Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de marți, 21 iunie 2016

Meciul România – Albania văzut de babuini: După arbitru, un nou vinovat de serviciu – Antrenorul!

Am văzut meciul România – Albania, după ce-am urmărit doar meciul România-Franţa.
Nu sînt amator de fotbal, fie şi din considerentul că fotbaliştii de azi sînt asemenea conducătorilor de care de pe vremea Imperiului Roman:
Circ dat Poporului, cînd stai prost cu pîinea.

Primul meci l-am urmărit din motive politice.
Am vrut să-l văd pe Dacian Cioloş lîngă preşedintele Franţei, spre ciuda lui Klaus Iohannis.
Mi-am dat seama după aia că prezenţa lui Dacian Cioloş lîngă François Hollande nu putea stîrni nici o tulburare în personalitatea Raţei mecanice.
Altceva ar fi fost dacă în tribună, proslăvită de transmisiile în direct, ar fi fost nevasta lui Dacian Cioloş, într-o fustă scurtă.
Dumnezeule!
Ce s-ar mai fi supărat Klaus Iohannis că în tribună nu e Carmen Iohannis într-o fustă şi mai scurtă!

Al doilea meci l-am văzut dintr-un fel al meu aiurea de a urmări echipa naţională.
Încă de pe vremea lui Ceauşescu am preferat înfrîngerile victoriilor strălucite a Naţionalei.
Victoriile stîrneau în presă banalele clişee care exprimă de obicei fericirea.
Înfrîngerile stîrneau în presă texte magistrale – pamflete, satire, jelanii, ştiut fiind că nefericirea e mult mai expresivă decît bucuria.

Eram sigur că Albania ne va bate.
Cum spuneam cuiva care mă întrebase dacă-i batem sau nu pe Albanezi, noi românii, sîntem buni cînd ne confruntăm cu Ăi mari.
Asta deoarece, noi, românii, sîntem neamul Opintirii de moment.
Ne consumăm toate energiile într-o Opintire.
După care ne blegim pentru mult timp.

Despre meci, în calitatea mea de diletant într-ale fotbalului, îmi permit să observ:

1) Românii ar fi gata să-i mănînce de vii pe cei de la Naţională, în frunte cu Anghel Iordănescu.
Ei, românii, au uitat că nu mai departe de vineri, 10 iunie 2016, nu mai ştiau cum să laude echipa naţională pentru meciul cu Franţa.
Şi nu mai departe cu un an în urmă nu mai ştiau cum să-l cînte pe Anghel Iordănescu pentru calificare.
Păi nu era mai bine dacă nu ne calificam?!
Ce să spună cei care care nu s-au calificat?
Revolta de acum nu mă miră.
Sîntem un popor dispus să aplaude execuţia lui Nicolae Ceauşescu pînă nu demult cîntat pentru rebeliunea faţă de ruşi, şi la cîteva luni după execuţie, bocit de aceeaşi români.

2) De prestaţia Naţionalei la Euro nu sînt responsabili nici jucătorii, nici antrenorul, nici măcar conducătorii Federaţiei.
Sau, mai precis, nu numai ei.
Vina principală o poartă Fotbalul intern, în care capitalismul de tip ucrainean se combină cu socialismul de tip vietnamez.
Ce fotbal e ăla în care cîştigătoarea campionatului dintr-un an retrogradează sau se desfiinţează chiar în anul următor?
Ce fotbal e acela în care vedete sunt senegalezi, namibieni, jucători care mor de foame în țara lor și nu români, crescuți în pepinierele echipelor de club?
Ce fotbal e acela în care acționarii sunt și manageri și antrenori și ofițeri de presă ai unui club?

3) Albania are 3 milioane de locuitori. România are 22 milioane de locuitori. Dintre care 3 milioane muncesc în străinătate.
În tribunele de la Lyon au fost 30.000 de albanezi şi doar 15.000 de români.
Din cele 3 milioane de români din Diaspora, gîdilaţi de toţi românii, era atît de greu să vină la Lyon 30.000 de suporteri?

4) Meciul a fost transmis de Pro Tv.
În general, crainicii meciurilor decisive, cu rare excepţii (Cristian Ţopescu, Ion Ghiţulescu) sînt rostitori de prostii, obligaţi cum sînt să vorbească tot timpul.
Cei doi crainici de la Pro Tv au întrecut măsura în materie de neghiobii spuse unei întregi ţări.
În loc să comenteze meciul din punct de vedere profesional, minute întregi ne-au binecuvîntat cu teoriile lor, luate de pe Internet, despre Regimul Comunist din Albania şi din România, despre Geopolitica fostelor ţări socialiste şi despre uimirile lor nătînge în faţa tradiţiilor albaneze.
La acelaşi nivel de prostie au fost şi rostirile jignitoare despre Albania.
În fine, românii noştri, trataţi ca nişte maimuţe de presa occidentală, au găsit, la rîndul lor, pe cine să trateze ca pe nişte maimuţe.
De-a dreptul hazlii au fost cei doi în ultimul sfert de ceas, cînd nu mai conteneau cu profeţiile că vom înscrie două goluri în ultimele două minute.
Şi cînd te gîndeşti c-a fost un Pro Tv al lui Adrian Sârbu!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 21 iunie 2016”

 • Bravo acestui ziarist de rahat! Cu toate jignirile lui din ultima vreme,are o gramada de lingai care stau la taclale cu el. Serparie cu adevarat! Bravo nevertebratelor!

 • I-am dat un like maestrului babuinilor lingusitori pt. modul jegos in care jigneste dar pt. care aproape nimeni nu reactioneaza!

 • Slab articol , si ca de obicei , tintit tendentios la adresa celor care se pricep ,cat de cat , la fotbal … Parca ar fi scris de o primata inferioara babuinului …

 • ATENTIE CONTINE CEEA CE NU DORESC SA AUDA Material a fost extras din ce a publicat cateva ziare care nu fac jocuri lor Din păcate nu este aşa şi nici prin gând nu trebuie să permitem ca alţii să creadă că ne poate prosti pe toţi. Un preşedinte american spunea “poţi prosti câteva persoane uneori dar nu poţi sa proteşti pe toată lumea în acelaşi timp!” De aceea facem apel la dumneavoastră cetăţeni să ne trezim şi să luăm atitudine!
  În altă ordine de idei nu trebuie să –i lăsăm să creadă că ne poate servi la tavă subiecte care sa ne devieze atenţia despre adevărurile despre care ei nu doresc să se spună.De aceea în calitate de câini de pază ai comunităţii, de câte ori ei încearcă sa ne servească pe tavă cu orice subiect diversionist ,noi putem să facem următorul lucru. Indiferent de ce subiect ne livrează noi le adresăm imediat 10 întrebări.
  Acestea sunt:
  1) De ce în ciuda faptului că actuala lege a finanţelor publice locale permite jaful şi abuzurile în serviciu care aduc prejudicii de zeci de milioane de euro ,nu se se schimbă o astfel de lege ?
  2) De ce nu se publică o lege care să interzică creşterea preţurilor la apă ,gaz ,benzină ,curent mai mult decât populaţia o poate suporta?
  3) De ce românii primesc salarii precum în Congo şi plătesc pentru apă ,curent ,gaz ,petrol în valori relativ mai mari decât în Germania ,Austria ,Franţa, Italia etc?
  4) De ce nu se elaborează o lege care să interzică exportul de cherestea şi exproprierea profitului obţinut din industria lemnului?
  5) Întrucât legea finanţelor publice locale încurajează jaful şi abuzurile în serviciu de zeci de milioane ,se mai poate intreba de ce atunci când a fost schimbată la grabă legile electorale nu au schimbat tot în grabă si o astfel de lege care permite jaful asupra buzunarelor cetăţenilor şi a firmelor?
  6) De ce credeţi că nu se elaborează o lege a petrolului în care România să poată obţine un preţ corect pentru petrolul extras de pe pământul românesc ?
  7) De ce nu se elaborează o lege care să permită scumpirea apei ,curentului ,gazului ,benzinei numai în funcţie de gradul de suportabilitate al românilor?
  8) De ce în ciuda faptului că peste tot în lume se ştie că alegerile într-un singur tur permit fraudarea alegerilor dar a fost acceptat în tăcere ca mascarada din 5 Iunie să se întâmple doar într-un singur tur ?
  9) De ce după întrunirea aceea de taină ce au avut loc acolo unde a trebuit ,a fost stabilit ca preşedintele unei instituţii de mare responsabilitate precum Consiliul Judeţean să fie ales la” masa verde” şi nu votat de către cetăţeni?
  10) De ce în pofida gravităţii unei astfel de situaţii nu s-a vorbit despre acest lucru?

  Închidem acest articol, dar nu înainte să vă informăm că avem la masa noastră de lucru două materiale intitulate:
  • Ei sunt gata de jaf, dar noi pregătiţi să le dăm peste mâini

 • Dl Ion Cristoiu i-au demascat Daca veti cauta pe internet expresie panica general urmata de desamagire totala VETI AFLA DESPRE CE ESTE VORBA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *