Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Nu degeaba s-a pus bine Gabriel Oprea cu Tovarășul Klaus Iohannis de la Sibiu

PNL, și Partidul Meu al lui Klaus Iohannis, cu Favorită cu tot, a depus la Senat o Moțiune simplă împotriva lui Gabriel Oprea cu titlul „Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganţă, abuz şi dispreţ în desfăşurarea funcţiei publice”.

De la un capăt la altul textul – scris parcă de Dan Tapalagă cînd e vorba de alții decît Stăpînii săi – clocotește de indignare.
Moartea polițistului Bogdan Gigină devine pentru PNL o adevărată crimă împotriva națiunii. Gabriel Oprea însuși, cel care pînă nu demult, cînd Liberalii mai sperau să ajungă la ciolan cu ajutorul UNPR, e văzut ca întruchipare a Răului:
„Vicepremier pe probleme de securitate națională, ministru de interne, general, profesor universitar doctor…în plagiate. Purtați o responsabilitate morală, cel puțin, pentru moartea acestui tânăr. Nu vă apasă acest lucru? Nu simțiți că vă strânge ceva în spate, mai ales că dumneavoastră știți foarte clar că Bogdan Gigină nu avea ce căuta acolo.”

Dînd curs unui tipic introdus în spațiul public de predicatorii cu bale la gură de la televiziunile de știri, Moțiunea i se adresează direct lui Gabriel Oprea:
„Domnule ministru Oprea, ministerul nu este o moșie pe care să vă exersați apucăturile de stăpân!”

De ce au depus Liberalii Moțiunea simplă împotriva lui Gabriel Oprea?
Pentru că lor, Liberalilor, le-a cerut asta Poporul Român, indignat de comportamentul lui Gabriel Oprea:
„Partidul Național Liberal a înțeles să susțină, prin acțiuni parlamentare, solicitările îndreptățite ale românilor. Aceștia și-au exprimat indignarea pentru că ați refuzat în mod ostentativ să furnizați rapid și complet toate răspunsurile cerute atât de către opinia publică, dar și de Parchet.”

Finalul e o apoteoză de revoltă, în numele românilor, față de Gabriel Oprea:
„Doamnelor și domnilor senatori ai României Vă solicităm, așadar, să votați în favoarea acestei moțiuni simple, care echivalează cu retragerea sprijinului politic și, deci, cu demiterea ministrului de Interne, Gabriel Oprea. Vă solicităm să puneți punct acum, prin votul dumneavoastră, sfidării, aroganței, abuzului și disprețului în exercitarea funcției publice. Nu vă amăgiți că acestea vor mai fi tolerate pentru mult timp de români și că nu vă vor sancționa, prin votul lor, pentru că dumneavoastră le tolerați acum.”

Așa cum am mai scris, în cazul lui Gabriel Oprea am asistat la o diversiune tipică în postdecembrism:
Transformarea politico-mediatică a unui fapt pentru care un ins merita o palmă într-o crimă împotriva națiunii pentru care merita ghilotinarea.
Printre cei care au dus campania împotriva lui Gabriel Oprea au fost Liberalii, care au folosit din plin presa lor de casă, care e și presa lui Klaus Iohannis, precum și Divizia de presă a SRI.

Sub semnul acestei campanii, PNL a depus Moțiunea simplă prin care se cerea demisia lui Gabriel Oprea.
Moțiunea trebuia dezbătută și votată la Senat luni, 2 noiembrie 2015.
Luni, 2 noiembrie 2015, surpriză.
PNL, care a depus Moțiunea simplă în numele Poporului, o retrage de pe ordinea de zi.
Motivul?
Citiți și vă cruciți!
„Grupul PNL îşi exprimă solidaritatea faţă de familiile victimelor şi faţă de toţi cei afectaţi de tragedia care a cutremurat România în seara zilei de vineri, 30 octombrie, când zeci de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 140 au fost rănite în urma unui incendiu din centrul Capitalei. Ţinând seama de faptul că au fost decretate trei zile de doliul naţional şi din respect faţa de toţi cei care şi-au pierdut viaţa în acest teribil accident, considerăm că nu este momentul oportun pentru dezbaterea unei moţiuni simple.”

Așadar, PNL depune o Moțiune simplă pentru demiterea lui Gabriel Oprea ca expresie a „solicitărilor îndreptățite ale românilor”.
Și tot PNL o retrage de pe ordinea de zi invocînd zilele de doliu.

Poate să ne spună vreun lider PNL de ce într-o zi de doliu nu se poate dezbate o Moțiune cerută – potrivit inițiatorilor – de revolta Poporului român împotriva lui Gabriel Oprea?
Într-o zi de doliu, românii nu mai sunt revoltați de abuzurile lui Gabriel Oprea?
Ziua de doliu interzice ca necuviincioase petrecerile, deși asta nu l-a oprit pe Klaus Iohannis să se pozeze cu o mireasă de la o nuntă în zi de doliu, cînd, judecînd cît de cutremurat e pe facebook, ar fi fost normal să se pozeze cu un mort dintr-un sicriu de la o înmormîntare, nu dezbaterile politice ale unui abuz.

Explicația oficială a PNL pentru retragerea Moțiunii împotriva lui Gabriel Oprea nu rezistă unui minim examen din partea unui om normal.
Alta bănuim că e explicația retragerii.
PNL a acționat la ordin de sus.
Cine a dat ordinul?
Răspunsul trebuie căutat în ceea ce scriam sîmbătă pe cristoiublog.ro:
„La prima declarație de la fața locului, Gabriel Oprea s-a grăbit să ne dezvăluie că l-a informat despre Tragedie pe Klaus Iohannis. În împrejurări precum cea de vineri noaptea, Tovarășul trebuie informat primul numai și numai dacă el se numește Nicolae Ceaușescu. Doar într-o dictatură măsurile luate de Autorități în astfel de cazuri depind exclusiv de Conducător. Vineri noaptea, în București, măsurile depindeau numai și numai de capacitatea Autorităților de a trece automat pe proceduri fără a primi prețioase indicații de la Tovarășul. Nu văd prin ce au fost mai bune măsurile în urma faptului că Klaus Iohannis, aflat la Sibiul conjugal, în week-end, a fost informat cu prioritate.
Pe General îl înțeleg.
Soarta sa politică depinde de Tovarășul Klaus Iohannis. Bietul viceprim ministru va fi socotit că are prilejul de a se pune bine cu Klaus Iohannis, ca să supraviețuiască în funcție.”

Să credem că gestul lui Gabriel Oprea, în urma căruia Klaus Iohannis a putut scrie pe Facebook înaintea tuturor demnitarilor și politicienilor un text ca reacție la Tragedie, a fost bine primit acolo unde trebuie?!

N.B. Nu vi se pare curios că presa de casă a lui Klaus Iohannis și Divizia Presă a SRI, pînă mai ieri clocotind de furie împotriva lui Gabriel Oprea, n-au zis nici Ham, Ham la gestul PNL de a-l absolvi pe Gabriel Oprea de o Moțiune simplă?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Nu degeaba s-a pus bine Gabriel Oprea cu Tovarășul Klaus Iohannis de la Sibiu”

  • Ati manipulat strada cristoiya

  • Au esit 30 000 altti o sa esim 30000000

  • Azi 04.11.2015
    Senatorii au respins aproape în unanimitate cea mai dură lege anti-corupție din România ultimilor 25 de ani.
    Legea propusă Parlamentului de liderul Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, propunea închisoarea pe viață pentru corupție mai mare de 100.000 de euro, confiscarea totală și extinsă a averii, muncă în folosul comunității pentru cei condamnați, dar stabilește și faptul că faptele de mare corupție nu se prescriu niciodată, la fel ca și crimele.
    113 senatori s-au speriat însă de aceste pedepse și au respins legea la Senat, nefiind nici un vot favorabil legii propuse de liderul PRU, ceea ce era de așteptat având în vedere duritatea pedepselor. Rămâne de văzut ce vor spune cetățenii în fața acestui nou act de autoprotejare a politicienilor față de lupta anti-corupție!

  • Domnule Cristoiu, foarte interesant acest articol al dumneavoastra ‘ Un nou hei-rup prostesc si inutil..’ Si acum intrebarea mea pentru dumneavoastra daca va mutati in alta tara si veti da si acolo de greu veti spune si acolo ca eforturile de a schimba ceva in bine sunt tot prostesti si apoi va veti muta in alta tara? Cu experienta pe care o aveti in spate de ce nu ati putea oferi un sfat mai bun ca acest hei-rup sa aduca o schimbare sau vreti sa ramaneti doar viteazul care se pricepe la comentarii pe orice tema?!

  • nu exista cretini mai mari decat noua conducere a noului PNL, cred ca adevaratii liberali ROSESC!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *