Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de luni, 31 octombrie 2016

Duminică, 30 octombrie 2016, Klaus Iohannis a continuat să se hrănească electoral din morții de la Colectiv!

Cu un an în urmă, mai precis, în noaptea de 30 octombrie 2015, 64 de persoane şi-au pierdut viaţa în ceea ce s-a numit Tragedia de la Colectiv.
Alte 147 de persoane au fost rănite.
Comemorarea victimelor s-a făcut în Bucureşti prin manifestări decente – marşuri, inaugurarea unui monument, puse sub semnul bunei cuviinţe.
Cînd e vorba de morţi – şi încă de morţi într-o Tragedie înfiorătoare, durerea impune respect.
Așa se explică de ce marșurile n-au oferit spectacolul, obișnuit în Moldo-Valahia, al pancardelor purtate și al sloganelor strigate.
În chip exemplar, participanții la marșuri, inclusiv dintre membrii Guvernului, au refuzat să facă declarații, deși presa noastră, zgomotos imbecilă, a insistat.
În această atmosferă de bună cuviinţă a dat buzna, cu o crasă lipsă de bun-simţ, Klaus Iohannis.

Se ştie că, încălcînd Constituţia, Klaus Iohannis, s-a angajat într-o campanie electorală pentru PNL, zis şi Partidul Meu.
O angajare neroadă prin caracterul ei ostentativ și deja obositor, întrecînd-o prin vînzoleală chiar și pe cea a liderilor PNL.
E mai mult decît semnificativ că, în timp ce Dacian Cioloş, candidat pentru funcţia de premier al PNL şi, deci unul dintre cei interesaţi de victoria partidului în alegeri, dovedeşte o prudenţă salutară în materie de chibiţăreală, preşedintele României, cel constrîns de funcţia de arbitru să rămînă în afara bătăliei politice, s-a aruncat în chelfăneala electorală pînă la datul poalelor peste cap.

Prin raportare la nemişcarea anterioară excitația electorală a lui Klaus Iohannis stupefiază.
Parcă ar fi drogat, nu alta.
Duminică, 30 octombrie 2016, simţind miros de sînge electoral, Klaus Iohannis a descins la locul Tragediei pentru a ţine un discurs de tip Caţavencu.
Depunerea unei coroane de flori n-are în sine nimic de criticat.
Ţinerea unui discurs într-o atmosferă de respect față de durerea celor care și-au pierdut un apropiat cu un an în urmă, atinge însă culmile nesimţirii, de care sunt în stare doar hienele politice.

Implicarea lui Klaus Iohannis în campania electorală ca agent al PNL are drept notă definitorie elogierea PNL – pentru că vezi Doamne! s-a transformat într-un partid al Îngerilor, şi denunţarea celorlalte partide ca rămase netransformate.
E un șiretlic electoral pe care Klaus Iohannis l-a mai folosit pînă acum în spațiul public.
Nenorocirea e însă că duminică l-a folosit într-un moment care excludea orice campanie electorală, ca acțiune în stare să mînjească Durerea cu vorbele de rahat ale politrucilor.

Comemorarea victimelor de la Colectiv i-a dat chibiţului electoral Klaus Iohannis prilejul de a mai pleda o dată pentru victoria PNL în alegeri. Ce altceva putem înţelege din aceste rînduri despre situaţia clasei politice la un an de la Tragedia de la Colectiv?

„Clasa politică se schimbă încet, dar se schimbă. Aceste schimbări sînt inevitabile. Iar cei care au înţeles mejasul românilor, mesajul României după Colectiv, vor avea, probabil, o poziţie mai bună în alegeri, iar cei care nu au înţeles acest mesaj, încet, dar sigur, vor fi măturaţi de pe scena publică.”

Anul trecut, imediat ce s-a aflat de Tragedie, Klaus Iohannis s-a şi înfăţişat la faţa locului hotărît să se hrănească electoral din morții de la Colectiv.
Timp de un an, Klaus Iohannis s-a hrănit electoral din această Tragedie.
S-a hrănit, iată, și duminică, 30 octombrie 2016.
Pînă cînd o nouă tragedie îi va aduce morţi proaspeţi.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 31 octombrie 2016”

  • Ce slugă avem în fruntea statului! Pentru că în niciun caz nu mai poate fi numit președinte. Doar ascultă și duce la îndeplinire ordine exact ca o slugă supusă. Țara nu mai e demult condusă de la București datorită acestui fariseu numit Iohannis.

  • Aveti in vedere cu toti cei mincinosi (Johannos-interesat doar de excursiile nevesti-si si Ciociolos- care a precizat ca va sta doar un an la guvernare) vor continua sa minta natiunea, s-o tradeze strainilor (macar prin taierea padurilor si prin vocalizale inutile ale nevestei lui Julien) si sa-si vada in mod interesat doar de interesele lor…Romanii trebuie sa dispara de pe acest teritoriu…Asa ca fraierilor votati-i in continuare cu elan !
    Cine poate crede ca la alegerile prezidentiale, in decurs de o saptamana, de la minus un milion de voturi se poate ajunge corect la plus un milion ???

  • Stimate Maestre, a mai zic ceva acest „cugetator politic”: „Mi-aş fi dorit ca după un an de zile să fi ştiut totuşi cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil”. Pai ar fi trebuit sa afle de la „cei care au inteles mesajul romanilor” si i-a numit el, Marele Inchizitor. De ce nu i-a luat la bulan si se vaita ca o baba nepuncioasa ca nu stie?

  • De 25 de ani muncesc in domeniul privat – in Romania (15ani), in Europa de Vest (6ani), in Rusia (1an), in Asia (3ani) – si mi-am dat seama de un singur lucru – cel mai bine e sa fii angajat la statul roman! Bani, pensie, munca usoara si fara nici un pic de responsabilitate, furi cat poti, spaga daca-nu-curge-pica, concedii si zile libere cat mai multe! Nu am reusit sa gasesc nici un argument impotriva muncii ca angajat al statului roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *