume Inca din 2013 Romania a stiut ca va gazdui capitala europeana a tineretului. Inca de atunci trebuie creat produse turistice care sa fie combinate cu ceea ce se intampla la Capitala Europeana a tineretului Oras Cluj in asa fel incat o buna parte din cei care urma sa viziteze capitala Europeana a tineretului ,sa poate ajunge in alte regiuni turistice a Romaniei cum sunt de exemplu Brasov Valea Prahova Constanta litoral si Delta Dunarii. Dupa ce se elaborau produse turistice respective trebuie inca din 2013 sa fie promovate in toate tarile UE si nu numai sub forma de oportunitati de afaceri. Avand in vedere ca un astfel de statut ajuta o tara sa atinga anumite obiective strategice dar daca nu se profita de ele prejudiciile sunt enorme doresc a) Sa atrag atentia comisiei Europene autoritatilor de control de la Bruxelles si cele din Romania despre acest aspect deoarece atunci cand o tara din UE primeste astfel de statut are obligatia de a-l valorifica la maxim . Din cauza ca Romania nu a facut cea ce trebuia inca din 2013 a pierdut zeci de milioane pana acum . Am dovezi sub forma de numar de inregistrare ,faptul ca inca din 2013 am depus la diverse institutii publice din Romania documente unde atragem atentia printre altele despre o serie de lucruri ce trebuiau facute ,insa am avut surpriza neplacuta sa vad ca nici dupa cele 30 de zile cat prevedea legea nu au dat un raspuns. Am continuat sa depun astfel de documente si in 2014 dar la fel ca si in 2013 au sfidat de o maniera nepermisa legile si acum am ajuns in 2015 si din cauza ca nu s-a facut ceea ce ar fi trebuit inca din 2013 Romania a avut si va continua sa aiba pierdere .Tinand cont ca au mai ramas 6 luni in care Romania beneficieaza de un asemene statut toti autorii implicati in admnistratie publica ,turism si societati academice din judetele Constanta ,Tulcea,Cluj , Brasov ,Valea Prahova ,au obligatia sa faca cele necesare ca in fiecare weekend din lunile August septembrie sa atraga turisti din randul celor tineri din diverse tari ai UE pe litoral iar apoi sa mute proiectele respective la Brasov si Valea Prahovei din Octobrie , si sa faca cele necesar ca sa dinamizeze activitatile turistice din regiunile respective in diverse weekenduri din lunile Octobrie si Noiembrie

  • Nu-mi amintesc ca, aseară, la Bodega1, faţă-n faţă cu ,,Gabi’’ Oprea, ,,Maestrul’’ să-i fi pomenit, ,,verde-n faţă’’, de ,,UNPR-ul trădător’’ şi nici că locul ,,înjghebării’’ sale este ,,la poalele Dealului Cotroceni, ca să ia poziție de drepți cînd se scoală din siestă Klaus Iohannis’’ Tot aşa, nici lui Ponta nu i-a spus opinia sa că e ,,premierul fugar în Turcia’’ care ,,pentru a-și salva pielea… a vîndut Partidul’’. Poate au fost doar scăpări cauzate de strădania ,,profesională’’de a scoate neapărat măcar una bucată ,,ştire’’. Singura demnă de luat în seamă a fost declaraţia ,,fermă’’ a generalului (fie şi demisionat) că nu-şi doreşte funcţia de prim-ministru, nici acum, nici altă dată. Om trăi ş-om vedea, în ţara în care (nu e singura!) deviza politicienilor pare a fi: ,,sărutul de azi, scuipatul de mâine şi viceversa’’.
    În ce priveşte măcănitul ,,Raţei mecanice de la Cotroceni’’, ,,întoarsă cu cheiţa’’, se vede clar că:
    Lu’ Ţaţa nu-i place Raţa,
    Fin’că Raţa nu măcăne ca Ţaţa.
    Ş-atunci Ţaţa jumuleşte Raţa,
    Pen’ca Raţa să măcăne ca Ţaţa.

  • Corect: iar scrii.

  • Iar scii ce visezi noaptea. In primul rând Klaus Iohanis nu e „rața mecanică” .Singur ai spus după un interviu că e la” butoane” Nu? Apoi nu că m-aș baza cine știe ce pe asta, dar cred că e chiar așa.
    In privința lui MRU. nu i se potrivește o funcție mai mare. Și asta s-ar putea considera „cu indulgență”. De fapt și președintele Băsescu a spus cândva că a greșit cu numirile lui MRU la SIE si ulterior a lui Meleșcanu.

  • Sa zicem ca așa e Cum spuneți. Pe mine mă miră faptul că i socotiți pe toți PSD istii niște mielușei victime ale DNA. O vreme am crezut ca aveți frustrări, dar se pare ca sintetic încă bintuit de stafia lui Nicu. De aceea cred ca în loc sa postați asemenea comentarii,mai bine ați apela la un psiholog sa va ajute sa va eliberați de trecut.

  • Pana la varsta asta ar fi trebuit sa faceti diferenta intre un politician si un functionar public , MRU este un functionar public , are toate calitatile unuia si se comporta ca atare , se aseaza pe orice scaun i se ofera pentru a lucra la stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *