Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de miercuri, 15 iunie 2016

Prin Livia Stanciu și Codruța Kovesi, în România postdecembristă s-a inventat o nouă profesie: șef pe viață!

În multe dintre textele citite de el cu intonații aiurea, dar scrise de alții, Klaus Iohannis a cerut înnoirea clase politice.
Înnoirea clasei politice e un slogan și al Diviziei Presă a Poliției Politice prezidențiale.
Deși necinstită, pentru că țintește înlocuirea actualilor politicieni cu politicieni bielă-manivelă, gen Alina Gorghiu, cea căreia i se spune, după ce ține un discurs,că e o bormașină care se visează urmașa lui Ionel Brătianu, pledoaria are un temei în realitate.
Numai prin împrospătare cu oameni tineri și mai ales cu oameni care au stat pînă acum departe de politică, dezgustați de concretizarea zicalei Politica e curvă, clasa politică se va ridica la înălțimea noilor cerințe de modernizare a României.

Să se înnoiască însă numai clasa politică?
Firește că nu.
Trebuie să se înnoiască toate domeniile de activitate în slujba cetățeanului.

Despre această înnoire nici Klaus Iohannis, nici Divizia Presă a Poliției Prezidențiale nu suflă un cuvînt.
Păi cum să sufle un cuvînt cînd, în timp ce Politica, Presa, administrația centrală și locală, toate domeniile vieții sociale, de altfel, sînt într-un permanent proces de schimb de generații, în anumite domenii asistăm la fenomenul Șefi pe viață, generat de o veritabilă rotație a cadrelor.
Presa independentă, cîtă a mai rămas nefalimentată, neșantajată și nearestată în România, a dezvăluit că pentru serviciile făcute lui Klaus Iohannis (amînarea procesului de incompatibilitate, strămutarea procesului privind casa, condamnarea unor adversari), Livia Stanciu se va pricopsi cu incredibila sumă anuală de 450.000 lei, pensia și salariul ca membru CCR.

Ce ne spune CV-ul Liviei Stanciu?
Livia Stanciu a fost între 1980 și 1989 procuror al Regimului comunist.
În 2010, la intervenția lui Traian Băsescu și cu sprijinul SRI, devine președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Mandatul e de trei ani.
După trei ani, la expirarea Mandatului, în 2013, se consideră că e de neînlocuit în funcție și e numită din nou, tot la intervenția lui Traian Băsescu, în funcția de președinte al ÎCCJ.
În 2016 i se termină al doilea mandat.
Potrivit Legii, nu mai poate rămîne în funcția de președintă a ÎCCJ.
Nu-i nimic, vor spune oamenii normali.
Se va întoarce la meseria de judecător, că doar n-a făcut-o mămica ei direct șefă!

Nici vorbă de așa ceva.
E numită de Klaus Iohannis, pentru un mandat de 9 ani, judecător la CCR.
Dacă tot vorbim de înnoire, nu se putea și altfel?
Adică Livia Stanciu să se întoarcă la profesia de bază, cea de judecător, iar la CCR să fie numită o persoană mai tînără și care n-a fost toată viața de pînă acum șefă?

Să luăm un alt caz.
În anul de grație 2006, Codruța Kovesi, procuroare de provincie, e numită, tot de Traian Băsescu, procuror General al României pentru un mandat.
În 2009, cînd i se termină primul mandat, e desemnată din nou Procuror General de Traian Băsescu, pe motiv că alta ca ea nu mai găsește în România pentru această funcție.
În 3 octombrie 2012,Codruței Kovesi i se termină cel de-al doilea mandat și dreptul de a mai fi Procuror general.
O alta s-ar fi întors, cum s-ar spune, în producție, într-o funcție de procuror. În definitiv era de profesie procuror, nici pe ea n-o făcuse mămica șefă direct. Ba chiar, pentru un profesionist autentic, după atîta stat cu fundul în fotoliul de ștab, reluarea muncii de procuror ar fi fost o provocare frumoasă. Ar fi arătat ea ce înseamnă să fii procuror meseriaș!

Nu se întîmplă așa.
Traian Băsescu îi face rost de o nouă funcție de șef:
Ministru-consilier, Înalt Reprezentant al Ministerului Justiției pentru Relația cu Comisia Europeană.
După un an, în 2013, e desemnată, tot de Traian Băsescu, procuror șef la DNA.
După terminarea primului mandat, în 2016, e desemnată, în cadrul sărbătoresc de tip ceaușist, pentru un nou mandat, Procuror șef al DNA.
Va fi șefă pînă în 2019.
După care i se va găsi o nouă funcție.
La CCR, eventual.

Între 2006 și 2016, timp de zece ani, au căzut premieri, s-au schimbat președinți, au venit noi și noi generații în presă, în politică, în Justiție.
Numai Codruța Kovesi a rămas neclintită în fotoliul de ștab.
Pe vremuri, se practica așa numita scoatere din producție a unui ins pentru a deveni activist sau revoluționar de profesie.
A fost cazul lui Ion Iliescu de exemplu.
Din acel moment respectivul rămînea șef pentru toată viața.
Era rotit dintr-un post într-altul, urca nițel, cobora nițel, dar la profesia sa de bază nu se mai întorcea niciodată.

Prin Livia Stanciu și Codruța Kovesi, Democrația românească a inventat o nouă profesie:
Cea de șef pe viață.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

44 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 15 iunie 2016”

  • Poate pot să o fac. Am crescut în Parcul Circului de Stat.

  • Cine mai crede in a est lung au asista ordinar,ardei umplut .

  • concluzia este ca dupa era Basescu avem nevoie de 20 ani sa ne dregem tara .

  • Fireța-ai dracului de pirați. Ați condus țara de zeci de ani cu scrisul ți cu politica piratului nenorocit, v-ați îmbogâțit, ce plm mai vreți, să vă facem harachiri?

  • am vazut argumentele dl. cristoiu si al altora . slabe rau ! deci abuzul in serviciu va fi pedepsit numai daca a fost intentionat si cu spaga – deci daca l-am prins ca i-a spaga ramane ca pana acum daca a fost idiot s-au rau intentionat si semneaza un act care toaca milione degeaba e nevinovat ! – va aparea si va fi folosita la greu expresia – nu am stiut , nu ma pricep la asta s-au = nu am fost atent !

  • Dar de Ilie Sarbu si job-ul lui actual de ce nu comentati „maestre” ? Ah … probabil nu vi se pare relevant sau in ton cu subiectul …. 🙂

  • Dupa ce am postat acest text am fost banat pe cont de facebook a domnei clotilde armand

  • Haideti sa vedem ce s-a intamplat in Romania Partidele au fost chemate la cotroceni cu pretext ca se va elabora o lege electorala mai buna Acolo s-a decis ca alegere se va face intr-un singur tur iar iomanii nu vor mai avea voie sa alega presedinti consii judetean
    Acest lucru inseamna ca dupa ce se fura cum trebuie pentru 2 partide care cu mult timp inainte sunt ales ca sa reprezinta anumite interese urmeaza cea ce va voi spune Pana atunci va mai iterez faptul ca pentru a impiedica alte partide conduse de lider care sa fiu considerat cam incommode se face cea trebuie ca ei sa fiu cat mai putin reprezentat Pentru cazul din Romania se poate vedea ca dl Basescu si dlTariceanu sunt ba incomozi atat pentru anumite grupurile de interes din Romania cat si pentru celelate din Bruxeles Pe langa acest lucru sunt cam dificili de santajat ,
    Ca atare lucrurile au fost facut ca ei sa fiu cat mai putin reprezentati Credeti ca intr-o piata politica in care a lipsit idei proiecte ,persoanje care sa fiu considerate adevarate locomotive electoral dl Baescu si dl Tariceanu au reusit sa traga dupa ei doar 5-6% iar o adunatura precum PNL in care nici macar menbri si rudele lor nu voteaza asa ceva sa obtine cu 10% mai mult decat poate bazinul lu electoral sa atraga ?
    Daca vreti sa verificati zeci de alte anomali care demontreaza in mod clar cum s-a furat angro pentru PNL o sa va invit sa verificati cum s-a votat PNL ca primar si in consil Apoi o sa va rog sa luati rezultate din alti ani si s a verificati daca vrodata s-au intamplat astfel de anomalii

    Dup a ce se actioneaza in modul descries mai sus alegere presedinti consili judetene este doar o formularitate De fapt nu se face nici un fel de alegere ci se dechide plicul primit de la anumite grupurile de interes si se instaleaza pe cine trebuie
    De aici rezulta o alta intrebare de ce anumite grupurile de interese doresc sa aiba oameni lor infiltrate in autoritati locale?
    Pretul pentru Apa ,curent ,gaz ,pe care platesc Romanii este relative mai mare cu ceea ce platesc cestateni din Franta si Germania raportat la veniturile lor
    Intrucat anumite grupurile de interes urmeaza sa optine drepturile de a scumpi cu cat vor dori muschi lor aele utilitati
    Se va intampla doue lucrurile
    Un numar foarte mare de cetateni nu vor putea sa plateasca facturile respective Atunci autoritati locale vor plati pentru ei Acest lucru inseamna ca autoritati locala vor livra bani catre firme din alte tari care deja controleaza astfel de resurse Acum se intelege dece trebuie instalat numai oameni de ale lor ,si dece trebuie infiltrate un numar foarte mare de oameni de ale lor in consiliul ?Pentru a vota asa cum trebuie sa nu cumva o astfel de afacere sa fie dat peste cap
    CUM SE POATE DESCURAJA O ASTFEL DE NENOROCIRE ?

  • Sa se duca dracului toti . Este prea mare caracatita .

  • Serviciile Guverneaza, Fura, in Gasti ei Conduc universitati…
    Mafia in Cluj este formata din Generali si profesori universitari care sunt si politicieni proveniti din Securitate si PCR.
    In tara asta de hoti eu nu am avut niciodata bani de masina!
    Universitatea Babeş-Bolyai in 10 ani a triplat numarul de studenti, pentru a vinde studentilor oligofreni din Secuime pana in Mocanime diplome fara valoare, pentru ca niste profesori universitari idioti sa faca bani!!
    https://independent.academia.edu/ADRIANFERENT

  • Dl Cristoiu ne trage zilnic articole despre asa numita Politie Politica care ii persecuta la maxim pe toti nevinovatii nostrii politicieni si bineinteles despre dna Kovesi, acum si-a adus aminte si de dna Stanciu. Totul la modul pervers defaimator. Dl trece cu vederea niste lucruri mult mai importante pentru noi toti, cum ar fi ca avem politicieni neschimbati de 26 ani de care suntem satui si de care nu putem sa ne debarasam pentru ca si-au construit un sistem pervers din care nu pot fi clintiti. Doamele amintite in articol sunt in realitate singurele care ne mai ofera o speranta de schimbare si implicit de reinnoire a clasei politice care ar trebui sa fie cu adevarat in slujba cetateanului. Poate ca dl Cristoiu e nitel invidios pe Legiunea de onoare primita de dna Kovesi de la statul francez, si-ar dori si dlui macar una similara de Gagesti-Vrancea, pentru lupta dlui personala impotriva coruptilor…

  • …libertatea pentru Rava are pretul ei, din pacate „platit” de noi!!! 😉 …traiasca cel mai iubit fiu al poporului!!! 😉

  • Liviuta si Cruduta!

  • 9ani la CCR ?
    O pensionara numita acum se ramoleste pe functie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *