În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Gîndul de marți seara

Cum funcționează înțelegerea dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta impusă de americani

Moto: În seara asta, de la 20 sunt la Nașul Tv, la emisiunea lui Robert Turcescu, și de la 21 la TVR, la emisiunea lui Sorin Avram.

Legea amnistiei și grațierii a fost pusă de urgență pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și respinsă prin vot. O acțiune mai degrabă de imagine decît de adevăr, pentru că, la o adică, o altă lege, mult mai bună pentru corupți, poate oricînd fi întocmită și votată. Același Parlament, dominat de PSD, a votat în ritm halucinant ridicarea imunității parlamentare a celor pînă nu demult apărați de scutul de protecție al Majorității.
Totul s-a produs la ordinul dat de Victor Ponta, președintele partidului majoritar în Parlament.

Pînă mai ieri, Victor Ponta susținea că n-are nici o putere asupra Parlamentului, că dimpotrivă Guvernul e supus Parlamentului.
Rapiditatea cu care s-au rezolvat toate cazurile pentru care Victor Ponta a fost denunțat drept avocat al Penalilor din PSD se dovedește că el putea și înainte să comande majorității rezolvarea acestor cazuri, dar că nu voia, deoarece se temea că-i vor lua gîtul baronii. Acum, speriați de votul din 16 noiembrie 2014, gîndindu-se că și lor le-ar putea veni rîndul, baronii nu mai zic nici pîs la ceea ce face Victor Ponta.

Dacă aș fi o fătucă din presă, acest moment de glorie al luptei împotriva Corupției, moment care, între noi fie vorba, îi ia Monicăi Macovei pîinea electorală de la gură,  m-ar face să leșin de uimire.

După cum spuneam altădată, cunosc bine istoria Operațiunilor clandestine ale CIA înclusiv în țări aliate ale Americii. În  1947, în Italia, o astfel de Operațiune a făcut ca alegerile să fie cîștigate de creștin-democrați, deși toate sondajele dădeau învingători pe comuniști. Cum însă comuniștii erau cu Moscova, Directoratul Operațiuni Clandestine a pus la cale o Operațiune de proporții, cu implicarea majoră a diasporei italiene din SUA, pentru înfrîngerea comuniștilor.

Astfel lipsit de iluzii, după cele văzute în Parlament, mi-am îndreptat atenția spre președintele nou ales. După victoria din al doilea tur, copreședintele PNL Vasile Blaga a anunțat că PNL declanșează bătălia pentru răsturnarea Guvernului Ponta și preluarea Guvernării de către PNL-PDL. Azi însă, președintele ales l-a contrazis fățiș declarînd că PNL va încerca să preia puterea abia în 2015, dacă nu chiar în 2016. Om deștept! vor exclama chibiții lui Klaus Iohannis, tot mai mulți acum, că e președinte, a socotit că Victor Ponta trebuie să-și poarte crucea guvernării acum, cînd vine iarna.
Eu însă, care am citit atent ce semnale a dat Ambasada SUA la București prin amicii săi din presă, am văzut în declarația lui Klaus Iohannis altceva:
Înțelegerea, dictată de americani, pentru împărțirea Puterii.

Victor Ponta are Guvernarea. Klaus Iohannis are Președinția. Și astfel în România nu se va putea repeta coșmarul Victor Orban din Ungaria. Acolo unde doi dețin și nu unul Puterea, America poate fi liniștită. Mai ales că Președintele Iohannis nu va avea puterea celui care deține și majoritatea parlamentară, iar bietul Victor Ponta, frăgezit de Operațiunea clandestină: Să-i dăm cu votul peste bot!, e în stare de orice pentru a supraviețui la Guvern și în PSD. Chiar de a lupta împotriva Corupției mai ceva decît Monica Macovei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți seara”

 • Eu cred ca daca Iohannis va conlucra cu Ponta o va face pentru ca asa va considera el ca e bine si nu fiindu-i impus de catre cineva. Pe de o parte vedem ca e mai calm din fire , pe de alta cred ca a inteles (si sper ca si Ponta) ca lumea e satula de scandaluri si lupte

 • Oare americanii?! Eu cred altceva, ce zice-ți?

 • liderii de opinie sunt niste securisti ordinari. nu-i lasa serviciile sa moara de foame. ii plimba de la un post la altul. pe astia n-o sa-i vedeti somand.

 • O singura intrebare : si rusii ce-au spus ?

 • Mai oameni buni, dragii mei romani: Emanuel Cezar si Jean Tisa, ce naiba, suntem romani si conationali cu Dl Ion Cristoiu !
  – De ce trebuie sa va exprimati asa vulgar.
  – Nici eu nu sunt maestru al vorbelor si scrisului, dar ma consult cu unul mai CITIT decat mine, atunci cand vreau sa dau o REPLICA MAI USTURATOATE, fara sa injur sau sa jignesc!
  – Parerea mea: cine, din primul impuls, injura si jigneste – arata slabiciune –
  – Exact ca un @ smecher de cartier, care trecând pe lînga tine – te loveste fara motiv, numai asa ca chestie ca ” este smardoi”
  – Cine vrea sa arate ca ” e smardoi” in pumni sau in vorbe urate: injurii, etc,,, SA SE INSCRIE IN CONCURSURI DE –K1–,
  sau la lupte ” ilegale cu adevaratii smecheri de cartier””

  – acolo aratati-va BARBATIA , nu injurand pe facebook!

 • Aveti vreo idee cam cum i-au determinat americanii pe romani sa voteze in masa, atat pe cei de acasa care nu veneau la vot cat si pe cei din strainatate. Macar asa ca speculatie. Care au fost mecanismele. Eu imi imaginez ca agentii americani au fost A3 si RTV care, impreuna cu Ponta si PSD i-au exapsperat pe romani cu minciunile cele mai sfruntate si cu propaganda desantata. Si, fiinca Ponta a fost (sau mai este inca!) agent acoperit a facut totul ca sa nu permita celor din strainatate sa voteze!

 • Va impartasesc si eu un gand de marti seara. Ceva foarte neaspteptat si profund s-a petrecut duminica pe un plan mult mai larg, si a fost trecut cu vederea de presa si analisti: efectul de contagiune al protestelor romanilor din Romania din solidaritate cu diaspora – sariturile pe loc, tonice si pline de energie, si scandarile inspirate, nostime („Cine nu sare nu vrea schimbare!”; „Mazare si Nicusor in acelasi dormitor!”) – efect care a atins coarde sensibile adormite in alte tari fost-comuniste: Ungaria si Cehia. Luni si acolo au pornit proteste de strada anti coruptie si, atentie!, anti orientarii pro-Rusia. Romanii tineri din pietele marilor orase romanesti au surprins toata Europa, au trezit-o din inertie, i-au dat o lectie. In plus, ne-au redat demnitatea. In sfarsit, pot fi mandra ca sunt cetatean roman.

 • Deoarece V. Ponta nu isi poate scrie singur demisia, mama mea a initiat un demers international pe care l-a expediat catre: CEDO, Dl. Martin Schultz – Presedintele Parlamentului European, Dl. Jean-Claude Juncker – Presedintele Comisiei Europene, D-na Angela Merkel – Cancelarul Germaniei, Dl. David Cameron – Primul Ministru al Marii Britanii, ambasadele Germaniei, Marii Britanii, Frantei.
  Daca sunteti de acord, va rog sa va alaturati prin forta Dumneavoastra mediatica acestui demers pentru ca el sa ajunga in presa interna si internationala.
  Va multumesc anticipat.

  Continutul demersului se gaseste si sub forma unei petitii in link-ul de mai jos:
  http://www.petitieonline.net/petitie/demisia_lui_v_ponta-p61413141.html

 • Partea cu,,,,Ponta e în stare de orice pentru a supraviețui la Guvern și în PSD. Chiar de a lupta împotriva Corupției mai ceva decît Monica Macovei……..este tare de tot..Abia astept sa vad asta….. Dupa ce am vazut azi va dau dreptate…

 • Maestre,cum de mergeti la Turcescu?Intrebati-l care a fost problema cu deconspirarea.

 • Iar vedeti numai conspiratii…,deci,americanii l-au pus pe Iohannis….Asta-i buna!daca nu il votam noi,ce puteau face?! Asa ati zis si de demonstratii,ca pe ponta il ajuta-nu,eu atunci am simtit ca se nastea acel val,care ii putea fi fatal,desigur,nu eram sigura…Sau ca dna,iarasi,pe ponta il ajuta,ca nu fac bine-nu,cineva de la evz.a zis bine,asa se vede mai bine mizeria,si asta poate enerva,si asa a fost. Ca ce fac acum,da,e de imagine,ii vor tine pina prin feb.,depinde cum se vor intelege cu Iohannis,daca el va reusi,cum spune,sa impuna un nou stil…,cam greu.

 • Articolul “O primă (gravă) eroare de ordin constituțional a Președintelui ales al României”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *