Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de miercuri, 18 februarie 2015

Înainte de a merge la DNA, știind că va fi reținută, Elena Udrea a pierdut timp gîndindu- se ce să-și pună ca să i se asorteze cu cătușele

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţei a eliberat-o pe Elena Udrea din arest preventiv pentru arest la domiciliu.
Deciza nu poate fi judecată decît prin raportare la ceea ce a urmărit Elena Udrea în tot acest Scandal politic-mediatic.
În mai multe rînduri am ținut să avertizez că Elena Udrea nu duce o bătălie juridică și, cu atît mai puțin, o bătălie de culise pentru a scăpa de dosare.
Dacă ar fi așa, după anunțarea deciziei de punere sub control judiciar, Elena Udrea ar fi trebuit să se resemneze la clișeele care se declară în astfel de împrejurări de către politicieni sub semnul lui political corectly: mă supun Justiței indepedente, o să mă apăr la tribunal și nu în presă, bla-bla-bla.

Elena Udrea a procedat exact pe dos.
De cum a primit decizia de la DNA a și anunțat că va da în gît intrigile care stau la temelia anchetării de către procurori.
Mai mult ea, a depus un Denunț la DNA împotriva lui Florian Coldea.

Spovedaniile sale în presă, Jurnalul (pe care l-am citit), denunțul chiar, nu oferă nici jurnalistului, nici magistratului acele date concrete precise, indispensabile unei investigații.
Tot ceea ce a spus și a făcut Elena Udrea în această perioadă a stat sub semnul unei campanii profesioniste de imagine.

Dușmanii spun că Traian Băsescu e cel care o conduce din umbră.
Eu însă, care i-am luat Elenei Udrea multe interviuri, care am comentat aproape toate aparițiile sale mediatice, cred că Elena Udrea și-a pus la cale singură toate acțiunile. Nu exclud să-l fi consultat pe Traian Băsescu, dar e greu de presupus că toate faptele și vorbele sunt ale unei actrițe proaste copleșite de personalitatea regizorului. Și chiar dacă Traian Băsescu ar învăța-o ce să facă, e greu de crezut că prestația ei în Parlament, la ieșirea în cătușe de la DNA,  în  arest, a fost o simplă concretizare a unor indicații regizorale.

După cum am mai spus, Elena Udrea e mai degrabă o vedetă decît un politician.
Ca orice vedetă autentică, ea nu poate trăi dacă nu e în prim plan, dacă nu se discută despre ea, dacă nu face rating.

Scriam într-unul din eseurile mele despre Mary Stuart, nefericita regină a Scoției, care, în dimineața tăierii capului, a pierdut o groază de timp în căutarea unei rochii care să se asorteze la sîngele ce urma să-i țînșnească din capul retezat de topor.
Sunt sigur că înainte de a merge la DNA, știind că va fi reținută, Elena Udrea a pierdut timp gîndindu-se ce să-și pună ca să i se asorteze cu cătușele.

Dacă era condamnată de ÎCCJ, Elena Udrea ar fi pierdut pariul:
Cel de a juca cu brio rolul neînfricatei în fața călăilor.

În prostia sa dictată de credința că se adresează unui popor de ofițeri acoperiți, după darea în gît a Codruței Kovesi prin publicarea denunțului, DNA a trimis la Parlament o nouă cerere de arestare preventivă.

Indiferent că Elena Udrea va scăpa sau nu în Justiție de o nouă arestare preventivă, în planul imaginii victoria ei apare deja sigură.
Dușmanii ei  nu-și dau seama că singura lovitură cumplită care i se poate da Elenei Udrea e să nu se mai vorbească despre ea!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 18 februarie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *