Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Klaus Iohannis nu mai e președintele României. E candidat. Ce pagube uriașe poate produce asta interesului național

Vineri, 4 ianuarie 2019, Klaus Iohannis și-a regizat o întîlnire cu presa care s-a vrut spontană. Momentul se înscrie în eforturile sale de a dovedi că e, totuși, om și nu Rață Mecanică. Așa cum s-a întîmplat și într-alte cazuri, ticluirea s-a văzut cu ochiul liber. O nouă tentativă penibilă de a părea spontan prin regizarea unei întîmplări.

Întîlnirea a debutat cu un soi de Statement, impropriu zis astfel, deoarece Statementul nu poate fi o improvizație, ceva în drum spre mașină sau spre bodegă.
Statementul s-a redus la un anunț:

„La sfîrșitul anului vom avea alegeri prezidențiale și reiterez ceea ce am mai spus, voi intra în competiție pentru un nou mandat de președinte.”

Osteneala de a sesiza o conferință de presă spontană pentru a reitera că va candida la prezidențialele de la finele lui 2019, a descumpănit pe mulți cronicari ai politicii interne.
Ce l-a apucat? s-au întrebat mulți, chiar și dintre cei deja obișnuiți cu toanele lui Klaus Iohannis. De ce mai era nevoie de a reafirma într-o Declarație de presă din primele zile ale lui 2019 hotîrărea sa de a candida la prezidențiale?
Întrebări logice dacă ne gîndim că România, al cărei președinte se pretinde a fi Klaus Iohannis, se va confrunta în 2019 cu mari provocări interne și internaționale, infinit mai importante pentru destinul național decît faptul că el, Klaus Iohannis, va candida la prezidențialele presupuse a avea loc hăt departe de ianuarie 2019, peste 10 luni, prin noiembrie 2019. Vorba babei Safta: Să ne vedem noi prin toamna lui 2019, dacă vom mai apuca, maică, și atunci vom discuta.

Un al temei al nedumeririlor stîrnite de Declarația din 4 ianuarie 2019 stă în faptul că Klaus Iohannis a anunțat deja cu luni în urmă că va candida la prezidențialele din acest an. Pe 23 iunie 2018, tot în hotarele unei întîmplări regizate (prost) la intrarea într-un liceu, Klaus Iohannis a anunțat:

„Am luat o decizie importantă și vreau s-o comunic acum, aici, în această dimineață frumoasă. Sunt ferm hotărît să candidez pentru încă un mandat de președinte al României”.

Ce s-a întîmplat în realități pentru ca președintele în exercițiu să țină să dea prioritatea absolută anunțului privind candidatura în condițiile în care – repet – altele erau chestiunile de interes major despre care ne așteptam să vorbească președintele. O așteptare cu atît mai justificată cu cît Mesajul de Anul Nou, folosit de liderii din alte țări pentru a înfățișa poporului provocările anului care vine și îndeosebi răspunsurile preconizate de președinte la aceste provocări, a fost pentru Klaus Iohannis un fericit prilej de a se alinta cu niște clișee serbede, gen:

„Deschidem o nouă pagină a istoriei națiunii noastre și ne revine nouă responsabilitatea de a lăsa generațiilor viitoare o democrație puternică și o țară dezvoltată.”

Șir de vorbe care puteau fi zise cu prilejul oricărui An Nou din Istoria Patriei.
Ura și la gară! Sau, ca să fim în acord cu viața și activitatea președintelui României Ura și la Sibiu!

De ce a simțit nevoia Klaus Iohannis să-și reducă Declarația de presă la reafirmarea tezei că el va candida anul acesta?
Din același motiv pentru care a simțit nevoia să-și anunțe candidatura în 23 iunie 2018, cu un an și ceva înaintea prezidențialelor.
O premieră în istoria României postdecembriste.
Președinții anteriori n-au simțit nevoia să anunțe înscrierea în cursă dintr-un motiv simplu, ținînd de realitate:
Se grăbesc să-și anunțe candidatura cei care au nevoie grabnic de notorietate și cei care, deși vedete, au nevoie ca vorbele și faptele lor să fie percepute ca aparținînd unui candidat la prezidențiale.
Nu e cazul unui președinte în exercițiu.

De ce-a făcut-o Klaus Iohannis?
Klaus Iohannis s-a grăbit să facă anunțul pentru a da semn Sistemului că nu-l va abandona.
Toate datele ivite din 2014 pînă azi, arată că Klaus Iohannis a fost candidatul instituțiilor de forță, conduse de inși cu interese precise de putere și de parale.
După venirea la Cotroceni, respectînd negustoria, Klaus Iohannis a făcut Sistemului toate hatîrurile.

În vara lui 2018 începuse să circule zvonul că nu va mai candida.
Sistemul instituțiilor de forță intrase în panică.
Prin anunțul – nu doar nefiresc, dar și iresponsabil – Klaus Iohannis l-a liniștit.

De ce a simțit nevoia să reitereze decizia pe 3 ianuarie 2019?
Din același motiv ca și în 23 iunie 2018.
În ultimele luni ale anului trecut, lideri PSD și jurnaliști apropiați de partidul de guvernămînt, au cultivat teza că Klaus Iohannis nu va mai candida la prezidențiale, că Dacian Cioloș îi va lua locul și alte năzbîtii de acest fel.
Klaus Iohannis a luat în serios însă primejdia ca Sistemul să creadă într-o renunțare a președintelui în exercițiu la înscrierea în cursa electorală.
Și s-a gîndit să reia anunțul privind candidatura.

Pe 5 decembrie 2018 comentînd lansarea la Cotroceni a Proiectului România educată – un moment strict electoral – scriam pe cristoiublog.ro sub titlul România nu mai are președinte! Are un candidat la prezidențiale: Klaus Iohannis:

„E limpede că acțiunea se înscrie în campania electorală pentru prezidențialele din 2019, declanșată de Klaus Iohannis în chip anticonstituțional, deoarece folosește în interes personal resursele bugetare ale Președinției. O decizie incorectă și din punct de vedere moral, cîtă vreme nici un alt pretendent la fotoliul din Deal nu s-a anunțat pînă acum.

Adăugată altor acțiuni – Promulgarea Legii de construire a unei singure autostrăzi în cadrul unui montaj-literar artistic susținut de parlamentarii PNL-iști, hîrjoana cu acceptarea miniștrilor PSD, inculparea lui Călin Popescu Tăriceanu, afișarea la Parada de 1 decembrie de la Alba-Iulia cu Garda Pretoriană a SRI în spate –, lansarea de miercuri ne atrage atenția că Klaus Iohannis nu mai e președintele României, ci pur și simplu candidatul la prezidențiale.”

Chiar de la anunțul lui Ion Iliescu privind înscrierea în cursa pentru prezidențiale din septembrie 1992, în spațiul public s-a născut și a crescut o dezbatere care, din păcate, n-a mai fost reluată în anii cu alegeri prezidențiale la care unul dintre concurenți era președintele în exercițiu. Ar fi trebuit ca această dezbatere să se reaprindă în 1996 și în 2009, cînd atît Ion Iliescu, cît și Traian Băsescu erau și președinți în exercițiu și candidați la prezidențiale. Dezbaterea din 1992 a pornit de la observația corectă a Opoziției întruchipate de PNȚCD, PNL și PD privind folosirea de către președintele în exercițiu a condiției de președinte pentru a se avînta în acțiuni de campanie electorală. Din start președintele în exercițiu îi surclasa pe ceilalți candidați prin ipostaza de președinte, folosită în chip imoral pentru a transmite mesaje de candidat, dar și prin folosirea banilor de la Buget, primiți ca președinte, pentru a duce pînă la capăt acțiuni electorale.

În comentariul meu din 5 decembrie 2018 atrăgeam atenția asupra acestei conduite imorale concretizate prin organizarea la Cotroceni a unor acțiuni electorale prezentate însă ca acțiuni prezidențiale. Sub același semn se înscriau și promulgarea legii autostrăzii, exploatarea în folos propriu a sărbătoririi Centenarului.

Aceste chestiuni s-au pus – repet – ori e cîte ori președintele în exercițiu s-a înscris în cursa electorală.
În cazul lui Klaus Iohannis apare însă un enorm avantaj, un avantaj zdrobitor prin raportare la ceilalți candidați:
Folosirea în scopuri electorale a Sistemului instituțiilor de forță.

Amestecul instituțiilor de forță în viața politică a României din ultimii ani nu mai e o teză; e deja o axiomă. Arhipelagul Sistemului cuprinde azi o parte însemnată a presei, cea mai mare parte a rețelor sociale și își întinde hotarele dincolo de Parchetul General, de Înalta Curte de Casație și Justiție. Experiența anul 2014 cu acea Diversiune uriașă numită votul din Diaspora, la care au lucrat SRI și SIE, site-uri și televiziuni ale Diviziei presă, agenți de influență din ziarele și televiziunile independente ne arată că Sistemul instituțiilor de forță poate face președinte și pe un ageamiu ca Klaus Iohannis. În 2014, Klaus Iohannis era doar candidatul Sistemului. Acum e însă Șeful Sistemului. Astfel Klaus Iohannis pleacă la drum cu un avantaj enorm față de ceilalți candidați:
Are la discreție Sistemul instituțiilor de forță.
Și n-am nici o îndoială că Sistemul nu va avea nici o opreliște pentru a-l servi pe Klaus Iohannis.

Pagubele aduse democrației românești vor fi imense.
Campania din presa străină prilejuită de preluarea de către noi a președinției Consiliului UE rămîne un exemplu de cum poate dăuna României din 2019 folosirea de către candidatul Klaus Iohannis a Sistemului pentru a-și terfeli adversarii.
În cazul folosirii funcției de președinte pentru a face campanie electorală era vorba de o chestiune imorală.
În cazul folosirii Sistemului instituțiilor de forță pentru a ajunge președinte, e o chestiune anticonstituțională.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis nu mai e președintele României. E candidat. Ce pagube uriașe poate produce asta interesului național”

 • Era mai bine … vaca-ndida ! He, he, heee !

 • De ce a anuntat Iohannis atât de repede ca va candida si de ce a simtit nevoia sa mai spuna înca o data acest lucru? Pe scurt, de ce nu se lasa Iohannis calcat pe cap de unul ca Dragnea, si acolitii lui?
  -Bai, Iohannis, ia lasa-i tu pe ticalosi sa arunce în spatiul public tot felul de acuzatii la adresa ta, iar tu fa bine si taci pâna-n decembrie, ca tu esti presedinte!

  Daca Iohannis, acum, ar fi în cârdasie cu Sistemul institutiilor de forta, ar însemna ca actiunile celor doua parti sa fie cunoscute reciproc si ca nu ar fi necesar ca presedintele sa-si anunte partenerii în spatiul public ca nu s-a razgândit si ca v-a candida.

 • Influența filosofului Karl Popper a dezvoltat propria filosofie a lui G. Soros, în urma căruia a catalogat două tipuri de regim politic:
  a) oamenii care își aleg liderii și care ar urma să respecte interesele electoratului, dîndu-i numele de ;
  b) liderii care încearcă să manipuleze pentru a-și urmării propriile interese, denumind-o .
  Marcule, pentru care tip de societate militează Soros ăsta al tău?

 • Băi gaurele, tu chiar esti, sau te prefaci … NEBUN ?
  Ai devenit mai mult decât RIDICOL, cu … ‘zicerile’ astea !

 • Dacă nu iese președinte, dl Johannis ar fi un foarte bun interimar la Ape și Păduri, si de acolo poate fi sesizată CCR lunar fără probleme

  • 😛 La Ape și Păduri ptr Klaus? da un minister Țuici și Șanțuri nu fac ăștia special pt el? 😎

  • Da’ n-ar fi mai bun pe post de capac de tomberon, la cât de plăvan e !!!

 • Două ministere importante fără miniștri, MAPN cu un general instalat abuziv de Iohannis la Statu Major, unde duce bolnavu ăsta cu nervii țara și de ce Coaliția , cu Dragnea și vicleanu Tăriceanu în frunte nu îl trimit înapoi la casa de nebuni? Pe el și șleahta lui de consilieri 😮

 • Cotidianul- „Ministrul Justiției, Tudorel Toader, l-a acuzat, luni, pe președintele Klaus Iohannis că nu se documentează referitor la procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, că întâi își anunță decizia, apoi se documentează. ” 😀
  Pe romînește, doar oamenii proști acuză înainte să se documenteze. Dacă un profesionist ca Toader zice asta, păi bolnavul psihic de la Cotroceni Klaus trebuie să lase națiunea asta în pace și să ducă să sugă alături de dna Pralong și alți știutori de carte, de la tăticu lor Soros, după ce-și vinde casele. Proștii ajunși la guvernare au fost mereu periculoși pt istoria națiunilor

 • Un buldog din poliția lu Macron, bătut în stradă de un fost campion de box al Franței. Acu Christophe Dettinger e arestat fiindcă fomistu lu Soros, musiu Emmanuel Macron, vrea și el să se simtă în siguranță.
  https://twitter.com/IsrafilElRafa/status/1081683127821631490?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1082239369124237312&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rt.com%2Fnews%2F448263-french-boxer-defends-yellow-vests%2F

  • Vestele galbene au cîntat „Fake News!” în fața postului de televiziune BFMTV. Pe reporterii fomiști ai lu Soros de la revista Le Monde nu i-au mai ajuns că ăia erau deja fugiți în Romînia, la „anchete”. Se terminaseră subiectele în Franța monșer.

   • Gabi Șerban
    S-avem pardon. Ion Aurel Pop nu e securist, ci ăia trimiși să-l lege de Securitate. Auzit-ai de nespălatu Medellin Hodor și baștanii lui de la revista 22? Că am niște rime pt 22, ceva puternic, da nu e timp acu de versuri, există chestii mai importante 😎 cică s-a pozat Andreea Bănică goală într-o cadă și-a scăpat și fără să se înece 😀

    • Poate ai citit gresit, de fapt A.B. s-a pozat intr-o cada goala

    • Gabi Șerban

     Coldea e adus în văgăuna aia din babeș de Adrian Ivan, un securist adevărat care formează secu adevărați la academia SRI, speșial pt dilimandrosu Klaus. Și-n general spune-i lu ciuma brună de lîngă tine, analfabetu Nick Cernat că bou e mă-sa , ca dovadă că de când a fost fătat a supt mereu la a treia țîță. 😆 Cu ce drept tulbură pecinginea asta din noroaiele Brăilei o discuție privată și aproape academică? 😎 Gabi Șerban, pune-l flexat și bagă-i un drept constituțional să-i placă și lu stăpînă-su, nazistu de la Cotroceni 😀

   • Gabi Șerban
    Păi hîrtia higenică e recuperabilă spre osebire de tine. Ce nu-nțelegi? Nu contează legea, contează spectacolu idiotule. Așa încep Revuluțiile și unii trebui e să și-o încaseze după ce au dat și ei. Cît a contat adică legea la Bucale, de 10 august? Fix sula, nimic! Procurorii lu Soros au pus niște jandarmi sub acuzare că drogații lu Bot tocma dădeau interviuri la Realitatea TV. În Franța ,ăla a avut onoare, s-a filmat, le-a zis Vestelor dați-i înainte pe mocofanu globalist apoi s-a predat. Da polițaiu care și-a luat pumnii prin plexic, ăla sigur își schimbă jobu, se face zugrav și o să aibă coșmaruri cu Macron în fiecare noapte- se făcea că era 3000 de euro salar minim pt zugravi și garsoniera lui era tapetată cu Macron și cu baba lui. 😀

    • Unde drac e agramatu Cernat să-ți mai dea niște informații amestecate cu educație, un fel de cufureală intelectuală cu parfum de Roxy?:smile:

   • Tudor Bucur
    foarte corect ce scrii despre bolnavu Klaus! 😎

  • Bolnavul scăpat de la Bălăceanca și ajuns la Cotroceni, dl Iohannis a anunțat că el nu îl revocă pe tractoristu procuror Lazăr. Bișnițarii care-i sînt consilieri lu Klaus îl tot împing în față pe bietul nebun fiincă nici ei nu înțeleg prea multe. Deciziia CCR care a dat-o afară pe alde Kovesiu trebuie să îl dea afară și pe Lazăr, ce-o fi așa complicat ptr sas, i se destramă cumva Statu paralel? 😆

  • Presa franceză- Christophe Dettinger, boxerul vestelor galbene a încercat să apere o femeie în fața buldogului din poliție al lu Macron. ❗

   Cînd s-o plictisi jandarmeria aia franceză să apere un rateu al globalismului precum Micronu,ales cu voturile cîtorva activiști rezist plătiți ? 💡

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *