Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

Deși Victor Ponta n-a murit, Liviu Dragnea a trecut deja la denunțarea dezastruoasei moșteniri Victor Ponta în PSD

N-au trecut nici două săptămîni de la Lovitura de palat care l-a adus pe Liviu Dragnea în fruntea PSD.
Potrivit Comunicatului oficial al Ședinței CexN, Liviu Dragnea a fost ales președinte interimar al PSD pînă la Congresul din 16 noiembrie 2015, Congres care, potrivit Statutului, va confirma rezultatele Scrutinului intern.

Din 22 iulie 2015, Liviu Dragnea n-a lăsat o clipă impresia că e președinte interimar.
Confirmînd fără să vrea că afacerea cu interimatul a fost o șmecherie prin care Ion Iliescu, venit special la ședință pentru a minți, a reușit să convingă pe cei nehotărîți să încalce Statutul votînd un președinte în locul Congresului, Liviu Dragnea s-a comportat în această perioadă ca un președinte plin al partidului, ales pentru 5 ani de forumul suprem al partidului și nu de o mînă de baroni locali.

Puține au fost zilele în care Liviu Dragnea să n-aibă ieșiri publice pentru a se pronunța asupra situației din PSD și din clasa politică în general, asupra relației dintre PSD și președintele Klaus Iohannis și, mai ales, asupra Guvernului Victor Ponta.

Prestația de președinte cu acte în regulă nu e singura ciudățenie din destinul prezent al lui Liviu Dragnea.
Am urmărit de a lungul celor 25 de ani postdecembriști schimbarea de putere de la vîrful PSD.
După Ion Iliescu a venit Adrian Năstase. Lui Adrian Năstase i-a luat locul Mircea Geoană.
Lui Mircea Geoană a succedat Victor Ponta.
La nici o schimbare de șefie supremă în PSD n-am văzut pînă la cea din 22 iulie 2015 un nou președinte raportîndu-se la președintele anterior așa cum se raportează Liviu Dragnea la Victor Ponta.

Desigur, și Adrian Năstase și Mircea Geoană și Victor Ponta au făcut schimbări în partid după ce a au ajuns la putere în PSD.
Toți au făcut aceste schimbări cu prudență, îmboldiți de gîndul să nu pară că-i dau antecesorului bocanci în gură.

Prudența s-a regăsit în :

  1. Evitarea unor aprecieri negative privind situația din partid sub conducerea antecesorului.
  2. Luarea unor măsuri după un timp destul de mare de la preluarea șefiei.

Nu același lucru s-ar putea spune despre Liviu Dragnea.
De cum a ajuns președinte al PSD, el a purces la denunțarea situației din partid sub conducerea lui Victor Ponta.
Altfel spus la critica dezastruoasei moșteniri lăsată de Victor Ponta.

În perioada de nici două săptămîni de la preluarea șefiei, Liviu Dragnea și- a manifestat public voința de a se depărta spectaculos de tot ceea ce a făcut Victor Ponta în fruntea PSD.
Venit în fruntea PCR în locul mortului Gheorghiu Deja, Nicolae Ceaușescu a așteptat trei ani pînă să înceapă a-l critica pe înaintașul său.
Liviu Dragnea n-a așteptat nici măcar două săptămîni pentru a denunța dezastruoasa moștenire Ponta în PSD.
Asta deși Victor Ponta n-a murit.

Sunt cîteva posibile explicații ale acestei stranii raportări a lui Liviu Dragnea la moștenirea Victor Ponta:

  1. Timp de cinci ani Liviu Dragnea a fost turbat de gîndul că nu el, ci Victor Ponta e șeful PSD. Acum se răzbună.
  2. Liviu Dragnea va candida la șefia PSD în 16 noiembrie 2015, convins că ÎCCJ îl va achita în 28 septembrie 2015. Tot ceea ce face el acum e o campanie mascată și, evident, incorectă pentru scrutinul din PSD.
  3. Liviu Dragnea s-a văzut, în fine, într-o șefie răsunătoare în România și-și dă arama pe față.
  4. Liviu Dragnea are mandat să-l umilească pe Victor Ponta astfel încît să plece din fruntea Guvernului cu imagine unui căcăcios.

Dvs pentru care din aceste explicații ați opta?
Aveți și alte explicații? Aștepta să se scrieți, argumentîndu-le, desigur.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

36 comentarii pentru articolul „Deși Victor Ponta n-a murit, Liviu Dragnea a trecut deja la denunțarea dezastruoasei moșteniri Victor Ponta în PSD”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *