Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Un lucru pe care nu-l știe candidatul Klaus Iohannis: Cea mai bună minciună e adevărul!

Ori de cîte ori a venit vorba la Analiza de joi, făcută în fiecare săptămînă la Jocuri de putere de pe Realitatea Tv, cu Rareș Bogdan, despre Klaus Iohannis, am avertizat asupra unui pericol întruchipat de puținele lucruri știute de opinia publică despre candidatul ACL. Spre deosebire de alți candidați și, mai ales, spre deosebire de alți politicieni de pe marea scenă a țării, Klaus Iohannis e virgin la capitolul Secrete dezvăluite. Traian Băsescu, Victor Ponta, Crin Antonescu, Elena Udrea au trecut de numeroase ori pînă acum prin mașina de tocat fete mari a dezvăluirilor incomode, a acuzațiilor, a secretelor spuse în gura mare.

Oricît ar părea de ciudat, efectul asupra sondajelor e benefic în cazul celor tăvăliți deja de presă, de dușmanii politici. Ce se mai poate spune șocant despre Traian Băsescu?
Orice s-ar spune n-ar impresiona opinia publică.
Toți ar zice:
Dar parcă am mai citit dezvăluire asta undeva!

Altfel stau lucrurile cu personaje gen Klaus Iohannis ținute departe de ceaunul în care fierb acuzațiile, dezvăluirile și calomniilor, fie pentru că n-au contat pînă acum în conflagrația politică autohtonă, fie pentru că au beneficiat de o bunăvoință exagerată din parte presei.

Cînd vine vorba de un personaj considerat imaculat, de un portret de înger, orice dezvăluire, orice secret dat publicității are efecte devastatoare în planul imaginii. Ceea ce impurilor li se permite, virginului, imaculatului, nu i se permite, date fiind standardele ridicate chiar de el pînă acum.

Avertismentul meu e pe cale să se împlinească.
Dezvăluiri fără prea mare importanță, dacă ar fi fost vorba de un personaj cu imaginea deja boțită, lovesc din plin în Portretul continuă să fie  Klaus Iohannis.
Efectul e cu atît mai grav în planul imaginii cu cît Klaus Iohannis, angajat într-o campanie electorală amatoristică, neagă de fiecare dată cînd i se dezvăluie ceva din trecut.
Firește, negarea duce automat la apariția de noi dovezi în sprijinul acuzației.

O regulă elementară de marketing politic spune că-n cazul unei dezvăluiri despre care personajul știe că e adevărată prima reacție trebuie să fie recunoașterea adevărului.
Asta curmă orice campanie menită a adînci acuzația în opinia publică.
Dacă dezminți, noile dovezi aduse de acuzatori prelungesc campania mediatică și fac să pătrundă dezvăluirea și în conștiința celor care n-au fost atenți la primul moment al dezvăluirii.

De fapt, mult mai bine ar fi fost pentru Klaus Iohannis dacă ar fi făcut el pînă acum toate dezvăluirile incomode despre trecutul său.
Nu de alta, dar în politică, la fel ca în viață, cea mai bună minciună e adevărul!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Un lucru pe care nu-l știe candidatul Klaus Iohannis: Cea mai bună minciună e adevărul!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *