Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de marți, 14 aprilie 2015

Își va continua Traian Băsescu cruciada împotriva abuzurilor din Justiție și după eliberarea Elenei Udrea?

Bag seamă că-n presa noastră din ultimul timp au năvălit, cu toporiști și furtunuri, pompierii.
Altfel nu-mi explic obsesia bolnavă a site-urilor și televiziunilor de știri pentru aprecierea incendiar/incendiară împărțită cu hărnicie în dreapta și-n stînga: imagini incendiare (se referă la poze sau filmulețe cu femeiuști surprinse în poziția La cererea ginecologului), declarații incendiare, interviuri incendiare.
Molipsindu-mă și eu de rîia asta de natură pompieristică, voi spune că după interviul incendiar al lui Traian Băsescu de la B1 Tv în chestiunea abuzurilor Justiției, am declarat oral și în scris că intervențiile fostului președinte pe această temă sunt lipsite de eficiență cîtă vreme:

  1. Traian Băsescu a cultivat infailibilitatea Justiției timp de 10 ani.
  2. Cruciada împotriva abuzurilor Justiției pare a fi declanșată de cele ce i se întîmplă Elenei Udrea. Dacă Elena Udrea n-ar fi fost atît de spectaculos hăituită de Binomul SRI-DNA, ar mai fi avut Traian Băsescu revelația Justiției abuzive?

Declarațiile lui Traian Băsescu au stîrnit însă o reacție de o rară virulență din partea Rețelei SRI din presă, alcătuită din ofițeri acoperiți, firme paravan ale Serviciului și mogulași care se tem de moarte de Binomul SRI-DNA, pentru că au puse la dospit, în sertarele DNA, dosare de corupție.

M-au surprins nu ridicarea la luptă a tuturor, dar și  virulența atacurilor împotriva unei personalități pe care aceleași persoane și aceleași publicații au lustruit-o timp de 10 ani. O cîntare neîntreruptă timp de 10 ani a unei personalități presupune o încredere desăvîrșită în tot ceea ce face și zice ea. O asemenea încredere nu poate să dispară peste noapte numai pentru că Traian Băsescu a îndrăznit să denunțe unele abuzuri din lupta împotriva corupției, oricît de incoruptibil te-ai pretinde. E limpede – mi-am spus spus – că s-a dat ordin pe unitate.

Și în acel moment mi-am zis că m-am înșelat declarînd cruciada lui Traian Băsescu inutilă.
Și gîndindu-mă mai bine, mi-am dat seama că aserțiunile lui Traian Băsescu despre deraierile Justiției au mult mai mare impact decît s-ar crede:

  1. Spre deosebire de mulți politicieni actuali, Traian Băsescu știe mecanismele Justiției din interior.
  2. Spre deosebire de mulți politicieni, Traian Băsescu nu poate fi suspectat că e ostil luptei împotriva corupției.
  3. Electoratul captiv al lui Traian Băsescu are note evidente de europenism. Acest electorat de Dreapta e mult mai sensibil la respectarea drepturilor individuale, la respectarea normelor democratice decît electoratul de Stînga, care ar vrea ca toți să fie împușcați. Nu de alta dar electoratul de Stînga de azi e electoratul care jubila pe vremea stalinismului cînd chiaburul era arestat pe motiv că s-a îmbogățit din sudoarea Poporului.

Oricît ar părea de ciudat, tema luptei împotriva abuzurilor comise de Justiție poate fi o temă de răsunet pentru Traian Băsescu.
Marele examen pentru Traian Băsescu va fi cînd Elena Udrea va fi eliberată din arestul preventiv și nu va mai fi victima evidentelor abuzuri.
Dacă Traian Băsescu nu-și continuă cruciada de acum impresia de revoltă ivită exclusiv din motive personale va fi devastatoare pentru fostul președinte.

Dvs. ce credeți?
Își va continua Traian Băsescu cruciada împotriva abuzurilor din Justiție și după eliberarea Elenei Udrea?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

42 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 14 aprilie 2015”

  • Eu cred ca Ponta si-a implantat oamenii lui la DNA ,gen Volintiru la CSM ,adica peste tot in justitie.Trebuie de vazut cine a instrumentat dosarele lui Udrea, a lui Georgescu ,a lui Bica .Cat am inteles Kovesi le da o deplina libertate procurorilor sa faca dosare

  • Va rog sa cititi textul andreei pora din revista 22. Vreau părerea d voastră, maestre. Multumesc!

  • Erau topoare cu lunetă ?că dacă erau înseamnă că au fost sustrase din arsenalul nostru militar a și sâpăligi robotizate nu ați văzut cumva cică poți săpa cu ele unghiular la energie solară !!!

  • In mod sigur da!

  • Maestre, respectul meu pentru ca aveti puterea de a recunoaste cand va inselati asupra cuiva si mai ales de a reveni cu precizarile de rigoare. In rest, da – cred ca dl presedinte va continua cruciada sa impotriva abuzurilor din Justitie mai ales dupa eliberarea Elenei Udrea. Atunci va avea si mai multa libertate in a spune lucrurilor pe nume. Tema Justitiei va fi dezvoltata de Traian Basescu pentru ca este poate singurul politician roman care realizeaza importanta ei in contextul actual, in incercarile unirii Dreptei sub un stindard unic si esential pentru statul de drept pe care incercam sa-l instituim in Romania! Plus ca tema Justitiei poate fi de mare succes in campania electorala a PMP-ului, sub atenta coordonare a dlui presedinte. PMP trebuie sa castige cat mai multe voturi pentru a putea juca rolul unui partid care sa poata echilibra balanta politicii romanesti. Orice ati crede dvs., dle Cristoiu, acum un taler al acestei balante este gol pentru ca PSD + PNL sunt pe celalalt taler! Nume diferite, mici diferente doctrinare – cel putin la nivel declarativ – in rest aceeasi coruptie si posibili cercetati de DNA! Plus ca vedem cum Ponta ia masuri ‘liberale’ iar liberalii sunt mai ceva decat ‘social democratii’ europeni…

  • Da, eu cred.

  • articolul se termina cu: „dumneavostra ce credeti”. Pentru mine Traian Basescu nu a fost niciodata model, asadar nu ma intereseaza ce spune. Pe dumneavostra va intereseaza …

  • Buna; stimate domn, vreau sa faceti publice aberatii ale justitiei, de la Arad si Curtea de Apel Timisoara….dosarul acum este la ICCJ iar instanta a ramas in pronuntare din 12/03/2015 dar pina azi nu am primit nici un raspuns !!
    _ am fost in 12/03/2015 chemat la instanta care bine inteles, nu a binevoit sa ma audieze !! am toate probele……..!!!!!

  • Dacă luăm in calcul dezvãluirile lui Tolontan in ce priveşte implicarea directă , masivă şj decisivă a lui Coldea in justiție, eliberarea Elenei Udrea poate fi citit ca un mesaj al SRI ; Ți-am eliberat dama , ține-ți gura.
    Dacă Băse vrea politică ( are un culoar formidabil ) nu va tăcea şi cum nici Coldea nu va renunța la vechile obiceiuri, vor deveni adversari. Problema e că au un secret doar de ei ştiut -răpirea din Irak ! Ohanesian spune că Elena Udrea ştia de scenariu
    irakian , Coldea a urcat de la SPP la general patru stele pe inteligence in zece ani !
    Băsescu , pt a urca odihnit pe scena politică, trebuie să scape de tracasările justiției, deci depinde de Coldea şi se va epuiza in lupta cu morile de vânt care-i vor mânca nu doar ficații ci şi timpul destinat politicii. Dacă o să se stingă treptat după eliberarea E Udrea va pierde electoratul acela puțin care i-a mai rămas.
    Dacă vrea politică , tb să devină şi mai incisiv in ce priveşte justiția….dacă anunge la un blat cu Coldea.Codruța va continua să primească dosare de la SRI dar şi cu acceptul lui Băsescu.
    Ideea ;
    Coldea-Băsescu …adversari…vor pica amândoi
    TB-CF echipă …justițiea o va face SRI……Băsescu măturând cu ea pe jos.
    Totul ține de personalitatea lui Kővesi.Va accepta injurăturile ” mimate” ale lui Băsescu in numele notelor bune primite pe MCV ?
    Şi să nu uităm; dacă Iohannis nu-i pe asperger oricând poate arunca in aer toate teoriile analiştilor profesionişti sau amatori…dar nu cred că va risca; Iohannis ii este dator vândut justiției.Dacă era corectă….
    Coldea-Kővesi-Băsescu…..dacă vor anunge la um acord care să-i mulțumească pe toți trei, terna noastră viață politică se va sfârşi.Va reintra in luptă prădătorul şi ” pre mulți are de popit „.

  • Cruciada dusa de Traian Basescu impotriva abuzurilor din justitie tinteste mult mai departe decat eliberarea Elenei Udrea, ( fostul presedinte Basescu,stie ca Udrea nu va fii eliberata prea curand ) mai exact spre Parlamentul Romaniei, locul unde se ”legifereaza” abuzurile cele mai grave impotriva justitiei.Vezi cazurile Vosganian,Sova si acunsul ala de la UDMR la Budapesta care in mod sigur va fii luat in brate de Jobik in viitorul parlament unguresc. Daca luam in calcul faptul ca majoritatea parlamentarilor romani de azi au participat la referendumul din 2012 pentru demitere, cruciada lui Basescu nu va ierta pe nimeni si va face dovada ca a ramas din pacate singurul bastion al luptei imptriva coruptiei si a abuzurilor din justitie.

  • De frica pe care i o inspira maestrul Cristoiu sunt sigur ca va continua!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *