România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Gîndul de miercuri, 2 noiembrie 2016

Noi documente din Dosarul Black Cube: Spionii israelieni erau convinși că-i vorba de o Operațiune autorizată la cel mai înalt nivel pe teritoriul României

Dosarul din care am publicat și public Documente e cel întocmit de FBI-ul izraelian, la solicitarea Ministerului român al Justiției, prin interogarea celor opt persoane care alături de David Geclowicz și Ron Weiner, au lucrat în cadrul Proiectului Tornado – Dan Zorella, Avi Yanus, Dr. Udi Levi, Gal Farhi, Yosi Berkstein, Nathan Lerner, Adan Cohen, Stela Pen, angajați ai Black Cube, considerați suspecți de constituire și aderare la un Grup infracțional organizat.
De observat amploarea dată de Black Cube Operațiunii, care nu s-a rezumat, cum s-ar putea crede, la activitatea celor doi arestați în România.
Nume răsunătoare legate de investigarea Codruței Kovesi: Florian Coldea, Zoltan Teszari, Raluca Prună, Oana Schmidt Hăineală.

În Depoziția sa, reprodusă de mine pe cristoiublog.ro de marți, 25 octombrie 2016, Dan Zorella descrie cu lux de amănunte cea de a doua întîlnire cu Daniel Dragomir din 16 martie 2016, întîlnire la care putem spune că s-a definitivat Operațiunea. În acest context Daniel Dragomir îi dă lui Dan Zorella un plic în care se aflau 16 pagini de indicii și suspiciuni despre Codruța Kovesi. Potrivit Depoziției, Dan Zorella și-a notat principalele lucruri. Copii ale acestor notații sunt predate inspectorului de la LAVAH 433 care-l interoghează.

Publicăm mai jos, în traducere, după ce-am șters numerele de telefon (din motive lesne de înțeles), aceste notații. Pentru a se vedea că e vorba de documente autentice, reproducem una dintre paginile cu scrisul de mînă al lui i Dan Zorella în vederea investigației la care se angaja Black Cube.

pagina

„Ko
(Urmează numărul de telefon privat)
lkovesi@pna.ro

În 2005 a dat „credit” companiei soțului ei și a retras banii înapoi – 432.000 Ron ~ 200.000 $.

RDS – Soțul ei a primit bani de aici, 32 milioane Ron.
Zoltan Teszari – soțul ei a lucrat pentru un miliardar anonim.
Este legat de serviciile de informații maghiare.

Tatăl ei a plătit 200.000 $ ca ea să fie aleasă – de dovedit.
Timp – din 25 martie plus maxim 30 de zile. Dar este posibil ca el ( Președintele n.n.) să se decidă în mai puțin de două zile.

*

Raluca Prună
Ministrul Justiției a recomandat-o și de acolo s-a mutat la un oarecare consulat pe 24 martie, și de acolo la președinte pe 25 martie.

Vasile Prună – tatăl ministrului, a fost diplomat în Israel și în teritorii.

Ministrul încă poate anula.

*

A avut o legătură amoroasă (e vorba de Codruța Kovesi n. n.) cu șeful Serviciului Român de Informații – Florian Coldea. (Urmează telefonul privat)
Legătura s-a terminat în iunie 2015, dar este posibil ca acolo încă să fie o relație romantică.
Dacă e așa. Aceasta este interesant.

Amândoi sunt interesanți și amândoi au contacte cu Americanii.

*

Când a locuit în Belgia (e vorba de Codruța Kovesi n. n) avea un cont la ING și un card de credit.

Caută conturile ei și ale tatălui ei în:

Cipru
Monaco
Elveția
Luxemburg
(Statele Unite)

*

Oana Schmidt Hăineală –

Unul din candidații pentru postul de Procuror General, prieten al Israelului, a vizitat mult Israelul.

*

2-3 săptămâni înainte ca el (Președintele n.n.) să decidă.

Ea poate, de principiu, să decidă ca obiectul să se dea la o parte.

*

Ar trebui să mergem după tată, el este mai puțin sensibil. A fost un procuror toată viața sa și acum este la pensie. Este posibil să-i oferim bani etc.

Tatăl vorbește, posibil, germană și poate engleză.

*

Fratele încă lucrează într-o companie guvernamentală, Transgaz. Pentru asta ar putea merita să-l abordăm. Vorbește engleza.

*

Au un prieten al soțului dar s-au separat demult timp și el s-a recăsătorit așa că este mai puțin relevant.”

Grupul din spatele lui Daniel Dragomir e supărat că Black Cube întîrzie cu materialele

Depoziția lui Dan Zorella vorbește și de următorul moment:

„Pe 4.04. 16 Daniel spune că întîrziem cu data depunerii materialului, iar ei au nevoie de toate materialele.”

Iată documentul:

telefon

Ecran telefon:

„Am primit notificare din partea grupului meu. Problema este foarte simplă. Am pierdut 3 zile deja. Nu vom avea timp să rezolvăm problema. Vă informez vă rog că aveți 48 de ore începând cu noapte aceasta să oferiți rezultatele sau să returnați fondurile pentru neîndeplinirea sarcinii”.

Tot Dan Zorella spune în Depoziție că, luînd în serios teza lui Daniel Dragomir că un articol din Codul penal exclude infracțiunea informatică dacă există un interes public, îi cere textul.
Daniel Dragomir îl trimite.

telefon2

Un document deosebit de important pentru deslușirea enigmei numite Scandalul Black Cube e dat inspectorului israelian și se află la dosar în următorul context:

„Doresc să vă dau încă o redare- fișierul audio se află pe discul pe care deja vi l-am dat ( documentele sunt ridicate și însemnate cu Y.T. 9 din data de astăzi paginile 1-8. Este vorba de redarea conversației care a avut loc între Avi Yanus și mine și Daniel, astfel că Avi a revenit asupra detaliilor proiectului și primirea aprobărilor în fața lui Daniel, iar acesta a aprobat că am primit aprobare legală pentru proiect, aprobă că organizația SRI-ului a aprobat asta, aprobă că Meir Dagan a vorbit cu șefii organizației sale pentru a aproba proiectul.”

E vorba de convorbiri telefonice înregistrate de cei de la Black Cube. Potrivit indicațiilor lui Dan Zorella, Y e Daniel Dragomir, BC1 e Dan Zorella și BC2, Avi Yanus. Din ele se vede din nou că cei de la Black Cube erau convinși că e o Operațiune autorizată la cel mai înalt nivel pe teritoriul României.
Cei de la Black Cube cred că SRI le-ar putea da materialele care le lipsesc.
Redăm stenograma convorbirilor:

„160424_004

BC1: Salut Daniel, ce faci?
Y: Bună bună salut ce faci
BC 1: Bine bine am avut niște sărbători
Y: Da știu
BC1: Știi bine cultura evreiască..
Y: Oricum a fost exodul ca să zicem așa de sub dictatură, ceea ce este ceva ce se întâmplă de asemenea și în aceste zile, nu numai în zilele de demult…
BC1: Exact, trebuie, de asemenea, să ieșim de sub dictatură, și din închisoare ca și cultura evreiască…
Y: Exact
BC1: Deci ne-am gândit mai mult cum să rezolvăm problema, de fapt lângă mine îl am pe partenerul meu Avi care este mai mult expert pe partea juridică și are unele idei ce cred că le poate vorbi cu tine și puteți să gândiți împreună dacă este o situație bună.
Y: Ok.
BC1: Așa că, așteaptă un minut, nu știu cum, așteaptă un minut la telefon doar un minut la telefon… Avi…
Y: Ok.
BC2: Alo, bună Daniel, sunt Avi, încântat de cunoștință.
Y: Bună, bună, încântat de cunoștință.
BC2: Am înțeles, de fapt din prima zi am înțeles că singura cale de a rezolva situația este să lucrăm împreună. Este singura cale să-i eliberăm pe băieți și aceasta este singura cale de a ajunge la rezultatul final.
Y: Exact.
BC2: Da, este singura cale, amândoi am înțeles asta. De asemenea, este atașată la asta o sumă bună de succes de aproximativ 450.000 euro.
Y: Exact
BC2: Am parcurs materialele, le-am parcurs personal cu toată echipa mea și avem doar aproximativ 50%, acestea sunt doar materialele ce au reușit să le încarce în cloud. Acestea sunt materiale foarte puternice după cum știi, vin direct din emailurile țintei, sunt foarte puternice, dar ei nu au reușit să termine toate procesele, sunt doar 50% din emailuri. Ai vreo idee de vreo cale prin care putem pune mâna pe restul din ele, care sunt acum deținute de DICOT? Avem rezultate bune cu cele 50% dar dacă le vom avea pe celelalte va completa tabloul.
Y: Ok, ideea este că acestea sunt acum în posesia DICOT, pe o parte. Pe de altă parte, din câte înțeleg eu, ei nu au fost capabili să găsească ceva până acum.
BC2: Aceasta deoarece ei nu ai codurile. Și unele dintre fișiere sunt de fapt ascunse, înțelegi ce spun din punct de vedere tehnologic?
Y: Da, da
BC2: Deci știm sigur că sunt în posesia lor, așa că dacă obținem o copie a hard disk-ului, îl pot folosi și pot obține chiar mai mult.
BC2: Vreau să spun, ne-ai spus atunci că aceasta este legal conform articolului 302.
Y: Da.
BC2: Așa că poate putem folosi aceasta pentru a pune tu sau noi mâna pe materiale? Poate putem folosi aceasta ca să obținem o copie și apoi pot lucra cu această copie.
Y: De asemenea din câte știu eu avocații pot cere o copie.
BC2: Pe avocați când i-am întrebat au spus că nu este o opțiune să obținem o copie. Vreau să te întreb alt lucru, poate, din nou deoarece a fost legal, poate din nou ei pot avea o copie și eu pot obține originalul. După ce ei au o copie de ce au nevoie de original?
Y: Vor păstra originalul acolo cât vor putea de mult pentru a…
BC2: Alo, alo, așteaptă
Y: Da
BC2: Alo

 

160424_005

BC2: Alo, mă auzi acum?
Y: Da, da, te aud acum foarte bine.
BC2: Semnalul aici este…
Y: Ok, înțeleg, voi cerceta asta și voi reveni la tine cu privire la asta.
BC2: Ok, cercetează asta, deoarece cu cele 50% avem un tablou, dar dacă pot obține și restul de 50%, Daniel îți spun vom face să bubuie totul… Totul va fi umflat.
Y: Ok ok voi cerceta asta
BC2: De exemplu, poți vedea în înlănțuirea de emailuri, de exemplu, nu vreau să dau detalii, dar poți vedea: în următorul… asta se va întâmpla… te rog să îmi trimiți în detaliu detaliile a ști tu ce… și așa mai departe, și vreau să văd următorul email și acesta lipsește, și cu siguranță vine prin emailuri deoarece primele au venit prin emailuri…
Y: Ok voi cerceta asta și îți voi da…
BC2: Sau de exemplu am alt lanț care spune, dă-mi numele companiei ca să emit o factură, și apoi nu văd factura, deoarece atunci când copiază ei merg după dată, așa că am primele 50% și nu ultimele 50% de care am nevoie de fapt, deoarece sunt copiate după dată.
Y: Ok, ok
BC2: Poate un alt lucru la care m-am gândit este, ne-ai spus că organizația ta a autorizat proiectul, așa că poate ei pot obține acces la materiale, și că le putem obține de la ei, vreau să spun prin intermediul organizației însăși.
Y: Voi cerceta asta, și îți voi da un răspuns mâine. Voi studia toate opțiunile mele.
BC2: Ok, studiază-ți toate opțiunile pentru a obține materialele.
Y: Ok.
BC2: Daniel? Daniel?
Y: Ok, da, da
BC2: Daniel?

160424_006

BC2: Alo
Y: Alo, da, te aud
BC2: Da, o cale foarte complicată să te sun… ultimul lucru la care ne-am gândit, poate că SRI poate obține acces la fișiere. Vreau să spun că ei au influență peste tot. Poate că pot obține acces la fișiere.
Y: Da
BC2: În acord cu misiunile lor, țintele lor, siguranța națională… avem nevoie de fișiere. Și apoi ei pot obține fișierele, și apoi le vom lua de la ei.
Y: Nu știu cât de fericiți vor fi să coopereze cu noi legat de asta. Nu știu
BC2: Cu siguranță nu am vreun acces pentru ei, dar organizația ta poate, este organizația ta așa că poate poți avea acces prin aceasta…
Y: Voi cerceta asta și voi reveni la tine mâine, mâine după-amiază.
BC2: Evident că nu ai numerele mele, dar sună-l pe Dan în felul tău special…
Y: O voi face pe cale normală.
BC2: Da, pe cale normală. Ok.
Y: Doar o singură întrebare, nu crezi că jumătatea de material ce o ai este suficientă pentru a crea situația ce toți ne-o dorim?
BC2: Având în vedere că avem doar o șansă, deci vreau ca ce avem să fie cel mai puternic. Am ca un tun de fum, am nevoie de o bazooka de fum, sau o bombă atomică de fum, nu un tun de fum. Dacă apropo ar fi fost totul înainte ca totul să fie răsuflat, ți-aș fi dat asta, și aș fi spus domnule Daniel, dați-mi un cec, proiectul este terminat, totul este bine. Dar ca să fiu onest cu tine, știm că avem nevoie să avem o rachetă de fum, deci am nevoie ca totul să fie în posesia mea.
Y: Ok
BC2: Ok, deci vom vorbi mai târziu.
Y: Ok, ținem legătura
BC2: Ținem legătura
Y: Pa
BC2: Pa.

160427_009

BC2: Salut Daniel, sunt iarăși Avi
Y: Da, bună, bună
BC2: Tocmai am terminat de discutat cu avocații și nu a fost ușor, legat de imagine.
Y: Ok.
BC2: Așa cum m-am gândit eu au spus-o că va fi foarte greu să obținem imaginea de la DICOT. Ei vor argumenta imediat că informația reprezintă persoane private, emailuri private, alte persoane, terțe părți, neimplicat bla bla
Y: Ok, voi face, voi face, da
BC2: Avocații au spus că vor obține imaginea din telefoanele private ale lui Ron și David. Asta va fi ușor, dar vor trimite aplicația pentru a obține totul astăzi, dar ei spun că nu vor obține.
Y: Da, lasă-i să o trimită și apoi vom vedea. Lasă-i să o trimită și apoi vom vedea.
BC2: Dar atunci
Y: Deoarece dacă ei vor da telefoane…
BC2: Atunci așa cum știi răposatul nostru președinte a autorizat cu organizația ta. Ești sigur că organizația ta nu poate obține imaginea?
Y: Sunt sigur că aceasta este singura cale legală care e bună pentru a o obține.
BC2: Da, știu dar nu are organizația ta pe cineva în DICOT? Avem nevoie de intelligence, avem nevoie de informații.
Y: Ok, voi încerca să văd exact ce se întâmplă și voi reveni la tine.
BC2: Ok și de asemenea, te voi ține la curent cum merge cu aplicația și…
Y: Bine
BC2: Și ne vom ține la curent unul pe celălalt. Voi lucra pe calea legală, și tu vei lucra pe calea ta, și să sperăm prin una din căi vom obține intelligence de care avem nevoie pentru proiect.
Y: Ok.
BC2: Una din căi va merge. Una din căi va merge.
Y: Ok
BC2: Ceva va merge până la urmă.
Y: Ok. Ținem legătura.
BC2: Mulțumesc.
Y: Pa.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 2 noiembrie 2016”

 • Nu stiu daca ati luat bani dela israelieni pentru a continua sa sustineti povestea Black Cube in versiunea curenta.
  Va dau insa beneficiul unei naivitati care va impinge sa avansati abureala generata de Mossad. Dv. chiar credeti ca era nevoie sa fie deplasata o echipa de cativa agenti (de umplutura, N.B.) in Romania pentru a obtine prostioarele despre LCK? Credeti ca emailul meu sau al dv. nu poate fi spart decat de cineva care se afla fizic in Romania? Credeti ca eu, dv. sau oricine altcineva din Romania nu poate primi apeluri telefonice in Romania decat de la cineva care se afla fizic in Romania? Credeti ca toate ‘informatiile’ despre LCK (de fapt, niste prostioare nu mai sus de nivelul kindergarten) au fost colectate prin efortul profesional al unor ‘agenti’ aflati fizic in Romania? Ce naiba, domnule Cristoiu…
  Tot ce am mentionat mai sus, ba chiar lucruri infinit mai sofisticate, pot fi obtinute stand confortabil intr-un birou in Haifa sau Tel Aviv (in cazul de fata), sau La Paz, Nairobi, San Francisco, Moscova, etc. etc. Nu este nevoie sa trimiti o echipa la fata locului. Doar daca…
  Doar daca de fapt vrei sa maschezi printr-o poveste din asta cu mare impact emotional si nu numai (documentarea ‘coruptiei’ procuroarei sefe a DNA !!!) o alta operatiune, adevarata si de extrem de mare miza. Se face asta in toata lumea, si cei care se ocupa de asa ceva se cheama spin doctors.
  Deci, tema de cercetare pentru un analist de calibrul dv.: Ce voia/vrea de fapt Mossad-ul sa acopere prin povestioara asta cu prosti? Raspunsul in numarul viitor…

 • Daca toata actiunea este o facatura avand drept scop cresterea increderii alegatorilor in sefa DNA? Daca e un scenariu similar „rapirii jurnalistilor in Irak” folosit pentru Basescu? Nu vedeti ca o lauda ambasadorii marilor puteri, o premiaza regele Suediei…si mai urmeaza. De ce? Pentru ca Romania trebuie sa fie condusa cu mana de fier si e persoana cea mai potrivita pentru presedintie in 2019 sau poate mai devreme.Romanii au fost supusi unui regim totalitar de esenta marxist- leninista timp de 45 de ani. Cand credeam ca am scapat, a inceput impunerea unui regim neo-marxist care inlocuieste dictatura proletariatului cu dictatura minoritatilor.Deocamdatra romanii nu se supun si trebuie fortati.Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara.

 • Cei mai multi cetateni sunt mai naivi decat un pusti de clasa a II-a. Cum isi poate cineva imagina ca niste spioni au obtinut anumite informatii si mai au doar 50% din ele? Eventual cele mai banale – pentru ca 50% (culmea coincidentei – cele mai tari) au disparut exact in momentul perchezitiei? In stiinta probabilitatilor asa ceva se cheama… never, never. As risca o alta traducere… avem 100% din informatii si am facut publica doar partea cea mai inocenta. Adica avem doar punerea in scena ca sa intelegeti exact despre ce e vorba. Daca nu iese bine, atunci e de rau! Imaginati-va ca am dat drumul numai la informatiile cele mai slabe, asa ca… atentie cu cine va puneti!

 • Stimate Maestre interesante convorbiri. Dificil de dedus ce e adevarat si ce nu, dar greu de crezut ca daca ar fi vorba de o „adevararta fecioara” n-ar fi zis ca n-au gasit nimic. Mai simplu pentru toti. De altfel nu inteleg de ce atata cheltuiala publica si ofuscare institutioneala ca a fost „filata” tanti cucuvea. Daca nu ai nimic de ascuns ce te vaiti atata, o sa afle atii ce? De cate ori te duci la toaleta. Bun si? Afli discret, te protejezi discret nu faci circ si iti vezi de treaba, ba te apuca rasul ca sunt unii tampiti sa dea sute de mii de euro ca sa afle prostii. Cand faci insa circ si bagi textul cu atac la justitie, inseamna ca ai ceva de ascuns si esti vulnerabil(a). Est atat de bou (vaca) ca te dai de gol fara sa-ti ceara nimeni. Si aici e cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *