Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de luni, 29 februarie 2016

Cum adică, Gregorian Bivolaru n-are dreptul la apărare?!

Arestarea lui Gregorian Bivolaru în Franța a adus în presa noastră tot mai anapoda întrebarea, obișnuită deja pînă la banalizare, cînd se întîmplă ceva:
Cui folosește?

La întrebarea Cui folosește arestarea lui Gregorian Bivolaru s-au dat numeroase răspunsuri.
Toate implicînd presupusul că mulți politicieni au fost pe șest în MISA și Gregorian Bivolaru, adus pe meleagurile noastre, îi va da în gît.

Sub semnul întrebării Cui folosește? în varianta specifică postului Cine tremură? România Tv și-a amintit (lucru lăudabil) de un interviu luat de subsemnatul lui Adrian Năstase după pierderea alegerilor din 2004 și înainte de a intra la închisoare.
În cadrul acestui interviu am susținut, întrebîndu-l chiar pe Adrian Năstase de asta, că fostul premier a pierdut alegerile și din cauza MISA.
De aici plecînd, cei la România Tv au tras concluzia rapid că arestarea lui Gregorian Bivolaru îl face să tremure pe Traian Băsescu, dat fiind că MISA l-a ajutat pe Traian Băsescu să cîștige alegerile.

Cum eu luasem interviul, am fost convocat telefonic să-mi dau cu părerea dacă Traian Băsescu a fost ajutat de MISA să cîștige alegerile.
Cei de la România Tv erau chitiți pe teza Traian Băsescu a fost ajutat de MISA, drept pentru care au folosit ca argument și interviul meu luat lui Adrian Năstase.

Zadarnic am încercat să spun că în interviu n-am spus o clipă chestia asta, că rolul MISA în cîștigarea alegerilor de către Traian Băsescu nu-și are cauza într-o negustorie a lui Traian Băsescu cu MISA, ci în imbecilitatea de răsunet a Autorităților noastre de pe vremea Guvernării Adrian Năstase, că, la o adică, Adrian Năstase a contribuit masiv prin felul în care s-a desfășurat Operațiunea anti- Bivolaru la pierderea alegerilor de către el însuși.

Pentru că din intervenția mea la România Tv nu s-a înțeles mare lucru, simt nevoia să explic aici rolul jucat în pierderea alegerilor de către Adrian Năstase de Afacerea MISA.
Pe 18 martie 2004, 300 de poliţişti şi jandarmi, conduşi de procurori, au descins în locuinţa lui Gregorian Bivolaru, în imobile ale unor membri MISA, într-o Operaţiune de forţă supradimensionată, prin caracteru-i abuziv tipică republicilor bananiere.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat în 14 iunie 2013 de ÎCCJ la şase ani închisoare, pentru act sexual cu o minoră în formă continuată.
Asta după ce două instanțe – Tribunalul Sibiu și Curtea de Apel Alba Iulia, l-au achitat.
Și știți de ce?
Pentru că procurorii n-au putut aduce nici o probă.
Mai mult, ei au refuzat la amîndouă instanțele să depună la dosar mandatele de autorizare a interceptărilor telefonice pe motiv că sunt secret de stat.

Să admitem că Gregorian Bivolaru trăia cu o minoră, deşi fosta minoră a susţinut tot timpul proceselor, inclusiv la cel de la ÎCCJ, că aşa ceva nu s-a întîmplat, ba mai mult că a fost molestată fizic de către procurori pentru a declara c-a avut relații sexuale cu Gregorian Bivolaru.
Justifica infracţiunea descinderea din 18 martie 2004?
Aşa cum s-a desfăşurat şi mai ales aşa cum a fost prezentată la televiziuni, descinderea părea una la un cartel de droguri din Columbia, de către forţele SEAL, pregătite să întîmpine rezistență armată.

Indiscutabil, Operaţiunea Autorităţilor române a fost un abuz incalificabil.
Felul în care s-a desfăşurat, Comunicatele Parchetului General, campania de presă alimentată de SRI de la vremea respectivă au conferit unei simple acţiuni de Poliţie (arestarea şi percheziţionarea unei persoane), notele unei Operaţiuni abuzive împotriva MISA.
Contribuia la aceasta impresia şi torentul de acuzaţii oficiale crunte la adresa lui Gregorian Bivolaru (perversiuni sexuale cu o minoră, trafic de minore, corupţi sexuală, act sexual cu o minoră).

Din toate acuzaţiile a rămas doar una.
În aceste condiţii, e de la sine înţeles că la Stockholm, în Sudeia, Curtea Supremă, văzînd cum au procedat Autorităţile române, i-au dat lui Gregorian Bivolaru azil politic în decembrie 2005.
Curtea Supremă a considerat că Gregorian Bivolaru a fost victima unor abuzuri incalificabile ale autorităţilor române.

Operaţiunea de Republică bananieră din 18 martie 2004, îndreptată vizibil împotriva MISA a stîrnit ura membrilor organizaţiei faţă de premierul Adrian Năstase.
Tot anul 2004 a fost marcat de proteste zgomotoase ale membrilor organizaţiei împotriva Guvernului, a lui Adrian Năstase.
În campania din 2004, membrii MISA au dus o campanie fanatică împotriva candidatului Adrian Năstase.
În acest sens, am susţinut şi susţin că Adrian Năstase a pierdut şi din cauza MISA.

A ştiut Adrian Năstase de această Operaţiune de republică bananieră, făcută parcă dinadins pentru ca el să piardă alegerile?
Nu ştiu.
Ceea ce ştiu e că în ziua de 18 martie 2004 instituțiile de forță din România postdecembristă ne-au arătat în premieră că pot întrece în primitivism și tembelism instituțiile de forță din vremea stalinistă. În 2004, presa noastră, zisă şi independentă, a preluat fără minima verificare, toate acuzaţiile aduse de Autorităţi lui Gregorian Bivolaru, MISA, fără a-l întreba şi pe acuzat.

Constat că şi acum se întîmplă acelaşi lucru.
Gregorian Bivolaru e ţinta unei campanii de presă violente, tendenţioase, bazate doar pe punctul de vedere al Autorităţilor.
Victima nu e întrebată şi ea despre aceste acuzaţii, cum cer normele profesionale.
Ca şi în cazul victimelor Binomului SRI-DNA, Gregorian Bivolaru e lipsit azi în presa noastră de un drept al omului în democrație:
Dreptul la apărare!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 29 februarie 2016”

 • Bivolaru va fi adus in România ,ca adeptii lui sâ poatâ beneficia de urina lui prospâtâ ,in a ajunge in astral.

 • SUNT convinsă că violatorii nu au ce căuta pe acest PĂMÂNT.. UN GURU ??? CE A FĂCUT ACEST GURU PENTRU NOI PĂMÂNTENII ???ARESTAREA lui GREGORIAN BIVOLARU FOLOSEȘTE CA PILDĂ PENTRU CEI CE PROPOVĂDUIESC CREDINȚĂ și în realitate ascund o întreagă industrie a PORNOGRAFIEI în LUME .

  • Mamaie, te felicit ca ai reusit sa faci cateva poze „miscate” dar mai ales ca la varsta matale poti sa citesti si sa scrii pe un calculator, mai ales sa scrii cu diacritice si cu LITERE MARI atunci cand e NEVOIE. Bravo! Esti mai tare DECAT cei EXPERIMENTATI in domeniul asta. Daca mai traiesti, te rog fa-ne cu mana… tremurata… nuuu, nu mana, ci poza sa fie tremurata. Daca nu iti „vedeam” poza, as fi jurat ca vorba de EXTRATERESTUL TIRCA VALENTIN, zis si regele agatarsilor, ala care se lauda ca a ucis pe adevaratul rege tirca si i-a luat locul prin „parasutare”. Sa nu primesc injuraturi ca inventez ceva, spicuiesc (vezi mai jos) din propriile cuvinte ale „regelui”. Nu dau link sa nu zica unii ca fac reclama, sau poate vreau sa-l momesc pe acela sa-mi ceara el cu „gura” lui asta. 🙂

   In rest, felicitari dle Cristoiu pentru VERTICALITATE si OBIECTVITATEA cu care ati judecat si cantarit evenimentele. Am convingerea ca si alti ziaristi si oameni de diferite categorii au vazut si inteles ceea si dvs ati inteles, dar TREMURA de FRICA sa deschida gura. Nu-i poti numi LASI, caci isi apara sarmanii de ei postul, slujba si paine cea de toate zilele, iar pentru asta si-au vandut sufletul si inzestrarile/talentul unor intunecati. Nici un BINE nu ramane nerasplatit cum nici un rau. Multa sanatate si mare grija caci stiti bine.. la ce se preteaza unii …

   Sa nu raman cu datorie, iata spicuirea (adica o mica parte) de care aminteam mai sus despre „regele” extraterestru tirca:

   „EU SUNT ANTE- CRISTII
   SUNT CEA MAI INALTA AUTORITATE DESEMNATA DE CEI CARE LOCUIM IN CONSTELATIA DRAGONULUI
   PT, ACEASTA AM LUAT CORPUL PAMINTESC AL PRIMULUI DINTRE ULTIMII FAMILIILOR IMPERIALE ALE AGATHIRSILOR ,THRCAAR-ul VALENTIN ,PLECAT DE AICI ,IN CADRUL UNEI ”MORTI CLINICE”
   DIN VAZDUH VA APAREA FIUL MEU DIN CONSTELATIA DRAGONULUI ENTITATE CARE IN URMA CU VREO 2000 DE ANI A MAI FOST PE AICI SUB NUMELE DE JOSIA-ISUS -CRISTOS
   SUNT “PARASUTAT” IN CORPUL LUI VALENTIN C.T.A.I (rege, CRAI,CTITOR) AL AGATHIRSILOR SI I-AM PRELUAT PREROGATIVELE.
   EU IN CALITATE DE CTAI AM IESIT LA LUMINA SA VA SPUN CINE SUNTEM
   ISUS HRISTOS NU ESTE FIUL LUI JEHOVA(DUMNEZEU) CUM ABEREAZA POPII
   MISCAREA NUMITA CRISTIINISM CARE SGUDUIT LUMEA LUMEA ATALANTA A ROMEI , PINA CIND LE-A VENIT IDEEA SA IL RIDICE PE ISUS LA RANG DE DZEU
   ASTAZI CEL CARE A FOST ODATA ISUS CONDUCE CONFEDERATIA GALACTICA CARE VA ATERIZA, DUPA CE EU SI CEI CA MINE NE VOM INCHEIA MISIUNEA DE LA SOL
   DACA SA PRESUPUNEM CA ATALANTII DE AZI IMI VOR DISTRUGE ACEST CORP VOI LUA UN ALTUL
   DACA IEHOVA CEL DIN VECHIUL TESTAMANT ESTE UN DZEU AL BINELUI ,EI BINE DATI-MI VOIE VA ROG SA MERG PE MINA LUI SATANA
   DACA AS CREDE PROSTEALA CU BIBLIA (am citit de 86 de ori aceasta carte debila care trebuie scoasa in afara tuturor legilor) CU DAVID ASTA AR VREA JEHOVA SA MA PLIMB PRIN RAI?
   DAVID SI DZEU. LA ASEMENEA SLUJITOR ASEMENEA STAPIN.
   IO AS THAARK UN AG VAALHENSSIS(inscris in actele asazis oficial “romanesti” sub numele de Tirca(Tarca) Valentin), PRIMUS INTER AGATHIRSAES PARES(primul dintre agathirsii egali) „

  • AMAZ OANA …dacă ai fi cunoscut ce este o amazoană te-ai fi comportată ca atare … Democrația prost înțeleasă ..naște MONȘTRIII… Tu ești unul… Felicitări … Locul tău nu este pe această minunată PLANETĂ ..

 • u , bre , nu vrem sa pice basescu pe motiv de misa / vrem sa pice dintre cei ce conduc azi / se cunosc /

 • L-au prins pe Bivolaru? Oaaaaau, ce bine, de miine, ba nu, de ieri, o sa traim mai bine. Opriti PIB-ul ca ne sparge tavanu’.

 • Au nevoie de circ ca sa uite lumea ca mor cu zile bebelusi vaccinati cu prostii care nici n-ar fi trebuit folosite in UE…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *