Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Gîndul de marți

Cum a pus mîna Victor Ponta pe mașinăria de împroșcat rahat a Antenei 3

Interviul dat de Laura Kovessi ziarului Adevărul ne explică într-un fel acțiunile Antenei 3 de după anunțarea Sentinței.

Confrați mai puțin cunoscători ai şmecheriei noastre carpatine pun iarmarocul făcut de fostele slugi ale lui Dan Voiculescu  pe seama unei reacții de maidanezi credincioşi pînă la moarte Stăpînului care le-a dat de mīncare.
Aiurea!Iarmarocul comis īn ultimele zile de salariații lui Mihai Gâdea (ați observat, locul lui Dan Voiculescu l-a luat Mihai Gâdea?) nu-i e de nici un folos Puşcăriaşului Dan Voiculescu. La puşcărie colegii de celulă ai celui care nu putea bea un pahar de apă dacă nu i-l aducea un profesor universitar pe post de chelner cu mănuși albe vor da pîrțuri mai departe în năsucul lui Felix şi dacă Mircea Badea se masturbează în direct, în timp ce Mugur Ciuvică strigă Jos Băsescu! condiție indispensabilă cînd e vorba de erecțiile şi orgasmele celor de la Antena 3.

Cui îi foloseşte iarmarocul Antenei 3?
Lui Victor Ponta, evident.
Pentru că:

 1. Terfelirea Justiției reprezintă unul dintre punctele de campanie ale Candidatului Penalilor.
  Căcăcios față de Occident (chemat la ordine de Barrosso, Victor Ponta mai că nu i-a pupat mîna, deşi ăla nu şi-o spălase după WC), Candidatul Penalilor n-are curaj să atace pe față Justiția. O face însă sprijind fățiş campania Antenei 3;
 2. Întreținerea unor manifestări de stradă împotriva lui Traian Băsescu convine Candidatului Penalilor. Lipsit de un Proiect de țară (altul decît să-i fie bine lui şi Famigliei sale), Victor Ponta şi-a rezumat campania la Jos Băsescu! De aici sprijinul logistic dat de PSD aşa ziselor acțiuni spontane ale orfanilor lui Dan Voiculescu şi complicitatea forțelor de ordine față de mitingurile neautorizate,  precum cel de duminică;
 3. Dan Voiculescu în libertate era coșmarul candidatului Victor Ponta. Lacom, brutal, Șeful Cartelului drogurilor mediatice bătea cu pumnul în masă să i se dea contracte cu statul, să-și pricopsească slugile cu posturi în administrație (că doar nu era nebun să le plătească din buzunarul lui!), să i se îndeplinească toate hachițele. Victor Ponta i-ar fi dat (pentru un discipol al lui Adrian Năstase averea statului e averea sa personală), numai că deseori cererile lui Dan Voiculescu se concurau cu cele ale  golănașilor din jurul lui Victor Ponta, și iresponsabilul vesel trebuia să sacrifice interesele Famigliei de dragul Mogulului.

Dacă nu-i făcea hatîrurile, Victor Ponta risca să intre în mașinăria de împroșcat rahat a Antenei 3, așa cum s-a întîmplat cu Crin Antonescu. Vîrîrea lui Dan Voiculescu la zdup a fost un dar uriaș pentru candidatul Victor Ponta. Laura Kovessi a arătat că prin confiscare sediul Antenei 3 trece din proprietatea lui Dan Voiculescu în proprietatea Ministerului Finanțelor. Ministerul Finanțelor înseamnă însă Victor Ponta. Normal ar fi ca Oligarhul Dan Voiculescu (avere estimată la 700 milioane de euro) să le cumpere celor de la Antene un nou sediu.
Dacă nu mai are bani în bancă, să le dea celor de la Antene o parte din Palatul său de tip Pablo Escobar. Mai ales că acum, cînd Stăpînul are o  locuință dată de stat pe gratis, au rămas multe camere libere în Palatul în care filmul Kapitalism îl suprindea pe Dan Voiculescu declarînd că vrea să constituie o dinastie, după modelul miliardarilor americani.

Palatul lui Dan Voiculescu ar fi un sediu ideal pentru angajații Antenei 3. Filmul Kapitalism îl arată pe Dan Voiculescu plimbîndu-se prin încăperi cu pereții plini de portretul său în picioare. Nu cred că Dan Voiculescu a luat cu el, la închisoare, portretele, pentru ca deținuții să-l vadă în ulei. Așa că Mihai Gâdea, Mircea Badea, Sandra Stoicescu, Dana Grecu vor avea fericirea de a trece zilnic pe lîngă portretul celui dus, evident, avînd grijă să meargă în vîrful picioarelor, să nu supere imortalizatul.

Cum însă Dan Voiculescu dă generos parale doar cînd sînt ale statului, Victor Ponta l-a asigurat pe Mihai Gâdea că Ministerul Finanțelor le va cere o chirie modică, ba chiar că va vinde din nou sediul lui Dan Voiculescu pe nimic. În schimbul acestui favor, Antena 3 de sub conducerea lui Mihai Gâdea urmează să devină mașinăria cu care Victor Ponta va umple de rahat pe adversarii săi din politică și din presă. Cealaltă mașinărie de împroșcat cu rahat – România Tv a lui Sebastian Ghiță – nu poate fi folosită din plin în campania electorală.

Acolo, în celulă, Dan Voiculescu nu mai are ce face cu mașinăria de împroșcat rahat, dușmanii săi fiind acum colegii de celulă, care nu țin cont că el e marele Felix. La protestele contracandidaților săi,Victor Ponta va susține – așa cum o tot face în ultimele zile – că n-are nici o influență asupra marilor ziariști de la Antena 3, care sînt culmea jurnalismului profesionist, care sînt independenți bla, bla, bla.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți”

 • Tot circul se face cu aprobarea tacita a premierului!

 • D-le Cristoiu, dumneavoastră ați putea exprima aceleași idei dar folosind un vocabular adecvat . De ce simțiți nevoia să vă exprimați atât de urât și cu atãt de multă înverșunare ? Folosind un astfel de limbaj nu faceți decât să vă descalificați ca jurnalist. E păcat pentru că aveți o serie de analize corecte de altfel dar care sunt însoțite de cuvinte care nu vă fac cinste.

 • Mai aveti cateva luni basistilor …

 • nu inteleg ce v-a facut sa va schimbati,pacat,a-ti placut multora,acum…..

 • Am îndrăznit să postez aici pentru prima dată și m-am trezit cu reproșuri de la un „fost”…Domnule Adrian Cosmescu, cum râmâne cu securiștii care au făcut rău multora și acum se bucură de cele mai multe privilegii? Dacă unora le pasă de Neamul Românesc, nu fac „plimbări”, nu înghit gogoșii dospiți pe unele posturi, sunt „băsiști” ? Suntem mulți, dar nu proști!

 • EXCEPTIONALA ANALIZA,MAESTRE!!!FELICITARI!!

 • Domnule Adrian Cosmescu ce varsta aveti? Sunt multi care nu-l iubesc pe Basescu dar ii recunosc niste merite. Felix nu are nici un merit, este si a fost un securist, care a furat acest popor. Bogatia lui nu este rezultatul unei activitati inteligente, este rezultatul unui furt posibil pentru ca a avut grad mare in securitate, ajutat si de alti securisti. Industria, agricultura, tot ce functiona, totul a fost privatizat si cumparat pe aproape nimic de fostii nomenclaturisti, securisti,…mai bine zis, de cei care au avut functii inalte pe timpul lui Ceausescu. Nu poporul, nu oamenii care au vrut democratie au distrus totul, tot cei cu functii in timpul lui Ceausescu. Acesti noi patroni adica vechii nomenclaturisti au privatizat si au cumparat pe nimic ….prin hotarari de guvern, ordonante…toate facute pentru ei …putea sa cumpere Voiculescu daca nu se transforma institutul de cercetari in societate comerciala prin semnatura ministrului Nastase, ministrul invatamantului Ecaterina Andronescu si ministrul agriculturii Ilie Sarbu? Sa se cerceteze legatura de prietenie dintre Voiculescu si Ilie Sarbu. De ce nu ati cumparat dumneavoastra sau altul cu 100000 de dolari, nimica toata, acest institut?

 • Adrian Cosmescu, de cand e vinovat Presedintele ptr idioteniile celui care este responabil cu economia tarii, adica Guvernul? Cine este la conducerea lui acum? Nu cumva, accidental, Victor Ponta, HOTUL? Trezeste-te, bre! Ce ai baut? Matraguna? Chiar in halul acesta aveti neuronii atrofiati? Parca sunteti toti mamaite si tataiti la 100 de ani! Si chiori… si surzi… si inculti… si analfabeti… si manipulabili… si prosti… si ametiti de vorbele de duh ale Predicatorului TRADATOR… Mi-e rusine cu astfel de romani! Unde sunt eroii din ’89? Au devenit SENILI??? Iarta-i, Doamne, c-au luat-o… razna!

 • Felix isi va controla bishnitzurile mai departe din puscarie. S-au mai vazut cazuri. Exemplul lui Jiji care conduce Steaua de la bulau e cel mai la indemana. El le va fi in continuare Jupanul varaneilor. Dottore Viorel nu e in veci capabil sa fie stapan peste varaneii de la Haznale. Va incerca sa le faca pe plac tot timpul. Face pe el de frica numai la o simpla ridicare a tonului de catre Gadea sau Dana Grecu!

 • nu e o aberatie, basistii au mainile mudare de sange ca si basescu, sunt complici la crimele facute 10 ani, mii de oameni s-au sinucis, au murit de foame, de boli si lipsa de medicamente si spitale inchise, si lista crimelor poate continua, doar spazuratoarea mai poate face dreptate

  • Cu banii furati de puscariasul voiculescu se puteau acoperi lipsurile pe care le invoci !!!

  • asa e, si cu banii furati de basescu, udrea, blaga, berceanu, videanu, nu numai ca acopeream, dar traiam mai bine, dar basistii au votat pe cel mai mare criminal roman al tuturor timpurilor-basescu

  • Am îndrăznit să postez aici pentru prima dată și m-am trezit cu reproșuri de la un „fost”…Este posibil să fie la fel…Postacii angajați, știu ce au de făcut! Domnule Adrian Cosmescu, cum râmâne cu securiștii care au făcut rău multora și acum se bucură de cele mai multe privilegii? Dacă unora le pasă de Neamul Românesc, nu fac „plimbări”, nu înghit gogoșii dospiți pe unele posturi, sunt „băsiști” ? Suntem mulți, dar nu proști! Nu vă pasă de cei care au suferit în închisorile comuniste? De ce luați ca reper doar ultimii 10 ani? Ce facem, ne întoarcem la jocurile tinereții cu „spânzurătoarea”? Jenant punct de vedere! Poate dacă ați fi scris în limba rusă, înțelegeam mai mult ura care vă macină!!! Acesta sunteți? „ADRIAN COSMESCU: nimeni nu este perfect. numele meu este NIMENI”…Meritați un timbru…

  • din cei 10 ani, 2 ani si 9 luni sunt ai PSD

 • Problema e ca daca iese ponta vine amnistia !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog