Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

O diversiune tipică Lor: Dosarul Black Cube tăiat de Dosarul Revoluției!

Motto:

„Le este foarte frică de media din afara României. De ce? Deoarece nu o pot controla. În România o pot controla.”
(Din Dosarul Black Cube)

Duminicā noaptea, cînd am încheiat lucrul la Stenograma discuției dintre Daniel Dragomir și cei doi reprezentanți ai lui Black Cube – Dan Zorella și Udi Levi, m-a apucat o sfîrșeală tipică momentelor cînd crezi c-ai mai pierdut timp din viață cu o întreprindere inutilă. Stenograma mi se părea înregistrarea unei discuții la o bere între trei zilieri veniți din sat la bodega de la marginea comunei. E drept, cei care schimbau vorbe preț de 25 de pagini erau foști ofițeri de informații și nu dintre cei de rând. Daniel Dragomir răspunsese în SRI de relația cu americanii. Fusese implicat în operațiuni mai mult decît sensibile, ca, de exemplu, eliberarea jurnaliștilor din Irak. Udi Levi fusese șeful Contraterorismului israelian, unul dintre cei mai buni experți pe plan mondial în acest domeniu, și consilier pe Siguranță națională al premierului israelian. Nu trebuie prea multe cunoștințe de Intelligence ca să-ți dai seama că a răspunde de contraterorism în Israel e de o mie de ori mai dificil decît a răspunde în România de siguranța națională.

Aparent Daniel Dragomir bătea câmpii.
Totuși, după cum se vede din Stenogramă multe dintre spusele fostului ofițer SRI, mai ales cele despre bătălia dintre serviciile secrete străine pentru a stăpâni domeniul numit România, erau confirmate sau chiar completate de cei doi israelieni.

De ce eram atât de lehămesit?
Pentru că, importante pentru lumea Intelligence, zicerile din discuție păreau neimportante pentru opinia publică de la noi.
Nu-mi făceam iluzii că presa noastră, controlată, cum zice Daniel Dragomir, de They (Ei), va trata documentul altfel decît sub semnul Știrilor care nu există. Eram însă convins că nici Ei nu se vor tulbura prea tare la apariția Stenogramei, deși cum zicea Daniel Dragomir, se tem de Media.

A doua zi mi-am dat seama că mă înșelasem.
Documentul i-a pus în alertă.
Și-au trecut, cum au procedat de sute de ori pînă acum, la aplicarea Diversiunii Știrea care taie știrea.

Toată presa s-a grăbit de dimineață să publiciteze o Declarație netam-nesam a Procurorului general despre Operațiunea de desecretizare a unor documente din Dosarul Revoluției.
Să vă spun un secret.
Cunosc Dosarul Revoluției, în varianta mai nouă, la fel de bine ca și Dosarul Black Cube. De altfel, cum dumneavoastră v-ați dat seama, documentele publicate într-un număr anterior de mine mărturisesc un ziarist care știe bine ce conține Dosarul.

În această ipostază am îndreptățirea să susțin că Dosarul Revoluției de la Parchet n-are ce desecretiza. Singurele lucruri pe care procurorii anteriori nu le-au avut sînt niște anexe la Raportul Comisiei senatoriale din 1994, depoziții secretizate după încheierea audierilor. Secretizarea a fost însă un truc de la vremea respectivă menit a da importanță Comisiei. Ce nătărău ar putea crede că, în 1994, în plin regim Iliescu, ar fi putut depune cineva mărturii cruciale despre implicarea lui Ion Iliescu în Măcelul terorist? Cine s-o facă? Fosta Securitate, hăituită de noul regim? Armata, vîrîtă pînă-n gît în Măcel?!

Despre ce alte documente ar putea fi vorba?
Așa cum am aflat – din surse bine plasate în Guvern, cum ar spune presa Americană, procurorii care se ocupă de Dosarul redeschis n-au cerut desecretizarea unor documente de la SRI sau SIE pentru simplul fapt că acestea nu există. E drept, există o adresă trimisă SIE pentru a pune la dispoziția procurorilor sinteze din decembrie 1989 despre felul în care a fost primită în diferite capitale ale Lumii noua conducere a țării. Pentru a putea realiza premisa juridică a responsabilității lui Ion Iliescu în privința Măcelului terorist, procurorii, conștienți că aducerea lui Ion Iliescu în fața Justiției – e vorba, totuși, de un fost șef de stat și de un politician care mai are un electorat captiv, nu poate fi rezultatul unui hei-rupism de tip DNA, au nevoie de dovezi tari în sprijinul tezei – deocamdată teoretice, despre conducerea țării de către noua echipă între 22 decembrie 1989 – 27 decembrie 1989. Printre aceste dovezi se numără, alături de rapoartele ambasadorilor și notele celor care lucrau la DIE. Nu văd ce mare secrete ar putea conține aceste note, în condițiile în care de 26 de ani , foștii securiști își publică memoriile.

De la SRI ce documente să se ceară?
Așa cum voi arăta cu documente zdrobitoare din Dosarul Ursu, înainte de a trimite la CNAS dosarele fostei Securități, SRI le-a pieptănat de le-a luat dracu.
Ce nătărău ar putea crede că echipa Iliescu nu și-a șters urmele timp de șase ani, cît a fost la conducerea absolută a țării?

Știind aceste lucruri, luni dimineața mi-a fost limpede:
Procurorul general a lansat o petardă menită a tăia impactul mediatic al Stenogramei.
La ordinul cui?
Al Lor, firește.
Petarda procurorului general, lansată pe fondul unei intense activități a agenturii SRI din presă de a contracara orice dezbatere despre Dosarul Black Cube cu dezbateri inutile despre Dosarul Revoluției – pline de lucruri deja știute, lucruri trăsnite și clișee, n-a fost suficientă, chiar dacă pînă și Evenimentul zilei sta să plesnească de emoție că se vor desecretiza documentele Revoluției.

A intrat în joc celălalt braț înarmat al SRI:
DNA.
S-a scos la repezeală, nu în altă parte decît la Ploiești, unde au fost plasați cei mai compromiși procurori DNA, un dosar al lui Sorin Blejnar. Pentru că dădea bine și în Operațiunea: În nici un caz partidul lui Traian Băsescu! fostul șef al ANAF a fost scos din sediu în cătușe.

Ce știre mai tare decît asta putea fi dată spre rumegat televiziunilor de știri OTV-izate cu pretenții? Trustului lui Dan Voiculescu i s-a oferit pretextul fericit, așteptat de echipa lui Mihai Gâdea, de a mai trînti un lung șir de peltele despre Traian Băsescu.

Sorin Blejnar putea fi pus sub control judiciar, cum s-a întîmplat cu toți cei pe care DNA, brațul înarmat al SRI, a vrut doar să-i scoată din joc și nu să-i omoare.
Mai era o știre de senzație deschiderea unui nou dosar în cazul lui Sorin Blejnar?!
Și astfel întreaga zi de luni am fost martorul sforțării Lor, după un tipic de 10 ani de Diversiuni, de a contracara Dosarul Black Cube în spațiul mediatic.

Luînd seamă la această sforțare, mi-am schimbat părerea despre truda mea de a publica Stenograma.
A meritat!
Dacă s-au strofocat atîta înseamnă că Documentul a dezvăluit lucruri incomode pe care Ei le-ar fi vrut ascunse.
Concluzia m-a făcut să revăd Stenograma, dar și alte documente din Dosarul Black Cube.
Recitindu-le, mi-am dat seama că greșisem.
Publicasem Stenograma și alte documente fără prea multe comentarii, în stilul presei americane, care știe că documentul sec, dar exact, e mai puternic decît orice comentariu, deoarece restul presei se grăbește să-l comenteze.
Uitasem că trăiesc în România, unde presa e controlată de Ei.
Prin urmare, în numerele viitoare, alături de alte documente din Dosar, voi publica și comentarii menite a atrage atenția asupra deosebitei importanțe a unor dezvăluiri făcute în Scandalul Black Cube, unul dintre cele mai mari Scandaluri postdecembriste de la Țigareta încoace.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „O diversiune tipică Lor: Dosarul Black Cube tăiat de Dosarul Revoluției!”

  • Deci… Daniel Dragomir e tinut in prezent dupa zabrele pentru o gainarie de genul: „instigare la infractiuni informatice” dar… dupa transpirarea stenogramelor in presa, probabil i se pregateste ceva de genul:

    Art. 395
    Trădarea prin transmitere de informaţii secrete de stat
    Transmiterea de informaţii secrete de stat unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, precum şi procurarea ori deţinerea de documente sau date ce constituie informaţii secrete de stat de către cei care nu au calitatea de a le cunoaşte, în scopul transmiterii lor unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, săvârşite de un cetăţean român, se pedepsesc cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

    Pentru asta e necesar ca SRI sa contribuie cu ceva material probator din care sa rezulte ca Dragomir a luat contact cu informatiile respective, care apar in stenograme, prin natura functiei pe care a detinut-o in institutie, inainte sa treaca in rezerva.

  • Asta cu denaturarea atentiei publicului catre o alta tema, e o tehnica veche si des folosita de media in general.
    Faptul ca media e controlata in Romania ca peste tot in lume, nici macar nu mai reprezinta o noutate. Ceea ce insa mi se pare penibil faptul ca cei din presa noastra nu se deranjeaza sa mascheze impresia pe care o lasa sa transpara public: aceea de servilism gretos, sau de frica.
    Orice tema „grea” e tratata de media de multe ori doar la primul start de suprafata, informatii putine, analiza superficiala, trimitere in derizoriu, ca in final sa nu se ajunga la nicio concluzie si sa se ingroape. Minunata expresie „batista pe tambal” se aplica in multe cazuri.
    Glumind, daca israelienii vad ca media la noi doarme in papuci 😀 (e… controlata) se vor gandi sa arunce cu documente prin media straina, cred.
    Intrebarea ramane : se va afla adevarul in acest Black Cube case?, sau ramanem la nivel de film cu spioni, care nici macar nu e de Oscar 😆

  • Conteaza sursa la care s a avut acces pentru obtinerea acestor stenograme. Mi se pare logic sa fie inregistrata o discutie dar doar daca una din parti nu avea incredere deplina in cealalta parte. Si nu e asta cel mai mare scandal.

  • Cris, cica n-am voie sa dau pe goarna ca fostul sef al Sectoarelor Informativ – Operative din Direcția Generală de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul SRI, Daniel Dragomir, a fost decorat inclusiv de CIA fara sa fi fost pensionat ulterior pe caz de boala mintala dovedita cu certificat de la psihiatrie, ci din proprie initiativa. Ma abtin de la alte comentarii ca sa nu se interpreteze cumva ca as favoriza razand Black Cube, ca grup infractional organizat. 😆

  • In timp ce unii umbla dupa cai verzi pe pereti, omitzand sa vada padurea din cauza copacilor, se prefigureaza tot mai mult ipoteza ca Daniel Dragomir e un tip frustrat ca n-a luat parte la masa bogatilor. A incercat si el sa se invarta de o spaga cinstita de la un arab, promitand ca va face si va drege pe la ANAF si DIICOT iar prietenii lui de arme ce au facut? L-au dat pe mana DIICOT si DNA si l-au lasat pe drumuri, fara functie si masina la scara. Pai, se poate asa ceva? De aici si supararea pe Binom…si pe cei care il tin in brate „Pai, ce facem, de invartit se invart numai unii, ceilalti doar servesc patria…? Cum vine treaba asta? Ia sa spuna ala.. ce a facut cu banii aia de rascumparare, de au ajung numai jumatate din ei la teroristi….!”

    Iar prostii aia de israelieni nici nu s-au prins despre ce e vorba, nici nu stiau ce hram poarta Codrutza (cine-i asigura spatele, desi le-a zis chiar Dragomir)….au pus botul din start ca e vorba de „un proiect important pentru Romania” de parca moare cineva de grija Romaniei, iar cand sa verifice informatia… in loc sa-i sune pe ai lor, au sunat in Romania. Sa nu te strici de ras?

  • Da, e interesant de lecturat declaratiile evreilor si transcriptul dialogurilor pentru a sesiza logica ascunsa din spatele limbajului fracturat si tradus cum e tradus, de parca ar fi codificat. Plecand de la premisa ca fosti lucratori din serviciile secrete israeliene ar avea un IQ mult peste medie, se poate presupune c-ar fi joaca de copii pentru ei sa faca si pe prostii, folosindu-se abil de elementele servite de Dragomir pe care l-au inregistrat. Desi cei de la BC nu obisnuiesc sa-si inregistreze clientii (potrivit asigurarii date de Zorella), iata ca au facut o exceptie de la regula de aur a firmei, fiind prevazatori. Oare de ce daca, in continuare, au actionat cu deplina incredere, conform indicatiilor lui Dragomir (intarita si prin confirmarea lui Dagan cel decedat) care i-a convins ca au aprobare , in baza lui articol 302 Cod penal, sa violeze corespondenta electronica , de pe terioriul Romaniei , nicidecum din alta parte a lumii ? Li s-a parut atat de nastrusnica ideea de a fi ceLula SRI-ului incat au vrut neaparat sa verifice daca au cu adevarat aprobare sa actioneze din Romania in baza art.302 Cod penal ? Daca acei gugustiuci n-ar fi fost filati si saltati cu sprijinul SRI, ca niste hackeri amatori de distractie, nici n-am fi avut ce sa lecturam in prezent cu atata interes si divertisment. Iar daca prin arestarea lor s-ar fi asteptat cineva ca gugustiucii sa fie exonerati de raspundere penala prin prezentarea catre anchetatori a unor dovezi zdrobitoare referitoare la diverse fapte penale grave, dovezi descoperite de ei prin emailurile sparte, ar fi insemnat ca Black Cube sa nu incaseze comisionul de succes. Ceea ce, pentru niste evrei care se respecta, ar fi insemnat o lovitura mult mai puternica decat lovitura de imagine incasata de firma lor privata de investigatii pe care si-au imaginat-o, cu buna credinta, a fi o veritabila ceLula a SRI cat timp actioneaza pe teritoriul romanesc, protejata de la cel mai inalt nivel in temeiul art.302 Cod penal. In tot cazul, daca au descoperit ceva consistent, dupa o astfel de aventura, cei de la BC pot majora lejer comisionul de succes cat sa le acopere si prejudiciul de imagine suferit. Nu de alta, insa gugustiucii au fost nevoiti sa-si recunoasca vina ca au facut parte dintr-un grup infractional organizat si nu prea cred ca pt. Black Cube este un mare motiv de mandrie o astfel de recunoastere, inclusiv pe plan international. In aceasta cheie, pot intelege si de ce sefii Black Cube ar putea fi cei mai interesati ca declaratiile lor si stenogramele dialogurilor avute cu Dragomir sa apara si in presa. Dragomir n-a fost nici fiul ploii in SRI si nici internat vreodata la psihiatrie astfel incat evreii sa fi avut banuieli legitime ca omul fabuleaza , inclusiv in privinta aprobarii date de Hellvig in temeiul art.302 Cod penal. S-or fi gandit evreii superinstruiti in spionajul de elita sa nu se mire, ca-n bancurile cu prosti, c-asa-i obiceiul secret pe la noi…

  • „Alo, Iohannis, MRU, care sunteti pe acolo…frate? Sunt io, Meir Dagan, expert international in contraterorism. Vreau sa verific o informatie si ai nostri au toti, telefoanele inchise….. N-am la dispozitie trei surse, cum se face in Mossad, nici macar doua surse… voi sunteti singurii…Si hai, ca sun de pe o cartela si mi se termina creditul…”

    Pai de ce sa vrea SRI sa acopere cu buretele, din punct de vedere mediatic, acest scandal cat timp ei sunt sursa scandalului, baza facaturii…??? Trebuie sa stie toata lumea ce s-a auzit pe reportofon, respectiv sa reiasa clar ideea ca Daniel Dragomir si-a vandut tzara la straini, adica a dezvaluit aspecte cu caracter confidential din operatiuni desfasurate de institutie in vremea cand Dragomir era ofiter in functie. De ce ar fi secrete aceste aspecte daca tot au transpirat in presa ?? Afla lumea abia acum ca exista o slugarnicie nemarginita fata de americani in mai multe zone institutionale in Romania? Afla lumea abia acum ca, in cazul rascumpararii jurnalistilor rapiti in Irak, o parte din bani au intrat in buzunare neautorizate? Afla lumea abia acum ca 90% din presa e racolata si ca exista control mediatic aproape total in Romania?

    Daca Daniel Dragomir tot a vorbit tare, cu subiect si predicat, in carciuma, sa se inteleaga clar pe reportofon despre ce povesteste, nu vad care ar fi interesul SRI ca aceste discutii sa fie ascunse. Oricum totul converge spre ideea ca Dragomir e tradator de tara si ca israelienii au fost doar (saracii de ei) masa de manevra, intr-o operatiune pe care n-au avut inteligenta sa o inteleaga. Din contra, cred ca interesul SRI este sa-l infunde si mai tare pe Dragomir. Altfel toata aceasta poveste nu are nicio logica. De ce ar veni aia in Romania sa faca spionaj in chilotzi intr-o camera de hotel la Radisson, daca n-ar fi vorba de o facatura menita sa-l infunde pe Dragomir??

  • Maestre, ati ramas ultimul journalist roman pe care-l citesc. Aveti grija sa nu va „pensioneze” astia anticipat… am emotii ori de cite ori intirziati publicarea unui articol, chiar citeva minute! Imi face mare placer sa va citesc! Merci beaucoup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *