Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de marți, 5 iulie 2016

Despre cum se întrec să ne laude oaspeții străini că suntem hoți!

În Memoriile sale, publicate cu ceva vreme în urmă, excelentul specialist în Propaganda românească de-a lungul secolelor, Călin Hentea, îşi aminteşte la un moment dat că, student fiind şi la Costineşti petrecîndu-şi vacanţa, citea pe nerăsuflate o publicaţie apărută zilnic pe perioada Festivalului filmului pentru tineret, intitulată Secvenţa şi condusă – menţionează autorul cu umor – de un anume la acea vreme Ion Cristoiu.

Călin Hentea trece în revistă rubricile şi titlurile din Secvenţa pentru a atrage atenţia că, în plin ceauşism, apărea, fie şi într-o singură localitate a ţării, o publicaţie (un cotidian, de fapt) care-şi permitea să ironizeze clişeele propagandei socialiste folosind falsul pretext al ridiculizării clişeelor din filmele româneşti.

Din cîte ţin minte eu – şi nu Cătălin Hentea – un clişeu de mare haz în paginile revistei îl reprezentau vorbele amabile deseori dulcege, zise de străinii – mai mărunţi sau mai Înalţi – veniţi pe meleagurile noastre de melancolii sadoveniene.
Mare caz făceam noi de stîlcirea cuvintelor româneşti de către străinii ajunşi pe litoralul nostru, cînd erau puşi să-şi expună opinia despre cele văzute:
Fetitza, Mamaligutza, Constantza.

Chiar dacă hazlii mic-burgheze – cum ar fi zis Vladimir Ilici Lenin – astfel de vorbe mărturiseau o regulă respectată de toţi cei care ne vizitau România.
Şi anume că despre noi, gazdele, era politicos, era european, era şters la nas de muci să spui lucruri de bine, de la lauda frumuseţilor patriei, a hărniciei poporului pînă la sugestia că româncele erau printre cele mai dulci femei din lume.

Unul dintre lucrurile de bine din Discusurile şefilor de stat şi de guvern aflate în vizită la noi, dar şi din intervenţiile publice ale ambasadorilor străini la noi – inclusiv ale ambasadorului URSS, Puterea Garantă de la vremea respectivă – era că românii sunt un popor cinstit.
Au trecut vremurile acelea, vremurile în care preşedintele României era plimbat în caleaşcă de Regina Angliei şi lăudat de Richard Nixon pentru că-l ajutase să rezolve tragedia Războiului din Vietnam.

Azi, filmuleţele postate pe Internet îl arată pe preşedintele României singur-singurel, ca un plop stingher, de care nu se apropie nici cîiini în nevoile lor naturale, între ceilalţi şefi de stat şi de Guvern din Consiliul european, iar textele care saltă vesele pe site-urile noastre de ştiri plesnesc de mîndrie naţională la ştirea că ambasadorul american i-a bătut preşedintelui cu pumnul în masă nu oricum, ci surîzîndu-i cu toţi dinţii, în stil electoral american.

Nu asta mi-a trezit mie nostalgia după vremurile cînd Mareşalul Antonescu îi făcea lui von Manstein un lung rechizitoriu pentru imbecilităţile nemţeşti de la Stalingrad.
Mi-a trezit nostalgia amintirea recentei vizite a preşedintelui Germaniei la Bucureşti.
Preşedintele Germaniei are toate notele unui Trahanache care vorbeşte limba lui Goethe și n-a fost niciodată însurat cu moldoveanca Zoe.
La Conferinţa de presă comună cu Klaus Iohannis de la Cotroceni preşedintele Germaniei s-a referit, cum cerea protocolul, şi la ţara căreia îi era oaspete, procedînd, ca şefii de stat de pe vremuri.
Numai că, spre deosebire de Înalţii oaspeţi de pe vremuri, el n-a zis despre noi, românii, nici că sîntem frumoşi, harnici, nici că suntem cinstiţi locuitori ai unei ţări frumoase.
El a spus pur şi simplu că noi, românii, sîntem nişte hoţi.
Sigur n-a zis hoţi, nici măcar ciorditori, dar ce altceva să se înţeleagă decît zicerea asta din declaraţia solemnă că marea problemă a României rămîne corupţia?!

Înalţii oaspeţi de pe vremuri felicitau poporul român pentru o mie şi unul de motive.
Pentru că înregistrează succese deosebite în modernizarea ţării.
Sau pentru că înregistrează succese deosebite în ridicarea nivelului de trai.
Şi preşedintele Germaniei ne-a felicitat!
Pentru că înregistrăm succese în lupta împotriva corupţiei!

Lîngă el, preşedintele Klaus Iohannis rînjea fericit că are norocul să stea lîngă un neamț mai pricopsit decît el.
A luat cuvîntul şi Klaus Iohannis.
Un altul, Mareşalul Antonescu, Nicolae Ceauşescu, chiar şi Ionel Brătianu l-ar fi pus la punct pe nenea de la Berlin într-o manieră mai mult sau mai puţin politicoasă pentru această insultă adusă Poporului care l-a întîmpinat cu politeţea cuvenită oaspeţilor.
I-ar fi atras atenţia aşa-zisului Înalt Oaspete, în realitate un Ins mărunt sufleteşte, că românii au a se mîndri şi cu alte lucruri decît lupta împotriva corupţiei.
A susţine că asta e principala dimensiune a vieţii şi activităţii românilor înseamnă a spune că ţara noastră se defineşte prin corupţie.

Preşedintele neamţ nu e singurul oaspete care – de cum aterizează la Bucureşti, deschide gura pentru a ne trage de urechi că sîntem corupţi şi a o lăuda pe Codruţa Kovesi că se luptă pe viață și pe moarte cu banditismul românesc.
Imaginaţi-vă un oaspete străin declarînd la Roma, în prezenţa preşedintelui Italiei, că italienii sînt mafioţi şi că statul italian se defineşte prin lupta pe viaţă şi pe moarte cu Mafia!
Sau un oaspete străin ajuns la Berlin şi felicitînd poporul german, în prezenţa Cancelarului Germaniei, că a înregistrat succese în lupta împotriva moştenirii hitleriste, dar că mai sînt multe de făcut în această privinţă.

De ce ne găsesc de cuviință oaspeții străini să ne laude că suntem hoți?
Pentru că noi înşine ne facem o mîndrie națională din a ne considera corupți, adică hoţi.
Noi înşine ne lăudăm cu succesele înregistrate nu în modernizarea ţării, nu în cultură, nu în ridicarea nivelului de trai, ci în lupta împotriva corupţiei.
Şi dacă noi înşine sîntem mîndri că principala noastră activitate e lupta împotriva corupţiei, a hoției adică, de ce să nu creadă străinii că ne laudă zicîndu-ne că sîntem hoţi?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 5 iulie 2016”

  • LOVITURA PE CELE 3 AXE BRUXELLES ,BERLIN ŞI BUCUREŞTI (Partea Întâi)
    Prima anomalie începe la Bruxelles când un partid istoric de tradiţie liberal decide în grabă să abandoneeze grupul din care făcea parte şi să sară în grupul celor conduşi pe linie de partid de către Angela Merkel . Atunci ziariştii acreditaţi la Bruxelles gândind de o manieră logică au spus că o astfel de anomalie nu se putea întâmpla dacă Angela Merkel nu ar fi fost de acord cu ea. Din acel moment s-a ştiut cine a fost naşa a ceea ce a fost botezată si alintată de „partidul meu ”

    Întrucât Germania a intrat în febra preelectorală această legătură data de logica faptelor poate atârna ca şi un bolovan de gâtul lui Angela Merkel

    Acest lucru se poate întâmpla deoarece multe din lucrurile care s-au petrecut în România după episoadele descrise mai sus sunt cu adevărat şocante. Nici măcar germanilor nu vor accepta să calce pe cadavrele democraţiei să pună la cale o lovitură de stat bazată pe furtul electoral combinată cu practicile staliniste!

    Din aceste motive povestea cu lovitura pe cele 3 axe Bruxelles Berlin şi Bucureşti în contextul electoral din Germania şi Franţa va deveni o poveste care va şoca pe opinia publică din Germania şi cea internaţională

    Până atunci ,consideram oportun sa va reamintim ce s-a mai întâmplat

    După această primă etapă petrecută pe cele două axe Bruxelles şi Berlin, domnul Klaus Iohannis ia o decizie stranie pe care niciun alt preşedinte al României nu a luat-o până acum şi anume de a schimba directorul Serviciului Român de Informaţii. De aici rezultă o întrebare- “ De ce a luat o astfel de iniţiativă ?”

    Vă răspundem direct şi tranşant Pentru că a ştiut de dinainte ce va fi pus la cale pentru a se putea ajunge la un jaf electoral combinat cu acţiunile de tip staliniste ce au drept scop să poată instala oameni de ai lor acolo unde trebuie ca să voteze cum trebuie…

    Domnul Iohannis a ştiut că o lovitură de stat prin intermediul jafului electoral combinat cu acţiunile de tip staliniste nu este posibil dacă nu există controlul total asupra serviciilor secrete şi a Ministerului de Interne .

    Cum puteţi vedea, în loc ca domnul Iohannis să motiveze pe oameni de la aşa zis- ul “ partidul meu “ să elaboreze proiecte care să atragă investiţii şi să creeze locuri de muncă ,proiecte care sa aduca veniturile de la cel putin 7 surse de venit extern sau sac ere asa zis partidul meu , sa faca ceva care să poată surprinde in asa fel incat lumea să dorească să-i voteze,stau fara sa faca nimic din ceea ce trebuie .Singura lor preocupare este să facă un asalt asupra puterii cu forţa !

    Reţineţi încă ceva! Pentru prima dată în istoria de după 1989, un preşedinte în România ajunge la Cotroceni şi principala sa preocupare este de a schimba imediat directorul ServiciIlor secrete!

    Atunci, ziariştii acreditaţi la Bruxelles care urmăresc îndeaproape acest caz au rămas stupefiaţi, deoarece acest subiect va fi folosit în campania electorală din Germania pentru a nu atrage un semnal de alarmă aşa de devreme şi de a prezenta felul în care se pregătesc lucrurile. Nu de alta, dar se observă cu ochiul liber cum anume doresc ca aceştia doresc să calce pe cadavrele a ceea ce mai reprezintă democraţia! Totuşi , ziariştii au prezentat lucrurile de o manieră elegant relatând toate cele petrecute.

    Atunci au spus că există anumite secrete şi ca atare domnul Klaus Iohannis a crezut că este bine ca să fie schimbat directorul Servicilor secrete.

    La momentul respectiv toată lumea a crezut că facea un joc de cuvinte, însăî nu a fost doar atât .La câteva zile a început să se întâmple lucruri ciudate în jurul domnului fost Ministru de Interne general Gabriel Oprea…
    Reţineti pe nicăieri în lume nu se poate da o lovitură de stat prin intermediul jafului electoral şi care să fie combinat cu acţiunile staliniste dacă nu deţine controlul absolut asupra serviciilor secrete şi a Ministerului de Interne.

    Nu aţi văzut că vor să ia cu asalt şi serviciile secrete condusă de MRU?

    Lucrurile se întâmplă mai ceva ca în republicile din jungla bananieră africană. Oamenii sunt îngroziţi. Le este frică chiar şi să dea un like la un text care vorbeşte astfel de adevăruri care sunt publice.

    Starea de groază şi de panică a cuprins pe toată lumea. La ora în care redactăm acest text fiindca încă generalul Gabriel Oprea nu s-a supus, s-a ales cu un dosar penal şi a fost deja umilit în sălile de judecată.(Intertimp s-a dat de o parte )

    Fiindcă toate acestea au început pe axa Bruxelles –Berlin, opinia publică internaţională va afla despre absolut tot ceea ce s-a întâmplat si cum anume s-au petrecut.

    Principiul Stalinist pe care s-a bazat până acum cei care se află în spatele unei astfel de lovituri de stat este unul simplu. Acesta se referă la toţi cei care sunt incomozi şi de care vor să se folosească pentru a- şi atinge un astfel de scop diabolic şi să le fluture sub nas câte un dosărel…

    Nu aţi văzut cum domnul Vasile Blaga de la buldogul vijelios şi vânjos care era gata să-şi rupă cămaşa de pe el pe frontul de luptă a ajuns să… facă pe el de frică atunci când cei care vor să se foloseasca de el într-o astfel de lovitură de stat îi arată dosărelul!

    Fiindcă toate aceste au început pe axa Bruxelles –Berlin, opinia publică internaţională va afla despre absolut tot ceea ce s-a întâmplat şi cum anume s-au petrecut lucrurile
    Vom reveni cu partea a doua, a treia etc . Până atunci să nu uitaţi domnul Klaus iohannis a chemat partidele politice la Cotroceni pentru a schimba legea care a privat românii de drept de a alege preşedinţii Consiliilor Judeţene!

    Întrucât după o astfel de decizie luata de către domnul Klaus Iohannis, preşedinţii consiliilor judeţene au fost aleşi la “masa verde “ de către politicienii şi oamenii de ai lor, au ajuns să conducă o astfel de instituţie important.
    Ca atare opinia publică internaţională va putea vedea în ce fel au reuşit prima etapă a unei astfel de lovituri de stat care se desfăşoară deja prin jaful electoral combinat cu acţiunile de tip staliniste!

  • Doriti sa votati de pe smartphone cu un singur click de pe o plaforma securizata sau sa trimiti vot cu scrisori prin posta?

  • Păi de ce o fi fost pusă in funcția aia Laura Balaura zis Luluța, nu să întrețină imaginea de popor corupt pe care vrea ea să-l educe, iar strainul sa-l trateze pe român ca pe o lichea care fură din buzunare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *