România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Gîndul de marți

Din nenorocire, Elena Udrea nu-i Monica Macovei!

De ce Victor Ponta poate candida și Elena Udrea, nu? Eu cred că Elena Udrea e mai bună decît Victor Ponta.
Așa mă ceartă o admiratoare a Elenei Udrea (sunt sigur o femeie care miroase a parfum și nu a usturoi) pentru textul de pe cristoiublog.ro, în care-mi exprimam uluirea pentru Operațiunea împotriva lui Cristian Diaconescu – Dă-te la o parte, ca să trec eu înainte!

Față de mustrările stîrnite de comentariul meu (cea scrisă mai sus nu e singura de acest fel), țin să precizez:
Sunt convins că Elena Udrea e mai bună decît Victor Ponta. Ca o candidată a PSD, desigur, și nu ca o candidată anti-PSD. De altfel, Elena Udrea e mult mai apropiată de Victor Ponta decît de Traian Băsescu prin numeroase aspecte: De la absența oricărui Proiect, cu excepția, desigur, a celui care vizează cultivarea propriei persoane, pînă la fițele de starletă.

Din acest punct de vedere, cred că Elena Udrea îl poate bate pe Victor Ponta. Cu o singură condiție: Să nu candideze din partea PMP.
Deoarece:

  1. PMP e partidul lui Traian Băsescu. Indiferent de reacția lui Traian Băsescu la îndrăzneala nemărginită a Elenei Udrea, Elena Udrea va trece drept urmașa desemnată a lui Traian Băsescu. Mai ales că, din cîte se vede deja, ea și-a asumat condiția de candidată a lui Traian Băsescu. N-ar fi fost o problemă dacă în locul Elenei Udrea ar fi fost chiar Elena Băsescu. Pentru opinia publică ar fi fost rătăcirea unui tată. În cazul Elenei Udrea, pentru opinia publică, în nici un caz nu e rătăcirea unui tată.
    E lesne de imaginat că golănașul Victor Ponta, sprijinit puternic de tunurile care trag cu rahat în adversarii săi – Antena 3 și România Tv – nu va avea nici o problemă să grohăie la infinit pe tema relației dintre bărbatul Traian Băsescu și femeia Elena Udrea. Altfel ar fi stat lucrurile dacă Elena Udrea declara că a pus totul la cale fără a ține cont de Traian Băsescu, ba chiar că-și asumă riscul de a acționa împotriva opinie lui Traian Băsescu;
  1. PMP a fost făurit de Traian Băsescu ca un partid care să-și asume ducerea mai departe a Proiectelor care-i definesc cei 10 ani de mandat: Întărirea statului de drept, independența Justiției, lupta împotriva corupției, opțiunea euroatlantică a României. Aceste Proiecte trebuie susținute în campanie de candidatul PMP. Și nu oricum, ci convingător. O vedeți pe Elena Udrea convingătoare vorbind despre statul de drept, despre lupta împotriva corupției? Firește că nu.
    Și din  simplul motiv că Elena Udrea nu-i Monica Macovei!

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *