Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Dacă nu se întoarce în genunchi la Liviu Dragnea, Gabriela Firea va fi executată în numele Partidului

După cum au putut vedea telespectatorii, interviului de două ore dat de Liviu Dragnea lui Răzvan Dumitrescu la Antena 3 duminică, seara, i-a urmat un dialog al moderatorului cu subsemnatul despre confruntarea din PSD, care a debutat în chip inevitabil cu analiza poziției lui Liviu Dragnea.

Ca o concluzie la interviu, Răzvan Dumitrescu susținea că e începutul Războiului.
Eu însă, polemizînd cordial cu Răzvan Dumitrescu, am declarat chiar din primele secvențe ale dezbaterii, că e finalul Războiului.
Gabriela Firea n-are scăpare:
Sau se întoarce în genunchi la Liviu Dragnea sau va fi exclusă din PSD dacă va continua atacurile.

Duminică seara, în emisiune, n-am găsit loc pentru o precizare necesară.
Prezența mea în finalul emisiunii de trei ore realizate de Răzvan Dumitrescu la Antena 3 n-a fost programată special pentru a comenta interviul luat lui Liviu Dragnea. Altfel spus, Răzvan Dumitrescu nu m-a invitat în emisiune știind că va beneficia de o lovitură de presă – ieșirea din tăcere a președintelui PSD – ci cu mult înainte de anunțul lui Liviu Dragnea că acceptă să vină la un interviu. E o precizare importantă atît pentru mine (nu vreau să las impresia unui comentator specializat în războaiele din PSD), cît și pentru deslușirea reacțiilor lui Liviu Dragnea la atacurile succesive ale Gabrielei Firea. Timp de o săptămînă, Gabriela Firea n-a contenit să-l atace pe Liviu Dragnea, într-o succesiune ce părea supusă principiului Nici o zi fără Liviu Dragnea prăjit în tigaie fără ulei! În tot acest timp Liviu Dragnea a tăcut. Nici ceilalți lideri ai PSD, chiar și cei care aparțin Haremului politic conjunctural al lui Liviu Dragnea, nu s-au grăbit să reacționeze. N-a fost semnul – cum se iluzionează Gabriela Firea – al unei solidarități tăcute cu poziția ei, ci rezultatul unui ordin dat de Liviu Dragnea:
Pe Gabriela Firea o vom sugruma luînd-o în brațe!

De remarcat în sprijinul tezei noastre leit-motivul așa-ziselor reacții la campania susținută de Gabriela Firea:
Astfel de lucruri se discută în interiorul partidului.
Sloganul a fost asumat și de liderii PSD considerați adversari ai lui Liviu Dragnea.

Dincolo de absurditatea acestei pretenții, care identifică PSD cu o Grupare mafiotă, în care controversele se rezolvă în interior și secret, pistolul, cînd PSD, ca partid de guvernămînt, nu poate aborda cu ușile închise problemele de viață internă, devenite probleme ale întregii țări, reacția celor considerați drept adversari ai lui Liviu Dragnea dă seamă de eșecul de proporții al acțiunii declanșate de Gabriela Firea. Contrar presei dușmane a lui Liviu Dragnea, care funcționează sub mirajul Vrabia mălai visează, războiul deschis de Gabriela Firea nu aparține unui plan (presa plătită de Liviu Dragnea delirează invocînd o Operațiune menită a reînvia UNPR). El își are temeiul strict în campania subterană dusă de Liviu Dragnea împotriva Gabrielei Firea sub semnul suspiciunii dramatice a președintelui PSD față de orice lider PSD care ar părea că vrea să-l concureze în spațiul public. Așa cum se vede din relația Liviu Dragnea – Viorica Dăncilă, idealul de lider PSD pentru Liviu Dragnea e „Proasta cu ștampilă constituțională”. Sînt convins că în campania dusă de presă în chestiunea Viorica Dăncilă – Proasta lui Dragnea și-a vîrît coada și Liviu Dragnea, interesat ca premierul României să nu-l mai poată concura în spațiul public așa cum s-a întîmplat cu Sorin Grindeanu și Mihai Tudose.

Cine-și poate imagina o rebeliune a Vioricăi Dăncilă împotriva lui Liviu Dragnea în condițiile în care premierul nu merge la toaletă fără a-l suna pe președintele PSD și a-i cere aprobarea?
Poate o rebeliune aprobată în prealabil de Liviu Dragnea! Știind asta, toți liderii PSD mai acătării – de la Olguța Vasilescu pînă la Mihai Fifor – se dau de ceasul morții să nu iasă în față mai tare decît Liviu Dragnea. Membrele CPEx de pe vremuri se străduiau din răsputeri să pară mai zălude decît Tovarășa. Membrii CExN al PSD se zbat să pară mai șterși, mai proști, mai neisprăviți decît Liviu Dragnea. Gabriela Firea n-a înțeles acest adevăr. Sedusă de sondajele de opinie care o dădeau înaintea lui Liviu Dragnea ea a crezut că e suficient de puternică în partid și în țară încît să nu se mai gudure pe lîngă Liviu Dragnea. A pornit un război pe față cu Liviu Dragnea.

Ar fi fost de așteptat ca Liviu Dragnea, după o săptămînă de tăcere, să ia în serios declarațiile Gabrielei Firea și să le abordeze pe larg în interviul de la Antena 3. Liviu Dragnea n-a făcut-o. S-a mulțumit să răspundă observațiilor lansate de Gabriela Firea în spațiul public apelînd la bătrîna diversiune stalinistă:
Cine critică Partidul, felul în care acesta guvernează se situează automat de partea dușmanului de clasă.
N-are importanță dacă aceste critici sînt corecte sau nu.
PSD e asemenea Partidului Bolșevic din anii Terorii staliniste:
Asediat din toate părțile.
Rezistența la Asediu depinde crucial de prezența în fruntea Partidului a Tătucului.
În cazul Partidului Bolșevic, Stalin.
În cazul PSD, Liviu Dragnea.
Cine-l critică pe Liviu Dragnea ajută automat, conștient sau nu, dușmanul care asediază Partidul.
Prin urmare, cine-l critică pe Liviu Dragnea devine automat complicele Statului Paralel, al lui Klaus Iohannis, al lui Soros, al Opoziției, al Multinaționalelor, al Puterilor imperialiste.
Și cu asta basta!

Cel care a îndrăznit să critice?
La plutonul de execuție al camarazilor de partid cu el.
Și pune Mări doamne! de o ședință de înfierare în care tovarășii îl fac harcea-parcea pe îndrăzneț, cer cu toții, indignați revoluționar, lichidarea șarpelui crescut la sînul Tovarășului, în timp ce Tovarășul, țanțoș în prezidiu, arborează un aer depărtat de atmosfera din sale, de nici nu-ți vine să crezi că el a pus la cale totul.

Așa cum am arătat și în intervenția mea de la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, Liviu Dragnea a apelat în interviu la un truc aplicat cu brio în cazul Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și alți revoltați din PSD.
El nu vrea ca Gabriela Firea să fie sancționată.
Dar el, lider democrat, nu se poate opune dacă alți lideri PSD vor cere și vor impune sancționarea Gabrielei Firea.
Nu de alta, dar Gabriela Firea a greșit față de Partid (obligatoriu partid cu p mare!) și cînd e vorba de Partid, Tovarășul nu-și poate permite concesii.

Scenariul e limpede.
Așa cum a procedat în cazul Sorin Grindeanu și Mihai Tudose prin folosirea Gabrielei Firea pe post de vîrf de lance, în cazul Gabrielei Firea, Liviu Dragnea va apela la unii dintre liderii PSD cu o imagine de independenți pentru a cere sancționarea rebelei. Desigur, mai devreme și mai tîrziu, dacă noua unealtă va fi suspectată că face parte dintr-un complot anti Dragnea, ea va fi executată. Evident cu ajutorul unei alte unelte, lesne de găsit în PSD, partid în care lupta internă se desfășoară după regulile luptelor din cadrul Camarilelor de regi absoluți. Autocratul, deși stîrnește ura, e întîmpinat zilnic cu surîsuri slugarnice. Purtătorii surîsurilor țin la spate pumnalul pregătit a-l înfige în Autocrat, dar și în ceilalți membri ai Camarilei, care pot fi concurenți.

Acesta e scenariul pe care l-a schițat interviul dat de Liviu Dragnea la Antena 3, duminică, 9 septembrie 2018, seara.
Asta dacă nu cumva, Gabriela Firea se întoarce în genunchi la Liviu Dragnea.
Atunci rebela va fi iertată, dacă nu chiar ajutată să-și rezolve problemele cu Guvernul condus de Liviu Dragnea prin intermediul hologramei sale în carne și oase Viorica Dăncilă.
Nu de alta, dar pentru un Șef precum Liviu Dragnea, iertarea dă mai mari satisfacții decît pedepsirea Păcătosului.
E clipa în care orice Șef se crede Mîntuitorul scutit de calvarul Crucii!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „Dacă nu se întoarce în genunchi la Liviu Dragnea, Gabriela Firea va fi executată în numele Partidului”

 • Ati vazut cum se reprimă, în Grecia, o demo nstratie, de catre jandarmi, sau poliţie !!!
  Si nu s-au mai cerut demisii, alea-alea, cu toate că, din câte am văzut, au fost intervenţii mult mai violente, ca la noi, in 10 august !!!

 • Maestre, puteai să abordezi, astăzi, un subiect de REMEMBER 9/11 2001 !!!
  Poate dai drumul la un gând de BREAKING NEWS, că, doar, mai este timp !!!

 • Stai să vezi că, pe 20 răpciune, se vor (re)inaugura fântânile lui Ceaușescu, intr-o nouă … prezentare, cu jocuri de ‘lumini și umbre’, culori, iar ca să fie tacâmul complet, vor mai și … cânta ! Ce frumos, he, he, hee !
  Și, deoarece românashu dacă nu stă si la o masa, cu una ‘gulerată’ în faţă, nu se simte bine, ei da, va fi și ceva gen … bufet suedez!
  Probabil se vor (re)produce și … abonaţii ‘concertelor organizate de PMB, cum ar fi Andra, Voltaj, Holograf, sau Cârâilâ, cât e el de … haștagist !!!
  Pariez că, ori vom uita de ‘meciul’ dintre Firea și psd, ori, pân-atunci, nu va mai fi … ‘sprijinită’, sau va demisiona ! (ea, nu Dragnea !)

 • Sondajele de opinie falsificate o crediteaza pe dna. Firea cu sanse mai mari decat dl. Dragnea. Astea au facut-o pe distinsa dna sa iese la atac, incercand o rasturnare a actualei ordini din PSD. Dna Firea uita cat de gretoasa a fost in declaratii in diverse imprejurari tensionate din partidul lor: debarcarea lui Grindeanu, a lui Tudose, intalnirea PSD in care a oferit locul de onoare unei tinere care nici nu e membru de partid s.a.
  Dar omisiunea cea mai mare pe care o face in aceste zile este
  prezenatrea unui bilant cu realizarile in calitate de primar general: ZERO. Mai mult, recunoaste ca in ceea ce priveste descongestionare traficului, ar fi putut face mai mult (decat ce?), impreuna cu Dragnea. In ce calitate Dragnea, nu e clar.
  Am impresia ca dupa toate luarile de pozitie din ultima luna, acum incearca o reconciliere. Nu de alta, dar ea nu are carisma lui Oprescu, iar independenta nu o sa-i mai aduca un mandat la PMB. Si fara de partid, si fara fonctie, cam nasol.
  Probabil un post de prezentator Meteo (poate la Digi 24).

 • Blogul ăsta a devenit de-a dreptul incendiar, cel puţin de la o vreme !
  Cum i-ai zis unuia ceva, gata … e amenințare??? Dar cu ÎNJURĂTURILE, ce facem, atunci, că doar n-or fi ‘felicitări’ ?
  Nu credeţi că este cazul de … ‘pupat toţi, piaţa ‘independenţii’ !!!

  • Până să apară Ion Petrescu (fost: Ghio Maftei -de unde şi porecla de Ghiolbanu, Motanul Încălțat, s.a.), pagina Maestrului era, de facto, extrem de competitivă. Dar, cum nu există „pădure fără uscături” (îl includ şi pe Nick Cernat), zic şi eu o vorbă: nu există site fără un păgân!

   • Eu, conform ‘obiceiului’ prin care ‘Cel mai deștept cedează, primul!’, am decis să mă mut pe alt blog, mai competitiv, întrucât, aici, mă simt cam … ‘hărţuit’ !!!
    Asta-i pohta, ce-aţi pohtit ! (unii dintre voi, ce-i drept) Paaa #!#

 • Mi se pare mie, sau nikola si ion petrescu … ‘ie’ unu’ și același, că prea se ‘acuplează’, în postări?

  • Ti se pare. Si mie mi se parea ca Nikola este un om normal, înainte sa se înhaiteze cu nebunul blogului.

   • Câteodată devine, de-a dreptul, ‘infantil’ !!!
    Ceva de genu’ … ‘mama, uite … gigel mă baate’ !

 • Ete ca pretenul meu n-a postat inca de pe nici un cont. O fi fost obosit, daca a postat la 6.40 dimineata de pe Bulgaru si la 6.45 de pe Vulturu..Sau e doar o coincidenta, nu-i asa bai dobi? Si-or fi sincronizat ciclul.. 🙂 🙂

 • LUJU, azi, aruncă bomba,
  #rezist își va rupe ‘trompa’ !
  În seara asta, la A3, am asistat la un moment ‘măreţ’ !
  Este vorba de un dublu interviu luat, pe de-o unui fost membru #rezist, a cărui voce era ‘procesată’, iar pe de altă parte lui Angi Șerban, zisă și ‘shaorma’, care au recunoscut sursele finanţării mișcarii, respectiv Franţa, Olanda, Elveţia !!!
  Au recunoscut, totodată, și faptul că așa numita ‘logistică’ pt mitinguri era asigurată tot de cei din afară, care puneau și presiune pe ‘organizatori’ să acționeze in … consecinţă !
  Aceeași Angi a spus și că mitingul din 10 august, care trebuia să fie de ‘intensitatea’ celui din 20 ianuarie, a cam fost un mare ‘fâs’, pe de-o parte din cauza numărului mic de participanti, iar pe de alta a neasigurării, la timp a logisticii !!!

  • Titan a ratat un cu , la faza cu pistolul , tu ai sărit peste parte , ce aveți azi bă , fugă de idei ?
   Mă obligați la eforturi intelectuale care mă depășesc .

 • Ati infrant Maestre,nu v-au iesit previziunile nici in acet caz si incercati o repliere care sa mai diminueze pierderile.Desi sunteti pe la toate televiziunil e ca o mama Omidida a masmediei,nu mai aveti informatii,reale,sigure.Cei care erau la butoane si va informau inaintea oricarui ziarist,fie nu mai sunt pe pozitii,fie nu vor sa o mai faca.Ati vorbit despre Ciolacu ca ar fi omul lui Tudose si ca i s-a aruncat o functie la Buzau pentru ca Dragnea sa si-l castige de partea sa .Gresit,Ciolacu este de mult in echipa,el a fost GARDIANUL,SUPERVIZORUL lui Tudose si trebuia sa faca o treaba mai buna decat Busuioc,supervizorul lui Grindeanu,a fost excelent si s-a intors exact de unde plecase de la Parlament.La Buzau este sef de mult,chiar inainte ca Dragnea sa fie Presedinte,echipa asta l-a facut presedinte pe Dragnea si i-a spus pa lui Ponta si implicit SISTEMULUI.C

 • Bine ca ati revenit cu picioarele pe pamânt, maestre.
  Parerea mea a fost de la început ca într-un partid ticalosit, Firea nu are nicio sansa în actiunea ei contra lui Dragnea. Aproape a trecut si fâsul acesta, iar Dragnea va pleca din fruntea PSD doar când va fi condamnat definitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *