Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de miercuri, 12 octombrie 2016

Elena Udrea în Jurnal despre Alexandru Căutiș: „L-am făcut acoperit al SRI”

Se discută în aceste zile la unele posturi Tv nu despre Codruța Kovesi, ci despre Alexandru Căutiș. Jurnalistul de la Kamikaze, pe care-l știu vag, a anunțat că va candida pe listele PSD Constanța pentru parlamentare. Gestul i-a adus jurnalistului din partea lui Rareș Bogdan convocarea la o judecată de tip bolșevic la Realitatea Tv pentru trădarea Înaltelor Idealuri ale lui Klaus Iohannis. Intrigat de Tărăboiul pueril stîrnit de gestul tînărului jurnalist (e băiat mare, știe el ce face, nu văd de ce l-ar trage de urechi cei de la Realitatea Tv, că doar nu e copilul lor din flori), m-am întrebat unde am mai întîlnit eu numele acesta, Alexandru Căutiș. Și mi-am amintit, fără a avea memoria lui Napoleon, că am dat de el în Jurnalul Elenei Udrea. M-am dus repede la acest excepțional document de Istorie a clipei, și am găsit următoarele rînduri despre Alexandru Căutiș:

„Am mai aflat într-o zi la Zaitone, la masă cu Gușă, cu Rareș Bogdan și unul din patronii arabi, că acoperiții din presă primesc mesaje direct de la Coldea și Kovesi.

A povestit Rareș, care devenise susținător Johannis datorită lui Coldea, după cum chiar el recunoștea, că în urmă cu o seară l-a avut în emisiune pe Căutiș. Acesta primea mesaje în direct, nu mai țin minte tema emisiunii. Discret, la pauză i-a luat telefonul și erau mesaje pe BBM și Whatʼs app de la Coldea și Kovesi. Și că a spus tuturor celor din studio despre mesaje, cînd le-a văzut. (…).

Tot ieri, adică duminică, în ideea de a promova materialul lui Turcescu, l-am văzut la Realitatea pe Căutiș, acoperitul lui Coldea. Spunea numai bazaconii, dar avea o singură treabă, din toată discuția să reiasă ce coruptă sînt eu! Eram deja în tandem cu Dragnea, care îi dădea bani lui Cocoș ca să-i dea lui Bica!!! O nebunie. Amesteca lucrurile, dar concluzia era că eu sînt implicată, iată dovada și că sînt coruptă. Am cerut lui Kohalmi să intru în direct, dar s-a terminat emisiunea. L-am sunat direct pe Căutiș, la care am țipat 10 minute în continuu. I-am cerut probe că Dorin lucra cu firma de construcții a lui Dragea în Teleorman, l-am acuzat că are misiune să mă atace, pentru că amesteca acuzațiile pe care le făcea doar ca să iasă o nebunie. Mi-a spus că așa a fost prezentat materialul la Realitatea, sau așa a înțeles el, că Dragnea cu cazul cu Niculae și Cocoș au acționat în aceeași speță. Acum realizez că el nici nu văzuse materialul lui Turcescu. Pur și simplu fusese trimis să facă acuzații la adresa mea și să genereze nebunie în jurul „cazului Bica”. L-am făcut acoperit al SRI. Mi- a cerut probe. I-am răspuns că am probe cît are el pentru ce susține, dar eu am ipoteze bazate pe indicii certe. Nu i-a convenit. A rămas că îmi va spune despre ce firmă a lui Cocoș ar fi vorba, pentru că eu i-am spus clar că nu a avut niciodată firmă de construcții. Era înverșunat împotriva lui, l-a făcut turnător la Securitate!!! ca Popoviciu Puiu, nenorocit și în alte feluri. L-am pus la punct și el m-a întrebat de ce îl apăr. Evident era montat împotriva lui”.

Marți, 13 septembrie 2016, trecînd în revistă foștii colegi de Echipă, scoși din joc de Codruța Kovesi, pentru a-i face pe plac noului Stăpîn, arătam că lui Horia Georgescu i se trag lunile de arest preventiv de la un gest făcut de el în numele ANI înaintea campaniei electorale din 2014:

„Pe 19 septembrie 2014, lovitură de teatru.
Horia Georgescu depune la ICCJ cerere de urgentare a Procesului, dată şi publicităţii.
Ce-l apucase pe Horia Georgescu?
Înnebunise?
Nu, nu înnebunise.
Judecarea Procesului înainte de primul tur al alegerilor însemna, teoretic, scoatarea din joc a candidatului Klaus Iohannis.
Toate documentele arătau că primarul de Sibiu fusese incompatibil.
Pe acest Proces urgentat pariau adversarii lui Klaus Iohannis – Victor Ponta, Elena Udrea, sprijiniți de o grupare din Servicii.
Pe acest proces pariază şi Teodor Meleşcanu, care demisionează de la SIE, pentru a candida ca rezervă PNL în cazul unei decizii nefavorabile lui Klaus Iohannis.
Horia Georgescu ştia că cererea sa era riscantă.
El depune cerere pentru că i se ordonă să facă asta.”

Textul se baza pe o informație primită de la o sursă.

Parcurgînd acum Jurnalul Elenei Udrea, pentru a găsi paragrafele despre Alexandru Căutiș, am dat însă peste o referire la cazul Horia Georgescu. O reproduc sub semnul misiunii mele de Istoric al clipei :

„Începuse campania și nu se fixase termen în procesul ICCJ al lui Iohannis. Georgescu de la ANI se dădea plecat din țară, dar eu am aflat că este aici, îi spunea lui Maior că este în America. Pînă la urmă s-au întîlnit într-o vineri, Maior și Georgescu, și au stabilit ca Georgescu să ceară ICCJ să fixeze termen. S-a fixat termen în săptămîna următoare, apoi au început tergiversările.”

Din cîte se vede, Jurnalul confirmă informația primită de mine de la o sursă sigură.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 12 octombrie 2016”

  • Am primit cele doua carti comandate, va multumesc. Mai aveti si alte carti scoase la vanzare?

  • Stimate Maestre, probabil e semnalul ca „locotenentul” Coldea isi cauta noi stapani, respectiv PSD. L-a trimis pe „fiu” sa invete si sa se educe la „Istambul” in semn de „pretuire”. Vin „alegerile” si un pumn de bile albe puse in urna de vechiul adversar nu strica. Doar e mai „productiv” sa faci politica in SRI decat sa prinzi spioni. Daca nu ti-i numara nimeni, devii 007 din „promo”. Ca daca ti i-ar numara, n-ai mai avea timp si de „politica”, ca ziua e de 24h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *