Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

UM „Doi Ș-un Sfert” și stăpânii de sclavi „marginalizați” de la Berevoești, finanțați non-guvernamental din aceleași surse

În anul 2011, Comisia Europeană făcea „proiect” la Berevoiești (jud. Argeș), unde afla un fapt incredibil: cei 52 de copii rromi și 8 copii români de la grădinița Gămăcești nu colaborau, nu își vorbeau, nu împărțeau jucăriile, refuzau să stea împreună în timpul activităților. Era același Gămăcești unde, cu cca 3 ani în urmă, clanuri locale de rromi precum Rancea și Feraru inauguraseră peste gard de grădiniță, un târg de sclavi care rivaliza în ferocitate doar cu cele înființate de organizația teroristă Stat Islamic în Siria și Irak. În 2016, un alt proiect al Comisiei Europene, descoperea că Gămăcești era o zonă „marginalizată” și „săracă”. Descinderile jandarmilor din vara lui 2016 i-ar fi ajutat pe ONG-iștii Comisiei Europene să își completeze informația: din ce au descoperit procurorii DIICOT rezulta că Gămăcești nu era tocmai „marginalizat” (clanurile exportau demult afaceri ilegale până în județe îndepărtate ale țării) și nu era tocmai „sărac” (proprietarilor rromi de sclavi le-a fost confiscată la descinderi o sumă uriașă de bani – cca 236000 lei, dar și un kilogram de aur). În paralel, aceiași finanțatori (Uniunea Europeană, sprijinită prin granturi ale Regatului Norvegiei) finanțaseră începând cu 2014 un proiect pentru ofițerii serviciului secret DGPI (zis și UM Doi Ș’un), care trebuiau să învețe cum să lupte pentru „reducerea traficului de persoane, a tratamentelor degradante şi exploatării (inclusiv sexuale şi a minorilor), a cerşetoriei și prostituţiei”. Asta era la capitolul „Teorie”. Pentru capitolul „Practică”, cursanții DGPI nu ar fi trebuit decât să se deplaseze vreo 100 km, cu tot cu lectori, până la Berevoiești – sat Gămăcești, acolo unde erau la vedere trafic de persoane, tratamente degradante şi exploatare (inclusiv sexuală şi a minorilor), cerşetorie și prostituţie cât pentru o divizie întreagă de agenți secreți. Ai DGPI.

A fost un an cu vești rele…

… când adunătura de țoale și oameni numită „comunitatea Berevoiești” a propulsat cel mai sărac stat-membru al Uniunii Europene (UE), România, pe fluxurile de știri ale mapamondului și spre un nou subsol al clasamentului european. În Iulie 2016, presa din România raporta un fapt incredibil pentru un stat european al secolului XXI: la Gămăcești, un sat din componența comunei Berevoiești (jud. Argeș), fusese descoperit cu o întârziere de cca 8 ani, un veritabil târg de sclavi, asemănător celor inaugurate de organizația teroristă islamică Stat Islamic (DAESH) în Irak sau Siria. Persoane vulnerabile, femei, tineri și minori cu dezabilități și fără adăpost, fuseseră sechestrate la domiciliul unor familii din Gămăcești, vândute, folosite precum unelte, supuse unor abuzuri fizice, sexuale, torturi, munci degradante și demne de Evul Mediu. Gămăcești este o comunitate minusculă de rromi, organizată pe clanuri, precum Rancea și Feraru. În Iulie 2016, anchetatorii au arestat și trimis în judecată aproape 40 de persoane din „cătunul groazei”.

Ce înseamnă DGPI

Pentru cunoscători, DGPI poate fi tradus ca Direcția pentru Presă și Informație (DGPI Turcia) sau ca Societate Germană pentru Boli Infecțioase Pediatrice (DGPI Germania). Pentru România, însă, DGPI rămâne același popular serviciu special Direcția Generală de Protecție Internă din categoria „Ochiul și timpanul”, o unitate proiectată pentru protejarea informativă a Ministerului Afacerilor Interne, mai cunoscută de jurnaliști sub numele UM Doi Ș’un Sfert. În 2014, având ca Promotor serviciul DGPI, demara la Dumbrăvița – Brașov proiectul RO 21 PDP6, în valoare de aproape 700000 euro. Proiectul era finanțat de Norvegia (prin Norway Grants, în parteneriat cu fundații-satelit ale controversatului miliardar George Soros) și era dedicat printre altele, pregătirii anti-infracționalitate a cca 100 de ofițeri ai Direcției Generale de Protecție Internă DGPI (fostă DIPI, fostă UM 0215). Proiectul era destinat perfecționării Serviciului în combaterea migrației ilegale, a crimei organizate dar și pentru „creşterea securităţii cetăţenilor în interiorul UE”. Prezumtiv, proiectul se adresa inclusiv „creșterii securităţii” unor cetățeni din interiorul UE care umblau ca sclavi la Berevoiești, cu lanțul de gât.
Granturile Norvegiene
… mai cunoscute sub denumirea de „Mecanism Financiar Norvegian”, care finanțează servicii secrete românești dar sprijină și proiecte de „incluziune” în comunități de rromi în jud. Argeș sunt scheme de finanțare nerambursabilă cu care Norvegia, stat ne-membru al UE, contribuie alături de Uniunea Europeană la „reducerea disparităților sociale și economice în Spațiul Economic European”. Introducerea Granturilor Norvegiene în circuitul finanțărilor de Uniune Europeană este cea care explică direct motivul pentru care România nu va fi admisă în Spațiul Schengen: potrivit motivării de grant, extinderile succesive ale Uniunii Europene din 2004 şi 2007 au însemnat o creştere cu aproximativ 20% a populaţiei UE, însă o creştere a Produsului Intern Brut al Uniunii cu doar 5%. Altfel spus, bogatele state din Schengen, care trăiesc din anii ’90 sub presiunea unor datorii publice mereu în creștere, nu au nevoie de o țară săracă precum România, care a adus în UE doar populație, dar nu și bani sau performanțe economice. Eventual, Spațiul Schengen nu are nevoie de o țară care (caz unic printre statele membre ale UE) găzduiește, din „neatenție”, târguri de sclavi precum doar califatele islamiste din Africa sau Asia au mai inaugurat.

Grădinița mută de la Gămăcești

Programul Life Long Learning este un program de educație și training promovat prin Uniunea Europeană, care are sub-programe (derulate între 2007- 2013) sprijinite cu granturi norvegiene (cel mai important donator, alături de Islanda și Liechtenstein – în măsură mult mai redusă). Programul – pe unul din proiectele sale din România, din anul 2011, a implicat mai multe grădinițe din țară și a prezentat succint o situație incredibilă, înregistrată la Gămăcești (Berevoiești – Argeș) unde, la momentul interviului, existau 52 de copii rromi și doar 8 copii români. Coordonatorii de proiect au consemnat la vremea respectivă, un fapt neverosimil pentru o grădiniță: copiii de rromi și de români nu comunicau, nu doreau să stea unul lângă celălalt, nu împărțeau jucăriile, refuzau să se țină de mâini în timpul activităților, nu doreau să facă parte din aceeași echipă. Este de menționat că, nu departe de grădinița din Gămăcești, târgul de sclavi era deja instaurat și funcționa de cel puțin 3 ani. Cei de la Life Learning nu au fost, însă, interesați să afle dacă dincolo de gard umblă pe uliță vreun sclav, îndrumat cu biciul.

Ce știa Occidentul despre Gămăcești

În 2016, Occidentul știa despre Gămăcești că este „marginalizat” și că este „sărac”: aceasta după ce un proiect mult mai amplu decât Life Long Learning, numit Atlas (Fondul Social European, un instrument financiar al UE, corelat cu Life Long Learning) își propunea, într-un lustruit limbaj de lemn ONG-ist, să „promoveze reducerea sărăciei” și „incluziunea socială” în țară și specific, în Argeș, la Berevoiești. După lupte seculare care au durat câțiva ani (perioada de implementare a proiectului fiind 2015- 2018) coordonatorii de proiect Atlas conchideau nota bene că Berevoiești se afla într-o zonă marginalizată și afectată de sărăcie. Ulterior, descinderile Jandarmeriei din vara anului 2016 au venit „să completeze” informațiile celor de la Atlas și au relevat că lângă Berevoiești, cătunul Gămăcești nu era chiar „marginalizat” (proprietarii de sclavi de acolo își expediau afacerile ilegale până în județe îndepărtate ale țării), iar comunitatea de la Gămăcești nu era tocmai săracă – în 2016, anchetatorii au confiscat de la proprietarii de sclavi rromi 1 kg de aur și aproape 250000 lei. Viața și revelația bate zilnic trainingul ONG! Același limbaj de lemn consacrat din anii ’90 (după sosirea primelor fundații sorosiste în România)- cu „incluziuni”, cu „vulnerabilități” sociale „mai accentuate” la unele etnii decât la altele, cu fonduri de „integrare”, dispărute pe tăcute și fără vreun rezultat în plan social, cu discriminări pozitive și negative, cu tradiții medievale menținute de unele etnii precum cea a rromilor în numele „multiculturalismului”, cu critici anti-guvernamentale și cu multă hârțogăraie inutilă – avea să fie martor sonor al eșecului care s-a numit Berevoiești. Berevoiești și primitivismul stăpânilor de sclavi din Gămăcești nu reprezintă neapărat eșecul unei localități, ci a unei țări.

În septembrie 2017, Curtea de Apel Pitești

… pronunța pedepsele pentru primul lot de inculpați-stăpâni de sclavi de la Gămăcești. Prin decizie definitivă, cinci persoane erau condamnate la închisoare cu executare în dosarul privind cazurile de sclavie de la Berevoeşti, judeţul Argeş, pedepsele fiind cuprinse între trei ani şi cinci ani şi patru luni. Decizia Curţii de Apel Piteşti, ridicolă în esența sa, este definitivă așa cum definitivă va rămâne distrugerea ca ființă a tuturor celor care au îndurat calvarul sclaviei din cătunul groazei Gămăcești. Nu este clar de ce judecătorii și procurorii de la Argeș nu au insistat precum se cuvine, inclusiv pe acuzații legate de „fraudă” (proprietarii de sclavii rromi au obținut bani frumoși, nefiscalizați, din exploatarea unor oameni) sau „ură”- așa cum se întâmplă în sistemul judiciar din statele moderne ale Europei pentru un astfel de caz șocant. Dacă acțiunile proprietarilor de sclavi de la Berevoiești au implicat chiar și un procent mic de ură pentru victimele lor, s-ar fi cuvenit ca pedepsele pe acest dosar să fie cel puțin duble, chiar în tolerantul sistem judecătoresc românesc.

Într-un caz cvasi-identic din Marea Britanie

… cu sentință pronunțată tot în septembrie 2017 și care implică un clan de migratori irlandezi din Regat (clanul Rooney), judecătorii britanici de la Nottingham Crown Court au decis condamnarea a 11 membri ai clanului pentru infracțiuni mult mai mici decât cele de la Berevoiești. Membrii clanului au fost acuzați că au forțat peroane vulnerabile sau cu handicap să muncească în folosul lor, că i-au lovit și i-au lăsat fără toaletă sau apă curentă la o locație din Lincolnshire. Ce se poate spune despre sclavii cu handicap de la Berevoiești – au avut acces zilnic la un duș cu apă caldă în Gămăcești? În plus, la britanici apare acuzația de fraudare a statului, prin realizarea de câștiguri ilicite – infracțiune care nici nu e menționată la Pitești. Șeful clanului de migratori irlandezi, Martin Rooney Senior, a fost trimis după gratii pentru 10 ani, iar doi dintre fiii săi au primit câte 15 ani cu executare. Alt membru al clanului, Bridget Rooney (55 ani) a primit 7 ani numai fiindcă a „conspirat” să aducă o persoană pentru muncă forțată. Exemplele pot continua pentru toți cei condamnați.

În Marea Britanie

… dacă un om își lovește câinele, vecinul va anunța inevitabil poliția, iar un magistrat îl va trimite la închisoare. Pe cel ce a lovit câinele. În România, la Berevoiești, începând din 2008, nu câini, ci zeci de oameni au fost înfometați, loviți, distruși fizic și psihic – sclavi autentici, purtați în lanțuri pe ulițe de două clanuri de rudari, dar lumea a tăcut și a acceptat. După Brerevoiești, România nu este propriu-zis o țară, ci doar o improvizație cu pretenții de stat unitar, național și indivizibil, cu funcționari publici care devin activi doar de două ori pe lună: la avans și la lichidarea de salariu. Eventual, și la primirea unei șpăgi. Căci salariile multora dintre acești oameni care au știut și acceptat ororile de la Breveoiești- Argeș (de la Primăria locală, de la Poliție, de la Biserica locală, de la Ocolul Silvic, de la Protecția Copilului sau Autoritatea pentru Persoane cu handicap), au fost plătite în timp real, și nu cu 8 ani întârziere. De la Berevoiești încoace, calitatea României de membru cu drepturi egale al Uniunii Europene devine un eufemism. Occidentul râde în barbă, Berevoiești anulează visul european al României și ne arată, la oglindă așa cum suntem – România de azi este doar o împărțeală între sclavi și stăpâni de sclavi, între prăzi și prădători.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „UM „Doi Ș-un Sfert” și stăpânii de sclavi „marginalizați” de la Berevoești, finanțați non-guvernamental din aceleași surse”

 • Ceea ce sa intimplat la Berevoiesti nu s-ar fi intamplat in Ardeal, la Bacau, Tulcea,Constanta, Deva, Oradea sau in secuime sau in Moldova. E vorba poate si de calitatea oamenilor de la Berevoiesti. Daca lor li s-a parut ca e normal ca acei copii cersetori sa fie culcati afara iarna si nu s-a dus nimeni sa anunte politia, degeaba se mai impauneaza ca sint crestini si ca au mila de saraci. La fel si biserica, ce oameni sint acolo..Sa ascunzi 10 ani o asemenea mizerie e greu de inteles ptr orice om de bun-simt. Din pacate, mai sint destui care spun „Num-i pasa!”.. Inclusiv pe site-ul asta

  • Aici te inseli, au fost cazuri cu ciobani si in Ardeal si la Constanta care au procedat la fel, retinere de persoane si munca fortata, iar ciobanii respectivi nu erau tigani. Chiar recent am vazut la TV cum au mai prins pe unii.

   • Adriano, tu esti mai proasta decat doamna Petrescu care s-a urcat pe Facebook mai sus.. ca-i place sus… Acu, daca tocmai ai citit balada Miorita, vii cu impresii noi, ai vazut tu asta la TV 😆 .. Cioban harnicel, cu sclav maruntzel 🙄

 • imparatul tiganilor Cioaba nu fura apa de la conducta ptr palatu de la sibiu? 😀 Aici scrie de irlandezi ca navea apa la robinet

  • A scris in EVZ acu cativa ani 😀
   Vorba e, cind fura Imparatu Cioaba apa la sibiu trimitea puradeii cu galeata, sau avea el un furtun mai lung? 😉
   Nu se nascuse Soros patunci sa trimita si el 2-3 butoaie de Cola la imparat? 😀

  • n aveau

 • In dreptul romanesc, se ia pedeapsa cea mai mare cind esti acuzat pe mai multe infractiuni. Au avut noroc shaurdeii de la Berevoesti fiindca la natinile civilizate se insumeaza pedeapsa pe fiecare infractiune.

  In mod normal, trebuia sa le confishte moroilor si casele dupa proces pentru frauda da probabil a renuntat judecatorul fiindca n-aveau acte pe ele. Astia nusi scot autorizatii de constructie ca leaduce ghinion 😎

 • Berevoiesti cu regele cioaba bere bereshti

  • Nick Cernat, nimic cu tine da recunoaste ca axonu iti da clasa. are dreptate cu “s-au condamnat” dar e o forma folosita mai rar. poate n-ai trecut nici tu prea des pe la scoala. de-aia iti zic unii oamei „bou” 😀

 • In Marea Britanie s-au condamnat cei care practicau scvlavia pentru că vesticii nu sunt anti-comunisti si nici nu se tem de astfel de acuzații. In România nu se pot pedepsi practicantii de sclavie pentru că esticii sunt anti- comunisti care apreciază sclavia așa cum se inchină la moaște sau la sfinți, acceptă din oportunism orice miroase a anti-comunism.

  • 😛

   Bine zis..

  • S-AU CONDAMNAT?! SINGURI?! Și ce pedeapsă și-au dat? Bă, dilișor, eu așa ceva n-am mai auzit!

   • Ba boule, Cernate, era ca o metafora. 😆
    Ce e asa greu de inteles ptr unu ca tine, care manca rahat pe virgule aici 💡

    • gramatical vorbind, Cernat m..e cu rahat, „s-au condamnat” e corect. se traduce „au fost condamnatzi” , asa zice careva. daca tu nai auzit, nu inseamna ca nu exista. coclit mic si defectuos 😀

     • NAM auzit, bă, oligofrenule agramat! Auzi la ipochimen, îmi traduce din română în română! Bă, boule, corect e AU FOST CONDAMNAȚI, iar exprimarea diliului e un agramatism, nu o metaforă!

 • Aplaud cam toate luările de pozitie ale lui Ion Cristoiu, un mare jurnalist, poate cel mai mare din Ro. Tocmai d-aia il critic acolo unde cred că greseste. Poate nici nu greseste, d-lui este un provocator inrăit. Asteaptă reactiile publicului cititor, care nu prea vin. E sabotat de Moderatorul blogului care blocheză la grămada si cu rost dar mai mult aiurea.

 • Pt. Petre Ionescu. Petrică, nu crezi că pute destul pământul de anticomuniști? De ce vrei să mă bagi și pe mine in putoare sau de ce te bagi și tu ?. Nu există azi pericol comunist, deci nu e nevoie de minciună anticomunistă exagerată, cred că putem privi mai obiectiv faptele. De ex., Ion Cristoiu reia ideea minimalizatoare că in oct. 1917 in Rusia a fost lovitura de Stat. Pe Wikipedia există un material surprinzător de bun pt. ziua de azi, care susține altceva. Eu am zis că devreme ce bolșevicii au câștigat Războiul civil in care adversarii lor au fost ajutați de minim 20 de alte țări, inseamnă că aveau sprijin popular suficient incât orice lovitură de stat să fie văzută ca revoluție. Chiar una mare.
  Armata Roșie, Trotki, Lenin, Stalin au fost lăudați de milioane de indivizi pe plan mondial. Armata Roșie a invins in Războiul mondial, Lenin și Trotki au făcut prima și singura Revoluție adevărată și invingătoare pe plan mondial. Au schimbat fața lumii așa cum Marx a schimbat gândirea lumii. Mulți oameni din Occident au văzut in Rev. din oct. 1917 o nouă Revoluție franceză sau o nouă Comună din Paris, dar invingătoare. Este surprinzător cât de anti-comunsti deveniră Esticii după ce iși văzură burțile pline prin 2012 cu hrană de import!!…Eu citesc și mă inspir mai mult din cărți scrise in Occdent, ăia nu pot fi bănuiți de a fi cu Ciuma Roșie, nu?. Nu m-am inrolat niciodată la comuniști, nu mă voi inrola niciodată la anti-comuniști, pe care, da, ii consider inferiori intelectual primilor. Nu am văzut nici un anti-comunist de valoare. Cei mai buni dintre ei se ascund sub curu lui Iisus Cristos, cu care ne dau peste bot in orice ocazie. Numai că Iisus Cristos n-a emis nici o idee contra sclaviei, nu s-a pronunțat asupra notiunilor de democratie, socialism, rațiune, invățare, argumentare, avort, război, discriminare…… Ce dracu, văd acu la TV cum niste boi botezară o Scoală cu numele Regina Maria. Dar Scoala fu construită prin 1965, ridicată de comunisti adică. De unde Regina Maria decât din oportunism, slugarnicie sau prostie?

 • Presupun că rromii ăia sunt creștini, dau cu banu’ prin biserica de-acolo, lipesc cu scuipat 5 euro pe cântărețu’ bisericii, ce mai, nebunie. Dar în Siria, acolo chiar e o ucigașă împărțeală. Lovituri din toate punctele geografice. Cu ruinele , molozul de-acolo se poate crea o insulă pe țărmul mediteranean. Numai ca în Siria să nu ajungem.

  • 😛

   Adriana Petrescu

   Tu esti imbunatatita genetic rapandula. Apuuca-te sa numeri cu toate alea trei picioare care le ai romanii in sclavie din Occident. Ai vrea sa ai banii lor da sa stai cu cracii in sus. Nu compara Ferentrariul tau cu Germania sau Spania, imbecilo, acolo nu dureaza 8 ani cu jeguri ca tine, ca sa salveze niste oamneni si in occident nu doarme nimeni iarna pe prispa.

   • Adriana Patrescu
    Deci sclavii de la Berevoesti au fost siliti la sex oral cu bulibasa iar tie ti se pare o bagatela? esti chiar asa familiarizata cu sexu oral draga? noi succese poate incepi sa gandeshti si cu alt cap
    😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *