Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de luni

Cît de tare sunt implicați ofițerii SIE în Mafia retrocedărilor?

E deja o axiomă că-n spatele celor care au pretins retrocedări și au primit sunt mulți moștenitori de mîna a paișpea din străinătate. Că fiul sau, hai, nepotul unui bogătaș interbelic din Australia sau din Brazilia a citit despre generozitatea numită restitutio in integrum și și-a amintit că tatăl sau bunicul a avut niște munți și un rîu în proprietate, parcă mai e de înțeles. Dar că un strănepot de verișoară din Honolulu, neștiind românește, s-a grăbit să ceară retrocedarea unor clădiri din centrul Bucureștilor, de cele mai multe ori fără să apară prin Capitală, asta deja începe să devină suspect. Suspect, deoarece mai mult ca sigur cineva a bătut la ușa strănepotului și l-a informat c-ar putea pune mîna pe ditamai clădirea din București sau pe o sumă de bani corespunzătoare. Și cine să se ocupe de afacerea asta? întreabă cel din Australia sau din Brazilia, că eu nu n-am timp să vin la București. Nu-i nimic, i se răspunde de cel care a bătut la ușă, ne ocupăm noi.

Cine să știe atît de bine neamurile mai mult sau mai puțin depărtate de peste hotare ale celor care au răposat în România?
Păi cine altcineva decît unul de la SIE, serviciul care lucrează peste hotare, moștenitorul arhivei DIE, Securitatea externă, care-i fila pe românii din străinătate!
Dacă aș fi director de gazetă, aș declanșa o investigație menită a descoperi cum  au aflat unii urmașii de peste hotare că au și pot revendica o avere în România, cine i-a ajutat să recupereze averea pretinsă și cu cît s-a pricopsit binevoitorul din afacerea asta.

Sunt sigur că aș da de un ofițer SIE.
Cu ce altceva să se ocupe un ofițer SIE?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni”

  • D-le Cristoiu,va plateste bine Ponta? va rog s-mi permiteti sa observ ca Ponta se foloseste de tot ce spuneti sau scrieti in declaratiile publice.Ex: ati spus ca la presedintie candideaza doar Ponta si DNA?ati spus.Ei astazi Ponta exact asta a declarat ,si exemplele pot continua.Chiar il vreti pe Ponta? Spuneti-ne ca sa nu va mai urmarim.>

  • Dupa tot ce vedem, ce credeti dle Cristoiu.? Adica azi se mai poate cineva indoi ca la conducerea Romaniei se afla o gasca de borfasi? Desigur cu eventuale si putine exceptii care doar confirma regula. 🙂

  • Se mai ocupa cu trimiterea de europarlamentari la Bruxelles, vezi Cretu, Rovana Plumb si multi altii.

  • Așadar SIE, armată de pădurari ? Spre deosebire de noi, unii folosesc serviciile ca să se poată apăra mai bine.http://romanian.ruvr.ru/2014_10_15/Polonia-Tarile-Baltice-si-Finlanda-cuprinse-de-febra-inarmarii-9361/

  • sie,imbina utilul cu placutul

  • Exact, mafia retrocedarilor cu ajutorul lui Ilie Sirbu. Oare ce se aude de el? Sau se ascunde?!

  • După 89 sistemul a ramas si chiar s a dezvoltat marindu si plaja de acțiune.la ora actuala a devenit sistem închis instalat in toate partidele din tara.Catarama la PNL -exemplu.si alții din spectrul comerț ext.relația cu estul e încordată așa ca sau direcționat. 180 g.a devenit indestructibil fata de orice guvern din tara !

  • Au ajuns pana acolo incat sa planteze documente false in arhive si apoi sa le scoata ca dovada a drepturilor de proprietate. Cam cine putea sa faca asta?!

  • Nu principiul restitutio in integrum a creat mafia retrocedarilor, ci legea foarte prost scrisa in mod intentionat si coruptia masiva din justitie. Problema nu este ca s-a dat celor de la care s-a luat (sau mostenitorilor lor), ci ca s-a dat celor care au dat spaga, si mai mult decat li se cuvenea. Ani si ani la rand statul, care a creat dezastrul, i-a lasat pe fostii proprietari sa se bata in justitie cu noii proprietari ai locuintelor cumparate de la stat. Si in justitia romana au castigat „cei mai tari” care, de la caz la caz, erau fie fosti proprietari, chiriasi cumparatori.
    Cate dosare nu au zacut nerezolvate sau au fost respinse de la restituire si apoi au fost rezolvate miraculos imediat ce fostul proprietar (sau mostenitorii) vindeau drepturile litigioase. Propun si eu un tip de verificare: care au fost motivele pentru care s-au respins ani la rand o cerere si s-a admis brusc cand au aparut cumparatorii drepturilor litigioase? Apoi, tot pe baza de coruptie s-a dat si ce nu s-a luat, s-a dat si ce era interzis sa se dea.
    Nu mafia retrocedarilor este responsabila pentru jaful din padurile tarii. S-a taiat la fel si cand era la stat si cand e la privat. Interdictia este aceeasi si se incalca tot pe baza de coruptie.
    Coruptia, nu ideea restituirii este cauza dezastrului. Coruptia este atat de adanca incat submineaza pur si simplu toate mecanismele de functionare ale statului.

  • Oare in America ii f….te grija pe cetateni de securisti? 🙂

  • Si dupa atidudinea pe care a avut-o SIE in scanadalul ofiterului acoperit cred ca aveti dreptate

  • Dupa cum am vazut ca arata seful SIE atunci este posibil sa fie adevarat ceea ce spuneti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *