Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de marți

Procesul Dan Voiculescu sau Banul care crede că poate face orice în țara asta

Jurnaliștii au zis că Procesul ICA (în care Dan Voiculescu, unul dintre oligarhii români, deosebit de oligarhii ruși doar prin faptul că avuția din care a furat – cea națională – e mult mai mică, e judecat la Curtea de Apel după ce Tribunalul l-a condamnat la cinci ani închisoare cu executare pentru corupție) e un proces istoric. Și cînd au spus asta s-au referit la momentul de răscruce pe care-l reprezintă sentința în acest Proces:
Achitare ar însemna victoria Banului asupra Justiției.
Condamnarea ar însemna că-n România cel puțin în cazul Justiției banul nu poate înfrînge Adevărul.

Pentru că atît Procesul propriu zis, cît și campania turbată dusă de Rețeaua media a lui Dan Voiculescu – Trustul Intact, DC News, Lumea Justiției, bandele de postaci, prin nimic deosebite în abjecție de bandele de ziariști – au dovedit că un om cu bani, un ciocoi, precum Acuzatul își poate permite să aibă cei mai buni avocați, unii dintre ei precum Gheorghe Mateuț, specializați în salvarea Corupțiilor prin chichițe avocățești, cei mai lipsiți de scrupule ziariști, un partid aflat la putere, un premier cu o prestație de om al său de casă.

Eu însă i-aș spune istoric și pentru altceva.
Și anume pentru asaltarea completului de judecată de către avocații Acuzatului cu excepții unice în Istoria Justiției noastre.
Luni, de exemplu, avocații au cerut amînarea procesului pentru convocarea unor martori precum Traian Băsescu, Ilie Sîrbu, Dacian Cioloș, pentru solicitarea unor opinii de la Curtea de Justiție a UE, pentru că era cald în sală sau pentru că ei erau prea obosiți. În zilele anterioare, Dan Voiculescu a cerut strămutarea Procesului, a dat în judecată completul de judecată, a cerut schimbarea încadrării.

O simplă privire aruncată asupra acestui asalt al avocaților asupra Completului, întîlnit doar la proceselor capilor Mafia, pentru că numai respectivii își pot permite să plătească armate de avocați care cer sume enorme și doar pentru a se uita la tine, ne pune în mare încurcătură.
Excepțiile ridicate de avocați depășesc ridicolul apropiindu-se de grotesc. Nu trebuie să fii ditamai profesorul universitar, ca Gheorghe Mateuț, pentru a ști că nici un judecător din lume nu ți-ar aproba astfel de excepții decît dacă e drogat sau corupt.
De ce le-au ridicat avocații?
Cum se explică darea în judecată a Completului, fapt ținînd mai degrabă de Patologie, decît de Justiție?
Foarte simplu.
Dan Voiculescu nu se apără, cum s-ar putea crede.
Dan Voiculescu atacă.

Dacă ne gîndim că Antena 3 a relatat luni toată ziua lucrările Procesului sub semnul campaniei menite a dovedi că Dan Voiculescu e executat și nu judecat, vom pricepe imediat rostul inițiativelor grotești ale avocaților. Ele au fost făcute dinadins atît de absurde pentru a fi respinse.
Respingerea lor, absolut normală, așa cum arătam mai sus, era pe loc taxată în studioul Antenei 3 de jurnaliștii de casă ai lui Dan Voiculescu drept dovezi că Patronul e executat și nu judecat.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți”

 • ******** SI CAZUL PANAMA DIN 1989 SE POATE ASEMANA CU CAZUL PROCESULUI LUI DAN VOICULESCU ALIAS DIAVOLUL ROSU

  ******** I.C.A. … C.I.A. si GEORGE BUSH … CAZUL GENERALULUI NORIEGA – PANAMA SI CAZUL DAN VOICULESCU … INTRE POTRIVELI SI POTICNELI CU IZ DE SECURITATE SI MASOCLAXONERIE AMESTECATE CU SPALAREA DE BANI SI ALTE ESCROCHERII !
  Buna dimineata maestre … desi e ora 12:05 ! FRUMOS … CHIAR GIGEA.

  ASEMANAREA … NU ARE ASEMANARE ! Eu insa vin in completare cu INCA O ASEMANARE !
  ANUME CA PROCESUL DESPRE CARE PRESA ROMANEASCA HAULESTE … caci vorba ceea … lucrurile se cunosc mult mai bine si cu …predilectie … NICI NU E DE MIRARE CA EXISTA PROCESE DE O ASEMENEA SPETA ! Asa procese ar trebui deschise tuturor escrocilor care au distrus industria si agricultura in Romania … si sunt neneaca destui !
  De comparat insa consider ca MAI DEGRABA SEAMANA SI FACE TRIMITERE PROCESUL CU CELEBRUL CAZ „PANAMA” … DECLANSAT ODATA CU REVOLUTIA DIN ’89 IN ROMANIA UNDE SUBIECTUL PRINCIPAL IL REPREZENTA GENERALUL … DEH ! TOT GENERAL CA SI DIAVOLUL ROSU ALIAS DAN VOICULESCU … HEI BINE GENERALUL MANUEL ANTONIO NORIEGA ! UN DICTATOR DE CLASA … IN PANAMA … SITUAT CHIAR LANGA SAU MAI BINE SCRIS … STAT AFLAT IN VECINATATEA S.U.A. ! GEORGE BUSH SENIOR -fost sef al C.I.A.(n.n. – ce sa-i faci se potriveste I.C.A. asta peste tot ) ar putea face multe dezvaluiri despre similitudinile REVOLUTIILOR din ’89 !
  Cu atat mai mult cu cat si generalul Noriega ca si „generalul” INTACT-ului ( caci pana a fi dovedit ca e general activ inca,al fostei securitati – mai trebuie sa sapam prin arhive), SE OCUPAU CULMEA TOT CU SPALATUL BANILOR !
  IN CURAND ROMANIA VA OMOLOGA O NOUA MASINA DE SPALAT BANI … MASINA DE SPALAT LANSATA LA APA LA … HA-HAZNALEI 3 ENTETULATA „Spalatoarea Automat-ICA Intactilor” …
  IND-ICA-TII TEHNICE – spala bani indiferent de culoarea polit-ICA … ca atare va invitam sa preluati patentul caci portile Raiului puscariilor va sunt larg deschise !
  Dar sa folosim materialul „clientilor” anume stiri de mai demult (2010)care rulau la Ha-HAZNAUA 3 :
  <>
  ……………………………………………………………………………………………………………….
  Deocamdata atat-ICA … PE CURAND MAESTRE !
  Cu drag,onoare si consideratie …
  *MultaViata*
  *Lupul*Alb*GetoDac*
  *Vicentiu*I*Voiculescu*
  *Zamolxienii*Zegetini*

 • Slugile lui fęlix nu știu că sunt plătiți cu bani mânjiți de sânge de la revoluția din 1989

 • o sa fiu incintat cind ii vad dupa gratii pe : Udrea,Berceanu,Videanu,Basescu si ginerele lui, cind se rezolva Flota,Mihaileanu,Nana si altele. Facem dreptate numai intr-o tabara?

 • in timp ce DNA-ul are o activitate de remarcat, procurorul Ghimis Adrian de la Parchetul Curtii de Apel Timis tergiverseaza in mod ilegal dosarul 591/P/2013 cu tot probatoriul depus de mine la dosar !!! favorizeaza infractorii, accepta declaratii false ale notarului Morariu, care contrazic acte eliberate de autoritatile statului !!!!! _____ cum este permis sa existe asemenea procurori…….!!! in dosar se demonstreaza clar falsificarea actelor unei societati comerciale !!! _____ si surpriza: DNA Timis spune ca nu este de competenta lor…!!!! in caz fiind implicat si Registrul Comertului Arad !!!!!!! ______ ba mai mult: procurorul Ghimis face AFIRMATII MINCINOASE in ordonanta ce o da in caz………..!!!!!!!!!

 • dar de ce crezi ca lu besescul i s-a dat ( de catre cine ) superimunitate ?

  • Gheorghe Bogdan, in profilul dumitale scrie <> … Cu scuzele aferente, intreb, ce prestezi p’acolo, ce faci domnule, esti portar, sofer, lipesti afise cu clei, distribui fluturasi prin cutiile postale, ridici corespondenta, esti responsabil cu spatiul verde din fata sediului etc, ce faci si se merita distinse domn, te platesc bine, ai carte de munca, ai dat examen sau te-au angajat din mila, esti grav bolnav, handicapat de la o boala de cap din cauza lui Basescu si bineinteles, medicamentele prima grije, apoi de unde pentru rest, nu te descurcai cu facturile, cu banii de cosnita si nici plozii tai n-aveau servici, freacau menta si astfel, luand in analiza punctual situatia despre promiscuitatea in care traiai, si-au facut un pustiu de bine domnii d’acolo cu acest caz social, fam Gheorghe Bogdan si te-au angajat ??

  • …acest biped agramat, gheorghe bogdan, nu-i singurul … si moftronix stipulează in profilul lui tot asa, ostentativ , anume ca <> !!!

 • Onoarea Justitiei sta in taria de caracter a completului de judecatori de la Curtea de Apel. Dintre toti gangsterii judecati pana acum, Varanul se lasa cel mai greu condamnat. Dintre cele trei ceasuri rele de astazi sa speram ca macar unul il va prinde si pe Varanul Securist. Si va ajunge la binemeritatul bulau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *