Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de luni, 30 mai 2016

La fel de prețioasă ca și Patria, lui Carmen Iohannis îi stau de strajă bărbați înarmați

La finele unei săptămîni, analiştii politici obişnuiesc să dea evenimentelor şi întîmplărilor de pe scena politică aspectul palpitant al unor clasamente.
Se poate scrie altfel despre cea mai turmentată declaraţie politică a săptămînii.
În cazul săptămînii trecute, pentru locul întîi cu coroniţă concurează zicerea Alinei Gorghiu potrivit căreia se pune la cale o conspiraţie pentru suspendarea Preşedintelui.
De ce poate fi catalogată drept cea mai turmentată declaraţie a săptămînii?
A suspenda pe cineva dintr-o funcţie presupune că acel cineva îndeplineşte funcţia respectivă.
Cum să-l suspenzi pe Klaus Iohannis din funcţia de preşedinte al României cînd acesta de mult, de la debutul mutării la Cotroceni, e ca și practic inexistent în această funcție?!

Se poate scrie, de asemenea, despre cea mai de Bulă declaraţie a săptămînii.
În cazul săptămînii trecute Cea mai de Bulă declaraţie a săptămînii aparţine procurorului general, Augustin Lazăr. Aceasta a susţinut că Dan Condrea s-a sinucis, deoarece, mai mult ca sigur, ca orice om care ştie ce infracţiune a comis, se aştepta să fie arestat.

Se poate scrie şi despre Cea mai de grădiniţă acţiune a săptămînii trecute.
La acest capitol, iniţiativa lui Valeriu Zgonea de a fi Preşedintele unei şedinţe a Camerei Deputaţilor alcătuită din copii n-are concurenţă.
Sărmanul Bulă al politicii!
Știind că zilele ca președinte al Camerei Deputaților alcătuite din parlamentari îi sunt serioase, s-a gîndit să devină președintele Camerei Deputaților de copii!

În privinţa preşedintelui, analiştii politici se pot întrece pentru a stabili care e cea mai importantă acţiune de pe agenda săptămînală a şefului statului.
Nu-i exclus ca unii cititori să creadă că pentru preşedinte cea mai importantă acţiune a săptămînii trecute a fost conducerea Şedinţei CSAT în care s-a discutat Criza din Sănătate.
Judecînd însă după faptul că, la finele şedinţei, Klaus Iohannis s-a mulţumit să citească – corect şi rar, Textul Comunicatului CSAT, nu cred că şedinţa a avut vreo importanţă pentru Klaus Iohannis.
A fost și el pe acolo, așteptînd să i se dea hîrtiile pe care trebuia să le citească la televizor!

Din punctul de vedere al atenţiei acordate, al pasiunii evidente cu care a fost trăită, al angajării întregii personalităţi în desfăşurarea acţiunii, cea mai importantă acţiune de pe agenda preşedintelui în săptămîna trecută şi printre cele mai importante din mandatul de pînă acum a fost indiscutabil:
Fotografierea nevestei sale, Carmen Iohannis, în ipostaza de participantă la semimaratonul de la Sibiu.

Klaus Iohannis e un soţ exemplar.
Unul dintre acei soţi care, cînd mor, văduva îndurerată ţine să se treacă pe crucea acestuia și în ferparul din ziare calificativul Soţ devotat.
Un soţ devotat pînă la moarte soţiei sale consideră evenimentele din viaţa soţiei mult mai importante decît evenimentele din viaţa sa şi, dacă au o funcţie, categoric mai importante decît evenimentele profesionale.
Aşa se explică prăpastia dintre cele două abordări ale lui Klaus Iohannis.
Şedinţa CSAT, importantă pentru ţară, n-avea nici o importanţă pentru nevasta lui Klaus Iohannis din simplul motiv că nu s-a încheiat cu o paradă de modă.
Semimaratonul de la Sibiu, deloc important pentru ţară, a avut o importanţă colosală pentru Carmen Iohannis.

Era cel mai bun prilej să apară în lume, dar mai ales în spaţiu mediatic, egări, strînşi pe fund, dintre cei purtaţi de june cînd vor să dea gata bărbaţii cu bucile şi pulpele lor.
Una dintre marile probleme ale lui Carmen Iohannis constă în faptul că moare să treacă drept sexy, dintre femeile care aprind privirile bărbaților cînd trec prin fața lor.
Ce puțin din punctul ei de vedere, la semimaraton a fost trăsnet.
Nu numai că egării i-au subliniat formele apetisante, dar mai mult, a alergat păzită de un SPP-ist înzestrat cu pistol.

carmen-iohannis-cros-spp

Naţiunii i s-a sugerat astfel că distinsa Carmen Iohannis e la fel de preţioasă ca şi Patria.
Nu stau de strajă Patriei, ca să n-o fure străinii, bărbaţi vînjoşi, înarmaţi cu pistoale?
Putea să lipsească Klaus Iohannis, soţul soţiei sale, de la acest eveniment, unul dintre cele mai importante din viaţa lui Carmen Iohannis, pentru că i-a dat posibilitatea să poarte egări, un fel de variantă cu pantaloni a minijupei?
Fireşte că nu.

Presa l-a surprins pe Klaus Iohannis făcîndu-i poze soţiei, în pantaloni colanţi, cu telefonul mobil.

2016_05_28_0_1_carmen-iohannis-felicitata-de-presedinte-la-finalul-cursei-de-stafeta-pentru-zambetele-copilasilor-facem-orice_2839

Să rămînă martoră de ce bine îi şedea în egării strînşi pe fund, păzită de un bărbat înarmat!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

44 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 30 mai 2016”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *