Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

C. P. Tăriceanu vrea să-i facă lui Dan Voiculescu, de ziua acestuia, un cadou: Suspendarea lui Traian Băsescu!

Prin articolul 85, Constituția spune cu putere de Lege:
După ce Parlamentul aprobă propunerea de suspendare a Președintelui, în cel mult 30 de zile se organizează Referendumul.

De ce precizează Constituția, în cel mult 30 de zile?
Pentru că interimatul funcției de președinte, prin natura sa, trebuie să dureze un timp limitat.

Cu toate acestea, atît în Scrisoarea trimisă partidelor politice parlamentare, cît și în Cererea de suspendare, Călin Popescu Tăriceanu propune ca zi de suspendare 23 septembrie 2014, iar Referendumul, pe 2 noiembrie 2014, ziua primului tur.

Orice elev care știe aritmetică mai bine decît Călin Popescu Tăriceanu, pentru că nu-i ocupat cu însurătoarea perpetuă, pînă-n pragul morții, precum berbantul nostru, își dă seama că între 23 septembrie și 2 noiembrie sunt 40 de zile și nu 30.

Dacă prezența acestei aberații în Scrisoarea publicată vineri, se explica și prin faptul că președintele Senatului nu citise Scrisoarea, alcătuită, judecînd după fraza îngălată de Mirel Palada în timp ce o privea admirativ pe Anca Alexandrescu, repetarea ei în Cererea de suspendare, dată publicității luni, la trei zile după, ne face să ne întrebăm dacă nu cumva Călin Popescu Tăriceanu e în călduri și, prin  urmare, nu mai vede și nu mai aude nimic.

Eu cred însă că nu acesta e motivul.
Cînd i s-a atras atenția că 23 septembrie 2014 e o dată imposibilă constituțional, Călin Popescu Tăriceanu nu s-a grăbit să pună altă dată.
Explicația?
Țineți-vă bine, să nu leșinați!
Pe 26 septembrie 2014, e ziua de naștere a Pușcăriașului Dan Voiculescu.
Și Călin Popescu Tăriceanu vrea să-i facă drept cadou, de ziua lui, Suspendarea lui Traian Băsescu!
Și uite așa, prezervativul politic Tăriceanu e folosit nu numai de Victor Ponta, dar și de Dan Voiculescu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „C. P. Tăriceanu vrea să-i facă lui Dan Voiculescu, de ziua acestuia, un cadou: Suspendarea lui Traian Băsescu!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *