Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de marți, 12 septembrie 2017

Deși împușcat în aripă de DNA, porumbelul Ludovic Orban continuă să gîngurească în poalele Codruței Kovesi

Luni, 11 septembrie 2017, alături de publicitatea – gratuită sau contracost, nu se știe – făcută familiei Iohannis (și el și ea s-au legănat pe toate televiziunile de știri cu prilejul anului școlar; Slavă Domnului că n-au avut și-un nepoțel, l-ar fi prezentat Insolvența Tv în prime time drept puradelul preaiubit al nației!), presa autohtonă ne-a propus un moment de istorie, posibil doar în țara condusă la un moment dat de mituitorii din Fanar:
Liderul principalului partid de Opoziție, mai mult ca sigur cu pretenții de viitor premier – Ludovic Orban – a fost prezent nu într-o sală de școală, ci într-o sală de judecată, mai precis la Înalta Curte de Casație și Justiție, trimis aici de către DNA.

Prezența unui lider politic pe banca acuzării, alături de hoți de buzunare și de tîrfe care prestează ilegal pe Șoseaua de Centură nu mai constituie de mult o surpriză. De cînd DNA e folosit ca instrument de chiuretaj politic, au fost trimiși în judecată miniștri, premieri, procurori generali, fiice de foști președinți. Cum se întîmplă de obicei în bazele militare americane din Lumea a treia, numai colaboraționiștilor locali, ca de exemplu, șefa DNA, nu li se întîmplă nimic.

Așadar, în sine, prezența președintelui PNL de începutul anului școlar, într-o sală de tribunal și nu într-o sală de școală, n-are nimic deosebit. Deosebită, fantasmagorică e ipostaza lui Ludovic Orban. Ludovic Orban e șeful unui partid înhămat la birja Codruței Kovesi. Nu există intervenție publică în care comunicatorii PNL să nu stea drepți în fața, să n-o spele cu limba pe Codruța Kovesi, să nu se propună drept centura de castitate a Fecioarei Morale a Națiunii.
Toate acestea la ordinele lui Ludovic Orban, un politician mărunt, cu idei puține, dar fixe, între care se numără și cea potrivit căreia misiunea principală a PNL e apărarea Codruței Kovesi și a clubului de aventurieri concretizați de procurorii DNA.

Folosirea luptei împotriva corupției pentru răfuielile politico-mafiote ale Binomului apare în România ultimului timp ca o axiomă.
Dezvăluiri ale victimelor, venite și pe fondul unei treziri la viață a democrației călcate în picioare de sergenții majori mesianici, investigații ale presei minim independente, publicarea de documente ținute pînă acum la secret, au semnalat existența unor abuzuri incredibile ale procurorilor DNA.

Un partid normal, condus de lideri autentici, ar fi admis că DNA a comis abuzuri și, fără a pune la îndoială lupta împotriva corupției, ar fi avansat propuneri legislative menite a restabili statul de drept.
N-a fost și nu este cazul PNL.
PNL și-a propus să fie partidul politic al Binomului.
Se bate la acest capitol, pentru a intra în grațiile Sistemului, cu USR.
Nici o nuanță la acest partid în sprijinirea necondiționată a DNA.
Nici o gîngureală minimă față de abuzurile procurorilor DNA, devenite deja un loc comun al presei independente.

La o emisiune de la TVR, la care am fost și eu prezent, Ludovic Orban s-a manifestat ca un bodyguard la DNA mult mai harnic chiar decît ziariștii Diviziei Presă.
Orice strădanie a celor din studio de a-i atrage atenția că multe dintre dezvăluiri mărturisesc o tulburare a statului de drept, tulburare față de care PNL, formațiune tradițional apărătoare a drepturilor omului, ar trebui să ia atitudine, s-a dovedit zadarnică. De parcă ar fi citit mesajele trimise din Pădurea Băneasa, Ludovic Orban zdrăngănea și iar zdrăngănea la mandolină manele în cinstea DNA.

De ce insistam noi, cei din studio, să obținem de la Ludovic Orban dacă nu o critică, atunci măcar o grimasă împotriva abuzurilor DNA?
Pentru că era președintele PNL?
Nici vorbă.
PNL e un partid marionetă a lui Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis l-a trimis în Opoziție.
Prin SRI, Klaus Iohannis a manevrat în așa fel încît conducerea PNL să fie mai apă chioară decît el în materie de politică.
De la un partid ca PNL nu te poți aștepta la altceva decît la îngînări dulci ale celor nespuse de Klaus Iohannis.
Insistam să obținem de la Ludovic Orban o nuanță măcar la teza DNA e salvarea României! rostită cu ochii închiși din simplul motiv că președintele PNL se prezentase drept o victimă a abuzurilor DNA.

Să reamintim că Ludovic Orban a fost pus sub acuzare și trimis în judecată de procurorii DNA înaintea alegerilor locale, după ce distinsul își anunțase candidatura la primăria București. Pentru că aveau nevoie de un scor bun pentru candidatul lor – liderul USR – Serviciile au folosit DNA în cadrul tradiționalei scoateri din joc a unui politician prin transformarea peste noapte a acestuia în penal. Achitarea de către prima instanță a adîncit suspiciunea că Ludovic Orban a fost lucrat în cadrul folosirii luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico-mafiote.

Ludovic Orban a susținut chiar din debutul anchetei că e nevinovat, că e victima unui abuz.
Un om care susține că e victima unui abuz al DNA, dacă nu vrea să pară idiot, se angajează într-o luptă deschisă pentru ca aceste abuzuri sa nu mai fie posibile.
Dacă e și lider de partid precum Ludovic Orban, e obligat la așa ceva de chiar condiția sa de politician.
E greu de crezut că un om se poate considera victima unui abuz fără trage din asta concluzia unor măsuri pentru evitarea abuzurilor în genul celor cărora le-a căzut el victimă.

Luni, 11 septembrie 2017, Ludovic Orban a fost prezent într-o sală de judecată și nu într-o sală de școală, pentru că procurorii DNA au făcut recurs la decizia de achitare. Dacă însăși deschiderea dosarului a fost un abuz, atunci recursul nu poate fi altceva decît un abuz și mai mare, fie și pentru că tîrăște prin judecăți un lider de partid.
Momentul de luni prin asta a fost ieșit din comun.
Un lider de partid care continuă să susțină necondiționat abuzurile DNA a fost adus în fața instanței de un abuz al DNA.

Cum a reacționat Ludovic Orban în fața acestei provocări?
Dînd de pămînt cu procurorii DNA?
Cerînd, pe baza experienței sale de victimă, măsuri legislative pentru ca astfel de abuzuri să nu mai fie posibile?
Evident, nu.
Ludovic Orban, abuzatul, a zis următoarele:

„Apelul DNA nu aduce absolut nimic nou, nu evidențiază nicio latură nouă și nu are niciun fel de argument, parcă este făcut să creeze probleme suplimentare fără niciun fel de motiv serios. S-a arătat în cursul cercetării judecătorești că nu eu am fost acela care am solicitat întâlnirea cu domnul Urdăreanu, că nu după desemnarea mea ca și candidat ca primar am fost contactat de domnul Urdăreanu, invitat la el acasă unde am fost înregistrat. Dar elementul esențial este acela că din înregistrări reiese cu precizie că nu mi-am folosit în niciun fel, nici măcar aluziv, așa-zisa influență a funcției de conducere în partid”.

Cîtă grijă la abuzat ca nu cumva să se creadă că el denunță un abuz al DNA împotriva sa!
Parcă n-ar fi la proces în urma unui abuz.
Parcă l-a trimis DNA cu bilet de favoare la bordel!
Atît?
Da, doar atît!
Un scîncet repede ascuns, să nu se vadă nici măcar că suferă.
Acesta e cel care conduce PNL.
Un porumbel împușcat în aripă de DNA și care continuă să gîngurească a alint față de DNA.
Cum să credem că sub conducerea lui Ludovic Orban PNL va lupta pentru statul de drept în România, pentru curmarea abuzurilor la care sînt supuși oamenii simpli, cînd președintele partidului deși se pretinde victima unui abuz nu îndrăznește nici măcar un sughiț împotriva abuzurilor DNA?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 12 septembrie 2017”

 • pe rationamentul dvs dle Cristoiu cazul 1dna- 2 procuror dw caz orban- 3 orban

  ………

  daca un medic l-a operat gresit pe orban, ce ziceati ca tre sa faca? sa atace asociatia chirurgilor din romania?

 • 1 Cum bey, nimeni nu l-a informat pe dl Cristoiu ca DNA face intotdeauna recurs in caz de achitare in prima instanta?! Da-ti-l afara pe Andronic dle Cristoiu, nu e bun e nimic daca nici macar atata nu v-a spus. Uite pe ce maini a incaput gloriosul evz

 • 😉 Magdalena Feru, mishto zis,, partid mort si neingropat. Arata ca boul de Georgescu, doar ca nea marin sia pus poza dupa ce-a facut botulism 😀

 • 🙁
  Ba nea Marine, Georgescule, mutate ba mai spre kosovo , la buzbuluci e locul tau, acolo tot PIBul tarii e cat a castigat Cristoiu la Antena.. Parca tia luat din buzunar jegule, Pai Cristoiu a facut ziare si a scos oameni din reptile, un tractorist ca tine din ce sa scoata banii, din canepa indiana? 🙂

 • Era un interviu azi cu Antonio di Pietro, ala cu mani pulite, care-si dadea cu tesla in co..e, pentru ca in lupta cu sistemul corupt, a distrus statul de drept. O avea vreun efect asupra Pietroasei noastre? (Koves=Pietros)

  • Bă , ce dracu , sper că nu mă șterge cineva și pe mine , că am scris asta și ieri , fără nimic susceptibil de a fi sters .
   Mani pulite ăla a avut o singură consecință oarecum pozitivă , că s-a făcut un film , foarte prost , de se uitau toantele la Aciduzzu mai ceva ca la Escrava Isaura ! Adică , a produs niște bani pt Italia , după ce a cheltuit miliarde Kioveșul lor pt spălarea mîinilor , fără absolut NICIUN efect , mai puțin ce zici tu , cu pagube colaterale enorme !
   Nu-ți sună familiar , cam cît crezi că sparge Chioveșa +Secu pt anticorupțire ?

   • Am mai zis si eu ca nu face nimeni calculele astea, cheltuielile sunt de zeci de ori mai mari decat prejudiciul recuperat ( direct si indirect)..Dar cum agenda lor e in realitate cu totul alta, niciun efort nu e prea mare. Sincer, nu inteleg cum o halesc oameni cu oaresce pregatire; poate doar pt ca, orice e impotriva ciumei rosii, e prin definitie sublim.
    Nu stiu de ce te-au sters, probabil la gramada cu replicile lui Vacaroiu la postarile tale.

    • A , da , a scris Vacă ceva ? N-am văzut , se poate . După ce au primit 500 de milioane de la Grindel az iarnă , de la buget , de au șocat întreaga țară cu cît cheltuie Secu ca să ne asculte telefoanele și să prindă un terorică de 17 ani care căuta bombe pe FB , dar l-a turnat bunică-sa , acuma , la rectificare , au mai primit ceva sute de milioane și de la bubosul Tudose , nu se știe cît , e secret !

 • Nick Cernat, mai incearca o data cu ¨se considera forta de gravitatie…¨ din postarea la Gandul de luni.

  • Bă , eu am văzut aia , chiar am și opinat că nu g =neglijabil , ci IQ-ul lui Cernat , da ce vrei să zici , nu e forță ? E accelerație ? Păi , tot un fel de forță , May the force be with you !

   • Oricum IQ-ul tau este minimal si egal cu al Nick Cernat! Pana si gainile comunica mai bine intre ele.

    • Bă , toanto , după ora la care te-ai sculat pari să fii chiar Rodina mea , aia căreia i-am tras-o fără milă nu demult.
     Dacă vii și scrii pe aici , bagă , eu te subțin , da să știi că nu se spune IQ minimal , nu știu cum să spui , da minimal sună , vorba măscăriciului Petre Roman , ca dracu !
     Ce plm ești așa hîrîită , ai zis că ți-a ajuns pe 2 ani sexul cu mine , încă n-au trecut 2 ani !

     • Filozofule, nici macar nostim nu pot sa spun ca esti. Niii la el, ma!

   • gravitatia e prin definitie o forta, forta de atractie..forta de gravitatie, nu se exista 🙂

    • Aaaa , deci nu ți-a plăcut exprimarea , e pleonastică . Da , bine , și mie mi-a sunat rău , dar n-am stat să mă gîndesc , că n-am timp , și oricum , trimiterea la IQ-ul Cernătesc era prea tentantă ca să mă apuc de precizări

     • gandesti cu intarziere, din cauza revistelor si filmelor deocheate! Ioooi!

  • E un mic pleonasm, dar se acceptă la academicienii corectori, mai ales că, în practică, mulți se exprimă așa! Era corect FORȚA GRAVITAȚIONALĂ, dar Ghio a-nțeles despre ce e vorba! Că s-a confruntat cu ea! Despre „aia mică” vorbesc!! Ideea era că, din cauza forței gravitaționale, în timpul zilei, când erecția dispare, gura lui nu nimerește unde trebuie! Dimineața, erecția învinge gravitația, ceea ce face ca fruntea lui să fie chiar în buric, nu sub cu 10 cm! Sper c-am fost înțeles!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *