Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de miercuri, 15 noiembrie 2017

SPP-ul lui Lucian Pahonțu – oficina de spionare a demnitarilor de către Klaus Iohannis

Marți, 14 noiembrie 2017, pe la prînz, Mădălina Dobrovolschi, cunoscută înainte de măritiș ca Mădălina Pușcalău (o întrebare de om curios – cînd o divorța de Dobrovolchi și o să se mărite cu un altul, o să-și schimbe iar numele?!), a ținut o conferință de presă.
Din tot caltaboșul de vorbe, am reținut mai întîi săritul în ajutorul Guvernului Mihai Tudose, mai bine zis, al premierului Meu, Mihai Tudose, prin denunțarea Moțiunii de cenzură angajate de PNL ca fiind o tentativă de a clătina stabilitatea țării, care țară, vorba FSN-istelor cu poșetă de pe vremuri, are nevoie de liniște.

Atacarea Moțiunii de cenzură a fost un răspuns la întrebarea pusă de o duduie din haremul mediatic al Antenei 3:

Andreea Popa, Antena 3: Care este opinia preşedintelui Klaus Iohannis asupra a ceea ce se întâmplă acum pe scena politică, în condiţiile în care PNL a anunţat că va depune o moţiune de cenzură şi începe abia acum să caute susţinere pentru aceasta?”

Ați remarcat derapajul de la linia de obiectivitate care deosebește presa de chibițăreala la table?
Un jurnalist adevărat se mulțumea să se intereseze doar de opinia președintelui față de Moțiunea de cenzură a PNL.
Duduia a găsit de cuviință însă să facă nițică propagandă împotriva PNL, partid care vrea să-l dea jos pe Mihai Tudose, unul dintre personajele îndrăgite de Trustul lui Dan Voiculescu, adăugînd în chip pamfletar „și începe abia acum să caute….”.
Întrebarea a fost pusă cu tendință, prin înlocuirea curiozității de gazetar cu gîfîiala de activist, și pentru că era aranjată cu Administrația prezidențială să fie pusă astfel încît atît întrebarea, cît și răspunsul să facă să pară hazardată Moțiunea PNL împotriva lui Mihai Tudose:

Mădălina Dobrovolschi: Dl preşedinte îşi doreşte evident ca lucrurile să conducă spre un climat de stabilitate pentru că până la urmă în centrul preocupărilor se află cetăţeanul român care trebuie să simtă că lucrurile au o evoluţie pozitivă. Luptele politice îşi au locul în altă parte şi tocmai de aceea nu aş vrea să intru în astfel de discuţii sau speculaţii.”

Presa prezidențială, nivelul cel mai jegos atins în postdecembrism de pupatul în fund al unei persoane fizice, s-a grăbit să ovaționeze acest punct de vedere despre Statul paralel:

„În România nu există un stat paralel, această formulare este o invenţie a celor care au probleme cu justiţia. Dacă ar fi să aduc în atenţia publicului un lucru esenţial de înţeles, un beneficiar real al unui sistem sănătos, atunci cînd vorbim despre stat de drept şi justiţie independentă, nu poate fi decît societatea. Societatea beneficiază cînd statul de drept funcţionează aşa cum trebuie şi cînd avem o justiţie independentă. Sînt lucruri la care preşedintele României ţine foarte mult şi pe care şi le doreşte pentru România.”

Luni, pe la prînz, cu alai de SPP, Klaus Iohannis revine la serviciu (singurul funcționar public din România care-și poate permite să doarmă luni pînă la prînz), adică la Cotroceni. Pleacă în fiecare vineri pe la prînz, indiferent ce s-ar întîmpla (și dacă ar veni Rușii), spre Sibiu, spre căminul conjugal (pentru el cu valoare de cuib unde turturica așteaptă turturoiul). Un adevăr elementar de psihologie ne spune că un bărbat la vîrsta domniei sale, întors de la căminul atît de dulce conjugal, iese cu greu din reverie după întoarcerea la București.
Astfel că am avem serioase îndoieli că marți, 14 noiembrie 2017, Mădălina fostă Pușcalău a vorbit în numele lui Klaus Iohannis sau al proprii familii, nu de mult întemeiate.
Mai ales că cuconița, sfidînd ca de obicei procedurile, s-a substituit președintelui folosind sintagma Dacă ar fi să aduc, dînd seamă de părerea sa, și nu dînd seamă de opinia Administrației prezidențiale.

Indiferent c-a vorbit în nume propriu, în personalitatea sa stăruind, ca niște ecouri tîrzii, ideile date de alții cînd lucra la B1Tv, sau că, într-adevăr, a exprimat punctul de vedere al lui Klaus Iohannis, negarea existenței Statului Paralel, una dintre temele frecventate intens în ultima vreme de Divizia Presă, nu ne miră.
Cum să nu nege Klaus Iohannis existența bulanului anticonstituțional și antidemocratic folosit de el cînd vine vorba de manipularea scenei politice, de raderea dușmanilor și parvenirea camarilei?! Așa cum am mai scris, Klaus Iohannis e singurul conducător din Istoria modernă a României care vede în fotoliul șef al statului un loc călduț, în care el poate somnola de dimineață pînă seara. În absența minimului efort de îndeplinire a îndatoririlor presupuse de salariul încasat și de privilegiile de care beneficiază, Klaus Iohannis ar fi un Neica nimeni, dacă nu i-ar face treaba Statul paralel.

Pe acest Stat, mulți analiști l-au prezentat ca redus la Binomul SRI-DNA. Pe lîngă faptul că în România sînt Servicii secrete cu implicare neconstituțională în viața politică internă mai tare decît cea a SRI (de exemplu, SIE, condus de mumia numită Predoiu, un fel de Hoover al Serviciului nostru de coppy paste din presa străină), această viziune ocolește unul dintre principalii stîlpi ai Statului Paralel:
Serviciul de Protecție și Pază.

Recent, în stilu-i caracteristic – de mers pîș-pîș, ca nu cumva să-l audă Sistemul tropăind – Liviu Dragnea a vorbit despre implicarea SPP în afacerile interne ale PSD.
Cînd am avut la unele televiziuni interviuri cu un demnitar beneficiind prin lege de SPP, am observat că lucrătorii repartizați pe lîngă respectivul vedeau și auzeau cam tot ce vorbea și făcea demnitarul înainte și după emisiune. M-am gîndit atunci că a avea protecție de la SPP înseamnă din start să iei cu tine, la diferite acțiuni, ba chiar și la unele aventuri, un bărbat sau o femeie care beneficiază de acces la multe dintre secretele tale. M-am întîlnit în particular și cu demnitari care beneficiau de serviciile SPP. Mi-am dat seama că lucrătorul SPP deținea astfel informații despre o întîlnire pe care atît eu, cît și demnitarul, am vrut-o discretă. La vremea respectivă, în afară de stinghereala provocată de gîndul că pînă și cumpărarea unui supozitor are martor o persoană străină, n-am văzut altceva periculos în protecția demnitarului de către SPP.

Mă gîndeam că una dintre condițiile impuse de conducerea SPP e cea a păstrării de către lucrător a secretelor despre demnitarul protejat. Liviu Dragnea, despre care se presupune că știe el ce știe, ne-a atras atenția luni seara, la România Tv, că SPP are în frunte pe Lucian Pahonțu din 2005, cel mai longeviv șef de instituție de forță din România, dacă ne gîndim că l-a întrecut și pe Florian Coldea. Numai că Florian Coldea era doar prim adjunct și, așa cum s-a văzut după venirea lui Eduard Hellvig în fruntea SRI, supus minimului control politic din partea altcuiva. Lucian Pahonțu e șef absolut al instituției din 2005, fără a da socoteală nimănui altcuiva decît președintelui. Ar fi fost normal ca Lucian Pahonțu să plece din funcție o dată cu venirea lui Klaus Iohannis.
N-a făcut-o.
Nu i-a cerut să plece nici Klaus Iohannis.
De ce?
Foarte simplu.
Dacă și-a putut permite să se amestece în viața unui partid, desigur, îndeplinind treburile murdare ale lui Klaus Iohannis, ce l-ar opri să folosească SPP ca principal Serviciu secret care-i pune președintelui la dispoziție informații despre toate secretele adversarilor politici?
Mai întîi prin Serviciul secret pe care și l-a trîntit SPP, apoi prin informațiile aduse de lucrătorii SPP.

Cînd mă întrebam cum dracu e să ai lîngă tine un străin sau o străină care să știe cum și cu cine te întîlnești, ba chiar și discuțiile la telefon cu nevasta, cu copiii, nu-mi dădeam seama cum ar fi dacă străinul sau străina ar raporta seara șefului SPP ce-ai făcut, cu cine te-ai întîlnit și unde te-ai întîlnit, ce telefoane ai dat și ai primit și de cîte te-ai dus și cît ai stat la WC.
Dezvăluirea lui Liviu Dragnea mi-a atras atenția asupra uriașului pericol pentru statul de drept, pentru democrație, întruchipat de SPP-ul condus de Lucian Pahonțu, una dintre instituțiile de forță ale Statului Paralel.
Pentru că SPP e oficina de spionaj a lui Klaus Iohannis.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 15 noiembrie 2017”

 • => ??????
  Prin anii de după 1990 , după avântul de neimaginat pe care îl luase presa scrisă ( erau discuții la acea vreme că nu mai ajunge hârtia produsă în țară și trebuiau importate cantități mari ) , un prieten mai vârstnic , sătul de mizeriile din „ o anumită parte a presei ” ( v. Ion Iliescu) mi-a spus : „ Nu mai cumpăr nici-un ziar ! Dau bani să mă înjure ???!! Să-mi spună ei cât sunt de troglodit că nu votez cu cine – trebuie – ? ș.a.m.d. ”
  Dacă gazda noastră plătește acest loc pe net, moderatorul , și ce o mai fi de plată , vin niște neica-nimeni să-l înjure ?
  Dar voi chiar n-aveți nici-un pic de bun simț , purceilor ?
  Dacă nu vă convine ceva , scrieți-i personal ,civilizat, de pe adresa voastră adevărată de mail, cu nume , prenume în clar , ca omul să vă poată răspunde ( dacă poate și vrea) la problemele care vă frământă !
  Nu veniți voi nespălaților ( și nu la modul propriu mă refer , dacă nu e clar) să dați cu kk în ventilator , că n-aveți cu cine vă certa pe acasă , frustrați pseudo-intelectuali , scursuri cu pretenții de ziariști ratați ! Ești pe blogul prim-viceguvernatorului BNR ( dacă va fi având d. Georgescu așa ceva ?!) să pui întrebări de genul ăsta ?
  Dacă aveți misiune să postați aici măcar faceți-o decent !
  Omu te poftește în casa lui și tu , ce faci ?
  Te îmbeți ca porcu’ , urinezi pe drum spre baie , iei gazda la înjurături și i-ai mai trage și o mamă de bătaie !
  Ce înseamnă „ elefant al presei ” ?? Statura de comentator politic ? Memoria prodigioasă ? Longevitate în presă ? Elefantul nici măcar nu e printre cele mai longevive !
  Ia explică-te „ musiu ” !
  Și după ce le dai , OUT !

 • D-le Cristoiu, ce părere aveți de atitudinea publică față de invazia urșilor? O problemă serioasă tratată iresponsabil. Atât de autorități (timorate de iubitorii de animale), cât și de apărători „dezinteresați”. In România cred că se produce o mutație genetică: a apărut un gen de exemplar uman care nu mai e programat pe bază de ADN, ci pe bază de DNA. Vom vedea urșii in București demonstrând pentru independența justiției? Viața unui om rămâne la discreția unei fiare din sălbăticie sau din societatea „civilizată”.

 • Cum considerați domnule Cristoiu că vor asigura guvernul și BNR încadrarea în deficitul bugetar și stabilitatea prețurilor , din „poziția” dumneavoastră de „elefant al presei” așa după cum domnul Spânu vă consideră, alături de alți „elefanți ai presei” ,gazetari ? Vă amintește o astfel de „apreciere” și de sceneta cu Toma Caragiu, cu elefantul, vrăbiuța și bursucul , cât și de varianta mai puțin autohtonă cu Patrula Junglei și Colonelul Hathi ?

  • Asa..Ion Cristoiu e „elefant al presei”. Si Spanu asta cine ….e? Vreo euglena a presei? Necuvantatoarele nu prea conteaza p’aci, canta si tu la alta masa 😀

 • Ce opinie aveți despre confiscările extinse pentru care insistă doamna Monica Macovei și a dat și directivă europeană ?
  Considerați că OLAF și DNA ar fi trecut la aplicarea directivei și l-ar fi invitat pe Liviu Dragnea pentru „consultări”?
  Dumneavoastr domnule Cristoiu cum considerați că ați zice ?

 • Ce opinie aveți despre confiscările extinse pentru care insistă doamna Monica Macovei și a dat și directivă europeană ?
  Considerați că OLAF și DNA ar fi trecut la aplicarea directivei ?

 • 😛 dar Dragnea si TelDrum , sunt benefici pt. Romania ?????! Scoaterea tarii din NATO si UE de catre un PSD aflat la guvernare si confiscat de un presedinte-dictator cum este Dragnea , nici un comentariu ,maestre ?

  • Ceai ba in cap, matreatza si cuiburi de soareci? Multi cretinoizi au mai fatat tefelishtii aia la betzia din Piatza. Tel Drum e o laba mai trista decat moaca ta, nu iese nimic deacolo fiindca nau acolo decat zvonuri, nu si probe. Procuroru roman al lu kovesi e bun sa ameninte da, te rog, nu l pune la munca! Se mai zice ceva de Dragnea si Brazilia? Nimic fiindca ratatzii nau avut acolo decat zvonuri, nu si probe. Poti sal condamni pe Petre Ionescu ca se duce in pizda curvei de ma’sa, ca monarhist devotat al lu Cioaba? Nu! Asa poti sa l condamni pe Dracnea ca a fost in Brazilia, la vila unui cunoscut?

   • Daca tot ai iesit la pensie mai Votcaroiule , lasa politica si vanzarea de țara pe mana lui Dragnea ! Dezinformezi ca in dosarul TelDrum nu sunt probe : Ba sunt foarte multe probe ca d’aia a fost redeschis dosarul , toti membrii familiei lui Dragnea au avut contracte si asocieri cu TelDrum. Ferma Salcia iti spune ceva ?! Belina iti spune ceva ?! Hotel Turris iti spune ceva ?!
    Du-te la casieria lui Dragnea sa-ti iei de-o vutca …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *