Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Artizanul victoriei zdrobitoare a PSD în alegeri – Liviu Dragnea – e şi artizanul dezastrului PSD după alegeri

Duminică, 5 februarie 2017, Guvernul Sorin Grindeanu a aprobat ordonanţa de Urgenţă prin care se abrogă Ordonanţa de Urgenţă din 31 ianuarie 2017.
Se înregistrează astfel o premieră în istoria unei ţări presupus europene, deoarece Geografia ne-o spune: România nu e în Caraibe.
Acelaşi Guvern (plecarea ofiţerului acoperit de la Mediul de Afaceri, un minister aiurea într-un Guvern de Stînga, nu înseamnă nimic) adoptă, în unanimitate, fără să clipească, un Act care contrazice flagrant un alt Act, adoptat şi el în unanimitate, cu o săptămînă în urmă.
Ordonanța nr. 14 anulează Ordonanța nr. 13.
Nu-i exclus ca Ordonanța nr.15 s-o anuleze pe cea cu nr. 14!

Deşi momentul de duminică s-a petrecut ziua (celălalt a avut loc noaptea), totuşi între şedinţa din 31 ianuarie 2017 şi cea din 5 februarie 2017 nu e nici o deosebire.
Amîndouă şedinţele au note comune, ivite dintr-un fel dezastruos de a face politică:

  1. Amîndouă şedinţele au fost programate în regim de urgenţă.
  2. Ordonanţa din 31 ianuarie 2017 a fost inclusă pe şedinţa de Guvern nitam-nisam, fără o pregătire a opiniei publice. Ordonanţa din 5 februarie a fost adoptată într-o şedinţă de Guvern extraordinară, anunțată netam-nesam sîmbătă seara și pusă duminică la prînz.
  3. Amîndouă Ordonanţele n-au beneficiat de explicaţii temeinice, argumentate, în faţa opiniei publice, exigenţă crucială în societatea modernă. De aici impresia de decizie luată nu în urma unei cumpăniri atente, sau măcar a unei minime dezbateri la nivelul conducerii PSD şi ALDE, ci pe picior, din motive fără nici o legătură cu politica.
    Ordonanţa din 31 ianuarie 2017 a lăsat impresia unui Act emis la presiunea Penalilor.
    Ordonanţa din 5 februarie 2017 a lăsat impresia unui Act emis la presiunea Străzii.
    Un Act care vizează un domeniu atît de important precum Codul Penal nu poate fi emis decît prin raportare la Programul partidului de Guvernămînt şi, mai ales, după o dezbatere la nivelul conducerii colective a partidului.
    Ordonanţa nr. 13 n-a fost prefaţată de o dezbatere şi un vot în CExN.
    Ordonanța nr. 14 e și mai dihai în materie de prefațare politică necesară. Pentru emiterea ei n-a fost consultat nici măcar Biroul Permanent Național.
    Comic de-a dreptul: cu puţin timp în urmă, joi, 2 februarie 2017, CExN a votat în unanimitate susţinerea Ordonanţei nr. 13. Pe care Liviu Dragnea de unul singur a decis s-o abroge. Tot printr-o Ordonanță de Urgență!
  4. Deşi adoptată de Guvern în unanimitate, Ordonanţa din 31 ianuarie 2017 n-a beneficiat de o justificare publică din partea premierului Sorin Grindeanu. S-a creat impresia stînjenitoare a unei decizii luate de premier la ordinele lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a avut o poziţie ciudată faţă de Ordonanţă. Deşi în unele momente a apărat-o, a făcut-o atît de neconvingător, încît a lăsat impresia unei disocieri lașe de premier, care și-a asumat Ordonanța la ordinul lui Liviu Dragnea:
Sorin Grindeanu a fost cel care şi-a asumat Ordonanţa.
El, Liviu Dragnea, n-are nici o treabă cu asta.
În cele mai multe situaţii însă, Liviu Dragnea s-a desolidarizat de Ordonanţă.
Sorin Grindeanu a fost penibil în comunicarea ambelor Ordonanţe.
Prestația sa de sîmbătă seara a lăsat impresia unui tip care simte cum e sugrumat în public cu cravata de o forță din spate.
În cazul celei de duminică premierul a fost redus la rolul unei hîrtii igienice cu care s-a şters la fund Liviu Dragnea.

Să recapitulăm:
Ştirea că Ordonanţa ar putea fi abrogată a venit nu de la Sorin Grindeanu, ci de la Liviu Dragnea, deși protestatarii îi cereau Guvernului s-o abroge.
Au venit apoi informaţii că Liviu Dragnea şi C.P. Tăriceanu au decis abrogarea Ordonanţei.
Înainte de ieșirea lui Sorin Grindeanu, a anunțat decizia la televizor Călin Popescu Tăriceanu.
Bietul de Grindeanu!
Nu i-au lăsat nici dreptul de a anunța el primul abrogarea Ordonanței!
Cel care a comunicat Decizia a fost Sorin Grindeanu. Ditamai politicianul, Sorin Grindeanu a fost pus în situaţia de a fi purtătorul de cuvînt al lui Liviu Dragnea.

Imediat după anunţul făcut de Liviu Dragnea pe D.C. News (de ce nu o conferinţă de presă?!) Ecaterina Andronescu a început să critice Ordonanţa. Pînă sîmbătă după-amiaza a apărat-o cu înverşunare.
Ce ne dezvăluie aceste lucruri?
Un adevăr pe care mulţi PSD-işti îl spun pe la colţuri.
Un adevăr evitat chiar de liderii de opinie (Dan Andronic face excepţie prin consemnarea lui într-un excelent editorial din Evz de duminică):
Liderii PSD și membrii Guvernul Sorin Grindeanu au fost reduși la rolul de marionete ale lui Liviu Dragnea, marionete de tip Vasilache și Mărioara, care ieșeau din lădiță trase de sfori de păpușar.

Spaima paranoică a lui Liviu Dragnea de a nu fi răsturnat de la şefia PSD a dus la o situaţie unică în postdecembrism:
Tot ceea ce mişcă în Puterea obţinută de PSD prin alegeri se află sub controlul de fier al lui Liviu Dragnea.
Puţine lume ştie că, în clipa sosirii lui Klaus Iohannis la Guvern (informat de Eduard Hellvig, care spionează Guvernul, ministerele, majoritatea parlamentară prin reţeaua de ofiţeri acoperiți ai SRI) știind că nu poate face nimic fără indicațiile șefului PSD, Sorin Grindeanu l-a sunat pe ascuns pe Liviu Dragnea plecat în America deja. Liviu Dragnea dormea, după călătoria cu avionul. Paralizat de neputinţă, Sorin Grindeanu l-a invitat pe Klaus Iohannis la şedinţa de Guvern.

Guvernul e o simplă sfîrlează cu fofează a lui Liviu Dragnea.
Toate televiziunile se plîngă că miniştrii nu sînt lăsaţi de Liviu Dragnea să vină în studio, să-i vadă lumea la faţă.
Nici ambasadele străine nu pot sta de vorbă cu miniștrii, deoarece Liviu Dragnea le-a interzis.
Unul dintre cei mai buni lideri ai PSD n-a primit nici măcar un post de ministru, deși merita să fie premier, pentru că pe parcursul unei emisiuni la care trona Liviu Dragnea, numele respectivului a apărut printre posibilii premieri.
Liviu Dragnea i-a reproșat că-și face publicitate fără știrea lui.

Deciziile Guvernului sînt prezentate presei de Liviu Dragnea în exclusivitate.
Nu numai în cazul Guvernului, dar şi în cazul PSD, Liviu Dragnea ţine totul sub un control care întrece pe cel exercitat de Nicolae Ceauşescu în PCR.
Se vede şi din spaţiul cosmic că în afara cîtorva lideri, din conducerea PSD, în spaţiul public nu apare decît Liviu Dragnea.

Orice abecedar al conducerii spune chiar din prima pagină că nici măcar dictatorii absoluţi nu pot controla totul.
Cu atît mai puțin Liviu Dragnea.
Miniştrii Guvernului Grindeanu se confruntă în fiecare zi cu noi şi noi provocări.
Pentru fiecare decizie – şi cea de a merge la toaletă – trebuie să ceară aprobare de la Liviu Dragnea.
De aici un dezastru al administrării Puterii:

  1. Provocările realității nu primesc soluţii rapide şi corecte.
  2. Miniştrii sînt umbre pe pînza vremii.
    Impresia că nu fac nimic e mai mult decît impresie. E o certitudine.

Indiscutabil, Liviu Dragnea e artizanul Victoriei zdrobitoare a PSD.
Da, dar Liviu Dragnea e şi artizanul dezastrului PSD după Victoria zdrobitoare.
Tot ceea ce-a fost eficient în campanie a devenit ineficient după parvenirea la putere.

Strategia de campanie a fost Nu facem nimic. Fac pentru noi Klaus Iohannis şi Guvernul Dacian Cioloş.
După cucerirea Puterii, o asemenea strategie nu mai merge.
Strategia de campanie a PSD a contat pe controlul absolut din partea lui Liviu Dragnea.
După cucerirea Puterii, această strategie nu mai e valabilă.

Dezastrul PSD în cazul celor două Ordonanţe poate fi un moment benefic pentru PSD.
Asta înseamnă răsturnarea dictaturii lui Liviu Dragnea în PSD.
Fie prin renunţarea de bunăvoie a lui Liviu Dragnea la controlul absolut.
Fie prin debarcarea lui Liviu Dragnea de la şefia PSD.
Nu există altă cale.
Nu numai pentru PSD, dar şi pentru România.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Artizanul victoriei zdrobitoare a PSD în alegeri – Liviu Dragnea – e şi artizanul dezastrului PSD după alegeri”

  • Joiannis: Sașii mei sunt în stradă ca să dea jos Guvernul socialist. Au furat destul, acum este și rândul nostru!

  • „Bunul Dumnezeu nu cu băţul bate. Dragnea şi partidul său de penali s-au văzut disciplinaţi cu propria lor lozincă xenofobă. ” Aceasta declaratie poate fi alaturata logic cuvintelor: DW este o redactie de securisti. Nu cred, pentru ca am o deosebita consideratie la adressa acestui prestigios site. Dar insistenta pe care o arata acest individ, paralel cu bunul simt si cu profesiunea de jurnalist ma inspaimanta. Iancule, ia treci tu in locul Doamnei Rarinca, Domnului Gutau, Domnului Mecinicovschi, Domnului Traian Decebal Remes si a multor romani desfigurati de cei doi reali penali Basescu si Iohanis. Cum poti sa fii presedinte si sa iesi in fata multimii cand esti acuzat de hotie si fals de catre judecatori? Cu documente Iancule, cu documente. Apoi cine e penalul? Daca as fi in Romania si as face parte din PSD, te-as da in judecata si ai plati pentru aceste declaratii, caci „Dumnezeu nu bate cu ciomagul…. „, dar tu furi proverbul romanesc si il dai pe „bat”. Cultura, Iancule, bat-o vina!
    Citeste „Cristoiu” si „Iancu” la un loc, adica… Vad ca nu ai publicat opinia mea muestre!

  • Un articol bun! Mi- era teamă că nu o să vă reveniți. In ultima vreme părea că v-ați pierdut rațiunea maestre. Nu înseamnă că noi ,cei care nu suntem in slujba cuiva, nu amrealizat faptul că DNA -ul a făcut abuzuri iar Iohannis e vai de capul lui dar corupția care ii leagă pe toți politicienii ne înnebunește.

  • Divizia de presă SRI-stă de la ziare-punct-com reprezentată de neobosita Ioana Ene Dogiou, a scos pe piaţă articolul cu titlul „Veniti cu alt guvern!”. Deconspiră ţinta securistă de înlocuire a premierului.Revocarea lui este interzisă de Constituţie, numai dacă-i prost şi demisionează poate fi înlocuit după pofta preşedintelui instigator, cu intenţia de a forţa dizolvarea Parlamentului pentru alegeri anticipate. Găselniţa cu suspendarea premierului pe motiv de bubiţă penală nu rezolvă la fel de repede dezideratul Cotroceniului, fiindcă preşedintele ar rămâne doar cu posibilitatea numirii unui premier interimar pt minim 45 zile, dar nu oricum ci numai din rândul miniştrilor actualului Guvern, or asta ar face să se răcească în timp fierul incandescent al scopului emoţional. Plus complicaţia cu acuzaţia penală de tot râsul pe seama Cucuvelei Moave. Probabil, după demisia reîncorporatului ministru Jianu, SRI-ul nu mai are alt ministru acoperit de rezervă în Guvern, bun de premier interimar la comandă.

  • In sfarsit, lumea incepe sa inteleaga ce inseamna multinationalele. Niste pasari de prada, care sug toata vlaga tarii, atata cata mai este. Au privatizat pe doi lei tot ce era profitabil: apa, energia electrica, gazul, telecomunicatiile, bancile, padurile – care sunt taiate zi si noapte. Toti si-au amortizat investitiile din primul an, de atunci fac doar profit, pe care il exporta la ei in tara sau in paradisuri fiscale. In evidentele lor, apar cu pierderi, deoarece practica o evidenta contabila dubla. Acest lucru este cunoscut si tolerat de guvernantii nostril.” Guvernul meu ” pe cine a reprezentat?
    Mai stie cineva ce facilitati a primit firma Renault cand a preluat Dacia? Ce era prevazut in contractul de privatizare si de ce astazi se mai fabrica doar doua tipuri de masini la Colibasi?
    Se pare ca binomul a mai castigat o batalie impotriva poporului roman, ordonantele fiind doar un pretext pentru a declansa operatiunile de strada, care in final vor duce la alegeri anticipate. Vom avea din nou „guvernul meu” care ii va reprezenta pe cei de mai sus, iar pentru Romania va insemna alti ani pierduti.
    Exista si un lucru bun: cota dlui KWJ este in scadere, si nu cred ca va mai prinde al doilea mandat. Cei care tintesc functia de presedinte ar trebui sa apara public de acum.

  • Piața Victoriei aseară arăta că în romanul lui Orwell.
    Prolii seria 2017. Adică varianta revăzută, îmbunătățită, retehnologizata, infinit superioară celei
    prezentate în 1984.
    Asta la scară generală.
    La nivelul individual Nicusor Dan a fost exemplul suprem.
    Brașov, națiune! ?

  • Ponta sa fie iar Premier ăsta e singura soluție

  • Observaţi diversiunea securistă „Guvernul a avut şapcă, dar mai grav acum n-are bască”! Iniţial reproşul principal era că guvernul nu agreează adoptarea actelor normative prin dezbatere în Parlament, adică motivaţia protestelor se lega de specificul OUG-urilor pt graţiere şi modificările codurilor (c-ar fi neconstituţională adoptarea prin OUG, urgenţa nu se justifică, că s-au aprobat pe şestache în Guvern, noaptea,şamd). Acum Guvernul iar greşeşte fiindcă le-a dat satisfacţie pretextatarilor, odată cu transferul proiectelor în Parlament pentru adoptare prin lege. Atunci, şo pe Parlament!, dar ei au fixaţia pe Guvernul de-acum fără bască.

  • Mai exact, ce-a zis Dragnea aseară la RTV despre SRI. Tipul nu-i normal la acest capitol(am preluat de la Flux 24)
    ”Eu cred că directorul SRI şi ministrul de interne s-au lămurit şi colaborarea sunt sigur că este foarte bună acum” (în privinţa SMS-urilor trimise de SRI către șefi MAI)
    ”De asta nu trebuie să ne băgăm noi aici. De asta nu am înţeles de ce… Eu nu aveam de gând să mă refer la acest aspect. Am intervenit pentru că nu puteam să las acea afirmaţie a preşedintelui şi să planeze vreo vină asupra Ministerului de Interne, când nu era cazul. Nu era vina nici a SRI. Repet, SRI e o instituţie populată cu foarte buni profesionişti, cu experienţă foarte mare, care îşi riscă viaţa de multe ori, sunt mulţi eroi necunoscuţi acolo, condusă profesionist şi foarte bine şi trebuie să colaboreze bine cu Ministerul de Interne şi o fac. Deci, chiar colaborează. Şi în sensul ăsta, cel mai bun exemplu este Comisia SRI, unde vin documente, se analizează pe îndelete, lucrurile se lămuresc şi se depăşeşte şi acest risc să rămână, tot aşa, să rămână o idee, că SRI se ceartă cu Ministerul de Interne. Asta ne mai trebuie. În conjunctura asta, asta ne mai trebuie, să înceapă să se războiască şi instituţii importante între ele. Exact asta ne trebuia acum”

  • Daca Dragnea este debarcat mai are PSD un alt om „capabil” ca el sa aduca un asemenea rezultat partidului? Asa zisa reformare a unui partid ca PSD poate promova lideri „curati” dar care nu sunt capabili sa castige, gen Geoana.

    In alta ordine de idei consider ca toate problemele noastre actuale vin de la Constitutie si de la modul cum a fost ea interpretata. Regimul semiprezidential nu functioneaza in tara noastra, mai ales atunci cand alegerile prezindetiale si cele parlamentare nu au loc simultan sau macar la distanta foate mica intre ele. Apoi si modul cum sunt reglementate ordonantele de urgenta este o mare problema pentru ca Guvernul poate juca rolul de autoritate legiuitoare fiind capabil sa adopte legi mult mai usor decat o poate face chiar Parlamentul.

    Daca am fi avut o republica parlamentara in care Guvenrul nu ar fi putut sa adopte ordonante de urgenta atunci nu am fi avut actualele probleme. Proiectul de modificare al codului Penal ar fi ajuns in Parlament si ar fi putut fi criticat de opozite. Presedintele si eventual instituiile de forta ale statului nu ar mai fi atacat executivul intr-o astfel de ipoteza.

  • Ca istoric maestre stiti ca in timpul si dupa revolutii si razboaie cineva castiga bani, foarte multi bani. Cine credeti ca-i castiga acum?
    Revolutia tehnologica a schimbat sau mai bine zis a inceput sa faca revolutie in toate domeniile: afaceri, media, muzica, sport, religie, familie, educatie, hrana, medicina, social, etc si nu in ultimul rand politica. In schimb in politica, care este una din cele mai vizibile si urmarite domenii, aproape toate partidele lumii, nu au reusit sa se adapteze la aceasta revolutie tehnologica, fiind ramase la aceleasi structuri greoaie din trecut de aceea sunt pur si simplu pulverizate de revolutiile civile. PSD habar nu are cum sa reactioneze, sunt pur si simplu uimiti cum acum o luna erau pe cai mari iar acum s-ar ascunde unde pot.
    Un partid politic care stie sa empatizeze cu revolutiile de acest gen si sa previna revolutii de acest gen impotriva lor, inca nu a aparut niciunde in lume momentan. Cand va aparea probabil oranduirii democratice i se va schimba denumirea. Astept cu interes sa vad materializarea ideii, caci la asta asistam acum in lume nu numai in Romania. Probabil ii va zice meritocratie sau altfel, chiar daca se vor mai face alegeri, in partide se va intra si promova altfel si vor fi finantate cred altfel.

  • -De ce guvernul a dat ordonanța noaptea?
    -Pentru că ziua cucuveaua doarme și nu vroia să o deranjeze.

  • Maestre cine câștiga bani în urma acestei revoluții civice? Aceia sunt artizanii ei. Imediat după 89 cei mai multi bani i-a câștigat vechea securitate punând mana pe toate activele economice de atunci ale tarii. Acum?

  • Mai am o idee: sa se faca Sibiul „tinut sasesc” cu salamul lor ca stema si cu pasapoarte proprii. Asa devine sasul „strain” si nu mai poate fi presedinte. S-ar linisti tara fara cheltuieli prostesti (suspendare si referendum).
    Nu „explodati”, este o gluma.

  • Am citit stenograma sedintei de guvern din 31 ianuarie. Am impresia ca Grindeanu a fost ” trombonit”. S-a afirmat ca toate avizele necesare sunt existente.
    Problema este ca fiecare jurist, studiind legile, ajunge la alte concluzii. Prin faptul ca d-na Haineala, detasata de la CSM la minister in functia de secretar de stat, a lucrat la OUG, m-as fi asteptat sa resulte ceva in sensul CSM.
    Dar, dupa evenimentele de astazi, miza demonstratiilor nu este OUG 13/2017 ci cu totul altceva.

  • Dragnea e arogantul absolut, zambeste si nu clipeste, nu vorbeste si nu greseste. Ceea ce a invatat el sa faca este sa imparta prostimii ulei si zahar, asa am aflat acum 20 de ani cand eram student de la colegii mei, prima data despre cetatean. Acum dupa 20 de ani, Dragnea a ajuns in varf si isi permite mult mai mult: a improscat cu pomene, din taxele pe salariu meu, si alte vorbe nu mai scoate, marionete pregatite si supuse: Iordache si Grindeanu.

  • ok hai sa dam guvernul jos dar nimeni nu se gindeste ca va fi haos in toata tara dar voi o sa aduceti guvernul PNL lui Iohanis si exista posibilitatea sa se taie din pensii si salarii pt ca se vrea distrugerea si va fi la putere „fascistii lui Iohanis” HITLER 2. HUUUA!!!!! avem o tara de nehotariti.

  • Da, este lăudabilă abţinerea lui Dragnea de la măsurile anti-johannis, cum ar fi suspendarea facilă în Parlament în vederea demiterii prin referendum. E riscantă în codiţiile actuale, dar oferă şi multe avantaje: Dragnea poate să devină preşedinte interimar cel puţin o lună (dacă Tăriceanu renunţă la interimat), se poate opera revocarea rapidă prin decret a procurorilor politizaţi Aug Lazăr şi Cucuvluţa Moavă ) la propunerea ministrului Justiţiei, Dragnea sau Tăriceanu pot promulga fără reţinetere şi pierere de timp legi cu schepsis, pregătite anume înainte de suspendare, se poate aranja de la Cotroceni un candidat prezidenţiabil mai fotogenic dacă se reuşeşte demiterea lui Johannis. Se mai pot rezolva destule chiar şi numai în luna de miere a suspendării şi nu-i exclus să vină o vreme mai favorabilă.

  • Domnule Cristoiu, nici eu nu sunt un fan a lui Dragnea(chiar l-am suspectat ca face „jocul” „unuia”), Nu stiu. Dar constat ca cel putin este singurul politician( sau printre putinii) care la ora actuala nu doreste un conflict. Singurul care ar fii trebuit sa aduca liniste in TARA este presedintele, dar vad ca acesta tace!!! Cred ca nimic nu e mai presus de Romania. Cred ca servicile secrete(care sunt necesare)sa-si dovedeasca atasamentul fata de tara, Chiar daca incalca „ordinele de sus”.Am aceasta speranta.

  • Din pacate aveti dreptate. Pentru gafa facuta Dragnea trebuie schombat din functia de sef al partidului. In comunicare Ponta era mult mai bun.

  • N-aş fi atât de sigur de intenţiile pesediştilor de a se lepăda de Satana, după rezultatele record de la localele şi parlamentare, fără să cunoaştem gradul de recunoştinţă al fiecărui membru ales în consilii locale, judeţene, primării şi mai ales în Parlament, după listele clocite şi aprobate de Dragnea. Nu ştim ce taine cunoaşte şi cît de teamă le esle unora să rupă pactul cu Diavolul. L-am văzut în seara asta la Romania TV şi nu mi-a plăcut cum s-a fofilat cu răspunsul la câteva întrebări foarte bine ţintite şi clar formulate de moderatoare. De fapt la unele nici n-a vrut să răspundă, s-a prefăcut că nu a auzit nimic, cum ar fi întrebarea despre ce demersuri înţelege să intreptindă prin colegul Ţuţuianu de la comisia imaginată în Parlament în legătură cu acoperiţii şi colabratorii SRI din justiţie şi politică. Dragnea a răspuns, dar la altă întrebare – pusă de el însuşi – afirmând cu mâna pe inimă despre profesionalismul fantastico-ireproşabil al lucrătorilor SRI. De unde naiba ştie asta, încât a descoperit un SRI garantat de el? Mi-am amintit vorba Olguţei Vasilescu despre chemarea la reîncorporare a lui Jianu, recentul demisionar din Guvern. Poate Dragnea vorbeşte atât de frumos de SRI – ca despre Sf Petru – în speranţa că-l va chema şi pe el într-i bunp zi la reîncorprare, după ce profesioniştii din SRI s-au lepădat cu profesionalism de el, ca de Satana, asemănător cu lepădarea de Ghiţă, după ce a fost ajutat să ajungă şeful PSD. Sedus şi abandonat de SRI, dacă nu chiar avertizat de Ghiţă înainte de dispariţie: „Cine face ca mine nu va mai fi reincorporat”. Nici de Coldea nu ştim cât de profesionist şi real a fost trecut în rezervă, până la proxima reactivare, după cum ne-a averizat public în scrisoarea deschsă, c-ar mai avea un cuvânt de spus în apărarea lui şi a neamului. Familie numeroasă într-o tăcere profesionistă!

    • Bai nene, scrie si tu comentarii scurte si la obiect, nu depasi articolul ca lungime, ca n-avem rabdarea asta..

      • Ai sarcină de serviciu să citeşti toate comentariile? Treci peste, n-ai decât să faci abstracţie de cele lungi sau la obiect (acum obiectul e Dragnea, dar se pare că citeşti degeaba) Scuteşte-mă de grija agitatului!

        • Daca n-ai umorul si decenta de a-ti insusi o critica spusa fara pasiune sau rautate, mananca cacat cu polonicul in continuare. Cacofonie intentionata, pt ca meriti.

  • Ce căuta Mălin Bot cu steagul americii prin piaţă? O fi vreun acoprit al unei ţări străine la fel ca Kobesi? Sau e doar un pubertin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *