Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Pentru Klaus Iohannis și pentru DNA Corupția ucide doar în funcție de interese precise

Luni, 9 mai 2016. În Discursul consacrat Zilei Europei, cu prilejul Recepţiei de la Cotroceni, Klaus Iohannis se referă şi la Scandalul Dezinfectanţilor din Sănătate:
„Sîntem într-un moment de criză majoră a sistemului sanitar, cu implicaţii serioase asupra vieţii românilor.
Problemele profunde ale acestui sistem nu se vor rezolva doar printr-o demisie sau prin măsuri punctuale, ci reclamă soluţii durabile, cu efecte concrete şi un plan pe termen lung. Avem obligaţia să identificăm, rapid, mijloace pentru a proteja oamenii care se tratează în spitalele din ţară. Sînt în permanentă comunicare cu prim-ministrul pe acest subiect. Ne aflăm într-un moment de cotitură. În sistemul sanitar lucrurile nu mai pot continua ca pînă acum. Nu există decît o singură direcţie de urmat pentru toate instituţiile responsabile: curăţirea sistemului sanitar. Trebuie să punem punct corupţiei, risipei banilor publici şi nepăsării”.

Ne aflăm exact la două săptămîni de la declanşarea unuia dintre cele mai mari scandaluri postdecembriste:
Cel produs de dezvăluirile potrivit cărora de ani întregi dezinfectanţii folosiţi de majoritatea spitalelor din România sînt falşi sau diluaţi.

Din Anchetele conduse de Cătălin Tolontan, dar şi din cele iniţiate după stîrnirea Scandalului de către alţi jurnalişti, rezultă un adevăr cutremurător:
Principala cauză a situaţiei criminale din spitalele româneşti în materie de dezinfectanţi constă în monopolul deţinut de firma Hexi Pharma.
Firmă care a scos profituri uriaşe din Afacerea dezinfectanţilor cu cîntec.

Ne aflăm, aşadar, în faţa uneia dintre cele mai mari cazuri de corupție din postdecembrism.
Deoarece măsluirea dezinfectanților afectează condiţiile de igienă din spitale, putem presupune că un număr mare de români au murit din cauza acestei Afaceri de corupție.
Putem spune însă cu siguranţă că ne aflăm în faţa Corupției care ucide.
Din acest punct de vedere e mai mult decît curios că Klaus Iohannis se referă doar la „Problemele profunde” ale sistemului de Sănătate, la măsurile care trebuie luate, fără a se referi o clipă la Afacerea de corupţie care a dus la Crima dezinfectanţilor.

E mai mult decît curios că nici pînă acum, în ultimele două săptămîni, Klaus Iohannis nu s-a referit la Corupţia care ucide în cazul Scandalului dezinfectanților.
Joi, 5 mai 2016, la o săptămînă de la declanșarea Scandalului, în condițiile în care el ține prima pagină a ziarelor și a devenit temă de toate talk shwo-urile din prime time, Klaus Iohannis susține o Declarație de presă de la Cotroceni în care se referă numai și numai la alegerile locale, mai precis la pe cine să voteze românii la Locale.

Unul dintre cele mai mari Scandaluri postdecembriste, cel care a provocat periculoasa criză de încredere în Sistemul de Sănătate, nu există pentru șeful statului. Și doar cu o jumătate de oră înainte de Declarația presă, purtătorul de cuvînt al Guvernului anunțase, într-o conferință de presă extraordinară, măsuri de excepție luate de premierul Dacian Cioloș.

Vineri, 6 mai 2016, în fine, Klaus Iohannis ia aminte la Scandal. El postează pe Facebook un text prin care Scandalul e redus la problemele cu care se confruntă Sistemul sanitar din cauza Crizei de încredere. Despre Afacerea de corupție nici un cuvînt: „Crizele repetate din sistemul sanitar dovedesc încă o dată ineficacitatea unor soluţii parţiale la problemele majore existente şi impun intervenţia fermă din partea celor responsabili. Aştept din partea Ministerului Sănătăţii o analiză exact şi un plan de măsuri de urgenţă cu privire la situaţia din domeniul sănătăţii, ca urmare a publicării listei cu spitalele în care au fost depistate probleme cu dezinfectanţii”.

Analizînd cele două intervenții publice ale lui Klaus Iohannis despre Scandalul dezinfectanților vom constata strădania sa crîncenă de a evita aspectele de corupție pentru a insista exclusiv pe aspectele ținînd de politica în domeniul Sănătății. Corupția, cea care chiar a ucis prin Afacerea dezinfectanților, nu există pentru Klaus Iohannis.

Cu şase luni mai înainte, în cazul Tragediei de la Colectiv, altfel proceda Klaus Iohannis.
Tragedia fusese posibilă pe fondul acțiunii în realitatea bucureșteană a românescului Merge și așa.
Corupția dacă a existat în acest caz a luat forma spăgilor date de patroni unor pompieri și neglijenței celor de la primăria de sector.
Cu toate acestea, Klaus Iohannis vede cauzele Tragediei în Corupție, Corupția care ucide.

Duminică, 1 noiembrie 2015, el postează pe site-ul Administrației prezidențiale, pentru a-i conferi valoare de mesaj oficial, un filmuleţ cu un discurs din care cităm:
„În aceste momente avem datoria să învăţăm o lecţie, din păcate plătită cu atîtea vieţi, cu atîta suferinţă. Nu mai avem voie să tolerăm incompetenţa unor autorităţi, ineficienţa unor instituţii, nu mai putem lăsa corupţia să se întindă pînă ucide.”

Repet, în cazul Colectiv nu întîlnim o afacere de Corupție în genul celei care și-a spus cuvîntul în alte situații – Microsoft, ANRP și mai ales Dezinfectanții măsluiți, afacere de tip mafiot, cu complicități la cel mai înalt nivel.
De ce manipulează Klaus Iohannis astfel realitățile încît să facă din Tragedia de la Colectiv un exemplu tipic de Corupție care ucide?
Pentru că avea interesul să manipuleze realitățile insistînd pe Corupția care ucide acolo unde era cel mult cazul de mica ciupeală.
Interesul consta în folosirea Tragediei pentru a debarca Guvernul Victor Ponta și a-l înlocui cu Guvernul său personal.
Forțarea lui Victor Ponta de a demisiona presupunea acuzarea Guvernului de Tragedia de la Colectiv ca patron al Corupției care ucide.

Sub acest semn, pe 3 noiembrie 2015, seara, ies în stradă mii de tineri, mobilizați nici azi nu se știe de cine, pentru a cere demisia lui Victor Ponta.
Sîmbătă, 31 octombrie 2015, Parchetul General începe o anchetă in rem.
Pe 2 noiembrie 2015 ea devine anchetă îndreptată împotriva acționarilor.
Pe 4 noiembrie 2015, DNA anunță c-a descoperit în cazul Colectiv o Afacere de corupție și, prin urmare, a declanșat propria anchetă. Declara pe 4 noiembrie 2016 Marius Iacob, procuror adjunct-şef a DNA:
„Rezultă că sînt indicii cu privire la comiterea unor fapte de corupţie în legătură cu circumstanţele în care s-au emis autorizaţiile de funcţionare ale clubului Colectiv. Într-o primă fază rezultă că sînt vizaţi funcţionari din cadrul primăriei, inclusiv primarul sectorului 4”.

Asupra fostului primar al sectorului 4 DNA se năpustește cu întreg arsenalul din dotare: reținere, propunere de arestare preventivă, terfelire prin presa Binomului. Judecătorii resping pe bandă rulantă încercările DNA de a-l face pe un primar eventual neglijent un prototip al Corupției care ucide.

De ce s-a scremut DNA să fabrice un caz de corupție în Tragedia de la Colectiv?
Cum de ce?
Nu spusese Tovarășul de la Cotroceni că e vorba de Corupția care ucide?
Și dacă a zis Tovarășul asta, ce altceva putea să facă Codruța Kovesi pe post de Pristanda cu sutien decît să se dea peste cap pentru a fabrica un Dosar de corupție.

Comparînd cele două momente – cel din prima parte a lui noiembrie 2015 și cel din prima parte a lui mai 2016 – vom constata o colosală diferență de atitudine a lui Klaus Iohannis. În cazul Tragediei de la Colectiv el insistă pe Corupția care ucide, deși nici vorbă de Corupție, în timp ce în cazul Scandalului dezinfectanților corupția nu există.

La fel procedează și DNA.
În cazul Tragediei de la Colectiv se grăbește să-l rețină pe Piedone, sub semnul Corupției care ucide, deși nu era vorba decît de cel mult de neglijență, în timp ce în cazul Dezinfectanților, unde e vorba de Corupție de tip mafiot, Pharma nu s-a deschis nici măcar dosar in rem.

Cînd e vorba de Corupția care ucide pentru Klaus Iohannis și pentru DNA?
Cînd sunt interese precise să fie Corupție care ucide.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

32 comentarii pentru articolul „Pentru Klaus Iohannis și pentru DNA Corupția ucide doar în funcție de interese precise”

  • Daca si cu aceasta ocazie(scandalul dezinfectantilor…), natia asta nu va fi instare sa identifice sursa raului si sa demonstram ca tot raul postdecembrist provine de la fosta securitate comunista(prin oamenii ei, care sunt actuali, nu fosti…); daca nu von face legatura ca tatal acestui idiot criminal Dan Condrea, a fost securist si tocmai de aceea fiusul a putut sa faca ceea ce a facut, pentru ca are un tata fost securist si apoi sa mergem inapoi pe firul evenimentelor, a istoriei recente si sa demonstram ca tot raul post decembrist e marca securitatii comuniste, ajungind pina la momentul “revolutiei” unde acea mare diversiune in care au murit 1400 de oameni a fost o ticalosie a securitatii, facuta cu scopul de a se mentine tot ei la putere prin FSN…, inseamna ca suntem un popor de idioti care isi merita soarta de rahat, acum este momentul perfect sa-I demascam, daca pierdem si aceasta ocazie, suntem un popor de timpiti. Pot spune ca prin analogie, acum se pot afla criminalii de la revolutie, deoarece sunt tot astia care ne-au omorit in spitale…
    Acum, dupa 26 de ani si jumatate de umilinte, a venit momentul sa-I demascam, sa-I punem la zid, o ocazie atit de buna pentru a-I deconspira nu vom mai avea, daca nu vom fi in stare nici cu aceasta ocazie sa punem degetul pe rana, inseamna ca suntem un popor de idioti! Trebuie sa speculam momentul, asa cum ei au speculat orice moment pentru a se imbogati; asa si noi trebuie sa speculam acest moment pentru a-I demasca…
    De aceea era important sa aflam adevarul de la revolutie, eu vad legatura dinte crimele de la revolutie si crimele facute de acest securist Condrea, ambele sunt marca securitatii comuniste, lucrurile se leaga, sunt intr-o continuitate funebra de aproape 27 de ani! La cit rau ne-au facut comunistii astia criminali (incepind cu Ion Iliescu) in ultimii aproape 27 de ani(72 de fapt de la funebrul moment 23.08.1944), sa-I lasam si acum, sa ne scape printre degete, acum cind ii avem in mina, cind s-a dovedit ca ne-au omorit premeditat in spitale prin acest Condrea, iar legatura lui Condrea cu fosta securitat(prin tatsu) e videnta, ar fi o dovada ca intreg poporul e vinovat de situatia actuala, chiar complice; ce ar trebui sa ne mai faca ca sa ne rasculam impotriv a lor?
    Eu cred ca fara aflarea sursei raului, raul nu poate fi combatut, chiar e asa de greu pentru natia asta sa-I deconspire pe securistii comunisti si sa spunem raspicat ca ei sunt sursa actual a raului din tara noastra, ca avem o tara anormala, tocmai pentru ca e tara pe care ei au facut-o asa?!

  • De Ziua Europei am trimis urmatorul mesaj SRIului care ne ureaza romanilor la multi ani mimand preocuparea pentru soarta noastra:

    La multi ani Europa!
    Am inteles ca SRI a informat de dilutia dezinfectantilor din spitale… Dar de dilutia numarului de cadre medicale din spitale cu zecile de mii in urma exodului lor conform ministrului Banicioiu ati informat? Ca s-au inchis efectiv spitale si s-a pus efectiv lacatul la portile lor iar cele existente functioneaza in regim de avarie datorita insuficientei aparaturii, medicamentelor si a numarului de cadre medicale ,punandu-se astfel in pericol nu doar sanatatea ci si viata milioanelor de romani care nu au posibilitatea sa se trateze decat in tara si nu in clinici din strainatate precum alesii si guvernantii nostri? Asta e dovada ca ei stiau de dezastru si n-au luat masurile necesare pentru populatie ,ci doar pentru ei insisi cand s-au dus sa se trateze in clinici cu pretentii ridicate din America,Viena, Istanbul,etc. !
    Ati anuntat ca 153 de medici ce au promovat examenul de rezidentiat din 15.11.2015. cu drepturi irevocabil castigate intr-un examen national cu bibliografie si baremuri obligatorii si de care sistemul sanitar are atata nevoie au fost umiliti si aruncati pe drumuri de catre un ministru incompetent contrar intereselor nationale? Acelasi ministru care atunci cand a simtit ca trebuie sa dea socoteala pentru incompetenta si-a luat jucariile si a fugit acasa ca un copil razgaiat, dovedindu-si iresponsabilitatea? Ce pazeste SRI ul? Nu l-a verificat pe individ si l-a lasat 6 luni intr-o functie ministeriala ce face obiectul sigurantei nationale? Ma cutremur gandindu-ma la ce fel de medic este unul caruia i-e sila de colegii lui de breasla ,pentru ca-i place sau nu suntem si noi cei 153 tot medici cu acte in regula si mie personal mi-e rusine ca un asemenea exemplar mi-e coleg de bresla,dar asta e alta problema. Daca asa isi trateaza colegii, cu pacientii cum se poarta? Ca la minister nu a dovedit respect nici pentru colegi si nici pentru populatie!
    Ati putea macar sa recomandati punerea in drepturi a celor 153 de medici conf art.3 alin(2) din legea rezidentiatlui publicata in Monitorul Oficial 601 din 31.08.2009 de care sistemul de sanatate are atata nevoie si sa va aduceti contributia la stingerea unui scandal de care ar fi trebuit sa informati structurile statului precum presedentia,primul ministru ca se afla intr-o grava eroare, dar si Parchetul General si DNA -ul.
    Cum la fel ar fi trebuit sa atrageti atentia autoritatilor ca e inacceptabil ca pentru un avion american aliat aterizat de urgenta la Kogalniceanu sa intervina doar doua echipaje SMURD si o ambulanta in conditiile in care in caz de dezastru 39 de suflete din avion potentiale victime ar fi fost preluate precum sardelele in 3 masini dexsalvare.
    Ati putea recomanda cresterea numarului de ambulante si cadre medicale pentru Serviciul de Urgenta din Constanta. Responsabilii americani sigur au remarcat potentialul dezastru ce-i paste in caz de pericol real. Personal am trimis un mesaj pe pagina de facebook a presedintelui Barack Obama ca sa stie ca si cetatenii romani sunt ingrijorati de pericolul ce-i pandeste pe soldatii americani pe pamant aliat.
    Cu multumiri pentru timpul acordat,dr. Carmen Cornateanu

    PS: Putini stiu ca ONG inseamna Organizatie NonGuvernamentala si totusi niste NONguvernamentali au pus ministri in Guvernul Romaniei,conform declaratiei primului ministru Ciolos !?! Ce pazeati? Puteti raspunde?

  • Insulte si atacuri fara precedent la adresa lui Iohannis si a unui primar UDMR din partea unui BUFON NEBUN si SECURIST care se foloseste de imaginea lui Maniu. Doamne ce a ajuns si istoria noastra. http://marius-andrei.ro/mandria-nationala/

  • Hexi nu detine monopol pe piata dezinfectantilor asa cum sustineti in articol.Presedintele s-a referit la intreg sistemul de coruptie din sistemul medical.Din bugetele pe sanatate de aprox 5 miliarde euro pe an in perioada 2007-2016 Hexi a beneficiat de contracte cumulate in valoare de 124 milioane lei noi aprox60 mil euro.MINUSCUL MAESTRE MINUSCUL .Grosul bugetului sanatatii se duce pe reactivi si medicamente.Acolo este coruptia mare despre care vorbeste presedintele.In perioada 2007-2016 contractele pe medicamente depasesc 9 miliarde lei noi iar pentru reactivi pentru analize aprox 3 miliarde lei noi.Aici sunt jocurile mari si coruptia mare.Nimeni nu spune ca la dezinfectanti nu a fost coruptie dar este vorba de bani putini.Presedintele ataca la rechinii mari .Nu stiu de ce dar cred ca stiti aceste lucruri maestre .Si in loc sa atacati sistemul va limitati la o treaba pur romaneasca.Atac la presedinte.E MAI COMOD.

  • D-le Cristoiu, ati facut o MICA- MARE confuzie – tragedia de la Colectiv este DIRECT legata de scandalul Hexipharma – asa s-a aflat practic de- Hexipharma!! Cateva din spitalele din lista de 50- au fost cele unde au fost duse victimele incendiului- care victime – cele cu arsuri pe o suprafata MICa a corpului, 10, 15% – si fara alte complicatii- respiratorii, etc – au facut septicemie si au decedat datorita acestor bacterii- in aceste spitale, repet se „dezinfecta” cu aceste amestecuri contrafacute- permitand formarea unor bombe bacteriologice.Despre ce vb?? „Probabil ca multi au decedat in Romania datorita acestor dezinfectanti” – nu probabil- asta se intampla- in masa iar nou nascutii, batranii, pers cu un metabolism slabit sau cele care sunt operate – pot contacta usor aceste bacterii care – in cateva ore- chiar o zi provoava SEPTICEMIE.

  • Bun articolul, maestre, dar cu două amendamente. Primul ar fi legat de ieșirea tinerilor în stradă pe 3 noiembrie 2015, seara, care în prima fază nu cred să fi fost mobilizați de cineva. Eu una nu de asta am ieșit, ci dintr-o revoltă reală față de ceea ce s-a întâmplat în cazul Colectiv. Și cred că și mulți alții. Ah, faptul că ulterior protestele, precum multe altele, au fost confiscate asta e altă poveste. La fel și faptul că în România nu mi se pare că ar exista o societate civilă în adevăratul sens al cuvântului, ci doar una controlată, câteodată prin unele ONG-uri, alteori prin televiziuni, de diverse interese de moment, chit că-s de stânga, de dreapta sau pur și simplu de bani. Și dacă ar fi să fie 1 sau 2% dintre români capabili și cu reale intenții de schimbare a țării, ei sunt împinși în fundal sau scoși din decor de către alții. Iar a doua chestiune ar fi că Iohannis pare-se că s-a lepădat și de Guvernul Cioloș, declarând că nu e al lui, ci e numai o soluție temporară până la alegerile din toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *