Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de miercuri, 14 decembrie 2016

Se anunță o întrecere sinistră între Klaus Iohannis și PSD: Cine e mai iresponsabil?

Victoria copleșitoare a PSD (25% diferență față de al doilea clasat), cea mai mare biruință electorală a unui partid în postdecembrism, a dat naștere unei realități pe care o știm pe de rost de 26 de ani:
Un timp după alegeri, spațiul public e dominat zdrobitor de cel care a învins.
Învinșii, mai ales cînd au încasat o bătaie de li s-a rupt șira spinării, sînt ocupați cu oblojirea rănilor. Ziariștii de casă ai bătuților, oportuniști cum sînt, tac chitic, fie din teamă de opinia majorității, exprimată prin alegeri, fie din nevoia de a vedea dincotro bate vîntul pentru buzunarele lor.

Această realitate tipică României babuinizate, unde pierderea alegerilor poate însemna și pierderea libertății, am putut s-o văd în acesta zile în România de după Taifunul PSD.
Spațiul public a fost dominat de liderii PSD și de agenții de influență ai partidului.
Și cum subiectul numărul unu al acestor zile l-a constituit confruntarea inevitabila dintre PSD și Klaus Iohannis în chestiunea Desemnării premierului, toate intervențiile PSD-iste au avut drept laitmotiv raționamentul:
Voința populară a adus PSD-ul la Putere cu un scor incredibil, unic în postdecembrism.
PSD nu poate propune drept premier decît pe șeful Partidului, Liviu Dragnea.
Klaus Iohannis nu se poate opune voinței populare.
Deci Klaus Iohannis trebuie să-l desemneze premier pe Liviu Dragnea.

Raționamentul pleacă de la ieșirea anticonstituțională a lui Klaus Iohannis înainte de alegeri prin care a anunțat că el va aplica criteriile de integritate în desemnarea premierului.
Prin urmare, el nu va desemna un premier condamnat penal.
Evident, intervenția sa, una tipică personalității sale de Rață Mecanică, a contribuit și ea la eșecul nemărginit al Dreptei, cu principal efect Dezechilibrarea fără precedent a Scenei noastre politice.

N-a fost singura intervenție prin care Rața Mecanică a provocat cel mai cel mai grav dezechilibru din postdecembrism al scenei noastre politice lăsînd impresia că pentru el electoratul e ca aghiotantul care nu i-a ținut paltonul.
Pe parcursul campaniei electorale, Klaus Iohannis s-a manifestat ca un chibiț tont al unui partid – PNL. Dezastrul acestui partid a devenit dezastrul Președinției, lucru grav pentru interesul național, deoarece României îi trebuie un președinte arbitru și nu unul chibiț.
Dacă lucrurile ar fi rămas la acest stadiu, indiscutabil PSD și ALDE ar fi trebuit s-o țină cu propunerea ca Liviu Dragnea să fie premier.
Poziția celor două partide putea merge pînă la suspendarea lui Klaus Iohannis.
Prin refuzul de a desemna candidatul partidului care exprimă, la acest moment, voința Poporului Român, Klaus Iohannis s-ar fi situat în afara Constituției.
Nicăieri în Constituție nu scrie că președintele poate născoci criterii arbitrare pentru desemnare.
O fi el Klaus Iohannis Rața mecanică a Sistemului, dar asta nu înseamnă că trebuie să se dea Curcan!

De la intervenția anticonstituțională și pînă la alegeri s-a dezvăluit existența unei Legi din 2001, confirmată și în 2004, adoptată de Guvernul Adrian Năstase prin care nu poate fi membru al Guvernului un condamnat penal.
Liviu Dragnea e condamnat penal.
Cu sau fără suspendare e lipsit de importanță.
În aceste condiții, propunerea PSD ca Liviu Dragnea să fie premier încalcă Legea.
Și nu o Lege oarece, așa cum susțin unii, ci o Lege dată de Guvernul Adrian Năstase în bătălia pentru admiterea României în UE.

Desigur, Liviu Dragnea a fost artizanul victoriei fără egal a PSD.
Desigur, Liviu Dragnea ar fi un bun premier.
Desigur, ar fi bine ca președintele partidului să fie și premier.
Toate aceste lucruri cad în fața Adevărului care dă esența Statului de drept.
Supremația Legii.
O Lege nu poate fi înfrîntă de nimic.
Nici măcar de voința populară.

Las la o parte faptul că românii au votat PSD și nu pe premierul Liviu Dragnea.
În Istorie nu există Ce-ar fi fost dacă.
Totuși, îmi permit să spun că poate PSD n-ar fi obținut scorul istoric dacă Liviu Dragnea se anunța ca premier desemnat.
Las la o parte faptul că Românii n-au votat la un soi de referendum cu întrebarea:
Sînteți de acord ca Liviu Dragnea să fie premier chiar dacă Legea interzice?
Dar și dacă românii ar fi zis Da printr-un Referendum cu o participare de sută la sută, rezultatul n-ar fi dus decît la dezbaterea unei noi Legi în Parlament care s-o abroge pe cea din 2001.

Nici alegerile, nici Referendumul nu pot adopta Legi sau modifica Legi într-o manieră directă.
Prin urmare, din punct de vedere constituțional, PSD nu-l poate desemna ca premier pe Liviu Dragnea.
N-o poate face nici din punct de vedere politic.

Conferința de presă de la Cotroceni de marți, 13 decembrie 2016 a trădat strategia lui Klaus Iohannis:
Cea de ultim bastion al Dreptei în fața năvalei PSD-iste.
Îmbătat cu această ipostază pe care și-o dorește Sistemul, care se simte cel mai bine în perioade de Crize politice, pentru că atunci pot ștabii Sistemului încălca în voie Constituția, Klaus Iohannis a inaugurat seria de provocări iresponsabile prin invitarea anticonstituțională la consultări a partidelor în condițiile în care numărătoarea voturilor nu s-a încheiat în chip oficial, nu s-au rezolvat eventualele contestări, dar mai ales n-au fost validate mandatele celor aleși.

În funcțiune e parlamentul dinainte de alegeri.
În aceste condiții, președintele invită la consultări un partid neparlamentar precum USR și Grupul minorităților, Grup care nu se poate constitui decît după validarea mandatelor.
A comis acest abuz din nevoia de a provoca o Criză politică.
E un gest iresponsabil, dar la ce altceva te poți aștepta de la Rața mecanică a Sistemului?
E limpede că Klaus Iohannis va fi față de Guvernul PSD, față de majoritatea parlamentară, într-un permanent război.
Împreună cu Sistemul (dacă majoritatea parlamentară nu va reuși să-l destructureze), Klaus Iohannis va fi un neobosit provocator de conflicte.
Traian Băsescu e biet copil în materie de scandaluri pe care le anunță deja Rața mecanică.

Firește asta va costa România.
Dar cînd a ținut cont Klaus Iohannis de România?
Prin urmare, cel puțin acum, la început, PSD nu trebuie să facă jocurile lui Klaus Iohannis.
PSD a fost votat zdrobitor și pentru c-a făgăduit o guvernare a stabilității.
Dacă PSD o ține langa cu desemnarea unui premier interzis de o lege în vigoare, partidul lui Liviu Dragnea va demonstra că în materie de iresponsabilitate nu e mai prejos decît Klaus Iohannis.
Și astfel, după alegerile care ar fi trebuit să aducă stabilitate țării, se anunță o perioadă de instabilitate criminală pentru soarta României provocată de întrecerea între Klaus Iohannis și PSD:
Cine e mai iresponsabil?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 14 decembrie 2016”

  • Daca Dragnea n-ar fi fost condamnat pentru o bashina, in primul dosar, era cat se poate de ok, din toate punctlee de vedere, initiativa lui Iohannis. Asa, o sa ne alegem cu o noua criza politica.. O sa avem guvern nou, in februarie 2017. Si Cod Fiscal, tot atunci… dupa ce s va termina cu alba-neagra a promisiunilor si pomenilor neacoperite de resurse bugetare. Din punctul meu de vedere, niste alegeri castigate pe baza de pomeni electorale si minciuni deshantzate care nu au acoperire legala (vezi taierea taxelor, aflata pe masa CCR), sunt niste alegeri castigate prin furt, prin coruptie si ar trebui anulate.

  • Dragnea joaca (a jucat) „cartea” extrem de bine, parerea mea. Este foarte lucid si sublineaza mereu ca nu se joaca cu vorbele, declaratiile sale si respecta acest lucru intocmai. Asa ca atentie: Dragnea nu se arunca in „gura lupului”, inconstient cum ar crede sau spera unii. Mai degraba este ca un jucator de sah abil, „nu isi dezvaluie mutarile” inainte si chiar asteapta sa vada ce „mutari” fac altii.
    In plus, exista o declaratie destul de explicita a lui, asa cred eu, din data 5 dec. 2016, practic cu 6 zile inainte de alegeri.
    Liviu Dragnea : Viitorul premier PSD va fi bărbat, nu va fi niciunul dintre premierii ”vânturaţi” la televizor
    PSD va propune un premier care va fi ”bărbat” şi care va avea carnet de membru PSD, el adăugând că acesta nu se regăseşte printre premierii ”vânturaţi” la televizor în aceste zile.
    Întrebat dacă el va fi premierul PSD, Dragnea a precizat că nu este vorba despre niciunul dintre numele ”vânturate la televizor” în aceste zile.

    ”Sunt deja nişte premieri vânturaţi – . Eu cred că nu o să fie niciunul dintre cei care s-au tot vânturat pe la televizor în zilele astea”,
    Deci practic a raspuns. Deoarece si numele lui a fost „vanturat la televizor”.
    Dragnea are Premier. Surpriza? Nu va fi el Premierul 😉
    23 noiembrie 2016 : Întrebat ce funcţie vizează după alegeri, el, Dragnea a replicat: ”Preşedinte PSD”. (un raspuns si mai clar)

    Foarte corect:
    „Dacă domnul Iohannis refuză să dea premierul majorității PSD și vine din nou cu domnul Cioloș, atunci cade prima oară, cade și a doua oară Guvernul și vom ajunge la alegeri anticipate. Eu nu am vrut să analizez aceste scenarii, pentru că eu consider că și președintele Klaus Iohannis gândește normal”, a afirmat Liviu Dragnea.
    Sa vedem cum gandeste Iohannis NORMAL?!
    Prima greseala MARE Iohannis a facut-o deja – consultarile. CONFORM LEGII : finalizarea rezultatelor la alegeri în mod oficial, după aceea intrarea în procedura de legitimare în Parlament a noilor aleși și abia după aceea declanșarea unor mecanisme de negociere, de consultare, a pașilor următori.
    Greseala, gafa ?. Analistul politic Dorel Șandor a catalogat invitația la consultări înaintată de președintele Klaus Iohannis partidelor politice drept o „gafă elementară”.
    Iohannis pare ca se straduie intens ca in 2019, cand mai spera la un mandat EL sa fie „doar o amintire”.
    Si sincer sa enerveze electoratul care a votat ptr. PSD, PSDul categoric castigator, denota ca vrea sa testeze rezistenta si nervii votantilor. Asta nu mai e gafa, e prostie si se va duce spre o scadere zdrobitoare in procente. RAPID!

  • Presedintele, cu caracterul luí diabolic, nu va inceta sa unelteasca, atata timp cat respira (in functie). Sa ma scuzati, dar asta este principala trasatura de carácter a Daesh.

  • Problema cea mai mare pe care o vad eu este pericolul constand in o noua condamnare a luí Dragnea. Presedintele, razbunator cum este, daca va trebui sa acepte pana la urma numirea luí, va pune totul in miscare sa fie din nou condamnat, de data aceasta cu executare. Atunci vom avea o criza mai mare decat tot ce a fost pana acum.

  • Incompatibilităţi :ARTICOLUL 105 – Constitutia
    (1) Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de deputat sau de senator. De asemenea, ea este incompatibilă cu exercitarea unei funcţii de reprezentare profesională salarizate în cadrul organizaţiilor cu scop comercial.

    (2) Alte incompatibilităţi se stabilesc prin lege organică. 😯

    Legea 90/2001
    Art. 2.
    Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale 😯 😯 si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute la art. 4 alin. (1).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *