Raed Arafat: România trimite în Turcia trei aeronave cu 60 de salvatori, patru câini antrenați pentru căutări după cutremur și șapte tone de echipamente

Gîndul de miercuri, 1 iunie 2016

Raluca Prună sau mîndria de a contribui la căderea Guvernului

Moto: „Discuția despre drepturi e un lux teoretic”
– Raluca Prună, ministrul Justiției în Guvernul Dacian Cioloș

Raluca Prună, știți, cea cu plapuma, mai precis cea care a venit la ședință de bilanț avînd aruncată pe ea ceva care semăna a plapuma sub care dormise, a fost invitata lui Rareș Bogdan la Jocuri de putere de la Realitatea Tv din seara de 30 mai 2016.
De data asta n-a mai venit cu plapuma.
A venit cu un soi de capot de casă, dintre cele cumpărate la mîna a doua din iarmaroace la care vînd de regulă chinezii stabiliți în România.

Dacă pui pe cineva să-ți spună un membru al Guvernului, cu excepția premierului, respectivul va pronunța numele Ralucăi Prună.
Nu întîmplător.
Raluca Prună întruchipează perfect ministrul tipic din acest Guvern de stewardese pe curse lowcost Bruxelles-București, făcut cadou de Sistem lui Klaus Iohannis pentru ca acesta să se poată turturici (verb născocit de mine, menit a desemna giugiuleala expusă public de un cuplu) în voie cu îndeajuns de mult iubita consoartă.

Impresia de adus de pe stradă în Palatul Victoria de cineva care a văzut-o pe fereastră și s-a gîndit că n-ar strica să fie ministru și cineva care n-ar fi bun nici măcar de cameristă e dublată în cazul Ralucăi Prună de o formidabilă părere despre ea însăși despre care românii spun că prostul dacă nu-i fudul nu e prost destul.
Infinitul număr de gogomănii spuse și comise de Raluca Prună pînă acum au făcut din ea ținta criticilor din toate părțile. Dacă premierul nu-i face vînt cît mai repede din Guvern, riscă să cadă la o Moțiune de cenzură , despre care se vorbește mult în ultimul timp.

E ceea ce constată, nițel uimit, Rareș Bogdan în deschiderea interviului:
„Am văzut stihiile naturii îndreptate împotriva dumneavoastră. Sînteţi luată la ţintă. N-am mai văzut aşa ceva, trebuie să recunosc, în ultima perioadă, pentru că sînt şi din dreapta, şi din stânga, şi de către foşti politicieni sau foşti preşedinte, şi de către actuali lideri foarte importanţi, cum ar fi domnul Tăriceanu, al doilea om în stat. De ce, doamnă, ce s-a întâmplat?”

Cum ar reacționa un minim membru al Guvernului la o asemenea constatare?
S-ar îngrijora, deoarece, pînă la urmă, o astfel de situație ar putea duce la căderea Guvernului.
Raluca Prună ia asta drept o scărpinare pe burticică și prin urmare dă rapid în ticul mîței, cea care în astfel de cazuri se răstoarnă cu lăbuțele în sus și prinde a toarce de plăcere:
„Însă, sigur, aşa, cu titlu personal, mă măguleşte ca politicieni de vârf în această ţară, preşedintele Băsescu, premierul Ponta, premierul Tăriceanu şi actualul preşedinte al Senatului să identifice în mine, care nu sînt o persoană politică, care sînt o persoană lipsită complet de ambiţii politice, care am venit din Belgia în România pentru a-mi asuma un mandat limitat, repet, pentru toate aceste motive într-un mod pe care nu mi-l explic am devenit… mă citează în luările lor de poziţie şi mărturisesc că într-un fel asta mă flatează, pentru că dacă mi-ar fi spus cineva în octombrie anul trecut că aşa vor sta lucrurile, că toţi aceşti oameni îmi vor cunoaşte numele şi vor vedea în mine principalul adversar n-aş fi putut crede. Deci mă măguleşte acest lucru, înseamnă că fac bine ceea ce fac.”

Raluca Prună e membră a Guvernului României și nu Marylin Monroe înainte de a se da huța cu Kennedy. În calitate de membru al Guvernului, criticile venite dinspre atîția lideri ar fi trebuit să-i provoace o anumită îngrijorare. Dacă mai mulți inși îți atrag atenția că-ți curge rimelul pe față e musai să te duci la baie și să te uiți în oglindă. Nu e cazul Ralucăi Prună. Din cîte se vede, ea nu numai că nu se întreabă dacă un cumva una dintre cauzele dării acestui Guvern cu cracii în sus ar putea fi tocmai prestația ei ca ministru al Justiției; ea tare mîndră că toată lumea o critică și anunță că va merge mai departe.

De ce a stîrnit și stîrnește Raluca Prună atîta antipatie din partea unor lideri politici?
Pentru că Raluca Prună s-a remarcat printr-o incredibilă consecvență în afirmarea Guvernului Cioloș drept un Guvern al Poliției Politice.
Raluca Prună e ministru al Justiției.
Fișa postului îi cere să se ocupe de administrarea Justiției.
Cîte probleme n-are Justiția din România! De la sălile improprii de judecată pînă la supraîncărcarea magistraților.
De la preluarea mandatului, Raluca Prună nu s-a preocupat un moment de rezolvarea fie și parțială a marilor probleme ale Justiției românești.

Așa cum se vede și din acest interviu, Raluca Prună, Raluca Prună a avut două mari preocupări ca ministru al Justiției:

 1. Preocuparea de a întări puterile Poliției Politice a Regimului Klaus Iohannnis. Chiar și în acest interviu ea se lansează într-un elogiu al SRI pe care nu l-am întîlnit nici măcar la Divizia Presă a SRI. Raluca Prună e autoarea Ordonanței de urgență prin care SRI rămîne mai departe la butoane în cercetarea penală, a Ordonanței de urgență prin care Codurile Penale sînt modificate astfel încît să facă legală intruziunea Noii Securități în viața individuală.
  În acest interviu ea se referă în trecere la starea Justiției, grăbită să pledeze împotriva dezincriminării abuzului în serviciu și mai ales împotriva păstrării confidențialității avocat-client. Să nu uităm că Raluca Prună e cea care a transformat în sărbătoare de tip ceaușist desemnarea Codruție Kovesi pentru a-l doilea mandat, aducîndu-i șefei DNA elogii mai mari decît îi aducea Elenei Ceaușescu Lina Ciobanu.
 2. Preocuparea de a-și cultiva propria persoană. A se vedea inclusiv șmecheria cu cetățeanca ajunsă la metrou după ora 22.

Își dă seama Dacian Cioloș că Raluca Prună e responsabilă, prin politica sa de devotată a statului polițienesc, de o mare parte din antipatia stîrnită de Guvernul pe care-l conduce?
Sînt sigur că-și dă seama.
Numai că nu are ce face.
Raluca Prună e unul dintre miniștri care nu sunt în subordinea lui Dacian Cioloș.
Și pentru a-i da Bună dimineața! Ralucăi Prună, Dacian Cioloș trebuie să întrebe dacă are voie să facă așa ceva.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 1 iunie 2016”

 • Bai limbricule din curul varanului, te-ai uitat in oglinda in ultimul timp. Tu critici pe altii , dar nu te vezi pe tine cum arati fir-ai a dracului de troll

 • ACEST GUVERN DE TEHNOCRATI A FOST VALIDAT,BUCATA CU BUCATA DE PARLAMENT. A FOST IMPINS IN FATA DE PARLAMENT,CA SA SCAPE PARLAMENTARII SI GUVERNUL PONTA DE PROBLEMELE CREATE SI DE VOCEA STRAZII CARE STRIGA DEMISIA INTREGULUI PARLAMENT. IAR PONTA PROMISESE PREA MULTE CA SA-SI MENTINA FUNCTIA SI CHIAR NU MAI AVEA ALTA SOLUTIE DECAT PLECAREA.

 • Dna Pruna a avut dreptate .Numai cineva rau intentionat sau invidios poate sa rastalmaceasca.Discutia despre drepturi este un lux teoretic.Da asa este .In conditia in care Hotii sunt in parlament si isi dau Legi pentru Hoti -Ponta si Tariceanu mai pregatesc una- este o notiune abstracta discutia depre drepturi .Drepturile democratice sunt sufocate prin lege de drepturile Hotilor care isi legifereaza strategii modus operandi.De aia este un lux sa vorbesti despre democratie este un lux.Ca nu exista conditiile necesare pentru democratie.Este un lux.Egalitatea in fata legii este un lux.Nu este pentru toti.Sunt exceptatii parlamentarii si prietenii lor.

 • Cristoiu , Băsescu , B1 = trompetele mafiei ! Păcat !

 • dupa mine are dreptate Raluca cand spune ca „Discuția despre drepturi e un lux teoretic”! IN PRACTICA…., O DISCUTA SI APLICA DOAR PENTRU INTERESELE LOR..

 • Este casatorita sau nu aceasta PAIATA?? Sau status-ul ei marital consta doar in „lobby”ul politic pe care il executa cu desavarsire?? :))))) Prostitutie la nivel inalt. Mi-e scarba de acest guvern tehnocrat.

 • Atita timp cit il sustii pe vesnicul candidat la primarie ND,poti sa lauzi si pe muma padurii,ptr mine esti ZERO ,jurnalist,maestro.Apropooo pina la urma sa ii faceti si carte de munca lui Nicusor Dan, ptr atitea candidaturi ,merita saracul ii este greu sa numere si banii multi ptr campanie.

 • Intr-un cuvant : o nesimtita- care e „adusa” in Guvern-paradoxal de Ciolos,,fiind o „prietena f. apropiata” de f f multi ani:))) Nu pe merit a fost pusa asadar in functia de ministru a Justitiei ci pe PILE! De asta se UMFLA ea asa in pene ca o gaina,, cine stie daca nu cumva o fi si amanta nefericitului ala de Ciolos…S-or fi tras de chiloti reciproc pe la Bruxelles si au venit amandoi, frumos , de manuta- la apelul trompetei securistilor-prin vocea lor,(Iohannis)de clown castrat cu intonatia limbii romane mai proasta decat de ex. a lui Kim Jong-daca ar citi un comunicat de la CSAT in limba romana =))

 • Parca Iliescu spunea ca democratia e un moft,nu?

 • Nea Cristoiu , esti un idiot !

 • Deci,pana la urma justitia e marul discordiei ,sigur doamna vrea sa introduca in codul penal ,confiscarea extinsa … demnitarii s au obisnuit sa faca parnaie,oful lor sunt bani ,banii care i au si ii trimit dupa gratii . Pot sa le ia orice ,,libertatea ,”demnitatea”,da bani nu .

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog