Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Ținut în lesă de Liviu Dragnea, Victor Ponta latră și el la cine poate. La Viktor Orban, de exemplu

Prezent luni la Tîrgu Jiu, la deschiderea noului an școlar, pentru a ne a reaminti că mai e, totuși, premierul României, Victor Ponta n-a găsit altceva mai bun de făcut decît să atace de modul în care Victor Orban gestionează Exodul care stă să spargă frontierele Ungariei:
„Dacă putem să primim mai mulţi, o să primim, problema este de capacitatea noastră logistică de a trata acei oameni ca pe nişte oameni, nu cum îi tratează vecinii noştri maghiari, cu bâta şi cu înseriatul. Cu asta nu sunt de acord.”

Pregătirile pentru primirea refugiaților, la început cei 1.785, acceptați de Klaus Iohannis pe șest la Consiliul din iunie 2015, apoi mulți alții, pentru că, după opinia mea, în actualele condiții, de blocare a granițelor de către Germania, presiunea asupra țărilor din Est de acceptare a refugiaților existenți deja în țările de tranzit, și care n-au cum fi trimiși înapoi, va fi uriașă, revine în sarcina exclusivă a Guvernului.

De la declanșarea Crizei Victor Ponta n-a contenit să se arate iubitor de refugiați, de parcă n-ar fi un bărbat politic, ci o membră a unui ONG alcătuit cu precădere din femei singure. N-am auzit o clipă, o singură clipă, vreo vorbă despre ce face Guvernul pentru pregătirea momentului inevitabil al primirii refugiaților.
N-am auzit o clipă de vreo discuție în Guvern despre găsirea de noi locuri în eventualitatea că vor veni refugiați peste capacitatea existentă.
N-am auzit o clipă de vreo vizită a lui Victor Ponta, nu la DNA, ci la o locație unde urmează să vină refugiați.
În schimb, de vreo două săptămîni aproape, Victor Ponta se preocupă de ce face Victor Orban în Cazul Crizei.

Nu sunt un admirator al lui Victor Orban.
Cred și eu că gardul de sîrmă, poate justificat (deși, din cîte am văzut astă seară la televiziunile planetare, mult timp nu va rezista presiunii numărului în creștere de refugiați), ca imagine a unei țări din Europa secolului XXI, sună ca dracu.

Numai că în judecarea lui Victor Orban trebuie să ținem cont de situația dramatică în care se află Ungaria.
O situație în care s-ar fi aflat și România dacă n-ar fi avut norocul să fie ținută deoparte de Schengen.

Prin acordul Schengen, Ungaria e prima țară a cărei frontieră terestră trebuie apărată pentru ca refugiații să nu ajungă în Austria mai întîi și în Germania în cele din urmă. Celelalte țări – Grecia, Macedonia, Serbia – au procedat șmecherește. I-au împins pe refugiați spre granița cu Ungaria.

De ce nu-i lasă să treacă Victor Orban prin Ungaria spre Germania?
Pentru că Germania joacă dublu.
Pînă mai ieri făcea bezele în direct la tv refugiaților, în timp ce pe ascuns îl avertizau pe Victor Orban să nu-i lase.
Acum, prin Angela Merkel, o spune pe față.

Aici vine incorectitudinea lui Victor Ponta.
Să admitem că România era primită în spațiul Schengen, în timp ce Bulgaria nu era primită. Dinspre Turcia ar fi venit prin Bulgaria masele de refugiați.
Și-ar fi permis România să-i lase să treacă în condițiile în care – repet – prin Acordul Schengen ar fi fost obligată să-i oprească?

Să admitem că Victor Orban, în îndeplinirea datoriei asumate prin Acordul Schengen greșește.
Nu înțeleg de ce-l … grija pe Victor Ponta în legătură cu ce face Victor Orban.
N -are treabă?
S-au terminat toate subiectele de abordat în public și i-a rămas doar subiectul Ungaria și refugiații?

Declarațiile sale iresponsabile au dus la reacții dure din partea Ungariei.
E normal ca Victor Ponta, premierul României, aflat într-o criză de trăncăneală acută, să provoace un scandal diplomatic absolut inutil?
De ce îl înjură Victor Pont pe Victor Orban?
Pentru că e una dintre puținele persoane pe care le poate înjura fără să încaseze scatoalce.

Pe Klaus Iohannis nu-l poate înjura.
Pe procurorul Uncheșelu nu-l poate înjura.
Pe Liviu Dragnea nu-l poate înjura.
Și pentru ca ne semnala că el există ca politician, că nu e demult dus din punct de vedere politic pe Lumea cealaltă, Victor Ponta latră la Victor Orban.
Ținut în lesă de Liviu Dragnea!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Ținut în lesă de Liviu Dragnea, Victor Ponta latră și el la cine poate. La Viktor Orban, de exemplu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *