Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de marți, 22 august 2017

De ce transmit în direct televiziunile spectacolele publicitare de prost gust din debutul ședințelor de Guvern?!

Lansate pe vremea lui Victor Ponta, scenetele din debutul şedinţei de Guvern, transmise în direct de televiziunile de ştiri, au devenit de la parvenirea lui Mihai Tudose la Palatul Victoria veritabile piese de teatru.
Transformarea îşi are cauza în campania de publicitate personală angajată de Mihai Tudose cu scopul vădit de a dovedi că stăpînul PSD şi al ţării e El şi nu Liviu Dragnea, pus la murat de Binomul SRI-DNA pentru a face culoar liber spre preluarea Partidului de către Omul Sistemului, impus de Sistem ca premier.

Piesele de teatru pot fi bune sau proaste.
Depinde de cine le scrie, de cine le regizează şi de cine le interpretează.
În cazul celor din debutul şedinţelor de Guvern, ne întîlnim cu una dintre situaţiile în care autorul e şi regizor şi interpret:
Mihai Tudose.
Dată fiind această triplă ipostază, care-i conferă premierului PSD semnificaţia de Autor total, piesa de teatru de la Guvern reflectă întreaga personalitate a persoanei Mihai Tudose:
Un semidoct cu apucături de mîrlan.

Despre spectacolul de prost gust, tipic nivelului de inteligenţă al unui partid ca PSD, am mai scris.
Am atras atenţia asupra a două note definitorii ale pieselor de teatru publicitare scrise, regizate şi montate de Mihai Tudose:

 1. Primitivismul lor, născut din tratarea în public a miniştrilor drept slugi ale premierului care se desfată ghiolbîneşte în postura de vătaf.
  Transmise în direct de televiziunile de ştiri, piesele de teatru din debutul şedinţelor de Guvern sînt spectacole mizere, care oripilează publicul minim educat prin afişarea stridentă a unor relaţii de Ev Mediu într-o ţară care se pretinde europeană.
 2. Caracterul artificial, violent artificial al spectacolelor, jignitoare prin simplismul lor, deoarece presupun un public de o prostie inimaginabilă, presupus de păcălit de neghiobi de-a binelea.

E limpede că momentele din debutul ședinței de Guvern nu sunt momente reale ale unei ședințe de Guvern, ci spectacole regizate de către premier pentru a fi transmise de televiziunile de știri.
Pe vremea lui Victor Ponta, aceste spectacole, deşi categoric ţinînd de publicitatea electorală, mai puteau fi suportate de omul de bun simț prin educația dovedită de Victor Ponta.
Cele de acum, dînd seamă de un semidoct proţăpit de Sistem în fruntea Guvernului, sînt insuportabile prin imaginea de Șef bădăran, care profită de prerogativele de șef pentru a se lansa în exerciții de vătaf.

Ultimul astfel de spectacol, desfăşurat în debutul şedinţei de Guvern de vineri, 18 august 2017, mi se pare semnificativ pentru felul în care piesele de teatru reflectă personalitatea persoanei lui Mihai Tudose.
Ca şi alte spectacole asemănătoare, cel de vineri, 18 august 2017, a avut drept scop publicitarea lui Mihai Tudose ca adevărat Jupîn al PSD şi al Ţării.
Chiar din debut, premierul, aşezat în capul mesei ca odinioară boierii în cerdac, dă indicaţii ce se vor preţioase, dar care se trădează, la simpla iscodire, drept imbecile:

„Ministerul Sănătăţii, să ţineţi aproape de românii răniţi, că… doar trei, unul dacă era, şi de acela. Nu e grav. Poate trebuie aduşi acasă, poate sunt trataţi mai bine aici, poate, nu ştiu.”

Acesta a fost prologul.
A urmat Actul 1, întruchipat de dialogul dintre premierul Mihai Tudose şi ministrul de Interne, Carmen Dan.
Nota de esenţă a acestui dialog o constituie mulţumirea faţă de activitatea ministrei, amintind izbitor de bătutul peste fund, cu palma, de către Conaş a cameristei care a spălat bine podelele.
La finalul dialogului vin nitam-nisam, în stilul Ordonanţei 13, consideraţiile electorale bombastice ale lui Mihai Tudose:

„Este păcat, sînt veşti bune pentru România, cu creştere economică solidă, cea mai mare, sîntem la jumătatea anului premianţii Europei, şi avem cozi la paşapoarte.”

Actul 2 – definit prin dialogul dintre premierul Mihai Tudose şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se desfăşoară într-o atmosferă radical schimbată.
Dacă în cazul Carmen Dan, Jupînul își exprima mulțumirea față de cameristă, în cazul Răzvan Cuc, Jupînul își exprimă nemulțumirea față de grăjdar.
Orice încercare a ministrului de a-i arăta nu atît premierului, cît mai ales publicului telespectator, că acuzaţiile nu sînt îndreptăţite, e prompt blocată de Mihai Tudose.
N-a ajuns să folosească expresia sa favorită Ce p…a mea! dar nici mult nu mai are.

Finalul vine după Actul 3, dedicat dialogului cu Liviu Pop, ministrul Educaţiei Naţionale, luat la întrebări în chestiunea manualelor.
E un final care explică de ce-şi permite premierul să fie mîrlan cu miniştrii:

„Felicitări, domnul ministru de finanţe, pentru activitatea ANAF în ultima lună. Este prima dată cînd şi-au îndeplinit planul, au făcut şi depăsire de plan, deci se poate. Chiar se poate, nu?
Ionuţ Mişa: Vă mulţumim, domnule prim-ministru, sperăm să continuăm în aceeaşi notă şi în lunile următoare.
Mihai Tudose: Mulţumesc frumos. Intrăm în ordinea de zi. Mulţumesc colegilor de la presă…”

Şi miniştrii sînt tot PSD-işti.
Nu știu cum s-ar petrece ședințele de Guvern în debutul lor, dacă această parte n-ar fi transmisă în direct de televiziuni.
Știu însă că această parte de început nu e fragment de realitate, ci un spectacol scris, regizat și interpretat de premier ca moment de auto publicitate.

În cazul lui Mihai Tudose, acest spectacol e de un rar prost gust prin mîrlănia celui care l-a realizat.
Are nevoie România de imaginea unui Guvern în care premierul e un Vătaf mîrlan, iar miniștrii, slugi neghioabe?
La această întrebare ar trebui să răspundă, dacă nu CNA, atunci măcar televiziunile de știri.
Nu de alta, dar piesele de teatru din debutul ședințelor de Guvern sunt publicitate electorală de cea mai joasă speță.
Poate fi difuzată o astfel de publicitate fără a o marca prin semnul Publicitate?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 22 august 2017”

 • Cum , bă , candidat maestru chiar înseamnă ceva ? Poa să fie de ex și candidat de ajutor de adjunct de maestru cazangiu , cam tot aia .
  Bă , eu am avut ceva stîrpitură de om la armată , că nici nu știai dacă-i umanoid sau altă boaită ,semăna cu ET , cu capul mare pe un corp mărunt, avea vreo 40 de kile și l-au reformat pe motiv de handicap fizic . Era prost de dădea în gropi , nimic nu știa să facă , de vorbit ceva cît de cît , nici vorbă . Îl mai și chema Tîrțopan , era de prin fundul Olteniei , ceva .
  Bă , Tîrțopanul , nu că -ți dădea mat fără discuție , adică n-avea adversar , dar te mai și întreba în ce pătrățică vrei să ți-l dea , și acolo era . Vrei să spui că Tîrțopan ar fi fost la fel de bun de prim ministru ca cocalarul ăsta Tudose , cu mutră de bețivan feroce , limbaj de derbedeu brăilean de periferie și apucături de securist jegos ?

  • La fel de bun. Prefer o tara condusa de sahisti uneia condusa de istorici ai clipei lol

   • Păi atunci să vorbesc cu Tîrțopan , să vină să te conducă . Deși cred că a dat colțul , era estropiat rău fizic , iar singurele sinapse pe care le făceau bieții lui cîțiva neuroni erau doar pt scheme de șah .
    Asta e problema cu retardații șahiști , Tîrțopani sau Tudoși , că altceva nu mai știu . Dar stai , și tu ești un retardat care scrii lol , ca un imbecil retardat din specia rezist , care pînă nu scrie k lumea , k faci și alte de astea nu se simte el bine . Că oricum , de altceva mai complex nu e în stare !

   • Poate am greșit , te-am confundat cu Ana Sulea , ceva . Cu Apa nu cred că am ceva , da nu mai corectez , aia cu lol rămîne valabilă !

 • Sunteti hater, dle Cristoiu. Se vede o ură intensă fata de Tudose care stiti ce? am o veste proasta pentru dvs. E CM (candidat maestru) de sah.

  …………

  Cum sa il numesti marlan pe un tip care joaca asa bine exact sportul nobil mintii?Pai cum altfel? Exact in acelasi mod in care iei in serios aberatiile conspirationiste ale lui dom George de la Londra- stiti care, daca e sambata e George. **** lol

  • Da’ poate v-a pus Binomul ceva in pensie. Sigur v-a pus ceva

  • O fi klingonianul mare șahist, dar din felul cum vorbește se vede cât e de limitat și grobian. Ca mai toți securiștii, de altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *