Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de marți, 21 iulie 2015

Cazul fetei violate de la Vaslui: Nu-i așa că noi, românii, am ajuns din greșeală în lumea civilizată?!

7 decembrie 2010. Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, e arestat în Marea Britanie în urma unui mandat european emis de Suedia.
Acuzațiile aduse lui Julian Assange:
A făcut sex neprotejat cu o femeie, deși aceasta a insistat să-și pună prezervativ.
A făcut sex neprotejat cu o altă femeie, în timp ce aceasta dormea.

S-au făcut multe speculații în legătură cu acuzațiile aduse împotriva fondatorului Wikileaks, acuzații pentru care Suedia a lansat în 2010 un mandat de arestare pe numele lui Julian Asange.
Nu știm dacă afacerea a fost aranjată sau nu, relațiile cu cele două femei avînd loc în timpul unei călătorii a australianului în Suedia.
De reținut că Julian Asange n-a violat pe nici una dintre cele două femei.
Amîndouă îi erau amante.
Numai că Legislația suedeză consideră infracțiune și refuzul de a folosi un prezervativ, deși partenera a cerut asta, precum și ruperea prezervativului în timp ce se desfășoară actul sexual.
Infracțiunea se numește Sex pe nepregătite.

10 noiembrie 2014. Șapte bestii violează în grup și torturează o elevă de liceu din Vaslui. Mărturia fetei e cutremurătoare. Bestiile o dezbracă, o obligă la perversiuni, o stropesc cu alcool pe motiv că joacă teatru. Ziarul Adevărul, care duce o campanie în această chestiune, a descris pe larg încercările incredibile prin care a trecut adolescenta.
După cinci luni de arest preventiv, fără ca Parchetul să obiecteze, cele șapte brute sunt eliberate de Justiția din Vaslui.
Se întorc acasă și, cu tupeul dat de incredibila bunăvoință a Justiției noastre, se fălesc cu ceea ce au făcut, ba mai mult pornesc o campanie online de umilire publică a victimei. Pentru cele scrise pe Internet, gen, i-a plăcut! în alte locuri din lume autorii textelor ar fi fost arestați pe loc.
Umilirea victimei unui viol se pedepsește aspru în lumea civilizată.
În sat, fata e pusă la zid, iar bestiile căinate c-au făcut pușcărie pentru atîta lucru – viol în grup cu torturarea victimei.

Cauza acestei umiliri publice a victimei stă în aberanta, incredibila decizie a Judecătorilor de la Vaslui.
Cei din sat au văzut în eliberare dovada că băieții nu sunt vinovați!
Deși s-a făcut o petiție online, deși personalități din spațiul public au luat atitudine, CSM s-a mișcat de abia acum pentru a investiga cum a fost posibilă punerea în libertate a unor bestii pentru a le da posibilitatea să-și umilească public victima.

Comparați cele două situații:
Suedia: Un bărbat urmărit internațional de un mandat de arestare, pentru că a făcut sex neprotejat, deși partenera îi ceruse să-și pună prezervativ.
România: Șapte bestii puse în libertate, deși au violat în grup și au torturat o adolescentă. După ce ajung libere, bestiile se apucă să umilească public victima.

Nu-i așa că noi, românii, am nimerit din greșeală în lumea civilizată?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

51 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 21 iulie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *